Koliko često idete na sistematski? Zašto idete? Da li biste išle da vaša tvrtka ne organiziria takav pregled?
Koliko često idete na sistematski? Zašto idete? Da li biste išle da vaša tvrtka ne organiziria takav pregled?
Odbila sam ove godine, organiziraju obje škole.
Mislim da sam jedina.![]()
nisam nikad bila... trebala si ostavit i ovu opciju...
ni ja nisam nikad bila na sistematskom, al sam kliknula da jesam, jer pretpostavljam da se radi o rutinskoj (barem jednogodišnjoj) kontroli?! idem na kontrole i dva puta godišnje. kod mog doktora i kod ginekologa, a kod ostalih specijalista po potrebi.
ma jesam, ali nisam uspjela. Nisam ni ja nikad bila i moram priznati da mi se niti ne ide. Možda kad napunim 35... Ja sam slobodni umjetnik pa me nitko niš ne pita... Nek netko vještiji ubaci i tu opciju - nikada pliz![]()
Nisam bila nikada, jer moja firma to ne organizuje, a da organizuje išla bih svake godine. Idem redovno kod gina, ostalo po prijekoj potrebi. Dopada mi se kako je to kod MM-a, jednom godišnje, i možeš odbiti problematične pretrage (rentgen), odrade KKS, EKG, krvni pritisak, i one opšte stvari, i tako si stalno pod nekom opštom kontrolom. To je opet sreća, jer MM ne bi otišao ljekaru nikad da nije te obaveze.
e dobro onda ja glasam za nikada...
firma ne šalje na sistematski a ja prelijena za to obaviti sama
otišla bih da firma organizira (ako misliš na kompletan pretres unutrašnjosti i vanjskosti )
idem kontrolirati stvari koje me smetaju (kontrola ciste epifize) i obavezno 1x godišnje pi**omehaničaru ... kad me nešto zaboli iskontroliram i to po potrebi...
1x god šalje firma, a uz to gin svakih 6mj...
nova firma nema sistematski, ali imam dodatno zdravstveno koje mi to pokriva, pa nastavljam...
draga šta ti sve izvižitaju... ja se nešto mislim da to nije loše ali blažena linost pa nikako... ako je puno OT može i ppmagriz prvotno napisa
Firma šalje 1x u 2 god., trebala sam ići ove godine ali me nisu zvali jer sam na dopustu za njegu tako da ću se oko toga morati boriti kad se vratim.
Kad se god nudi, a mislim da firma organizira jednom godišnje. Inače, dok toga nije bilo - obavezno ginekolog jednom u 6 mjeseci, UZV prsiju jednom u 6 mjeseci (mislim da ću sad ili o svom trošku (uputnici) ili ako firma ponudi otić' napravit i baznu mamografiju na jesen), zubar jednom u 6 mjeseci, okulist jednom godišnje. Ne znam jesam li koga zaboravila
? Inače, tu sam (smo) svi potegli na našu nonu - sorta paničar/hipohondar/savjesni pregledavatelj svog zdravlja - zaokružiti potrebno.
isto tako, i još povremeno znam kod dr opće prakse napraviti krvnu sliku (prvenstveno zbog anemije)Strobery Shortcake prvotno napisa
1x godišnje, jer imam dodatno zdravstveno, pa je to ukljuceno u policu.
nama firma plaća jednom u dvije godine i ja uvijek idem...
ne radim pa mi nema koja firma platiti![]()
ali,obavezno jednom godišnje napravim papa test i pregled (za više,hvala Bogu,nema potrebe) i KKS isto jednom godišnje osim ako nešto doleti usput![]()
klasika vađenje krvi - biokemija (GUK, urea, kreatinin, masti, jetrene, elliti) i hematologija, urinštrigica prvotno napisa
ekg, tlak, spirometrija, opći pregled internista
ginekološki - komplet svakih 6mj
uzv dojki - 1x godišnje
budući mi je do sad sve bo, nije bilo ničeg dodatnog
meni dosad nijedna firma u kojoj sam radila nije placala. ova u kojoj sam sad je taman obavila sistematski kad sam ja stigla, nadam se dogodine svom prvom sistematskom
a meni su porodi dosli ko sistematski, tom prilikom su me ispregledali uzduz i poprijeko zbog komplikacija.
Moja firma ne organizira...![]()
Zadnji put sam na sistematskom bila ko student, ali idem kod iste liječnice još od prvih stidentskih dana; žena me "zna napamet"...
Kad joj se pojavim na vratima nakon dužeg vremena, obavezno me ispregleda, posluša pluća, zaviri u grlo, isprepipa, pošalje da napravim KKS, urin, priupita me o svemu i svačemu .... Kad samo pomisli da nešto nije u redu, tjera me na razne pretrage. Jednostavno, žena je legenda i zbog nje se osjećam sigurno.![]()
Kod zubara - a joj :shock: hodočastim barem dva puta godišnje..
Ginekologu - zadnjih par godina u prosjeku jednom mjesečno![]()
Firma organizira, jednom godišnje obavezno idem. Do sad sve bo. A ništa mi to nije značilo![]()
firma organizuje jednom godišnje sistematski, pa obavezno idem
što se tiče ostalog - kod zubara se malo teže nakanim da odem, a kod ginekologa nisam bila već 2-3 mjeseca i već mi fali![]()
(mislim da je to kod nas sa PZ i PO kad ne idemo kod ginekologa, ko da ne radimo na bebi, barem se ja tako osjećam)
Još niti jednom od studentskih dana. A imam puno godina 8)
Ove godine sam počela uplaćivati privatno zdravstveno, pa se spremam početkom jeseni.
Stara firma je slala na sistematski ali tako da si sve to morao sam placati, pa je cifra bila nenormalna.
Nova firma se sprema slati krajem godine.
Ince ne volim doktore, bolnice, i bilo koje medicinske ustanove 8)
Kod nas firma plaća jednom u dvije godine i ide 80% zaposlenika. Super je, kontrola. Kod dobrog dijela koji su išli je sve ok, tu i tamo te upozore na nešto što bi trebalo još koji puta prekontrolirati (češće).
A neki su bili zahvalni što su tako "slučajno" otkrili neke gadne stvari i počeli ih relativno na vrijeme liječiti.
Nisam bila nikada (nedostaje ta opcija u anketi). Naime, moja firma to nažalost ne organizira, inače, mislim da bih išla. Ovako odem svom doktoru opće prakse po potrebi (znači rijetko), te ginekologu i stomatologu redovito na kontrole.
Idem jednom godišnje već godinama.Prvo preko addende dok je još živa bila, sada preko croatie.
Da nemam privatno dopunsko i da u njemu nema temogućnosti čisto sumnjam da bih išla
sad sam malo gledala to privatno dopunsko kod croatie i malo sam potonula.
ono što meni treba je uzv grudi, a to imaju samo u eksperta programu za ništavnih 415 kn mjesečno.
Nije istina, nešto si pogrešno pročitala.Lapis prvotno napisa
UZV bilo čega dijagnostička je pretraga na koju imaš pravo u svim paketima. Sistematski si ionako sama složiš kako ti paše, pa ako ga slučajno oni nisu stavili po "difoltu", ti im kažeš da ti nadodaju.
Ja UZ dojki radim i u sklopu sistematskog, ali i van njega ako ga trebam, a imam najmanju policu (to nam je firma birala).
Ja već godinama jednom godišnje idem na sistematski, a neke stvari koje su mi osjetljive kontroliram i češće.
Ja se stalno kontroliram. Najviše od svega me strah kad idem na ultrazvuk dojki. Zadnji puta se našle neke dvije "biserke" i snimaju one moje cice i šute, dumaju nekaj i na kraju izvale: kaj,pa nemate rak!!!
:shock: maltane da nisam opala sa stola. pa rekoh, nisam ni došla s namjerom da ga imam, ovco.
Hebate, sve ludo i šašavo.
Na sve žive preglede kaj idem, idem iskljućivo na uputnicu. Narućujem se naravno, a kako sam u zadnjih par godina redovita, ne pada mi teško dugo čekanje po dva-tri mjeseca, jer se na zadnjem pregledu odmah narućim za slijedeći.
A obavljam sve redom: pregled i ultrazvuk dojki, ginekološki pregled i ultraz., zubar, okulist, KKS, urin povremeno, redovito njegujem i psihićko zdravljekod svoje psihijatrice (svakih cca mjesec i pol), neurologa zbog "migrene"(još neznamo dal je migrena u pitanju)...i tako, ima toga dosta, ali se mora i nema druge.
E da, plaćam si dopunsko zdravstveno od HZZO-a (80 kn mjesećno) i oslobođena sam svih participacija i to je onak čistam ok.
potpisujem Riu.Ria prvotno napisa
Ja imam optima policu i skoro da i nema pretrage koje ne možeš obaviti-UZV dojki radim preko njih...
jednom godišnje, preko firme. Da nema toga sumnjam da bi išla
Da li bi to sve firme trebale osigurati svojim zaposlenicima?
Ja sam u prosvjeti i moja škola nema sistematsi, da li bi trebala, po zakonu mislim, imati?
Ubila mi ivarica jednom riječju sve nade, a već sam se nameračila u 9mj. radit reda u školi.
Nisam nikada bila na sistematskom, i pri zapošljavanju im je nekako promaklo poslati me, valjda sam odokativno pucala od zdravlja.![]()
Ginekolog jednom u 3 godine, ako i tada.
Zubar kad nešto otkrhnem ili želim mijenjati plombe.
Ostalo nikada ništa. :/
Ja sam, prema vama, vrlo zapuštena.![]()
Mamografija? :/ Se to jede?
Uostalom, Davor je rekao da ne treba ići na mamografiju, posebno onu mobilnu kućicu.
Wooow, pa ti sistematski su postali glavni biznis.
Ja ko AdioMare, osim sto sam malo cesce kod ginekologa.
ja cu ove godine prvi puta ici na sistematski (ako se izuzmu oni skolski)
firma organizira
plaćam oko 3000 kn mjesečno u švicarskoj, za privatno osiguranje vezano i za lječnika i za bolnicu (ne obuhvaća stomatologiju). i još uvijek na lječničke račune moram 10% platiti. pa sad vi vidite koliki je grah u kozarcu.E da, plaćam si dopunsko zdravstveno od HZZO-a (80 kn mjesećno) i oslobođena sam svih participacija i to je onak čistam ok.![]()
Švicarsko zdravstvo bi uz mene nosilo gaće na štapu.mama courage prvotno napisa
![]()
i meni fali opcija nikada
mi nemamo organizirane sistematske
radim u zdravstvu, pa nama sistematski, jelte, ne trebaju
Moja firma nema taj običaj, da ima vjerujem da bih išla.
Ovako idem jednom godišnje ginekologu, stomatologu i na uzv dojki (zbog obiteljske anamneze koja nije po mene bas optimistična). Ostalo po potrebi...
Si sigurna? Trebali bi imati sistematski svake 3 godine.ivarica prvotno napisa
U školi - jednom u tri godine.
I ja o školi, tj. javne i državne službe.