Pozdrav!

Kad razgovaram sa svojim poznanicama, čija djeca dobi moje K. (9. mjeseci) već odavno imaju ustaljeni ritam jela, već i ja znam u koliko sati koja beba jede, kad se šetaju, kad spavaju itd., osjećam se kao neodgovorna majka čije dijete svaki dan ima novi ritam. Problem je ovakav: ujutro se probudi oko 8h ( sat prije ili kasnije), s tim da je cicu jela oko 5-6h ujutro. Onda obično odemo van, vratimo se oko 10h, i tada nekad hoće pojesti (obično neke pahuljice s voćem) nekad ne. Otkad ju muče zubi, uglavnom neće. Problem je taj što se ona uspavljuje na cici i ako zaspe npr. oko podneva tad se i najede cice, znači da ne može oko 14 h imati ručak. Drugi dan možda zaspe oko 10 ujutro pa onda može jesti oko 14h. I kako da ja sad imam isti ritam svaki dan? I da li je to potrebno?
Negdje sam pročitala da je to dobro jer se tako dijete osjeća sigurnije. Popodne ista priča, cica, spavanje pa možda neko jelo. Meni nije jasno kako dijete može jesti svaki dan u isto vrijeme. Pa ni mi ne jedemo tako. I nemamo potrebu svaki dan jesti skuhano, bar je tako kod nas.
I da li vi svaki dan idete ekstra doma u određeno vrijeme, npr. ako ste na kavi negdje isl., jer dijete mora jesti u određeno vrijeme ili ( kao ja) imate neki jogurtić ili nešto slično u torbi, dijete pojede na nekoj terasi i zaspe putem u kolicima? I što ako je pojelo voće ako je u toliko sati vrijeme za povrće?
Ne znam da li se opterećujem glupostima, jer su oko mene mame super organizirane, a ja ispadam traljava.
Zanimaju me vaša iskustva, pa pišite. Nadam se da sam jasno objasnila.