Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Početak dohrane za ranije rođeno dijete

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Početak dohrane za ranije rođeno dijete

Moj je K. rođen u 33. tjednu i sutra puni 6 mjeseci. Od prvog dana je na prsima i isključivo je dojena (zadovoljna i vesela) beba. Sutra je dakle (odnosno, ovih dana) vrijeme za započeti s dohranom. Imala bih par pitanja:

1) Da li treba početi s navršenih 6 mj. od rođenja ili od korigiranog datuma (što bi bilo 7 tjedana kasnije)
    2) Sa čime je najbolje započeti dohranu i zbog čega?
    3) Što je najbolje za poboljšanje probave?

On je sada otprilike 66cm i oko 7kg - dakle, negdje na sredini krivulje za svoju dob (u ponedjeljak idemo kod pedijatrice da ga izmjeri, izvaže i prokomentira njegov razvoj). Cicamo svakih 3-4 sata po danu i 1-2 puta noću. Dobro spava i još relativno dosta spava po danu. Jedino neobično kod njega je što ima stolicu svakih 3-5 dana, pa bi to bio još jedan razlog više za započinjanje s dohranom (navodno bi dohrana poboljšala učestalost pražnjenja crijeva).

Nadam se odgovora mama sa sličnim iskustvom kao i vas koji brinete o tome što vaša djeca jedu. Svaki savjet je dobrodošao.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

1. od korigiranog

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedino neobično kod njega je što ima stolicu svakih 3-5 dana, pa bi to bio još jedan razlog više za započinjanje s dohranom (navodno bi dohrana poboljšala učestalost pražnjenja crijeva).
    Kod isključivo dojenih beba nije neobično da imaju stolicu svakih 3-5 dana, po uzorku dojenih beba u mojoj okolini čak bih rekla da je to više pravilo nego iznimka.
    Ne bih rekla da dohrana poboljšava učestalost pražnjenja crijeva, dapače, uvođenje krute hrane zgušnjava stolicu i može izazvati upravo suprotan efekt.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ptičice su rođene 34+5 i ja sam s dohranom krenula mjesec dana kasnije.
    Pedica je na pregledu (imali su 6 mj.) rekla da možemo krenuti s dohranom,ja sam rekla dobro i krenula kad su napunili 7 mj.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ptičice su rođene 34+5 i ja sam s dohranom krenula mjesec dana kasnije.
    Pedica je na pregledu (imali su 6 mj.) rekla da možemo krenuti s dohranom,ja sam rekla dobro i krenula kad su napunili 7 mj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo krenuli malo ranije od korigiranih 6 mj, ali zapravo, tek od prvog rođendana- po njegovoj volji.
    I imao je znatno redovitije stolice nakon uvođenja dohrane-

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bibai, kako ste počeli s dohranom i što je po tvom mišljenju najviše utjecalo na učestalost stolice?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivorka prvotno napisa
    Bibai, kako ste počeli s dohranom i što je po tvom mišljenju najviše utjecalo na učestalost stolice?
    Počeli smo s voćem (jabuka pa kruška,...).
    Normalizacija stolice se poklopila s uvođenjem druge hrane (neovisno o tome što bi jeo). Do tada je bio opstipiran i po tjedan dana.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

S koliko mjeseci je uslijedila ta normalizacija i koliko je tada imao obroka dohrane?
    Thanks na informacijama - i sama znaš koliko brinem o njegovoj stolici (na početku sam bila još više zabrinuta, sad mi je to nekako postalo normalno).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivorka prvotno napisa
    S koliko mjeseci je uslijedila ta normalizacija i koliko je tada imao obroka dohrane?
    Uslijedila je vrlo brzo (možda čak u roku tjedan, dva) po početku dohrane, a imao je jedan nepotpuni obrok- do godine dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •