Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: jedan jajnik - da li je to veliki problem

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seherzada

Početno jedan jajnik - da li je to veliki problem

Vidim da su cure ovdje jako dobro informirane, pa ako nije nekoj problem uputiti me malo strucnije... Imam 25 g, sa 13 g. operirana (veeelika cista na jajniku, uklonjeno sve)... Ciklusi su mi redoviti, 26-28 dana, prvih nekoliko godina nakon operacije na kontrolama bi se ustanovilo da je ovulacija 18-19 dan, kasnije kontrole dr samo kaze sve ok... zanima me... jesu li moje sanse da postanem mama smanjene za 50 % ili manje ili vise...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja nakon "predivne" trudnoće imam samo 1 jajnik. Isto sam imala preveliku cistu (12 cm) pa su sve uklonili... ali koliko sam skužila, ne bi trebala imati problema za drugu trudnoću. navodno drugi jajnik preuzima funkciju uklonjenog i sve bi trebalo bit ok. naravno, smanjio nam se reprodukcijski vijek, ali ni ne želim postati majka u 45-toj.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam dugo imala problema s anovulacijskim ciklusima - dakle uopće nije dolazilo do ovulacije..Kad se stanje malo popravilo, zapravo je samo jedan jajnik ovulirao. Drugi ništa. A eto-čekam drugu bebu!

Sretno!

seherzada

Početno

Hvala na ohrabrujucim odgovorima malkice brinem moram da priznam...

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moja prijateljica s faksa je rodila svoje prvo dijete, pa nakon toga imala vanmaternicnu trudnocu zbog koje su joj morali izvaditi jedan jajnik. Godinu dana nakon toga je ponovno zatrudnjela i rodila zdravu bebicu. Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo moja prijateljica je trudna i ima jedan jajnik. Jedino sto znam je to da su se malo vise trudili, ali nikada nisu radili kompletne kontrole (tu mislim i na NJM) vec su na kraju pomogle lh trakice!

Sretno!!

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja kolegica isto ima samo jedan jajnik i ima dvoje djece, čak je ostala trudna kad je isplanirala. Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jedan jajnik, uspješno zatrudnila.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jedan jajovod i jedna beba!
    nije loše!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imam 37, a godinama sam imala policistične jajnike, ali uspjela sam roditi 2 zdrave i krasne djece (sin 13 i kći 11), prirodno. Pred 10 mjeseci otkrivena mi je dermoidna cista na jajniku veličine jabuke i laparoskopski mi je odstranjen taj jajnik i jajovod. Sad sam, dakle, na 1 jajniku. MM i ja se trudimo već 6 mjeseci, željeli bismo još djece, ali nikako ne ide... nalazi su svi ok, čak sam popila turu dabrostona i klomifena po onom "nek se nađe" (po preporuci ginića)...
    Ja sam s tim jednim jajnikom zdrava, ovulacije uglavnom imam (pratim sluz već godinama), a bebača nema. No, posljednjih godinu dana bilo nam je jako stresno (meni pogotovo) pa pripisujem sve stresu. Nakon operacije sam pila vrkutu i mogu reći sve najbolje za nju! Jako mi je pomogla.
    No u zadnje vrijeme me lovi neka žalost, depresija... što li već jer ne mogu ostati trudna. Ne želim ići na umjetnu ili nešto takvo. Hormone sam vadila, bila na ultrazvuku određeni dan... sve je ok. Sad pijem matičnu mliječ, B kompleks i Centrum materna. Od čajeva ponovno kopriva + vrkuta i danas sam nabavila vitex.
    Pomagajte ako imate koji savjet, ideju... baš sam sva bezvezna.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Amare, za zene tvoje dobi se nakon 6 mjeseci neuspjeha uvijek preporucuje odlazak na potpomognutu oplodnju (usput ne kaze se umjetna, nego potpomognuta), a pogotovo ako imas jos samo jedan jajnik

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Amare meni su za vrijeme 4. poroda (carski) uklonili lijevi jajnik zbog dermadoidne ciste.
    S jednim jajnikom sam prirodno zanjela i 5. put, dakle 1 jajnik nikako nije prepreka za postizanje trudnoce ako drugi jajnik uredno radi.

Sretno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nemam osobnog iskustva ali ne mogu da se ne prisjetim žene koja je sa mnom ležala u bolnici (moja 2. njena 4. trudnoća)...

dakle ovako...
    1. T je bila vanmaterična i ostaje sa jednim jajnikom
    2.T imala je problema sa trombom i skoro cijelu T je preležala na leđima da tromb ne krene negdi di ne bi smija... rodila je dječaka... velikog i zdravog
    3. T - beba je umrla u 7.mj. T i prošla je pakao vaginalnog induciranog poroda...
    4. T - svo vrijeme T je ležala, napravljen joj je serklaž, otvarala se ajme ali je uspjela doći do kraja i roditi prelijepu curicu...

ovom pričom nisam nikoga htjela ustrašiti, nego pokazati prvo kako žena sa jednim jajnikom može bez problema zanijeti (jer sve 4 T su bile planirane i nije dugo čekala da zatrudni a samo u prvoj T je imala oba jajnika) i drugo, kako je žena jaka i moćna... koliko može podnijeti i izboriti se za ono što najviše želi... divim se toj Ženi...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    Amare, za zene tvoje dobi se nakon 6 mjeseci neuspjeha uvijek preporucuje odlazak na potpomognutu oplodnju
    ok, pujica. ali što to konkretno znači- u kojem smjeru krenuti? što da tražim od svog ginekologa? on će učiniti sve što ga budem tražila, ok je...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I imam još jedno pitanje: kad su mi radili laparotomiju, doktor je rekao da je drugi jajnik posve zdrav i da se možemo slobodno "baciti na posao" za 4- 5 mjeseci. Na stranu zafrkancija, ali zanima me može li se na taj način vidjeti je li i jajovod prohodan i zdrav?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa reci da te posalje na pregled specijalistu za neplodnost (ne znam u kojem si gradu, ne pise) i onda lijepo sa svim nalazima tamo da vidis sto ce ti reci (mozda predloze inseminaciju uz klomifen npr.)

i da, na laparoskopiji (laparotomiji) se tocno vidi stanje jajnika i jajovoda pa ak je doktor rekao da je onda nema sigurnije pretrage od te tijekom operacije

seherzada

Početno

Hvala am puno za ohrabrenje, dugo me nije bilo... uglavnom, mene je strah sto sam ja sa jednim jajnikom vec jako dugo, evo skoro 13 g i nekako me strah da ce se "potrositi".. mozda je glupo, al eto...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

trećina jednog jajnika, drugog nemam, kemoterapija, sve prije 10 godina, sin star dvije godine, hvala institutu za tumore, odjel ginekologje

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni bliska osoba rodila je dvoje djece sa 1 jajnikom. trudnoce su bile uredne i lakoostvarive.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

evo jedne mame s jednim prohodnim jajnikom. trebala nam je dobra ekipa strucnjaka da nam malo pomogne ali rezultat naseg zajednickog truda je prekrasan i sada vec ima 19 mjeseci

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kad sam ostala bez jajnika, mislila sam da je to najgore što mi se može dogoditi, no proljetos na jedinom preostalom jajniku opet ogromna cista. Sa 27 godina je prestrašno razmišljati o činjenici da nemogu imati dijete. Kad sam svu terapiju i savijete pustila na stranu i otišla na odmor u Tunis, nakon povratka smo saznali da se jedno malo čudo prošvercalo bez putovnice kući. Sad sam trudna 14 tj i živi dokaz da se i sa jednim nikakim jajnikom može desiti čudo. Držite se i želim svima s jednim jajnikom da dočekaju svoja mala čuda.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I ja imam jedan jajnik evo vec nekih 13 godina, ciklusi su mi ok... godinama trajali 28 pa se u zadnje vrijeme spustili na 26 (cak i 25) sto me pomalo brine... Uglavnom, sad bih pocela raditi na bebacu i pitam se da li je s obzirom da imam jedan jajnik ovulacija kod mene svaki ili svaki drugi mjesec, odnosno da li je ovaj jajnik preuzeo cjelokupnu funkciju sad na sebe i da li se za 13 g mogao istrositi... inace, imam 26 g, MM 31...

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pitanje ovulacije sam postavila dr drugi dan po op. Nasmijala mi se slatko i kaže da nebrinem, svaki mj ovulacija će doči.
    Uživaj i do sljedečeg Božića ti želim jednu malu bebicu
    Sa 26 mislim da nije stigao potrošiti tolike zalihe jajnih stanica, a tebi treba samo ona jedna prava.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

amare, da sam na tvom mjestu, poslala bih muza na spermiogram. ako je tebi na laparo ustanovljena prohodnost drugog jajovoda i ako imas uredne ovulacije, to je slijedeci korak.
    vidim da imas vec dvoje odrasle djece. nerjetko se dogadja da nasim muzevima spermiogram lagano zakaze u tim godinama, tako da spermiogram nije naodmet.
    prve pretrage za zene, osim ove koju si ti obavila su pretrage spolnih hormona (LH, FSH, progesteron...), hormona stitnjace (TSH), brisevi.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo tek sam vidila da odgovaram zeni sa godinu dana zakasnjenja vjerojatno je vec i rodila 3. dite

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pinky, pa to se zove potpora! Ma neka, uvijek se nađe jedna ista!

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Uhh... pa ja se nadam da ce ako Bog da ovaj jedan biti vrijedan Ovaj mjesec nista (potajno sam se nadala, mada nisam sasvim bila nacisto da idemo na bebicu, neka me panika lovi), a iduci cemo mozda isto fulati ovulaciju jer MM nece biti tu... ali nakon toga nadam se idemo

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Drage moje mene zanimaju iskustva. Imam 22god. te sam sa 12 godina bila na odstranjivanju lijevog jajnika zbog nepodnišljivih bolova koje mi je uzrokovala torzija istog. Od tad me ginekolog držao na hormonalnoj terapiji na kojoj sam dan danas. Nitko me ne šalje na nikakve krvne pretrage da bi se uvjerili da to ne utječe loše na moju jetru. Da li koja ima slična iskustva? Da li je trudnoća bez jednog jajnika i nakon uzimanja hormonalne terapije 10 god.moguća?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •