Bojim se da moja deca kasno uvece legnu oko 22.h.Ponekad spavaju posle podne,ne svaki dan,redovno idemo napolje,trce,voze bajk,....nekad cak i posle 22.h. odu u krevet.Tesim se da je leto da ce zimi biti drugacije.Kakva su vasa iskustva? :/
Bojim se da moja deca kasno uvece legnu oko 22.h.Ponekad spavaju posle podne,ne svaki dan,redovno idemo napolje,trce,voze bajk,....nekad cak i posle 22.h. odu u krevet.Tesim se da je leto da ce zimi biti drugacije.Kakva su vasa iskustva? :/
I moj Marko ide spavati oko 10. Ode nekad i prije, npr. danas je zaspao prije 9, jer nije spavao popodne, ali najčešće je to iza 9:30. I ja se nadam da će kad prođe ljeto ići ranije u krevet. Sad kad je dugo dan teško ga je natjerati prije.
OKo 23-2330. Spava ujutro do 10,11, a neki dan i do 1230. Ne spava vise popodne.
Liježe oko 10, znači sad, a ustaje se u 6:shock:
![]()
i nema majci ,kad gos legne u 6 je živahan ,a ja krepavam
sad je takav, a u pubertetu će krmiti do 2 na kauču i onda onako neopran i krmeljav i pretio nabijati po bas gitari ......
ljeti u 22, zimi u 21. i popodne od 14 - 16. ustaje se kako kad. npr trenutno jos spava a vec je pola deset, a zadnjih se dana ustajao u pola osam.
Uoči radnog dana u krevetu su u 21:30, najkasnije u 22h. Petkom i subotom znaju da legnu i u 23h ako dobro odspavaju u podne
Radnim danima ustaju u 6:45 (nekad se sami probude ranije) a vikendom spavaju i do 8h. Podnevno spavanje u vrtiću odrade od 11:30 do 13:30 a vikendom od 13:30 do barem 16h. Desi se da vikendom preskoče podnevnu dremku
Leona (4 i pol) je sve do nedavno išla spavati u 22,30, što me ne čudi jer u vrtiću svaki dan otkrmi koji sat 8)
Ali i vikendom kad ne spava preko dana, opet ide dosta kasno leći.
No, od prije par tjedana je samoinicijativno počela ić u krevet skoro sat i pol ranije, a jede ko termit. Kad ja nju izmjerim -dijete nam naraslo 4 cm! Očito joj je trebalo i sna i hrane za taj napor![]()
Kad naraste kolko je planirala za ovo ljeto, onda se valjda opet vraća na režim ishrane hladnokrvnih životinja (čitaj: jede tu i tamo) i spavanac tek kad ja više ne mogu stajati od umora![]()
prije 23 nema šanse da ide spavat.
od kad smo stigli na odmor ide spavat tek oko ponoći.
i to je cili dan u pogonu, popodne ne spava (osim ako nismo bili na moru, more je iscrpi pa odspava uru-dvi), trči, skače, turbo aktivna. digne se ujutro oko 9-10.
ali nama ništa bolja nije ni zima. ujutro ide u vrtić, dižem je u 7.15., a navečer opet ide spavat između 22.30-23.30.
besano dite i gotovo![]()
K. ide spavati u 22-22.30 max,budi se oko 8 i popodne odspava 2 sata.
Moja ima skoro 6 godina i ide spavati oko 22 h. Budi se izmedju 9 i 10. Po danu ne spava.
ni ja se no mogu pohvaliti da mi dijete ide rano spavati... roko najčešće ide u krpe poslije 22 sata. i neme neke razlike između ljeta i zime... jedino sad prek ljeta kad su one teške vrućine, budemo poslije podne kod bake na kupanju u bazenu, i to ga tak zna izmoriti kaj već u pola 9 ne vidi... ali onda se probudi u pola 7 ujutro...
inače spava do 8 ujutro, i kad ide u vrtić ne budimo ga, nego čekamo da se sam probudi... popodne ne spava već jako dugo, a ako mu se slučajno desi da odspava (npr ak nekam idemo autom pa malo zaćori) onda nema šanse da zaspi prije 23.30 a to mi je prestrašno... (jer ja idem spavat s kokošima kad god mogu)
Zvjezdica (3,5) ide spavati u 21-21.30, budi se oko 7, a popodne odspava kojih sat vremena oko 13. Isto i ljeti i zimi (možda uz pomak od pola sata).
legne oko 22,30-23 i spava do 8-8,30(samo kod none do 9,30) i popodne legne oko 14 i odspava sat-dva.
moj kustravko ( 4 godine i 4 mjeseca ) ide na spavanje oko 6.30-7.00 i ustaje redovno u 7 ujutro. vikendom nekada odspava popodne, pa onda ide u krevet oko 10.00.
moji imaju 2g i 6g,
nekad idu leć već u 9,a neko veče su bili budni do ponoći....spavali prek dana 3h
zimi najčeće već oko pola devet budu u piđami
i načešće je buđenje oko pola osam
bez obzira na to kad legnu
mala zna nekad produžit malo spavanje do pola devet
Renata ide spavati u 22:30, zapravo tad počinju pripreme, spava od 23. Ustaje u 6:30, tu nema fulanja bio vikend ili ne. Ali spava svaki dan popodne jedno 3 sata. Ne želim kvariti raspored, mada po meni ide kasno na spavanje, jer ovo popodnevno odgovara mojoj mami koja je čuva ( da žena malo dođe sebi).
Kasno, prekasno za moj ukus - tek oko 22,30, nekad i 23h. Vece mi je kratko, ali jutra uspavana - spava nekad i do 10. Preko dana ni da trene, jos od godine i po...
Ako nije imala dnevno spavanje onda ide u krpe u 19h a sa dnevnim u 21h. (ona i Ahmed kolektivno)
Ima skoro sest godina. Kako su sad duzi dani, uglavnom smo vani do osam - devet, pa dok doma veceramo, jos se malo poigramo i okupamo, vec bude 23. Onda popricamo prije spavanja, pomazimo se, on nesto procita i tak, obicno zaspe oko pola 12. Na nogama je oko osam, tada ga vec ceka dorucak, ali ako se probudi prije, dodje k nama u krevet pa se malo valjamo, skakljamo i obicno opet zaspemo. Preko dana ponekad odspava sat - dva poslije rucka.![]()
Ovako.maria71 prvotno napisa
Preko zime su išle ranije spavati, sad ne prije 22, nekad i kasnije.
ako ne spava preko dana, legnem je izm. 21:30 i 22 h, pa zaspi u roku pola sata.
Inače, ako spava popodne, što je sad već rijetkost, ne zaspi nikad prije 11, nekad i u ponoć.
Jutrom se budi oko 9:30- 10, bez obzira kad je legla.
Prošle godine sam forsirala ranije lijeganje i živcirala se jer bi je uspavljivala po sat dva... ove godine sam skuliranija.Ni ja nisam mogla odmah zaspati kad bih legla. Sjećam se da bih se znala satima vrtiti u krevetu, valda je to naslijedila od mene...
Moj je ranoranioc. Najkasnije se diže u 7, rijetko kada kasnije.
Ako ne spava popodne stavljam ga spavati oko 21h, a ako spava popodne onda ide u 22h spavati. Ali naravno uvijek postoje iznimke da to bude i kasnije ali rijetko.
Mi smo ovaj vikend skroz poremetili ritam. U subotu su ustali oko 7:30, išli smo u susedni grad na neko slavlje i nisu odspavali u podne. Onda su se zakovali u autu već malo iza 20h i spavali juče do 7:30.
Pošto smo sinoć u 19h išli na rođendan kod kumića uspavala sam ih u 13:30 i pustila ih da spavaju koliko žele - Boris je ustao u 16:30, Matija u 17:30. Sa rođendana smo se vratili u 23:30 i nekih 15-tak minuta je otišlo na pripreme za spavanje. Matija zaspao odmah, Boris se vrteo do iza ponoći.
Jutros je Boris sam ustao u 6:30 a Matiju sam budila od 6:35 do 7:20 i na kraju sam ga odnela u kupatilo i umivala da se razbudi (opšte protestvovanje, da vam ne pričam)
Zaključak, kad god legli i ma koliko spavali u podne moja deca ne mogu izdržati duže od 23h :/