Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Neispravan izgovor glasa č!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Neispravan izgovor glasa č!

Imamo problem s izgovaranjem glasa č (3,6 god). Kad je bio manji č je izgovarao tako da mu je jezičić bježao među zube i onda sam mu ja rekla da spoji zubiće i pokuša čvršće reći č. On je točno to i napravio, ali njegovi su prednji zubi istureni i ne može ih spojiti s donjim zubima, tako da sad č izgovara kao Amerikanci (sa š je nešto blaža varijanta), jako ga u izgovoru gura natrag. I sad je taj glas tako jako sjeo na to mjesto da on to više ne može mijenjati. Malo ga okolina zbog toga zeza, mislim nekako to primjete, a ja ne želim od toga pred njim raditi veliku stvar.
    Imam grižnju savjest da sam ja tome kriva i ne mogu mu nikako objasniti da gurne jezik prema zubima. Jel bi bilo najbolje da se obratim logopedu?
    Uz to mu još nisu sjeli r i l. L izgovara kao v, a preko r nekako preleti. Ali, za ta slova mislim da će doći na svoje. Ali, za č nekako sumnjam.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj nije imao kvačičasta slova dugo i onda mi je sve postalo ć... i nikako č i nikako i ja objašnjavam, a on po svom.....

i meni pukne film i ja velim a u p.m. taj č

i on lijepo jasno veli pi..... i odtad zna izgovarati č, a i zna da je riječ sa p prosta

jel ima ć ?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja u zadnje vrijeme sve izgovara na mehko ć: ćovjek itd. ludim.

veli mi sestra da tako svi u zagrebu razgovaraju. a ja mislila da je to kuriozitet nas bosanaca ?! :? jel je sestra u pravu ili je to predrasuda ?! :?

i da, počela je kajkati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ot

čim te vidim na forumu, skrene mi pogled na potpis i

ovo za zagrepčane ne znam, nek se javi koje je pravi

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam bas iz Zg, i da me ubijes ne vidim cemu uopce postoje ta dva razlicita slova sa kvacicama. U skoli sam nabiflala razliku (ono: k,g,h u...) i nekako se provukla.
    No prvi put cujem da je to cesce u ovim krajevima. Ja sam mislila da je to zato sto su mi geni 50% slovenski.
    Na forumu bojkotiram sve kvacice!
    Sto se tice djece, moj necak od 4g uopce ne prica c (s kvacicom), pa kaze npr. kutita umjesto kucica. Izgleda da se tolerira do pete godine (http://www.logoped.hr/dislalija.asp )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što se tiče glasova s kvačicama, jako sam sretna što ih je moj skoro-četverogodišnjak KONAČNO počeo izgovarati prije nekih tjedan-dva.
    Zasad uopće ne razmišljam o razlikovanju č i ć - napismeno ih razlikuje, a u govoru će doći kad se još malo izvježba...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •