Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Da li je moguće da gubim mlijeko?

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Da li je moguće da gubim mlijeko?

Isa ima 15 i pol mjeseci i doji sasvim normalno i obilno. Doslo je do male promjene kad su nam porasli zubici (11 mj.),ali samo kratko dok smo se privikli, ali u kontinuitetu i kolicini nije bilo nikakvih promjena.

Motda bih trebala spomenuti da on vec neko vrijeme(5-6 mjeseci) doji samo na desnoj strani, jer lijevu nije htio, sad nesto malo poceo opet al ja nisam osjetila da u njoj ima mlijeka iako se on jadan slomi mljackajuci.

Međutim,tridana nisam bila kuci i nisam ga dojila i sad kad sam pokušala,nigdje mlijeka!!! :shock: :?

Masirala,toplotusirala, pila caj (kao uvijek), ali nista.To je bilo jucer.
    Jutros sam primjetila, kad sam provjeravala "STANJE" , da imama kao neku malu kapljicu mlijeka,onako providnu.

Sad me zanima , da li je moguće, da je TO BILO TO? :/

..baš sam nekako super tuzna...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne mogu vjerovati da ga nemaš. Jesi li se izdojila kad si bila na putu i da li ti beba još siše?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam sigurna da sam dobro shvatila:
    malu prozirnu kapljicu mlijeka vidis da izlazi kad se izdajas?
    ili takvu "kapljicu" imas na bradavici?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije jasno da li 3 dana nisi ni dojila ni izdajala nego si samo masirala? opce ne kuzim tu pricu sa pijenjem caja, pa mlijeko se ne radi zato sto se pije caj odredjenih biljaka

i isto mi nije jasno ovo sa kapljicom

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

malo je konfuzno napisano

ovako,

dok sam bila na putu ja sam izdajala, masirala grudi pod toplim tusem da mi se kanalici sto bolje otvore i mlijeka je bilo.

Medjutim, kad sam dosla kuci i pokusala da podojim Isaa, nije bilo mlijeka.
    Ja sam ponovo pokusala da izdojim mlijeko, ali od svega, jedino se pojavila mala providna kapljica tekucine.Znaci to je je jedino sto sam uspjela da izdojim.

Sto se caja tice,htjela sam da kazem, ali malo nerazumljivo izgleda :/ , da sam sve normalno radila kao i prije,jer ja neznam zasto, ali moj organizamjako dobro reaguje na Rooibus tee, i poslije njega imama jako puno mlijeka. Ne mislim nikog ubjedjivati u to, ali to je fakt.

Uglavnom, mlijeka nije biiiloo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a je li on pokazao nezadovoljstvo ili mu ti vise nisi dala kad si skuzila da nema..ili...

naime, nije bas moguce da tek tako nestane mlijeko, pogotovo nakon tako dugog staza. moguce je da se smanjila kolicina, no on to vec za dan-dva moze nadoknaditi. to koliko izdojis nije pokazatelj koliko imas. mozda si se jako zabrinula i bojala da vise nece biti pa se to i dogodilo, odnosno mlijeko nije nestalo nego je zastekao refleks otpustanja mlijeka.

znas vec kako to ide - ponuda i potraznja. ako opet trazis, opet ce biti. ima zena kojima i godinu dana po prestanku dojenja jos ima pokoja kapljica. ja vec gotovo dvije godine ne dojim na lijevoj strani pa svejedno jos mogu istisnuti koju kap.

i dijete ti je najbolji pokazatelj. ako ono zadovoljno sisa, znaci da ce navuci ako (slucajno, trenutno) nema, odnosno manje ima.

zato mene zanima kako se u ovoj prici ponasa bebac

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

danas nam je krenulo na bolje

ja sam nastavila s dojenjem bez obzira na smanjenu kolicinu i Isa je proteklih dana bio nervozan dok doji, vjerojatno zbog nedostatka mlijeka, ali sinoc kad je trazio, dala sam mu i on je zadovoljno mljackao i ubrzo zaspao.

maloprije sam osjetila kako mi gurdi bubre i zaista sad imam mlijeka kao rijetko kad u posljednje vrijeme.

ivana thanks

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:D hip-hip-hura :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super super

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je veći problem bio vašeg razdvajanja i kažnjavanja tebe nego da nisi imala mlijeka. Ja idem redovno skoro svaki drugi tjedan na put za Zagreb, ostanem 4 dana i evo sada tri i onda se vratim i dojim mog dvogodišnjaka. To radim već 6 mjeseci pa imam iskustva s tim.
    Mlijeko ne nestaje preko noći, ali malo padne produkcija. Ja se sada samo malo izdojim da mi ne bude loš osjećaj u grudima. Kad je Karlo bio u drugoj godini svog života više je sisao i moj odlazak dva dana na put je uzrokovao zbilja punije grudi i morala sam se češće izdajati. Sad u trećoj godini je to pjesma.
    Roibus tee je jaki diuretik i zato moras piti puno vode. Nadam se da ne piješ taj čaj kao vodu na izvolte iz čajnika. Diuretici izvlače iz tijela vodu koja bi išla u proizvodnju mlijeka, pa ti se onda vrlo brzo krenu trošiti rezerve vode. Roibus tee je također jaki diuretik za tvog sina kojeg dobije mlijekom i moj Karlo tada mora vrlo često pišati i piša puno i nepotrebno.
    Inače drago mi je da se sve sredilo :D .

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto ga super.

bitno je da on malo navuče mlijeka i bit će opet

Zvac

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    ja sam nastavila s dojenjem bez obzira na smanjenu kolicinu i Isa je proteklih dana bio nervozan dok doji, vjerojatno zbog nedostatka mlijeka, ali sinoc kad je trazio, dala sam mu i on je zadovoljno mljackao i ubrzo zaspao.

maloprije sam osjetila kako mi gurdi bubre i zaista sad imam mlijeka kao rijetko kad u posljednje vrijeme.
    Ja sam primjetila kod sebe (ne dojim, izdajam se pa mogu pratiti količinu mlijeka) da mi se smanji količina mlijeka u tijeku dana kada nosim grudnjak koji me stisne čim mi se dojke napune. Vjerovatno si zaustavim cirkulaciju i onda imam jako velike muke da se vratim u normalno stanje. Prilikom izdajanja mlijeko mi manje curi i puno mi više vremena treba da se izdojim nego obično, s tim da su mi dojke i dalje pune.
    Najveća ironija u cijeloj priči je ta što imam 3 grudnjaka za dojilje (1 stari i 2 nova) od istog proizvođača, iste veličine i istog modela, ali novi grudnjaci mi rade probleme. Najbolje mi paše stari poderani grudnjak kojeg imam još od Lare (4 godine). :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samaritanka, pliiiz, reci mi otkud ti to o rooibosu, skroz si me ukomirala... mislim da sam ga popila cijelo more otkad se jakov rodio... odnedavno bas i ne, ali neko sam vrijeme bila fakat ovisna.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •