Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Da li u HR cijepe protiv hepatitisa B?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Da li u HR cijepe protiv hepatitisa B?

Dakle ovako...

Ovdje u Italiji sm dobili poziv da u njihov ekvivalent Zavoda za javno zdravstvo dostavimo fotokopiju knjizice cijepljenja od E.

Kako je ona sva cijepljenja obavila u HR, sestri koja vodi evidenciju iz fotokopije knjizice nije jasno da li je primila cjepivo protiv hepatitisa B ili nije.

Naime, hepatitis B je obvezno cjepivo u Italiji.
    Je li i u Hrvatskoj?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo Petru morali nadocijepiti - slijedom sličnog poziva belgijskog zavoda - protiv HepB kad smo preselili u Belgiju.
    Obzirom da su Erin i Petra vršnjakinje pretpostavljam da ni Erin nije primila HepB (ovdje, u Belgiji, a u Italiji pretpostavljam također je ono uvršteno kao šesta komponenta u 5u1, odnosno 6u1 cjepivo koje se počne davati s mislim 3 mjeseca).
    Ali mislim da je po novom HepB također uvršten pod obvezno cjepivo i u RH, ali 2003. nije bilo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Od prošle godine je uvedeno obavezno cijepljenje protiv Hep.B. u Hrv.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    mi smo Petru morali nadocijepiti - slijedom sličnog poziva belgijskog zavoda - protiv HepB kad smo preselili u Belgiju.
    Obzirom da su Erin i Petra vršnjakinje pretpostavljam da ni Erin nije primila HepB (ovdje, u Belgiji, a u Italiji pretpostavljam također je ono uvršteno kao šesta komponenta u 5u1, odnosno 6u1 cjepivo koje se počne davati s mislim 3 mjeseca).
    Ali mislim da je po novom HepB također uvršten pod obvezno cjepivo i u RH, ali 2003. nije bilo.
    Hvala, petra.

Da, u Italiji je uvrsteno u 6u1 cjepivo.

Kako je Petra podnijela cijepljenje, je li bilo kakvih reakcija?

Sestra mi je na telefonu rekla da ju ne moram nadocijepiti prije 5,5 god., ali me moli da joj dostavim podatak da li je cijepljena ili ne.

U medjuvremenu je moja mama ipak uspjela dobiti njenu pedijatricu na telefon, koja joj je rekla da oni tek od ove godine cijepe protiv hepatitisa B jer se moraju uskladiti sa europskim standardima cijepljenja.

E sad, da li cu i od HR dobiti poziv za cijepljenje, ne znam.

Znam samo da ce se za to cijepiti tamo gdje ju prije za to pozovu.

Hvala vam na otklanjanju sumnje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nećeš.
    za svu djecu rođenu prije 2007. cjepivo i dalje nije obavezno, nego se cijepe ako to roditelji žele i sami dovedu dijete na cijepljenje.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nećeš.
    za svu djecu rođenu prije 2007. cjepivo i dalje nije obavezno, nego se cijepe ako to roditelji žele i sami dovedu dijete na cijepljenje.
    OK, thnx.

Znaci dobit cu poziv sa 5,5 god. ovdje u Italiji.
    Pretpostavljam da svejedno moram obavijestiti HR-pedijatricu nakon tog (talijanskog) cijepljenja da to zabiljezi.
    Mi idemo malo kod nje, malo kod naseg talijanskog pedijatra, ovisno gdje nas bolest zadesi.

Ah, ta dvo-drzavna birokracija...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, obavijesti je da upiše u karton

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •