Citiraj Matilda prvotno napisa
Predala zahtjev za produljenje. Nisam se penjala, nisam čekala redinu na šalteru, već direkt u urudžbeni. Ženska čist ljubazna, rekla no problemos.
Jest da sam donijela na kraju i presliku osobne, zdravstvene i rodnog lista, ali potvrdu o zaposlenju nisam. Rekla sam nek traže ili nek nazovu poslodavca, tak ionak ne radi ovih dana.
HZZO, nastavak.
Ovaj put Duga Resa.
A taman sam ih pohvalila :/

Zvala sam ih danas da priupitam što trebam napraviti da nastavim koristiti porodni do godine dana djeteta.
Ljubazna gospođa izdiktirala mi je: presliku rodnog lista djeteta, moje osobne i zdravstvene, potvrdu o zaposlenju... Molim :?
Nazvala sam za pola sata, jer je meni totalno komplicirano dobiti bilo kakvu potvrdu o zaposlenju u tu svrhu, firma mi je iz Zagreba, a oni nikad čuli za takvo što. Morala bih im objašnjavati pol sata što će mi to, kaj da napišu, tko zna kad bi mi uopće stigla potvrda... Kažem kako ne mogu to dobiti, zašto to njima uopće treba, kad u drugim područnim uredima to ne traže. Ništa, njima piše (gdje, ne znam?) da treba taj dokument :?
No, tak sam ja, ne bud lijena, potražila na imeniku broj središnjice i dobila njihovog pravnika, koji se čudom čudio što oni sve to traže. Rekao mi je budući da ja već koristim porodni dopust, ništa novog ne otvaram, samo ga lijepo i nastavljam koristiti do godine dana i ništa se osim naknade ne mijenja - moram doći u njihov područni ured i potpisati izjavu da nastavljam koristiti svoje pravo, ništa drugo. I da se pozovem na njega ako mi budu radili probleme.
Niš, zovem ja treći put. Kažem što sam saznala i od koga, imenom i prezimenom, a ona meni: Ma to vam oni u Zagrebu neš' po svom :shock:
Džizus, kao da je ona centar svijeta, a oni (mislim, njihova središnjica) nešto izmišljaju
Tak sam se ja dogovorila s njom kak ću joj ipak donijeti kopiju rod. lista, osobne i zdravstvene, pa nek šalje dalje bez te potvrde pa ćemo kao vidjeti
Dobra stvar je da je ona i nakon tri moja poziva, ispitivanja i kukanja ostala ljubazna