Bok drage moje,
Evo da i ja podijelim s vama moju priču s poroda. Kako se termin bližio hvatao me neopisiv strah. Ne znam da li više od samog poroda, bolnice, iščekivanja ili sebe same. Ušla sam u 38 tj i razmišljala da li je vrijeme da ipak večeras prije spavanja spakujem torbu za bolnicu. Nekako kao da sam predosjećala. Ipak bila sam prelijena učiniti to sama. MM je već lagano drijemao pa mi se činilo šteta budit ga. Oko 3 ujutro kroz san osjećam bol...odjednom osjetim toplinu i nekakvu čudnu vlažnost:shock: Probudim se u šoku i shvatim prsnuo mi je vodenjak! Panika! Budim MM, velim vrijeme je! Zbunjeni oboje, u hipu smo se spremili za bolnicu, ali pritom pozaboravljali sve bitne liječničke nalaze od trudnoće. I tako smo dojurili u Vinogradsku, doktorica je ubrzo stigla, veli- divno, draga otvoreni ste 7cm! :D Trudila se objasnit mi sve u vezi poroda, što me očekuje i ublažiti moj strah. Djelovalo je, sve dok me onaj grozni klistir nije opet obeshrabrio.
U boxu tišina! Ja sam jedina u rađaonicu. Prava privilegija čini mi se. Doktorica je ubrzo stigla i odlučili smo malo pričekati jer trudovi su nešto oslabili, ali dogovorile smo se da nećemo forsirati s dripom. MM je cijelo vrijeme bio uz mene, pravo olakšanje. Trudovi su ubrzo počeli još snažnije boliti, ali onaj Dolantin koji sam dobila bio je čisto blaženstvo. Počelo mi se spavati...Ne znam koliko sam bila u takvom stanju no sjećam se da me probudio pristisak sve jači i jači na stražnjici. Doktorica Tomić veli-opa, vidim glavicu! Želite li znati i boju kose? Malo smo se svi skupa šalili, dr. je pokazivala MM točke pritiska na mojim leđima kako bi me što manje bolilo. I funkcioniralo je! Tako se u 7,05h rodio naš Marko! Doslovno u 3-4 stiska. Rezana sam, ali to nisam u onoj erupciji sreće kad sam ga ugledala niti primjetila! Poslije smo se dr. Tomić i ja još i šalile oko načina veza. Rekoh najbolje hrvatski pleter
Porod je bio uistinu poprilično ugodan, osoblje susretljivo, mlado, spremno za komunikaciju i dogovor. Posebno bih istaknula doktoricu Vlatku Tomić čija me je stručnost iako je mlada iznenadila, kao i smirenost kojom je zračila. Uvijek ću je pamtiti- to lijepo, anđeosko lice! I sestru Irinu i Karmelu. Od srca hvala svima koji su moj porod učinili lijepim iskustvom.
Puse i od malog Marka!![]()