Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: tete čuvalice i godišnji odmor

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno tete čuvalice i godišnji odmor

zanima me kakav vam je dogovor s vasom tetom čuvalicom. ima li pravo na plaćeni godišnji odmor? koliko dugo? može li ga uzeti po želji ili se mora usklađivati s vašim odmorom? ako pak ljetuje s vama, računate li to kao godišnji ili ne?
    mi našu tetu u principu plaćamo za cijelo vrijeme, nešto 'godišnjeg' je već iskoristila, ali kako nismo unaprijed precizirali koliko bi ga ukupno trebala imati, zanimaju me ostala iskustva.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mi nemamo tetu čuvalicu, ali moja mama je teta čuvalica i baš je sad na neplaćenom godišnjem... ne znam dal' ima pravo na nekaj drugo... vjerojatno ne jer nije prijavljena... i da, na godišnjem je onda kad je i mama djeteta kojeg čuva. ali ako joj treba neki slobodan dan, žena joj uskoči bez problema... doduše, to je bilo samo 1 - 2 puta do sad... moja mama na more neide, ali da ide, pretpostavljam da bi se probala nekak uskladiti s obitelji di čuva klinca...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako god ja dobivam plaću 12 mjeseci, tako sam plaćala i ženi za čuvanje.

Dala sam joj 30 dana godišnjeg, kao što i sama dobivam.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Kako god ja dobivam plaću 12 mjeseci, tako sam plaćala i ženi za čuvanje.

Dala sam joj 30 dana godišnjeg, kao što i sama dobivam.
    moja mama bi bila sretna da si joj ti poslodavka...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je to bilo normalno, a sad jel to drugima normalno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znam da ako čuvalica radi preko agencije, godišnji je plaćen 50%, a sam godišnji je po dogovoru roditelja i čuvalice (najčešće kad roditelji idu na godišnji ide i teta).

Poznam jednu obitelj koja je bila 3 tjedna na moru, s njima i teta platili su joj normalno kao i uvijek +još dodatnu nagradu (bila je uvijek na raspolaganju oko djeteta, dnevno je imala 2,3h za kupanje).
    Roditelji će imati još godišnjeg, pa će i njoj tada dati još tjedan ili dva slobodnog.

Sve je po dogovoru!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja mama ne radi preko agencije.

Ide na godišnji onda kad ide njena poslodavka. Plaćen joj je godišnji jer se to čini logično. Ipak ona svoje vrijeme stavlja poslodavcu na raspolaganje, tako da mislim da je plaća i za vrijeme godišnjeg sasvim u redu.

Ovo joj nisu prvi poslodavci i tako je imala dogovoreno i prije.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

plaćeni godišnji,na godišnjem je koliko i ja i to kada i ja ( na pr. prošle godine preko ljeta 5 tjedana + tjedan dana zimi )

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da je to jako lijepa gesta za tete čuvalice, jer je to ipak malo više od pukog 'poslovnog odnosa'.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma i meni je logicno da ju placam cijelo vrijeme i da ide na godisnji kad i ja i koliko i ja. medjutim, temu je potaknulo to sto me sad trazi dodatnih tjedan dana, dakle u terminu kad ja ne idem na godisnji (odnosno, morat cu na prisilni :/ ) pa sad nisam sigurna kako da se oko svega postavim.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To je stvarno nezgodno ako nemaš kamo s djetetom tih tjedan dana :/

Ja plaćam cjelu godinu istu sumu ,ponekad malo dodam ,obavezno božićnica

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamabanana prvotno napisa
    ma i meni je logicno da ju placam cijelo vrijeme i da ide na godisnji kad i ja i koliko i ja. medjutim, temu je potaknulo to sto me sad trazi dodatnih tjedan dana, dakle u terminu kad ja ne idem na godisnji (odnosno, morat cu na prisilni :/ ) pa sad nisam sigurna kako da se oko svega postavim.
    Uh... teško pitanje.

Ja bih joj možda dala neplaćeni godišnji tih tjedan dana, ako bih ikako mogla uzeti sebi taj 'prisilni' odmor.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Ja bih joj možda dala neplaćeni godišnji tih tjedan dana,
    i ja bih ovako. ako je stvarno nešto hitno i nužno da obavi (a i to se može desiti neplanirano) onda joj neće biti problem neplaćeno jer joj je bitno da obavi što treba

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kada sam ja išla na GO tada je i teta bila na GO, 3 tjedna i sada još jedan tjedan u 9 mjesecu. Za to vrijeme sam joj dala normalno plaću koju bi dobila i da nije bila na GO. Mislim da bi svatko trebao imati pravo na GO. A sljedeći GO ju mislimo povesti sa sobom na more, pošto će joj to biti zadnje ljeto s nama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Plćala sam GO, išla je kad i mi. Nekad i dok mi radimo pa bi nam netko uskočio- baka, dida. I to sam plaćala.

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Plaćala sam GO, išla je kad i mi. Nekad i dok mi radimo pa bi nam netko uskočio- baka, dida. I to sam plaćala.
    I mi ovako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •