Na porodui sam prirodno pukla sasvim malo, tako da sam i ja imala jedan ponat u tom smjerusirius prvotno napisa
![]()
Pukla sam prirodno, nisu me rezali (nisu imali moje dopuštenje da me režu bez razloga), nije me uopće bolilo, pola sata nakon poroda sam normalno sjela na krevet i pošla u WC u pratnji medicinske sestre kojoj je to sve zajedno bilo nevjerojatno.
Od prvog dana sam normalno sjedala i kretala se, a samim tim mi je i briga oko djeteta bila znatno lakša nego rezanim rodiljama. Žena koja je bila sa mnom u sobi nije mogla ni hodati, ni sjedati, čako ni ležati na leđima, samo u nekom položaju presavinuta s poda na krevet na stomku. Možete zamisliti koliko je njoj bilo otežano dojenje (a i sve ostalo). Ipak, uspjela je, hrabrica moja, ali joj je trebala velika pomoć, i moja i medicinskih sestara.
Ne želim ni zamisliti kako izgleda kad si nakon poroda tako, praktički nepokretna. A zašto? Zbog nepotrebne epiziotomije.
Riskirat ću i drugi put, nije me nimalo strah pucanja u krivom smjeru![]()
A da ne spominjem da se u sobi najviše pričalo o pontima, kako bole, koliko smetaju. I baš sam sretna da nisam mogla s osobnim iskustvom sudjelovati u toj temi.

Odgovori s citatom