Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 187 od 187

Tema: Epiziotomija - iskustva u rodilištima

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj morula prvotno napisa
    Citiraj Ninči prvotno napisa
    Morula, upravo to sam i ja rekla Jedino što sam se u brzini zeznula pa umjesto "prvi dan z.m." napisala zadnji dan m. Ono što sam htjela reći Freyi je da se ne brine jer to što je beba 2 tj. veća od svoje dobi, ne znači da će beba biti prevelika
    skužila sam da je greška u pisanju ja sam samo htjela reći da su ta dva "prazna tjedna" prije ovulacije i uračunata u tih 40 tjedana trudnoće kao tjedni u kojima se "ništa" ne dešava, pa beba koja je veća od očekivanog je ili stvarno veća od prosjeka za tu dob ili je ovulacija i oplodnja nastupila prije tog 14-tog dana. sad sam ga opet zakomplicirala
    ali ako je meni ciklus cca 40 dana..onda je meni ovulacija npr. 26. dan od početka menstruacije....
    jer nova menstruacija nastupa 14 dana nakon ovulacije....

kod mene sigurno nije bila oplodnja između dana zadnje menstruacije i 14.dana, nego kasnije....

i zato me brine veličina....

ako kužite....

znači meni je termin 20.10. po zadnjoj menstruaciji, ali po logici bi trebao biti još kasnije....

a ako je beba već sad napredna skoro 2 tjedna prema terminu 20.10...pa koliko je zapravo onda veća???

nadam se da me kužite?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma kužim te. Ali prestani razbijati glavu Ima cijeli topic o procjenama veličine bebe pa malo pročitaj. Znaju oni debelo pogriješiti i u procjeni.
    A i nikad ne možeš biti sigurna kad ti je bila ovulacija...sve da i imaš najurednije cikluse.

A epi ne moraš dobiti ni ako ti beba bude veća. Vidiš na ovom topicu da su žene dobile epi iako su rodile malu bebu, i obrnuto- nisu rezane, a rodile su veliku bebu.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, koliko vas je epi uistinu boljela? Čula sam razne info, od toga da boli samo šivanje do toga da se ništa ne osjeti?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam osjetila kad su me razrezali...ništa strašno- samo kao peckanje. A šivanje me je boljelo, ali ne cijelo vrijeme. Na nekim dijelovima me je boljelo manje, a na nekim više. Nemam pojma od čega je to ovisilo :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

epi me sama po sebi nije toliko boljela, iako sam itekako osjetila kad su rezali. ali tada mi je bilo potpuno svejedno, mislim da bi isto reagirala i da su mi odrezali nogu :/ , jer nakon 12 sati od pocetka poroda i 8 sati paklenih trudova pod dripom stvarno epi nije bila stvar koja ce me ozbiljnije prodrmati.

ali oporavak... e to je bilo ono sto me stvarno uzrujalo. znaci mjesec dana nisam mogla hodati, a skoro 2 mjeseca sjediti, ni na slaufu kako neki mogu. bilo mi je uzasno. prvih tjedan dana ili vise otkad sam dosla doma sam morala kakati tako da lezim u kadi , jer nisam mogla stisnuti na wc-u. osjecala sam se odvratno ponizeno. tako niti jedna zena ne bi smjela izgledati i osjecati se nakon poroda.

nakon drugog poroda sam odmah sjedila, drugi dan setala, imala energije i osjecala se predivno, snazno i mocno.

neusporedivo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ali oporavak... e to je bilo ono sto me stvarno uzrujalo. znaci mjesec dana nisam mogla hodati, a skoro 2 mjeseca sjediti, ni na slaufu kako neki mogu. bilo mi je uzasno. prvih tjedan dana ili vise otkad sam dosla doma sam morala kakati tako da lezim u kadi , jer nisam mogla stisnuti na wc-u. osjecala sam se odvratno ponizeno. tako niti jedna zena ne bi smjela izgledati i osjecati se nakon poroda. .
    e, tako i mene, od riječi do riječi.
    moj gynich mi je rekao da su me krivo zašili i da ima onog mesa, više ne znam kako se to zove, pa mi je to morao spaljivati. da ne velim da mi je prolio tu tekućinu za spaljivanje po kompletnom međunožju

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ja sam osjetila kad su me razrezali...ništa strašno- samo kao peckanje. A šivanje me je boljelo, ali ne cijelo vrijeme. Na nekim dijelovima me je boljelo manje, a na nekim više. Nemam pojma od čega je to ovisilo :/
    Tako bi i ja opisala svoju epi....ali meni oporavak nije bio strasan.2 tjedna sve zahvaljujuci bivacin masti.Turbo sam sa oporavljala kad sam pocela mazat.....a u pocetku je bolilo,pogotovo prvih par dana,standard!

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cure, ja rađam veće bebe.al nije me toga toliko strah, nego mi uvijek nalijegaju na trbuh kod izgona.a sad meni su trudovi na izgonu malo rjeđi i doktor nikad nije htio čekati novi trud nego čim je prošao tiskaj dalje na suho.a opet mislim si možda zato jer je glavica već bila u kanalu pa nesmijem dugo čekati na novi trud.
    I zato se bojim ak kažem neću epi da zbog eventualnog ponovnog nalijeganja ne popucam sama....
    šta vi mislite o tome?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja se bojim da ne popucam,zato na prvom porodu nisam nista odbijala....bebu sam radjala na zadak pa me bilo strah da ne puknem jako!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mrva prvotno napisa
    a opet mislim si možda zato jer je glavica već bila u kanalu pa nesmijem dugo čekati na novi trud.
    Kad je M. bila glavica u kanalu, dr. mi je rekao da bi bilo dobro da slijedeći trud jako tiskam jer nije dobro da dugo tako stoji. Čekanje do slijedećeg truda mi je izgledalo kao vječnost. Nema ga i nema. Već sam se počela brinuti, a dr. mi je rekao da se smirim, polako, doći će trud, nije sad takva preša. I došao je, M. je uskoro izašla, prekrasna, roza i bez glasnog plača. Spremna za ciku

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    a opet mislim si možda zato jer je glavica već bila u kanalu pa nesmijem dugo čekati na novi trud.
    Kad je M. bila glavica u kanalu, dr. mi je rekao da bi bilo dobro da slijedeći trud jako tiskam jer nije dobro da dugo tako stoji. Čekanje do slijedećeg truda mi je izgledalo kao vječnost. Nema ga i nema. Već sam se počela brinuti, a dr. mi je rekao da se smirim, polako, doći će trud, nije sad takva preša. I došao je, M. je uskoro izašla, prekrasna, roza i bez glasnog plača. Spremna za ciku
    e točno to mi se događa...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    Cure, koliko vas je epi uistinu boljela? Čula sam razne info, od toga da boli samo šivanje do toga da se ništa ne osjeti?
    Ja nisam osjetila apsolutno ništa(valjda radi epid) - nit' rezanje, ni šivanje.

Oporavak je prvih par dana bio grozan, no ne toliko radi same boli koliko radi mjesta koje me bolilo (ne znam dobro opisati što želim reći).
    Recimo, na leđima imam dvadesetak šavova, na nozi valjda milijon, pa me to nije toliko nelagodno bolilo kao ovih par šavića na međici.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, ja rađam veće bebe.al nije me toga toliko strah, nego mi uvijek nalijegaju na trbuh kod izgona.a sad meni su trudovi na izgonu malo rjeđi i doktor nikad nije htio čekati novi trud nego čim je prošao tiskaj dalje na suho.a opet mislim si možda zato jer je glavica već bila u kanalu pa nesmijem dugo čekati na novi trud.
    I zato se bojim ak kažem neću epi da zbog eventualnog ponovnog nalijeganja ne popucam sama....
    šta vi mislite o tome?
    Kad primalja čuva međicu onda nema nalijeganja.
    Nalijeganje = pucanje

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    Nije boljelo. Koliko vidim iz iskustava obično ne boli kad se reže u trudu i kad je već međica jako rastegnuta. Čitala sam u par priča da je jako bolilo jer su rezali prerano.

Ja samo osjetila hladne škare. Bilo je malo jezivo.

Šivanje mi je bilo odvratno. Bez obzira što mi je anestezija primila osjetila sam svaki prolazak igle kroz meso i onaj osjećaj kad stegnu konac. Bilo je to vrlo grubo....brrrrrrrrr.

Oporavak katastrofa. Koristila sam Bivacin sprej no svejedno su se šavovi zagnojili, bolilo je ko ludo dok gnoj nije počeo izlaziti. Išla sam svaki dan na ispiranje rane kod moje ginekologice. Veli ona da se zagnoji onima koji se previše peruckaju, špricaju i mazuckaju. :/

Emotivno osjećala sam se osakaćeno. Trebalo mi je dugo da prebolim. I danas se loše osjećam kad osjetim ožiljak pod rukom.

(Na drugom porodu sam popucala prema guzi, stavili su mi dva šava. Ožiljak ne osjećam niti vidim koliko je dobro zaraslo.)

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mene samo rezanje nije boljelo (sad sam tek skuzila koliko je sam izgon valjda bolan, da te rezanje medjice uopce ne boli). boljelo me sivanje (jer mi ili nisu dali anestetik ili se nije primio) i to ne bih nikome pozeljela. savovi su mi kasnije popucali. ali smo i to uspjeli zalijeciti (svaka cast MMu ).

vidim da ovdje nitko o tome ne pise, a sad me bas zanima - meni je dr. kad me sasio, gurnuo prst u rektum :? jel to normalno, ili? nikakvo upozorenje prije, npr. sad cu samo provjeriti kakva je situacija, nista.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni su dali anestetik, ali sam svejedno sve osjetila. Mislim da je to samo zato što bi trebalo čekati da anestetik počne djelovati, a oni daju anestetik i udri odmah šivaj. To mi dođe na isto ko da i na živo šivaju

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam isto osjetila sivanje,jer je prebrzo isla sivat iza anestetika i nije poceo djelovat...brrrrrrrrrrrrr

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam uz rezanje i dosta popucala, kao i vecini šivanje jako bolno, rezanje i oporavak meni nisu bili problem. prvi dan nakon poroda je bolilo, drugi sam već normalno sjedila. rektum gledaju kod sumnje da je došlo do veceg pucanja, ali bi ti to trebali objasnit, a ne samo gurnut prst...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam isto i rezana i popucala i to šivanje me jest bolilo, ali....nakon poroda mi je i to šivanje došlo kao uživancija (smijem se da ne oturim plakati...još kad pomislim da me to uskoro opet čeka...)

A oporavak mi stvarno nije bio nikakav problem. Sjedila sam bez ikakvih pomagala već sutradan. Jedna sestra kad god bi ušla u sobu je galamila na mene da ću biti "ko stara šlapa" ako budem sjedila Ali nije me smetalo, pa me baš bilo briga.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    šta vi mislite o tome?
    Nalijeganje = pucanje
    znači, NEsmiju mi nalijegati ako već tražim da me ne režu...
    kome kod kažem govore, da, al onda buš popucala...jooj, bolje da te malo cvaknu.. :? pa ne znam baš

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i još nešto dal babica sama po svojo želji masira međicu ili što već ili samo ak je zamolim?znam da glupo zvuči al neznam kakva je praksa

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i još nešto dal babica sama po svojo želji masira međicu ili što već ili samo ak je zamolim?znam da glupo zvuči al neznam kakva je praksa
    Vjerujem da će ti sama masirati ako se odmah izjasniš da nema rezanja (a oni to odluče poštivati). Ako ne možeš je zamoliti, na kraju krajeva, to joj je posao - da ti pomogne pri porodu.
    I ne brini, nije ni moja M. bila sitna, 3800 g / 51 cm, prvo dijete, u rađaoni bila 25 minuta, bez rezanja pukla jedan vanjski šav (ovaj prema guzi ).
    Sad se veselim novom porodu i nadam se da će biti barem upola lijep kao prvi (jer ljepši ne mogu ni zamisliti).

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja sam se isto bojala epi i dramila oko toga al kad je krenulo to sve da su me do koljena rezali ne bi imala nista protiv sam da se to zavrsi, ma nista se to ne osjeti, a ja jos i pukla uz to sve ,ni to sivanje nije nista tako strasno bilo

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam sama pukla jer nije bilo vremena za rezanje. babice su masirale, ali nije pomoglo. uopće nije boljelo. tj porod je bolio a ovo nisam ni skužila šivanje se desilo pod općom anestezijom jer posteljica nije izašla. pa kad su mi nju vadili su me i zašili, tako da ni to nisam skužila.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i ja sam pukla taj jedan sav koji imam, a sivanje nisam ni osjetila jer sam bila pre uzbudena i drzala bebicu na prsima, drugo mi nis nije bilo bitno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

uh rezali me......
    mam 6 šavova....

makar sam se masirala....ali mislim da ih nije bilo baš briga jer je doktorica rekla babici da reže....jer je kao beba velika, pa da ne bi bilo....
    i to srenje me tek 4. dan počelo boliti da sam poludila...bolilo jako ta dva dana i sad je ok..i dalje osjetim ali mogu sjediti

a kad na viziti veliš da te boli, i da ti netko pogleda...vele ti popij si lekadol....

kaj ja znam kaj se događa dolje..imaš osjećaj kao da je neš puklo ili prezategnuto...a oni meni vele popij si lekadol...
    kao da dođeš s trulim zbom kod zubara, a on ti ni ne pogleda zub i veli popij lekadol....

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja nisam imala hrabrosti pogledat si dolje što mi je jako žao al sam srećom molila mamu da me dolje opipa (tek 6 dan nakon poroda!) a ona izvadila gazu - koju su mi pri šivanju (jer sam sama popucala za 1 šav) zaboravili izvaditi...

Draga, uzmi si ogledalce i pogledaj si dolje kako izgleda

Babice rade što im doktori kažu. Meni je bila divna dr. koja je rekla da masira, i primalja me masirala, iako je bebina glavica bila na izlazu iz rodnice i izašla tek u 3 trudu i mom tiskanju (znači mogli su me komotno rezati al nisu).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    šta vi mislite o tome?
    Nalijeganje = pucanje
    Možda ne bi trebalo biti, ali, na žalost ima. Ko pita primalju i ženu i bebu! Doktor legne na trbuh pa što bude. Iz iskustva moje sestre s polomljenim rebrima... sječa se da je primalja viknula "stanite, puknut če mi", a on navalio ko sivonja.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije me bolilo rezanje, nije mi smetalo sivanje, nisam ga skoro ni osjetila, par dana nakon nisam mogla bas dobro sjediti, al sve se uskoro sredilo.

ALI, ja sad, unazad par mjesci stalno imam probleme s oziljkom, ko da se otvorio i postao veci, dublji :?
    i stalno me smeta na neki nacin. ili me pecka, ili me zulja kad mi se gacice malo zategnu. imala sam nekih problema s gljivicama, i to je bilo za poludit!

stvarno vise ne znam sto bi, sanjam o nekoj plasticnoj operaciji tog oziljka, ne mogu si zamslit da zivim s tim do kraja zivota. a da ne spominjem da mi je to jedna od vecih prepreka kod planiranja jos djece, sta s tim oziljkom :/

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    najnovije iskustvo-prekjučer, sv.duh
    ja jaučem nemojte me rezat, dr i babica uglas: nismo ludi rezat pa da moramo šit
    nisu rezali

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D i ja bi takav tim na svom porodu

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja rodila u vinogradskoj. prvi porod i nisu me ni pokušali rezati. samo su na kraju slavodobitno zaključili kako su to tako super izveli da nit je trebalo rezati, niti je šta popucalo. i stvarno su bili super ekipa - dr. bilandžija, sastra jasminka ili jasmina i još par cura koje nažalost nisam pitala imena, a bile su stvarno zlatne

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

na oba poroda su me rezali,ne znam upoće koliko šavova ni ništa,a i bolje.
    kod drugog poroda,nakon završenog šivanja,pita mene dr. da jeli mi stavljala tufer
    mislim odakle bi ja to trebala znat

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prvi put su me rezali a drugi put nisu, smo sam malo pukla. kad su me zarezali to je bilo strašno, zaderala sam se kao prava rodilja a muž kaže da je krv frcala na sve strane. dobila sam inekcije anestetika i dr je čekala i stvarno ništa nisam osjetila. dok je zaraslo potrajalo je i bilo je neugodno. dugo nisam gledala samo je mm znao baciti pogled i govoriti da je sve ok . drugi put sam mrvicu pukla, dali su mi inekciju ali sam osjetila šivanje, i kad sam došla nakon tri dana doma, prvo sam se išla ludo igrati sa sinom i vodila sam ga na igralište-a nakon prvog poroda bar tjedan dana nisam mogla sjesti a bome ni sići niz stepenice.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

prvi puta jesu,ali ja to ništa nisam osjetila niti rezanje niti šivanje,ali sam zato dobro osjtila kad sam se "ohladila" i bolilo me još mislim mjesec dana,a možda i više,e sad ne znam kako će biti s drugim porodom!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moje obje bebe su bile oko 4 kg, valjda je zato rezanje bilo pod obavezno. Prvi put su mi dali anesteziju i prije rezanja (jer nakon osam sati pod dripom više boli ne bih izdržala). Drugi put su me zarezali onako po školski, usred truda i u usporedbi s boli izgona i truda nije bilo ništa posebno. Mislim, osjetila sam, ali to nije bilo najbolnije u cijelom porodu. Imala sam sreće s oporavkom, oba puta mi je bilo najteže šesti i sedmi dan nakon poroda, nisam se mogla normalno ni ustati s kreveta, a vršiti nuždu nisam ni pokušavala (što je naravno u kombinaciji s tabletama željeza dovelo do dodatnih problema). Ali makar sam mogla normalno hodati i piškiti. I najgore je prošlo nakon ta dva dana. Inače, i meni je nakon prvog poroda izraslo ono tzv. divlje meso, ali uspjeli su ga riješiti premazivanjem s albotilom, nije trebalo ponovno rezati.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moja beba je imala skoro 4 kg. nisu me rezali i nisam popucala. hvala super babici i masiranju. ja sam se užasno bojala rezanja i derala sam se ko konj: "samo me nemojte rezati"

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Merkur, prije 7 tjedana, nisu me rezali, nisam popucala.

Mislim da je to do babica, nisu me ništa pitale, ali su napravile najbolje što su mogle.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •