Results 1 to 10 of 10

Thread: Puknuo šav,pomoć

Default Puknuo šav,pomoć

Dva tjedna nakon poroda sam rekla dragom da pogleda šavove jer me već par dana peće kod guze.
    I naravno imao je kaj vidjeti,veli da mi je kod guze raspucano centimetar(debljine 2,3mm).Vjerovatno mi je tu puknuo šav. Jel možda netko čuo ili imao slično iskustvo jer neznam kaj da radim.Stvarno bi izbjegla ponovno šivanje i bolnicu.Možda da špricam Bivacin sprejom?
    Imala sam jako težak porod,53 unutarnja šava,grozno iskustvo i sve ću napraviti samo da izbjegnem bolnicu i ponovno prčkanje po meni!

tonili's Avatar

Nisam stručnjak, al mislim da ti je ipak najpametnije potražit liječničku pomoć; nepravilno zarastanje i ožiljci poslije toga ti mogu radit probleme cijeli život (pogotovo jer i sama kažeš da imaš puno šavova). Mojoj mami su ostali ožiljci i kvržice koje osjeća i dan-danas nakon 35 godina!

Tashunica's Avatar

meni se isto desilo nakon prvog poroda. dobila sam savjet od patronažno da špricam bivacinom i zaraslo je, ali danas na tom mjestu imam, ajmo reć, rupu i zna me strašno svrbit pa ti savjetujem da ipak odeš giniću.

Osoblje foruma tweety's Avatar

meni su se raspucali šavovi.
    moraš otići u bolnicu da ti to pogledaju.
    patronažna mi je rekla da mi to neće ponovo šivati, ali morala sam dolaziti ujutro i navečer na higijenu rane (zapravo sam trebala biti ponovo hospitalizirana, ali kako živim tri minute od petrove, dozvolili su da dolazim).
    higijena rane sastojala se od čišćenja ono grubom sterilnom gazom i premazivanja nečim smeđim.
    ostatak terapije sastojao se od strogog mirovanja+ skupljene noge.
    bilo mi je smiješno što su mi na nekoliko strana savjetovali skupljene noge, ali štreberica kakva jesam, a i zbog nesnosnih bolova koje sam trpila, zbilja sam ležala i imala noge skupljene.
    moram priznati da sam jako, jako zadovoljna sa tim kako je rana zarasla (a bojala sam se dvije godine pogledati :shock: , tek nakon što mi je jedan ginekolog rekao da je zbilja odlično zaraslo, usudila sam se uzeti ogledalo).
    e da, između te jutarnje i večernje higijene rane u bolnici, ja sam nakon nužde, velike ili male morala hidrogenom isprati ranu (u veliku špricu usisati hidrogen i jakim mlazom špricati baš do u dubinu rane).
    i bez bivacina!i to su mi na nekoliko strana rekli, jer se kao formiraju zasebno rubovi rane, tako da se ona ne može sllijepiti.
    uglavnom, ja ih slušala i slijepilo se zbilja. da li je zbog skupljenih nogu i ostalih poslušanih savjeta ili bi se tako zaraslo i bez toga, nemam pojma, a li eto da imaš i uspješnu priču.

kinder's Avatar

tvitice,pretpostavljam da je to smeđe-povidon

u svakom slučaju to će pustiti da zarasta per secundam i neće ti ništa raditi ako je to samo 2-3 mm , ipak bih voljela da ti to pogledaju

Osoblje foruma tweety's Avatar

Quote Originally Posted by kinder
    tvitice,pretpostavljam da je to smeđe-povidon

u svakom slučaju to će pustiti da zarasta per secundam i neće ti ništa raditi ako je to samo 2-3 mm , ipak bih voljela da ti to pogledaju
    daj kinder!
    per secundam=?(samo od sebe???)

p.s. da, da mislim da se tako zvalo-povidon

kinder's Avatar

da, samo od sebe.

To je stara rana i nema tu intervencije osim ovih koje si odlično opisala ,a vrijedi i ono s nogama

Cure puno vam hvala na odgovorima.
    Poslije teškog poroda završila sam opet u bolnici radi upaljenih šavova i takav pregled kakav sam ja dobila nebih poželjela ni najgorem neprijatelju.
    Znam da nije za igrat se ali bolnica mi je zadnja opcija.Dragi mi to šprica Bivacinom i pokriva gazom pa se nadam da će zarasti samo od sebe.Jedino kaj je baš na nezgodnom mjestu te kad obavljam wc sve ide na ranu.
    Šavovi kod vagine su skroz zarasli,ostala su dva šava kod guze,koja su prerano odpala ili možda potrgana na kasnijem pregledu u bolnici.
    Thnx na vašim iskustvima!
    Otišla bi negdje privatno ali mi nažalost to nitko od privatnika neće dirat ni šivat

Meni je pukao samo jedan šav i baš me je peklo i boljelo. Ginić mi je rekao da kupim otopinu RIVANOL, i nakon svakog ispiranja njime mi je itekako laknulo. To u ljekarni na recept dobiješ otopinu , fluorescentno zelene boje je, u boci od litre.

ja sam imala 40 savova i 2 su mi nakon 9 dana pukla ginic je rekao da se ne zabrinjavam i da pod nikoju cijenu ne koristim bivacin al ja sam ga koristila od kad sam rodila i bilo je bolje al svaka je zena individualna. nebrini se ak pocne ti krvariti odi doktoru a dok sam boli i zulja bit ce dobro i necu te prepadati al mozeti ko meni na tom mjestu izrasti BEZOPASNO divlje meso koje se povuce ili ga odes spaliti