Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Prašak ili tekući?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Prašak ili tekući?

Svugdje gdje čitam govori se o prašku za rublje kada se peru platnene. Ima li razlike ako se peru tekućim deterdžentom(isto smanjena količina)? Dolazi li i u tom slučaju do smrada zbog zadržavanja sredstva za pranje? S čim ih je najbolje prati i održavati?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mogu se prati i sa tečnim deterdžentom, mada, navodno, tečni se teže ispire od ovog praškastog, pa ga treba staviti manje :/ Ne znam, ja koristim prašak, srednje klase, domaći Otkako sam se manula Ariela ne smrde nam pelene

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nema mi druge nego da sama probam i jedno i drugo pa odlučim. Mislila sam se gotovanski manit eksperimentiranja .Onda ću probat i prašak (neki jeftini) sve samo ne Arierl .

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja već 4 mjeseca perem isključivo s Arijelom i to tekućim Jedan čep na bubanj od 7 kila. Pelene nam se nisu usmrdile.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. je bila osjetljive koze, tako da sam skoro uvijek koristla tekuc, bas kao sto je vjestca napisala, navodno se lakse ispire. no uvijek mozes stavit duplo ispiranje i biti sigurna

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tekuci u pretpranje , praska(malo) u pranje i nikad nam se pelenice nisu usmrdile. Doduse, ja sam frikusa koja sve pere na 90 s dodatkom alkoholnog octa povremeno.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikad nam se pelene nisu usmrdile, ne znam jeli radi bure i sunca ili povremenog (ali zaista povremenog) pranja na 95oC. A deterdženta u prahu uvijek pola doze od propisane.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da, bez pretpranja, 60 stupnjeva, suho cuvanje, nisu se usmrdile.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam prala i sa tekucim i sa krutim, uvjek na 60, suho cuvanje i nikad se nisu usmrdile

jel zbog bure (nazalost ) ili sunca nemam pojma

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prijavljujem osip od tekuće "Nile"
    Usfalilo praškastog deterdženta, pa ja oprala s njom, piše da može na 60°C...
    Jutros skinemo pelenu, em smrdi ko farba za kosu :mad: što je pouzdan znak detergent buildup-a, em se šmizla izasula sve dokle je pelena dohvatila
    Nema veze, eno ih peru se bez deterdženta na 60°C a gospodična je u tetrama

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tekući iz DM-a, na 60 bez pretpranja, suho čuvanje, i nisu nam se usmrdile. ponekad ih još dodatno operem na 60 bez deterdženta.
    majstor koji mi je došao popravit mašinu rekao je da je tekući bolji - ispire se bolje, manje šteti okolišu , a navodno je i bolji za mašinu, ali sam zaboravila zašto ...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj adonisa prvotno napisa
    ... navodno je i bolji za mašinu, ali sam zaboravila zašto ...
    mislim da se bolje ispire iz mašine, odnosno lakše se otopi pa se ne lijepi po unutarnjim organima naših najboljih prijateljica-perilica.

ja sam isključivo na tekućem, pola doze praška (od najmanje doze potrebne za pranje rublja, koja je istaknuta na pakiranju deterđenta) te s dvostrukim ispiranjem.
    inače, ja pelene prije pranja vjetrim, odnosno ne držim ih zatvorene.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da, i ja popišane pelene osušim, ne čuvam mokre, tako da mi se na balkon stalno suše pelene - što čiste, što prljave!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jedan mali čep tekućeg frosha na cijelu mašinu. pelene su čiste, nemaju nikakav miris, i što je najvažnije ne smrde.
    i ostali veš perem s istim deterdžentom, jedna boca traje stvarno duuuugooo.
    majstor koji mi je došao popravit mašinu rekao je da je tekući bolji - ispire se bolje, manje šteti okolišu Grin , a navodno je i bolji za mašinu, ali sam zaboravila zašto ...
    i meni isto. kaže da se prašak ne otapa pa se taloži svugdje (stara mašina mi je izgledala ko da ju je netko krenuo pohat pa odustao nakon brašna) a nije bilo od kamenca

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nakon gadnog osipa na guzi (to jest na dijelovima bedara koje pokriva pelena) krenula sam u "raskuživanje" pelena. I imam kaj vidjeti!!
    Perem već treći put bez deterdženta i još uvijek se pjeni!!!!! :shock:
    Koristili smo Ariel, više nećemo. Kupila sam Dreft sensitive, ima li tko iskustva s njim?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Fana prvotno napisa
    Nakon gadnog osipa na guzi (to jest na dijelovima bedara koje pokriva pelena) krenula sam u "raskuživanje" pelena. I imam kaj vidjeti!!
    Koristili smo Ariel, više nećemo. Kupila sam Dreft sensitive, ima li tko iskustva s njim?
    :shock:
    da ga niste ipak stavljali malo previše?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije vam istina ovo za tekuce det. Oni su puno losiji za okolis, a ne mogu biti bolji za masinu jer ne sadrze omeksivac vode. Tako barem kazu iz ovdasnjeg ministarstva za okolis, tj. njihovi savjetnici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila napisati, deterdzent treba staviti direktno u bubanj. Onda nece biti tih brasnjavih naslaga. Najbolje je koristiti kompakt, tj. koncentrate. Onda takvih problema pogotovo nema.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Zaboravila napisati, deterdzent treba staviti direktno u bubanj. Onda nece biti tih brasnjavih naslaga. Najbolje je koristiti kompakt, tj. koncentrate. Onda takvih problema pogotovo nema.
    bit će svejedno, nažalost Barem s ovim deterdžentima koji se kupuju kod nas...Meni sveki kupuje sve u austriji i kad usporedim s onim što se prodaje kod nas :shock: nema veze jedno s drugim. Nažalost

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj Fana prvotno napisa
    :shock:
    da ga niste ipak stavljali malo previše?
    Stavljala sam deterdžent u onu posudicu pa u bubanj, tek toliko da pokrijem dno. Zbilja malo. Ali izgleda i to je bilo previše.

Koristi li tko Dreft?

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Tekuci u pretpranje , praska(malo) u pranje i nikad nam se pelenice nisu usmrdile. Doduse, ja sam frikusa koja sve pere na 90 s dodatkom alkoholnog octa povremeno.
    ja isto, a stavljam i malo cajevca tu i tamo
    nekako na 60 ne mogu vjerovati da je cisto. Baka me gnjavi i da ih peglam, ali to mi se fakat neda (pa nisu to tetre)
    prala sam sa Arielom, ali nekako mi se cini da je tekuci bolji (perwoll color)
    mozda neki bio prasak?

baby_eve avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja kupila tekuci Dreft, neki Baby sensitive i za sada sam zadovoljna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •