Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: HITNO-povraćanje

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno HITNO-povraćanje

Moje dijete zadnjih par dana nakon obroka povraća nakon što posisa.Mislim nije to bljučkanje već imam osjećaj da sve što posisa izleti u par navrata iz njega.
    Da li je to normalno?I kako da mu pomognem.Moram napomenuti da ne povraća nakon svakog obroka ali evo u azdnjih par dana ima par obroka koje povrati.I nejedem ništa što nisam jela u zadnjih 6 tjedana tako da mislim da nije od hrane koju sam ja pojela.Što da radim?

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako izleti onako u mlazu velikom van onda sam sigurna da nije bljuckanje već povračanje.
    Možda se beba prejede ili jako halapljivo jede. Mi smo imali takav problem i onda kada mi je jednom povratila nakon toga je cijeli dan povraćala jer joj je mali želudac bio nadražen i sve joj je taj dan teže padalo. Probaj napraviti stanku u dojenju, npr. ako obično cica 10 min prekini ga malo nakon par minuta pa se pomazite, onda opet neka malo cica pa opet stanka da si baš ne prenapuni želuček..

~~~~~~~~~ biti će sve ok vidjet ćeš

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nama se znalo dogoditi, zato što ona kad krene jest ne zna stat. riješile smo to tako
    Citiraj di_zg prvotno napisa
    Probaj napraviti stanku u dojenju, npr. ako obično cica 10 min prekini ga malo nakon par minuta pa se pomazite, onda opet neka malo cica pa opet stanka da si baš ne prenapuni želuček..
    samo što se mi nismo tada mazile nego podrigivale. ona je naime tako brzo jela da bi se nagutala zraka, kad bi podrignula bilo je bolje. poslije nikad nije povratila
    a možda imaš jaki ld pa se dijete navikava?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cocolina, kakva je situacija?
    Ako sam dobro shvatila, beba je stara 6 tjedana, zar ne?

Kakav ti je refleks otpuštanja mlijeka, da nije možda prejak, tj. mlijeko u jednom trenutku počne jako teći, a beba se "bori" s tim jakim dotokom? Naime, to bi moglo biti jedno od objašnjenja za bljuckanje, odnosno povraćanje, jer se u tom slučajem bebin želučić prenapuni prvim vodenastijim mlijekom i naguta se zraka. Ukoliko je to slučaj, postoje razne tehnike za savladavanje tog problema.
    Kakve su mu stolice (rijetke, kašaste, eksplozivne, prducka...)? Koliko puta kaka na dan i koliko ima mokrih pelena?
    Kako dobiva na težini? U kojem položaju dojite?

I još nešto, da te ohrabrim, moja starija curka je bila bljuckalica. Znala je i u mlazu izbaciti skoro cijeli obrok, ali super je dobivala na težini, bila vesela beba, zdrava i zadovoljna, pa se nisam uopće s tim zamarala. Refleks otpuštanja mlijeka mi je bio normalan, dakle nije uzrok bio ono što sam ti gore napisala, jednostavno je tako funkcionirala. I bogme je to trajalo maltene do poočetka dohrane. A s drugom curom mogu nabrojati na prste jedne ruke koliko je puta bljucnula.
    Dakle, ne mora biti baš ništa.
    Ipak, ako se pojačano bljuckanje ili povraćanje nastavi i primijetiš promjene u bebinom općem stanju ili slabom dobivanju na težini, obavezno se obrati pedijatru.

Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jadna beba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •