-
Cocolina, kakva je situacija?
Ako sam dobro shvatila, beba je stara 6 tjedana, zar ne?
Kakav ti je refleks otpuštanja mlijeka, da nije možda prejak, tj. mlijeko u jednom trenutku počne jako teći, a beba se "bori" s tim jakim dotokom? Naime, to bi moglo biti jedno od objašnjenja za bljuckanje, odnosno povraćanje, jer se u tom slučajem bebin želučić prenapuni prvim vodenastijim mlijekom i naguta se zraka. Ukoliko je to slučaj, postoje razne tehnike za savladavanje tog problema.
Kakve su mu stolice (rijetke, kašaste, eksplozivne, prducka...)? Koliko puta kaka na dan i koliko ima mokrih pelena?
Kako dobiva na težini? U kojem položaju dojite?
I još nešto, da te ohrabrim, moja starija curka je bila bljuckalica. Znala je i u mlazu izbaciti skoro cijeli obrok, ali super je dobivala na težini, bila vesela beba, zdrava i zadovoljna, pa se nisam uopće s tim zamarala. Refleks otpuštanja mlijeka mi je bio normalan, dakle nije uzrok bio ono što sam ti gore napisala, jednostavno je tako funkcionirala. I bogme je to trajalo maltene do poočetka dohrane. A s drugom curom mogu nabrojati na prste jedne ruke koliko je puta bljucnula.
Dakle, ne mora biti baš ništa.
Ipak, ako se pojačano bljuckanje ili povraćanje nastavi i primijetiš promjene u bebinom općem stanju ili slabom dobivanju na težini, obavezno se obrati pedijatru.
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma