Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: higijena tute

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno higijena tute

zanima me kako odrzavate higijenu tute?

kad piski, samo ju oblijem vodom.
    kad kaki, napunim ju vodom (da ne ostavlja trag na tuti i wcu), te isperem vodom, po potrebi wc papirom pokupim i operem "tragove".
    s vremena na vrijeme operem ju sredstvom kojim perem wc.

no nekako mi se cini da to nije dovoljno....imate li neko sredstvo koje inace koristite i kojim perete iza svake velike nuzde?

jel bi bilo smijesno da napisem- opisite postupak?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Iza piškenja isperem toplom vodom, iza kakanja obrišem papirom pa operem tekućim sapunom i toplom vodom i također se ponekad pitam jel dovoljno, ali sredstvo za čišćenje našeg wc-a mi djeluje preagresivno.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

leonisa, ti si fakat maher. kako samo uspiješ od tako banalne stvari napraviti čitavu znanost. a, pitanja...

operem ju sredstvom kojim perem wc.
    evo ti odgovor. pa ako treba iza svake nužde.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam mislila da ce i oko pisanja u more biti samo par postova pa vidi sad.
    tako da nikad ne podcjenjuj temu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cuj, ona tema mi je dala hrabrosti da progovorim i o higijenskom aspektu pisanja

jesam rekla kako ju manje koristi od kada smo na moru?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i da.... meni su se wc sredstva cnla preagresivnim....

MC, pricekaj da na jesen otvorim topc na jaslicama kako preboljeti sjedanje djeteta na wc van vaseg doma nakon sto si prosla higijensku torturu majke

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvijek stavljam papiric-dva u tutu prije obavljanja nuzde. ako samo piski - to ce upiti dio tekucine pa ce, u slucaju prolijevanja - biti manje toga za skupljanje u slucaju da kaka - nece uprljati tutu, vec ce sve skupa samo skliznut u wc pri praznjenju

nakon male nuzde samo isperem vodom, nakon velike isperem vodom i po osobnoj procjeni (jel bilo ipak prljavo, jel dugo proslo od zadnjeg "pranja"...) posprejam alkoholnim octom i vodom (onim cime i inace perem wc), prodjem papirom ako treba i/ili samo isperem toplom vodom...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    i da.... meni su se wc sredstva cnla preagresivnim....

MC, pricekaj da na jesen otvorim topc na jaslicama kako preboljeti sjedanje djeteta na wc van vaseg doma nakon sto si prosla higijensku torturu majke
    pa ne stavljate ta sredstva na dječiju guzu, nego na tutu. i što znači par kapi tog sredstva u sredinu tute, čisto da poubija bakterije. ne šamponiram tutu nakon svake upotrebe (mada, sada kad razmislim, možda to leonisa čini ).

leo, nije da nisam doktorirala na temu: "odlazak na wc izvan naše kuće", al sam se sa jasličkim wc-om pomirila u startu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

alkoholni ocat, vidis, vidis...

dax je na bazi alk. octa, ali mi je to spadalo, po agresiji, u isti kalup ko ostali.

i papir! odlican trik!
    litala, kao i uvijek, genijalan "izvor" odlicnih tips&tricks

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne samponiram, MC, zato me sve to i kopka

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

papirčić po papirčić... koliko je tako otišlo amazonske šume... ccc

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo se ti sprdaj ali bas me zanima imaju li oblagacicama djeca redovitu stolicu?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa oso onaj isti papiric kojim vi poslije prebrisete tutu? ili se vama ne broji?

ps. garant za poslijenuzno brisanje ne koristite samo dva papirica koliko ih ja stavim ante-nuzno, vec bar nekoliko komada vise - prema tome ja zakljucujem da je moja metoda blaza i sto se tice amazonskih suma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    samo se ti sprdaj ali bas me zanima imaju li oblagacicama djeca redovitu stolicu?
    znam da litalina imaju, ali zato jer je ona inace 115% normalna.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo 115???

leo je trenutno u fazi kad iz vecea vice: maaaamaaaa gooookooooov saaaaam bar 7-8 puta dnevno :shock: :shock:

ostali su se stabilizirali na jednom, eventualno dvaput dnevno...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo je davno, al ja sam pisalinu samo vodom ispirala a ukenjanu tutu vodom i sapunom. Ako nisam imala sapuna (na izletu ili slicno), onda bih obrisala vlaznom maramicom ili samo toalet papirom. Nikakvi domestosi i slicne gluparije. Ako je sapun dosta za pranje ruku nakon sto si si brisao rit (a te ruke ce poslije ici i u usta, nos, oko i drugdje), neznam zasto treba ista vise od sapuna za oprat tutu. Sve je to marketing.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Ako je sapun dosta za pranje ruku nakon sto si si brisao rit (a te ruke ce poslije ici i u usta, nos, oko i drugdje), neznam zasto treba ista vise od sapuna za oprat tutu. Sve je to marketing.
    xxx

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja bih se voljela pridružiti temi ali do sad sam tutu prala:

100 x od prašine
    1 x od pipija :D

Čistom vodom.

Al zato imamo zapišanih noguuuu
    Al ne namačem klinca u domestos nego obrišem ak sam u blizini, a navečer ga tutnem u kadu i opere se.

Inače, skroz mi se čino okej ovaj sapun za ruke, ja skoro sve s njim, kaj treba na brzinu (ruke, tenisice, fleku na majici, grudnjak na brzaka isl)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Bilo je davno, al ja sam pisalinu samo vodom ispirala a ukenjanu tutu vodom i sapunom. Ako nisam imala sapuna (na izletu ili slicno), onda bih obrisala vlaznom maramicom ili samo toalet papirom. Nikakvi domestosi i slicne gluparije. Ako je sapun dosta za pranje ruku nakon sto si si brisao rit (a te ruke ce poslije ici i u usta, nos, oko i drugdje), neznam zasto treba ista vise od sapuna za oprat tutu. Sve je to marketing.
    isto ovako, samo sto ja jos uvek tako cistim tutu.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

litala, odlicna ideja
    nakon pisanja isperem cistom vodom. nakon kakanja prvo kakicu pokupim wc papirom i bacim u wc, pa napunim vodom i malo sapunice (tekuci sapun za pranje ruku) i operem rukom do kraja to mi se pokazala kao puno bolja varijanta nego okretanje tute nad wc-om, obzirom da je kakica vrlo ljepljiva i ne sklizne u wc nego se zalijepi po tuti i wc-u :/
    tute operem jednom u tjedan-dva-tri sredstvom za pranje kupaone.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, svi isto...s tim da sam ja sredstvom jedno mjesecno..ako ne i rjedje

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nakon pipi isperem vodom. Nakon dvojke (on mora sve sam baciti u wc, ne mogu ja ništa pokupiti - što ispadne-ispadne i zalijepi se gdjegod) operem vodom i bilo kojim sredstvom koje mi padne pod ruku (sapun, arf, det. za wc) i spužvicom. Inače smrdi.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam jučer napokon ispirala tutu vodom sveudilj :D :D

Kad se konačno desi kakač - javim kak sam to prala

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo onu poklopljenu tutu koja se više ne koristi stalno. (samo po noći i ponekad iz gušta preko dana).

No, uvijek nam je u dnu malo vode, a ako se po noći popiški, ta voda "ubije smrad" i poklopimo je sa poklopcem.

Inače uvijek je isperem nakon piškenja, a obavezno je barem jedanput dnevno operem sa onim dmovskim (blagim) deterdžentom na bazi octa. Za tutu ne koristim nikakva agresivnija sredstva (uostalom za ništa u kupaonici, izuzev unutrašnjosti wc školjke).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tiwi, a da pokusas s wc-om za pisanje? decki vole pisati stojecki.
    zeko npr. obozava 'aviona' sa tatom - obojica istovremeno pisaju u wc.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala, Ančice :D

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi tutu isperemo tušem s vrelom vodom, a navečer kad sređujem kupatilo špricnem malo dm-ovog sredstva unutra pa isperem.

Citiraj Felix prvotno napisa
    tiwi, a da pokusas s wc-om za pisanje? decki vole pisati stojecki.
    zeko npr. obozava 'aviona' sa tatom - obojica istovremeno pisaju u wc.
    Felix, kako ste počeli stojećki? Kako ste ga naučili da drži miša u ruci u pravom smjeru? Tin po vani još uvijek piški tako da ga ja držim rukama za bedra, a sigurna sam da mu nije baš udobno.

Btw, super su mi ove wc teme. Idemo dalje. Toalet papir - slažete li ili radite kuglicu?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da imam sina učila bih ga da sjedi i piški.

inače, mi nismo dugo koristili tutu, odmah smo kupili one lojtre za wc, a kako imamo dva wc-a jedan je njen. tu nitko od starijih ne smije obavljati nuždu (osim kad nje nema). ima lojtrice za wc, ima klupicu za lavabo itd.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    da imam sina učila bih ga da sjedi i piški.

inače, mi nismo dugo koristili tutu, odmah smo kupili one lojtre za wc, a kako imamo dva wc-a jedan je njen. tu nitko od starijih ne smije obavljati nuždu (osim kad nje nema). ima lojtrice za wc, ima klupicu za lavabo itd.
    i ja isto

nego, gledala sam ja te dodatke za klince i cinilo mi se bacen novac, iako m se jako svidjaju.

no vidjela sam samo u kiki... :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sad kad bolje razmislim, ja sam to kupila 2006. kad smo postali bezpelenaši prvo vrijeme je to bilo instalirano u švicarskoj, jer smo tad bili tamo i tamo se učili na život bez pelena. a onda smo te lojtre ponijele sa sobom. i evo. pune dvije godine. mala sama ode na wc, obriše se. opere si ručice. nama se isplatilo.

ima u toys r us. ..... u švicarskoj naravno

onaj lavabo koji se stavlja na kadu. to je bačen novac. po meni. ove lojtrice i plastična skemlija iz ikea (ne znam kako se kaže na hrvatskom ) su bile pun pogodak.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

znaci idemo u austriju u ikeu...damn!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ovako, Patrik piški vani stojećki, pimpija si sam drži i usmjerava kak treba (no to treba još istrenirati), na wc može stojećki kad stane na dasku, inače je premali a bojim se da se sam pentra na stolček zbog toga, pa mu ponudim tutu. I recimo na balkonu isto, kad se igra, hoće biti bez pelene pa mu stavim tutu u blizinu, da može sam kad hoće sjesti i piškiti.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Eh, ne vole svi decki da piske stojecki
    Novi je stojecki poceo tek pre par meseci, a bez pelena je vec godinu i po dana.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Btw, super su mi ove wc teme. Idemo dalje. Toalet papir - slažete li ili radite kuglicu?
    Ili: Trgate li wc papir po perforaciji?

Moj vani piški na stoječki, ali po doma sjedi na tuti ili na wc-u. Inače bih imala pranja poda, wc-školjke izvana i svega na putu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Eh, ne vole svi decki da piske stojecki
    ne vole ni sve cure zapišane wc-školjke.

koliko kvadratića wc-papira otrgnete? :mrgreen:

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Trgam po perforaccji, slažem na kvadratiće i odtrgnem 3 kom.

A tutu još ne koristimo, čisto me zanima tema, da se pripremim.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam sina učila pišati stojećki, a poslije kad je narastao i "spavao" na stojećki pišajući svuda oko wc-a sam bila ljuta kao pas na samu sebe. e onda sam uvela pravilo o pišanju na sjedećki, kažu da je čak i zdravije za mušku populaciju...
    a curu uopće nisam učila na tutu, jer je već bila prošla 2 kad smo se krenuli odvikavati, ima svoju daskicu na wc-u, kad kaka ostavim je samu i ona čitucka svoju slikovnicu... nije mi se uopće dalo je učiti na tutu, pa za 6 mjeseci na wc.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Ili: Trgate li wc papir po perforaciji?
    Zar netko radi drugačije? Ne osuđujem, jer to je tako out, ali - neljudi!

Citiraj Honey prvotno napisa
    Moj vani piški na stoječki, ali po doma sjedi na tuti ili na wc-u. Inače bih imala pranja poda, wc-školjke izvana i svega na putu.
    Ma zapravo se skroz slazem s MC, bolje je da sjedi i piški, ali za po vani bih željela da počne stojeći... kad piški na javnim površinama da se mogu odmaknuti i zgražati s ostalima. Vježbat ćemo, tata će ga trenirati.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Poslije piškenja isperem vodom.
    Poslije kakanja stavim malo tekućeg sapuna i isperem.

Jako rijetko operem deterdžentom i onda dobro isperem.

Inače, meni ta tuta (nona) ide na živce. Ali one je vole
    Mlađoj sam je instalirala nedavno i sad mi je ovo 4-godišnje opet počelo na nonu. Samo perem nonu barem 10-ak puta u danu.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bem ti piškenje stojećki

danas sam pol kupaone morala oprati jer nikak nije mogal skužit kak da nacilja, bil je još pospan a mlaz ko vatrogasni (i u toj mjeri ) - ajmeeee...

sad se svako malo sjetim da me i s drugim čeka isto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •