-
Heljda iliti hajdinska kaša je zakon! (Btw. kaj tu ima tak malo žena sjeverne Hrvatske - to je tradicionalna hrana Međimurja i Podravine!)
I ne mora se kuhati ako ju namočite preko noći... Ona se napuhne, pa ju samo bacite na luk i to je to! Prethodno ju treba dooobro oprati na cjedilu da se ispere sva prašina.
Moji ju vole na nekoliko načina - dinstanu na luku (može sa špekom, za one koji jedu meso, može i bez špeka...) Tko voli, može prvo na luku predinstati gljive, šampinjoni su ok, ali vrganji...
kao i druge samonikle gljive... Moja mama u juhu od vrganja umjesto krumpira na kockice često stavlja baš hajdinsku kašu (obiteljski međimurski štos, jako fino).
Drugi način je složenac - netko ga je već opisao. Red hajdinske kaše, red mljevenog mesa s paradajzom, posipano sirom (može i zapečeno, da se sir otopi). I treba puno manje mesa nego ako u istu kombinaciju stavite rižu - riža je "propuh" prema ovoj energetski bogatoj žitarici.
Može se kašu samo skuhati u slanoj vodi (kao rižu) ali onda uz to treba dobar umak - recimo, na luku dinstani grašak i mrkva. Super! Pogotovo s kosanim svježim peršinom i drugim svježim začinskim biljkama. Nikakvo meso uz to ne treba.
Inače, meni su štrukli od hajdinske kaše mraaaak (sa sirom, oni koji se kuhaju u krpi).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma