Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Tri sjedalice

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Tri sjedalice

Imam tri klinca,jedan 3 godine,drugi 7 godina i treći 9 godina,zanima me kud da ja strpam tri sjedalice,kao prvo ovi stariji nema šanse da se voze u sjedalici,a i najmlađi se čupa iz nje,zar nije moglo jednostavno da se klinci vežu pojasevima,a ne ove gluposti s sjedalicama.Ako su tata ili mama ludi i voze 200 na sat neće ni sjedalice pomoći.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

starije klince preseli u booster i veži pojasom.
    http://autosjedalice.info/cms/images...e/bcushion.png

ema ima 6 godina i već se vozi u njemu.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gustavo, pojasevi auta napravljeni su tako da pružaju zaštitu osobama težim od 18 kila i višim od 150 centimetara.
    To je razlog zbog kojeg je za djecu potrebno koristiti autojedalice ili boostere.

Osim što osiguravaju ispravnu putanju pojasa imaju i bočnu zaštitu.

Roditelji mogu biti zbilja odgovorni i pažljivi u prometu, ali to nisu svi sudionici. Osim toga, statistike kažu da se najviše sudara događa na kraćim relacijama pri nevelikim brzinama.

U auto registriran za 5 osoba, itekako je moguće na stražnju klupu montirati tri sjedalice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

booster je i ovo, samo sa naslonom, također se veže remenima auta
    http://www.o-baby.de/produktimages/kidfix_Eric_2008.jpg

ključno je da osigurava pravilan prolaz pojasa preko ključne kosti, a pruža i bočnu zaštitu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Gustavo, pojasevi auta napravljeni su tako da pružaju zaštitu osobama težim od 18 kila i višim od 150 centimetara.
    To je razlog zbog kojeg je za djecu potrebno koristiti autojedalice ili boostere.

Osim što osiguravaju ispravnu putanju pojasa imaju i bočnu zaštitu.

Roditelji mogu biti zbilja odgovorni i pažljivi u prometu, ali to nisu svi sudionici. Osim toga, statistike kažu da se najviše sudara događa na kraćim relacijama pri nevelikim brzinama.

U auto registriran za 5 osoba, itekako je moguće na stražnju klupu montirati tri sjedalice.
    Ovi moji stariji su teži od 18 kila,za visinu nisam siguran.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

* U slučaju da automobil na stražnjim sjedalima nema ugrađene pojaseve na njima se ne smiju prevoziti djeca mlađa od 5 godina.
    I što ako nemam zadnje pojaseve,gdje da vozim dijete od 3 godine?I što znači ako nema ugrađene pojaseve,da li to znači da ih se može skinuti pa nisu ugrađeni?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li si malo bacio pogled na crash testove?

A što se klinaca tiče. Znam kako napeto može biti kad dijete odbija sjediti u autosjedalici, ali kod mene npr. to nije stvar koju on dobiva na izbor. E sad, puno je pri tome pomogla dosljednost. Kad vidi da nema druge jednostavno prihvati da je to tako i gotovo.

Mislim da bi ti pogleda na one testove mogao zorinije prikazati zašto su sjedalice bitne. A kad tebi sjedne misao o njihovoj važnosti, vjerujem da ćeš lakše objasniti svojim mališanima koliko je važno da ju koriste.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gustavo, imas li ili nemas straznje pojaseve?
    nema smisla da sad pricamo sto bi bilo kad bi bilo da ti nemas straznje pojaseve, ako ustvari trebas sasvim drugi savjet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gustavo prvotno napisa
    * U slučaju da automobil na stražnjim sjedalima nema ugrađene pojaseve na njima se ne smiju prevoziti djeca mlađa od 5 godina.
    I što ako nemam zadnje pojaseve,gdje da vozim dijete od 3 godine?I što znači ako nema ugrađene pojaseve,da li to znači da ih se može skinuti pa nisu ugrađeni?
    Kao roditelj, moj odgovor je da ne voziš djecu u takvom autu.
    Ipak, odluka i odgovornost je na tebi kao roditelju.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj nije da po zakonu djeca do 5 godina (ili vise?) moraju biti svezana u autosjedalicama?!

sto se tice 3 sjedalice, nisam sigurna da bi u moj auto stale 3 sjedalice (2x9-18, 1x0-13), a uz moju pronatalitetnu politiku mislim da ce mi trebati. govorim to zato sto nisam ni u jednom autu s kojim sam dosla u dodir montirati 2 sjedalice, 0-13 i 9-18 jednu do druge.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    kaj nije da po zakonu djeca do 5 godina (ili vise?) moraju biti svezana u autosjedalicama?!

sto se tice 3 sjedalice, nisam sigurna da bi u moj auto stale 3 sjedalice (2x9-18, 1x0-13), a uz moju pronatalitetnu politiku mislim da ce mi trebati. govorim to zato sto nisam ni u jednom autu s kojim sam dosla u dodir montirati 2 sjedalice, 0-13 i 9-18 jednu do druge.
    Zato su tu savjetnici/ce kako bi pokazali da se može.
    Ma sigurno ne u svaki, ali uvjerena sam da se može u većinu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mikka, o može, može. Ne možda baš u najmanja auta, niti baš može svaka na svoj isofix, al može u većinu auta sa 5 sjedala.

Gustavo:
    Nema ugrađene pojaseve-znači npr. stari stojadin. On nema stražnje pojaseve, al ih se može ugraditi kod automehaničara, za neku malu cifru.
    Inače, kao što ti je tweety rekla, na tebi je odgovornost. Čak i najživahnija djeca koja se od rođenja voze u sjedalici se nakon određenog vremena ne bune. Moje se osobito živo 3-godišnje dijete buni protiv svega na svijetu, protiv sjedalice nikad(svoje u našem autu), njemu se to podrazumijeva, jednako kako se podrazumijeva da se mama i tata vežu, da se ne ide gol vani, da se jede il da se spava....

Obično se bune djeca koja su imala mogućnost nekad izabrati voziti se izvan sjedalice. Oni kojima je to uvijek i bez iznimke i jedina opcija-bune se rijetko i nikad.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj CIARA prvotno napisa

Koja je cjena takove sjedalice?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gustavo, kakve pojase imas u automobilu?
    ovakav booster sa linka prikladan je samo ako koristis pojas sa tri tocke, nikako ako imas onaj koji ide samo preko pasa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima ih od 100 do 500 kuna (okvirno), ovisno o proizvođaču.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vežeš li djecu (nižu od 150 cm i lakšu od 18 kg) samo s pojasom auta veća je vjerojatnost da će ih upravo remenje ozlijediti. Ne vežeš li ih - mislim da si možeš zamisliti posljedice.

Predpostavljam da ti je nastarije dijete dovoljno visoko da ga možeš vezati pojasom auta (provjeri da li mu pojas ide preko sredine ključne kosti i stoji tako stabilno , odnosno da ga ne "guti"). To dijete može sjediti u sredini. Za djete od 7 godina možeš uzeti booster, a ovo od 3 stavi u sjedalicu. Nema šanse da ne stanu.

I ako im sve lijepo objasniš, vozit će se u AS, čak će i tebe podjsćati da se vežeš i da vežeš njih.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa

ima ih od 100 do 500 kuna (okvirno), ovisno o proizvođaču.
    bila je oko 200 kn ali ja bi ti savjetovala da kupiš ovu s naslonom. booster je dobar za gradsku vožnju ali sad kad smo išli na more mi je zaspala onda imaš problem.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj D.ima skoro pa 9 godina i 30 kila i vozim ga u ovom boosteru s naslonom(MC Rodi XR). Svi frendovi mu se smiju i zovu ga mala beba, ali ga nije briga.
    On im pokazuje vezanje, pa kak fino ima na kaj naslonit glavu i spavat kad ide na more. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ubacujem se u ovu temu. Mene muči kako u Opel Astru smjestiti tj. stanu li 3 AS 9-18kg.
    I ako da, koje su to? Trenutno imamo dvije Chicco 9-18 i jednu Graco 0-12kg. Čini mi se da još jedna velika ne bi stala. A koliko se sjećam nisu sve AS jednake širine u gornjem dijelu (valjda me kužite :? ).
    Ima li tko kakvu ideju ili prijedlog. po potrebi ćemo mijenjat AS.

thx

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim po potpisu da imate jos vremena

Moze se, mada ce vam mozda trebat pomoc pa gledajte kad je sljedeci Rodin pregled AS u Zagrebu, tam cete moci dobit konkretne savjete od savjetnika kad virnu u vas auto i na vase autosjedalice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad mi je zao sto se nisam to sjetila pitati na pregledu na kojem smo bili.

Vremena imamo, ali ja sam ziheraš i volim sve znati unaprijed.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da podelim iskustvo naknadne ugradnje pojaseva na zadnjem sedištu: naš Fiat Tipo ih nije imao (predhodni vlasnik ih počupao :? ). U Fiatovom servisu nisu mogli da nam ugrade (nisu imali). Kupili smo ih na auto otpadu iz identičnog auta, mehaničar nam ih je montirao a onda sam ja u ovlašćenom servisu proverila tj. njihovi mehaničari su proverili i rekli da je sve Ok.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vissnja, super da ste uspjeli! :D Koliko vas je to koštalo?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sami pojasevi 15 eura (sva tri - srednji je onaj što ide samo preko struka, mehaničar ništa (MMov drug), Fiat servis - ništa! Ali u našem autu su i pre postojali pojasevi tako da je trebalo samo zašrafiti ove.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I moj cale je isto postupio kao vissnja, ima stariji model clia, ali je isto predhodni vlasnik pocupao pojaseve.

Novi se vezuje i u kamion-kolicima u trznim centrima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Novi se vezuje i u kamion-kolicima u trznim centrima
    Ajme i Fran , poludim kad 800 puta izađe iz tog kamiončića i isto toliko puta uđe, pa svaki put VRISNEEEEE nek čekam da se zaveže

Svega mi to mi je toliko počelo ići na živce, da ga sad podmićujem kako ih ne bi uzeo

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i MArin isto, ulazi- izlazi i svaki puta procedura vezivanja i provjere jel se dobro vezao...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Gustavo, mene više zanima kako su se djeca vozila do sada?
    Inače moja G se odbija voziti bez AS, a to znam zbog toga što sam jedan dan krenula upaliti auto da se bar malo rashladi i stavila ju u krilo. Nisam mislila voziti, samo upaliti auto. I čim smo sjele moje dijete u plač:"gita ne tu brm, gita tamo taga. To,to!" :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Već vas dugo čitam,ali do sada nisam postala.
    Međutim,sad imam jedan "problem",a taj je kako u alfu 156 smjestiti tri autosjedalice,a ima samo dva pojasa otraga?
    Trebala bi smjestiti autosjedalice za novorođenče,dijete od dvije godine i od 5,5 god.Svo troje imaju svoje sjedalice i za sada ih vozimo na "smjene",a šta kad budemo svi u autu?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

prvo, čudi me da ima samo 2 pojasa jer pretpostavljam da je tako veliki auto registriran za prijevoz 5 osoba. provjeri za svaki slučaj da nije 3. pojas negdje izmeđe naslona i sjedišta. možda je ugrađen pojas u dvije točke. u protivnom ostaje ti samo opcija da novorođenče voziš na prednjem sjedištu (i to samo ako možeš isključiti airbag) ali u tom slućaju se u autu može voziti samo troje djece i vozač :/

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Molim savjet kako složiti tri sjedalice u auto kategorije 0 i 2kom kateg. 1?

Pojaseve imamo... Mislila sam prvo veliku pa jaje pa veliku? Da li da bebu stavljam odmah sa sjedalicom pa kopčam ili povežem sjedalicu pa bebu unutra?

Hvala!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama je jaje (s isofix bazom) bilo iza vozača, pa onda u sredinu 15-36 a iza suvozača 9-36

Sad je 9-36 iza vozzača a pored svije 15-36
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 06.02.2013. at 23:19

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mašnica, najbolje ti je da isprobaš sve moguće kombinacije
    moraš paziti i na kopče u koje ukopčavaš sjedalice, tj. ako budeš jaje vadila i svaki put stavljala u auto, da ti bude dostupno (i u tom slučaju je jednostavnije da je jaje do vrata)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

EVO JA IMAM DVIJE SJEDALICU JEDNI OD 9-18 a drugu od 15-36 i mislim da u sredini između njih ne bi više stala ni jedna sjedalica.
    Ali hvala bogu nemam tih problema jer imamo dvoje djece

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •