Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Bljuckanje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Bljuckanje

Problem ili ne,nadam se da će te mi vi rasvijetliti sitvaciju. Radi se o većim količinama obroka na mojim ramenima,podu... uslijed podizanja nakon dojenja. Mali ima mjesec i po i nakon gotovo svakog obroka dešava se isto;prvo lijepo podrigne,a zatim uslijedi bljuvanje. Nekako mi se čini da tada izbaci sve što je pojeo. Nadam se da to izbaci višak,ali prema količini to je priličan višak i bojim se da je tada izbljuvo sve što je pojeo. MM je prilično zabrinut (pošto se to nije dešavalo kod prvog djeteta)i smatra da je vrijeme da o tome obavijestimo doktoricu. Bojim se da će me ona samo blijedo pogledati. Samo da napomenem kako je mali na prvoj kontroli dobio kilu i pol. Ima li netko slična iskustva?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne brini, i meni su te količine izgledale zabrinjavajuće (mislim si pa kaj mu je ostalo u želucu) ali samo ga pogledam i sve ok. On je zadovoljan, debeljuco samo takav i piški / kaka redovito. Znači sve je ok.

Prvi sin mi je isto bio prvoklasni bljuckator, tak da i s ovim jedva čekam još mjesec dva pa da prestane i da se odmorim od smrdljivih majica, ramena, poda i kreveta

Dakle, nije bed, pripremi uvijek tetra pelene za podmetanje pod bradu i brisanje svega oko sebe i sebe, i opusti se
    Da vidiš koji smijeh kad počne jako gugutat pa se sav trudi i napinje ispuštati te glasiće i usput od napinjanja bljucne - is ije se dalje, a ovaj moj onda i grglja i to mu se turbo sviđa (jer to nemre na suho)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Luka je bljuckao sve dok nije prohodao, svi tepisi u kući su mi bili flekavi.
    Maša nije bljucnula nikad.
    Treće bude valjda nešto između.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Frane je bio turbo bljuvator! Cak do 1,5 godine jer bi hlapljivo jeo i nagrcao bi se dosta zraka. Ako ti je beba vesela i zdrava i dobiva dovoljno na tezini nemas o cemu brinuti osim kako Tiwi rece pripremi dovoljno tetra pelena.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tiwi, hoćeš reći da bi to uskoro moglo prestati?! Riječi ti se pozlatile!
    Vidim da su moja curka i tvoj mlađi sinek rođeni na isti dan - moja bucolina je isto šampionka u bljuckanju od prvog dana u rodilištu, a do dan danas situacija se nije bitno mijenjala. Mislim, ja sam se s tim donekle pomirila, ali bilo bi mi itekako drago da uskoro prestane to skupljanje bljucke po xy puta dnevno sa svih mogućih površina, s moje kose i odjeće, odjeće dragih nam gostiju , a o bezbrižnom noćnom cikanju (koje volimo obaviti u mraku) da i ne govorim...

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je počeo bljuckati u zadnje vrijeme, ima 4mj. na AD je i kad se najede podrigne, ali počme ubrzo plakati, vidim da ga muči stomak jer se izbljucka jedno 3-4 puta... ne znam .....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prvo dijete mi nikada nije bljuckalo, al je zato braco nadmasio za oboje - konstantno nakon svakog podoja i 2-3 sata nakon oboroka - hodala sam izbljuckana 9 mjeseci....
    Sada polako prestaje (ima 10 mjeseci) - pedijatrica se nije zabrinjavala, rekla da je do nesto posve normalno. Ne sjecam se vise tocnih rijeci, al nesto u smislu da se neka "opna" na zeludcu treba do 9.mjeseca zatvoriti - kod neke djece se to desi relativno rano, a neki bljuckaju dok se to ne dogodi (naravno to je sve povezano i sa zrakom i halapljivoscu bebe!)

Stoga ne brini, nego se opskrbi sa velikih brojem jeftinih peri-deri majci!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •