-
Bljuckanje
Problem ili ne,nadam se da će te mi vi rasvijetliti sitvaciju. Radi se o većim količinama obroka na mojim ramenima,podu... uslijed podizanja nakon dojenja. Mali ima mjesec i po i nakon gotovo svakog obroka dešava se isto;prvo lijepo podrigne,a zatim uslijedi bljuvanje. Nekako mi se čini da tada izbaci sve što je pojeo. Nadam se da to izbaci višak,ali prema količini to je priličan višak i bojim se da je tada izbljuvo sve što je pojeo. MM je prilično zabrinut (pošto se to nije dešavalo kod prvog djeteta)i smatra da je vrijeme da o tome obavijestimo doktoricu. Bojim se da će me ona samo blijedo pogledati. Samo da napomenem kako je mali na prvoj kontroli dobio kilu i pol. Ima li netko slična iskustva?
-
-
Luka je bljuckao sve dok nije prohodao, svi tepisi u kući su mi bili flekavi.
Maša nije bljucnula nikad.
Treće bude valjda nešto između.
-
Frane je bio turbo bljuvator! Cak do 1,5 godine jer bi hlapljivo jeo i nagrcao bi se dosta zraka. Ako ti je beba vesela i zdrava i dobiva dovoljno na tezini nemas o cemu brinuti osim kako Tiwi rece pripremi dovoljno tetra pelena.
-
Tiwi, hoćeš reći da bi to uskoro moglo prestati?! Riječi ti se pozlatile!
Vidim da su moja curka i tvoj mlađi sinek rođeni na isti dan - moja bucolina je isto šampionka u bljuckanju od prvog dana u rodilištu, a do dan danas situacija se nije bitno mijenjala. Mislim, ja sam se s tim donekle pomirila, ali bilo bi mi itekako drago da uskoro prestane to skupljanje bljucke po xy puta dnevno sa svih mogućih površina, s moje kose i odjeće, odjeće dragih nam gostiju
, a o bezbrižnom noćnom cikanju (koje volimo obaviti u mraku) da i ne govorim...
-
moj je počeo bljuckati u zadnje vrijeme, ima 4mj. na AD je i kad se najede podrigne, ali počme ubrzo plakati, vidim da ga muči stomak jer se izbljucka jedno 3-4 puta... ne znam .....
-
Prvo dijete mi nikada nije bljuckalo, al je zato braco nadmasio za oboje - konstantno nakon svakog podoja i 2-3 sata nakon oboroka - hodala sam izbljuckana 9 mjeseci....
Sada polako prestaje (ima 10 mjeseci) - pedijatrica se nije zabrinjavala, rekla da je do nesto posve normalno. Ne sjecam se vise tocnih rijeci, al nesto u smislu da se neka "opna" na zeludcu treba do 9.mjeseca zatvoriti - kod neke djece se to desi relativno rano, a neki bljuckaju dok se to ne dogodi (naravno to je sve povezano i sa zrakom i halapljivoscu bebe!)
Stoga ne brini, nego se opskrbi sa velikih brojem jeftinih peri-deri majci!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma