Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: bijele mrlje na licu

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno bijele mrlje na licu

Još sam prošle godine primijetila da AA na obrazima ima bijele mrlje, ali sam mislila da sam mu možda neravnomjerno nanijela kremu za sunčanje. Preko godine se to izjednačilo. Sad je na moru malo potamnio i mrlje se baš jako vide. Na lijevom obrazu je veličine kovanice od 2 kune + još par nepravilnih mrlja, a na desnom je prilično šareno. Pregledala sam mu tijelo, nisam vidjela nikakve mrlje bilo gdje drugdje osim na licu.

Koža na tim mjestima je potpuno normalna, nije suha, perutava i sl.

Tražila sam po netu što bi to moglo biti, nadam se da nije vitiligo

Imate li neku ideju što bi moglo biti?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji decki su nepravilno pigmentirani.

Ja sam pjegava, kao i moj tata, tj. cijela njegova strana obitelji. Oni doduse imaju i neki gadniji oblik pjegavosti, jer su pjegavi po svim dijelovima tijela "cesce" izlozenim suncu.

Zato pretpostavljam da su to moji decki naslijedili od mene. Andrija ima svijetlu trokutasu pjegu preko prsa koja ljeti dolazi do izrazaja. Uvijek je na istom podrucju, tj. hocu reci, narasla je koliko je i on narastao. Potamni slabije od statka tijela, ali ipak potamni.
    Lovro ima na koljenima tamnije fleke.
    A Vid ima na obrazu jednu tu svijetliju kakvu i ti opisujes, kao i svijetli, gotovo bijeli pramen u kosi.

Ako AA uvijek ima iste fleke, koje se ne sire, i nemaju bas onako jako izrazen rub, mislim da se ne moras brinuti. Al mozes pitati i lijecnika, jer mislim da postoje neke bakterijske infekcije koje se tako manifestiraju.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala, Marta!

Svakako ćemo prije odlaska na more otići liječniku, jako sam zabrinuta.

Njegova koža je inače slična mojoj - relativno svijetla, ali vrlo lako potamni na suncu. MM je izrazito pjegav po cijelom tijelu, ali nema nikakvih depigmentiranih područja.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja imam svjetliju fleku na bedu i jednu manju na stomaku, preko zime se ne primjeti toliko a ljeti se primjeti jer vrlo lako i brzo potamnim (ne crvenim) a taj dio mi onda ostane svjetliji.

to mi je tako otkad sam se rodila, bilo je manje i s vremenom raslo kako sam ja rasla, ko sto marta opisuje.

receno mi je da mi je tu pigmentacija manja i sve ok.

nadam se da AA nije nista strasno. i ja bi posla lijecniku. sretno!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mommy proguglaj "pityriasis alba".

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ej, mommy, samo sam ti htjela reci da ne trebas biti zabrinuta.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probaj sa plymicol kreomom i ne izlagati to mjesto suncu nakon mazanja.

Ja imam problema s tim, to su kao lišajevi. Nakon kure plymicolom odu...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    mommy proguglaj "pityriasis alba".
    Proguglala sam slike i stvarno više liči na to nego na vitiligo dah:

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probaj sa plymicol kreomom i ne izlagati to mjesto suncu nakon mazanja.

Ja imam problema s tim, to su kao lišajevi. Nakon kure plymicolom odu...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ovo o cemu mommy prica nije lisaj. U prvom postu sam napisala da postoje neke bakterijaske infekcije, ali nisu bakterijske nego te gljive o kojima Maslackica prica. Al uvjerena sam da nije rijec o tome.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vidim na netu da p. alba povezuju i sa streptokoknim infekcijama, što je vjerojatno moguće jer je AA bio nositelj još kao beba.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam svojevremeno imala lišajeve po licu i nadlakticama koji bi se više vidjeli kao svijetlije mrljice kad bih pocrnila. Ako je to vjerojatno je malo hrapavija koža na tim mjestima. Riješila sam se toga tek kad sam prestala ta mjesta prati sapunom, samo vodom, i mazala svaki dan s bebi uljem ili zagrebačkim melelmom. Prije mi je dermatologica prepisala neke skupe kremice ali pomagale su samo privremeno.
    Ali ne mora biti to...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i moji imaju fleke po licu... mislila sam da je od mačke koja se doselila kod nas (ne volim mačke i potjerala bih ju ali je baš neki šteker mačak i umilio se svima tako da ostaje)... vidiš možda ipak mačka nije kriva

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da možda lišajevi.
    I ja sam ih imala kao dijete a imam ih i sada i to još veće samo se sada ne vide jer više nikada nisam 4 mjeseca na moru
    Naime,postaju uočljivi tek kada lice pocrni a oni ne mogu.
    Nekada je postojao nekakav peroksid kojim se to namakalo pa onda mazalo nekom kremom ali kako je meni bila prepuštena briga o tome tako ništa od zalječivanja.
    Sada mi i dijete ima ali na unutarnjoj strani koljena?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam ih imala u studentskoj dobi, vjerojatno je na to utjecala hladnoća i loš zrak u Zagrebu. Jačali su zimi, i znali su od vjetra i hladnoće pocrvenjeti, a u ljeti su ostajali bijeli (ukratko grozno sam izgledala ).

Bilo bi najbolje otići do dermatologa da procijeni o čemu je riječ.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i moji imaju lisajeva ali ne na licu, par po tijelu. E. je imala kad je bila mala, vise nema, sama J ima par, ne vidi se jako a on je stvaro crn ko mali crnac

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

njoj su zbog njenih par fleka (sve velicine oko 5kn kovanice na bedrima i jos po tijelu) dali dg. vitiligo s 1 god. ali smo onda otisli kod dermatologa u ZG (privatnog) koji ju je pregledao i zakljucio da su to tzv. bijeli mladezi, pokazao nam ih je jos nekoliko manjih, pa onda jos nekoliko tamnijih sl. fleka i zakljucio da cemo se jos toga nagledati (sto je tocno) i da to nije nista neobicno vec je jednostavno takva.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam bas proucavala ove reference sto je marta sugerirala - vidjela slike, nesto tome sl. je ovo njeno, njoj to sasvim malo pocrveni na moru i sto je tamnija to se vise vidi

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petri su se isto pojavile ove godine, s tim da je zapocelo s kao vrlo suhom kozom na tom mjestu (obraz pored nosa, ispod lijevog oka). Suhoce smo se rijesili ali je ostala bijela fleka. U meduvremenu se pojavila i jedna manja s druge strane nosa. Pokusali smo s kremicom za gljivice al to samo jedan dan jer nakon tog jednog dana joj se opet vratilo u ono isuseno, prvotno stanje. Pa smo pustili. Sad nemam pojma kak izgleda jer su na moru al vele ovi kaj su s njima da izgleda bolje.

U svakom slucaju ovaj topik me podsjetio da sam i ja imala takve bijele fleke tu i tamo kroz zivot al su mi prosle. Pa mi je sad lakse, vjerojatno ce i njoj.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam isla vidit ovo kaj je Marta spomenula, izgleda da je to to. Znaci, nema brige.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •