Andrej (3,5 g.) još uvijek ima noćnu pelenu.
I nema je zbog moje komocije, nego zato što mu je redovito ujutro puna-puncata (ponekad čak i procuri). Tu i tamo mu se desi da se probudi suh, ali to je tako rijetko, da mogu nabrojati na prste jedne ruke koliko puta se to dogodilo.
Od prije par dana počeo je protestirati na pelenu i ispituje me zašto mu to oblačim.
Prije par mjeseci već je imao fazu kad je htio skinuti noćnu pelenu, tad smo pokušali, i tjedan dana bio je zapišan do grla. Obično bih ga u gluho doba noći morala kompletno presvlačiti. Pa, kako mi se nije sviđala ideja da po zimi (bio je prosinac) spava par sati mokar (dok se ja ne probudim, jer on bi sve to tvrdo prespavao), vratila sam ga u pelenu.
Sad bi, izgleda, opet htio biti bez pelene, ali fiziološki, meni se čini da uopće nije spreman. Ne budi se noću za pišanje, a piški mnogo (a sad čak i ne pije puno vode noću, prije je često pio).
Nisam pametna kako dalje, da li da ga skinemo i pustimo da bude mokar, ili da još malo pričekamo?
(napominjem da se on i iz dnevne pelene skinuo na svoju inicijativu, ali cijeli proces usvajanja tute nije išao nimalo glatko :/ )