Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Plačljiv, razdražljiv, živčan petogodišnjak

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Plačljiv, razdražljiv, živčan petogodišnjak

ako je već bilo slično molim preusmjerenje od moderatora... ja na ovom novom pretražniku ništa ne mogu nać

ovako, B je već 10-ak dana neuračunljiv... za sve plače - svaka, ali svaka riječ, pokret, odluka koju donesemo ga tjera u plač... živciram ga ja, mm, brat, svi... na trenutke je savršeno veselo dijete, a već u slijedećem ne znam hoću li njega bacit kroz prozor ili sebe na psihijatriju... mm ih oba zna uzet i stisnut uza se (duga razdvojenost ...) uz zvučni poljubac ali to njega booooouuliiiii ... boli ga i kad ga brat takne (ne mislim na njihove okršaje kojih ima nego doslovno takne ga) i kad mu perem kosu... plače zato jer je sunce i zato što za ručak imamo (njegovo omiljeno) jelo... plače jer ne smije (niiiiikadaaaa) kod frenda a svaki dan smo tamo samo ne idemo baš taj tren...
    to nije moj sin... to je neko čudovište iz ormara...
    jel' ovo faza koju Iv nije imao pa ne znam ili da odem negdi s njim (psihologu npr.)

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji obično izdžigljaju par centimetara kad ih uhvati takva faza :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je dijete na moru a ja u Zgb, i kad sam nakon prvih tjedan dana došla na vikend tu prvu večer je plakala svakih 10 minuta. Plakala je jer sam ja rekla da djeca ne bi trebala jesti kokice, plakala je jer smo joj pričali kako se kokice rade, plakala jer jer taj čas nismo mogli peći kokice. Tako da bih se ja kladila na ovo

mm ih oba zna uzet i stisnut uza se (duga razdvojenost ...)

emocionalno je osjetljiv, a emocije su mu sada uzburkane.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mima i meni je to palo na pamet ... samo više ne znam šta ću... kažem ti zrela za psihijatriju...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Haha, ovo ti je k'o ja u prvoj trudnoći!
    Šala, vjerujem da vam je koma... zato vam šaljem !

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ovako je bilo ( a bude ponekad i sad) i sa mojom I. koja ce za koji dan napuniti 9...
    Razlozi su, najcesce, umor, glad, nastupajuca bolest, a ponekad i emocionalna napetost (polazak u skolu, vazno takmicenje, svadja sa prijateljicom...)
    Hendlajuci godinama takvo dete, uvidela sam da pokusaji razumnog razgovora, ili, nedajboze kritike, u takvim momentima imaju kontraefekat. Pomaze samo neznost (kolikogod je tesko uputiti je u takvim situacijama kakda mislis da ces iskociti iz koze), mazenje, paznja 1 na 1...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Pomaze samo neznost (kolikogod je tesko uputiti je u takvim situacijama kakda mislis da ces iskociti iz koze), mazenje, paznja 1 na 1...
    mislila sam da sam napisala a tek sad vidim da nisam - ranije smo sve rješavali jedan na jedan i to sam uvijek i na forumu savjetovala drugima jer mi je metoda savršena... u slučaju umora ili nečega dopuštao je maženje i paženje...
    sada kao da ga taknem vrućom vodom kad ga pokušam uzet u ruke a on je u tom ˝stanju˝... kažem vam - čudovište iz ormara...
    ja sam počela popuštat sa živcima i potjeram ga kad tako bezrazložno plače, u sobu da sam riješi stvari sa sobom...
    bojim se da bih u suprotnom postalaono što ne želim biti... izložena sam velikoj opasnosti da dignem ruku na njega a to nikako ne želim... to se i prije događalo da ja, kad vidim da sam pri kraju pošaljem njega ili sebe na odmor, ali kako je to sada često bojim se da će dijete počet živit u sobi...
    sinoć smo išli samo s njim u šetnju, brat je ostao kući... malo sam ga nosila na leđima i kad više nisam mogla a tata ga nije htio više nositi opet škandal...
    stvarno se trudim.... ali nije baš da mi ide... po prvi put u 8 godina majčinstva ja stvarno više ne znam di bi... svi raniji problemi mi se čine usputni i nevažni... dapače sad se uopće ne mogu sjtiti da sam imala ikakve probleme s ikim... OVAJ problem mi je zauzeo mozak...
    valjda i meni treba odmor ... :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

eto jučer sam ga ovde izgadila, postavila temu cila iživcirana i isplakala se isprid kompa i kad sam došla doma, tamo je bio onaj stari B :?
    možda je u tome trik - da se isplačeš?
    možda sam se u jadanju vama i cmoljenju i ja smirila pa je smirenost prešla na njega?
    uglavnom, jučer je bio dobar dan... za oboje....

:D

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D drago mi je da je bolje!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za oboje

Čuj, znam da zvuči izlizano, ali možda je stvar donekle i u vremenu.
    Ovih dana je sparno i teško za poluuuuudit i meni je leona u fazi da plače kad je krivo pogledaš, plače ako je lijepo pogledaš, plače ako je ne gledaš itd.

Bila bi, kao i ti, najsretnija na svijetu da uspijem skužiti razlog te osjetljivosti jer bi se onda bilo lakše obračunati s njom, ali u nedostatku boljeg - krivim niski tlak i proglašavam dijete meteopatom dok mi nekaj bolje ne padne na pamet

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

klo klo

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

evo i ja svojega mogu komotno tu prijaviti, samo kaj on ne plače nego mu sve ide na živce, nervira se oko svake sitnice (npr. neki dan sam mu meso "krivo" narezala i on hoće da mu tata drugo meso nareže a ovo nebu jel = a drugog mesa nema!)... svađa se sa svima, njegova mora biti zadnja...

meni se isto tak u tim trenucima čini da ću eksplodirati... i ovak teško podnosim vrućine i sparine, a sad tek dok sam trudna... i onda ak me još on počne zaj****
    i ja se tješim da je to zbog vremena... :/

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tesim se i ja na slican nacin, ali sve vise postajem svesna da mi je onaj odgore, valjda radi ravnoteze medju zvezdama, podario jedno dete lako za "odrzavanje', a drugo tesko k'o Trepca. A moj je nebeski zadatak da ih obe volim svaku na svoj nacin. Jer, i ova "teza" je divna, pametna i posebna, a , ruku na srce, i "laksa" me ponekad dotera do suza...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vishnja

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Tesim se i ja na slican nacin, ali sve vise postajem svesna da mi je onaj odgore, valjda radi ravnoteze medju zvezdama, podario jedno dete lako za "odrzavanje', a drugo tesko k'o Trepca. A moj je nebeski zadatak da ih obe volim svaku na svoj nacin. Jer, i ova "teza" je divna, pametna i posebna, a , ruku na srce, i "laksa" me ponekad dotera do suza...
    baš si to zgodno napisala...

jedino, ja ne znam kaj me onda čeka s ovom drugom koja se još nije ni rodila... jer je roko u biti relativno lagan "za održavanje"... ovo su mu fakat žute minute (ili bolje rečeno žuti dani) i znam da budu prošle... ne znam dal' bi mogla izdurati takvo ponašanje na duže vremena... 8)

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ooo, ne brini, navici ces...

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zar i s pet godina? Moj troipogodišnjak ima jako puno "žutih" dana, ali ja se nadam da će proći. Znači ipak je do karaktera...

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A kako ću tek s dvojicom (kad ovaj mali malo poodraste...)

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivorka prvotno napisa
    Zar i s pet godina? Moj troipogodišnjak ima jako puno "žutih" dana, ali ja se nadam da će proći. Znači ipak je do karaktera...
    Uzela mi riječi iz usta.
    Cijelo vrijeme se nadam da će uskoro biti "razumniji" i zreliji, a to neće tak skoro :shock:

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je svekrva takoder neki dan spomenula da bi mogao biti meteoropata...

mi smo dobili novu bebu a tata je otisao na brod opet...pa razloga za zute minute ne fali...imali smo ih i prije...tjesim se samo da ce proci i da ce je zamjeniti puno lijepsa faza u kojoj se sve moze dogovoriti i o svemu razgovarati...ovo sto prozivljavamo posljednjih dana je uzasno i na rubu sam... takode sve ne valja, ne place nego vice iz petnih zila i sl...necu, ne mogu...prkosi i radi sve obrnuto...ma strasno...dovede me do ruba za par sekundi bez obzira koliko mantram da me ne smije to dirati...

e, nije petogodisnjak ali ja sam se izjadala..

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mislim si mislim kak je moje dijete napredno jer sa skoro 4 prolazi istu stvar (to ja cisto da nadjem nesto pozitivno u cijeloj prici)

svim mamama i tatama koji to prolaze jer nis pametnije nemam za reci.
    ja nekak brijem da je dolazak novog cuda u kucu na koji se spremamo svaki dan, vrijeme, promjena ekipe u vrticu, razdoblje/faza u zivotu sve skupa razlog za takvo ponasanje pa nisam bas spremna otici na psihijatriju s njim, ali sama bi bas i mogla povremeno...

drzite se, proci ce..nadam se

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajme jučer opet tješim se jer i mama od našeg susjed (isti uzrast) ima iste probleme kao i ja...
    uh, uh, uh...
    nadam se da mi je majka priroda predvidila dovoljno živaca za ove ispade....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma bit će sve OK.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •