Samo da napomenem da je mene isto hvatala panika da ce je prerasti prije 3. rodjendana (tada imao oko 17kg), ali evo, izdrzali smo jos skoro 4 mjeseca vise.
Samo da napomenem da je mene isto hvatala panika da ce je prerasti prije 3. rodjendana (tada imao oko 17kg), ali evo, izdrzali smo jos skoro 4 mjeseca vise.
ma mene ne hvata panika, znam da možemo ovako još pola godine, ali bi htjela iskoristiti to što mu je ročkas da ubacim bake i djedove u AS kombinaciju![]()
Udobnost mi je 1. na listi pririteta (i nemojte me sad napast da bi sigurnost trebala biti prva jer ona to svakako je, samo što ja mislim da su sve te AS tu negdje, svrha im je osiguravati sigurnost)
idem sad guglati ove k0oje predlažeš, mi nemamo isofix u autu
Mene bas nikad ona konacna ocjena ne obara s nogu, jer u to velikim dijelom u obzir ulazi i jednostavnost montiranja sjedalice (to kad jednom naucis pravilno da napravis, ne vidim u cemu je problem?). Tako da ja "detaljnije" prostudiram test u smislu da gledam je li dobro prosla u sudarima, sto frontalnim, sto bocnim. I komfor. To su meni vodilice u izboru.
Sun, sljedeći stupanj je sjedalica grupe II/III (buster s naslonom/bez naslona)
Preporuka je svakako buster s naslonom koji, osim što osigurava pravilnu putanja prolaska pojasa automobila (kojim se djeca u tim sjedalicama vežu), daje i kakvu-takvu bočnu zaštitu
Nakon proučavanja crash-testova (vidi ADAC ili www.autosjedalice.info) pravac trgovine na proučavanje uzoraka materijala, cijena i isprobavanje sjedanja u autu (zalud najbolje ocjene na testu ako u autu pleše k'o Ištvan Varga) - konačna odluka o modelu je ipak roditeljska
thenx Juroslav!
Ma zato sam i htjela čuti malo roditelje s iskustvom, ono tko je kako zadovoljan sa svojom.
Sad sam malo gledala one prve dvije što mi je miš-piš napisala (treća je isofix, to mi ne ulazi u obzir) i moram reći da mi ova Cybex solution x izgleda super.
Ako ima tko kakvih iskustava pliz napišite
koja je to?Loryblue prvotno napisa
I meni dobro izgleda, ali se mora u autu probati. Kod te sjedalice mi se posebno svidja sto se oni bocni stitnici takodje podizu, te tako stite ramena i kad je dijete starije.
Evo linkova:
ovaj je sa listom
http://www.autoliitto.fi/testit_ja_a...turvaistuimet/
ovaj sa klipovima
http://www.autoliitto.fi/testit_ja_a...lution_x_2008/
Ista stvar je bila i sa ovom chicco key1 kad smo je kupovali. Na testu 2005. po pitanju sudaru nudila je istu stvar kao i Roemer, a nama jos i super sjeda u auto.
uf nakon dva sata guglanja, surfanja, proučavanja osjećam se totalno izgubljeno. Neće ovo biti jednostavno kako sam zamišljala :/
Znam. Ja sam sa ADAC-a isprintala testove, pa ih danima uporedjivala i proucavala.![]()
e a gdje ima ovih cybex solution x za kupit?
Kod nas? :? :/
Mi pocetkom sljedeceg mjeseca idemo za Njemacku, pa se tamo nadam naci odgovarajucu sjedalicu. Da ih mogu isprobati u autu. Znam da ih kod njih ima. Iako za desetak dana dolazimo u Zagreb, a ja pojma nemam gdje se tu mogu naci autosjedalice, da makar te modele sto ih kod vas ima isprobamo.
da mislila sam da možda ima negdje u hr za kupiti
Sam' da vam javim da sam velikog ostavila u njegovoj Tobici, a malome kupila još jednu Tobicu - kao imam još godinu dana fore do nove sjedalice. Šipak. 3 mjeseca kasnije sam ustanovila da mi je stariji prešao 15 kila, a da mi fali još jedna sjedalica u našim g3 kombinacijama skupljanja i razvažanja djece pa sam mu uzela i Rodicu. Nikako se nisam mogla odlučiti na Kiddy, a tak me je rašila![]()
I da, Rodi se da polegnuti, ali ne u vožnji tj. prvo moraš izvaditi djete van.
Ne pleše po autu. I fakat je sve čvrsto kada veliki sjedne.
ukoliko dijete ima 15kg to ne znaci da mora prijeci u booster (rodi). 15 kg je minimalna kilaza koja dozvoljava prelazak u booster. svakako se preporuca vise od toga, najbolje 18kg do koliko traju sjedalice grupe I pa i tobica.Olivija prvotno napisa
ukoliko doma imate dvije as koje idu do 18kg onda je najbolje da koristite njih. idealno ih je koristiti dok dijete ne premasi granice kilaze ili dok ne preraste po visini.
Naravno da je manja sigurnija - ovu veću koristim povremeno: primarno mi je još uvijek u manjoj!