Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 52 od 52

Tema: Sv. Duh-rooming 24h i dohrana nakon carskog

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zlato.., nitko te ne moze prisiliti ni na sta. to ti je garantirano zakonom o pravima pacijenata, a ako hoces, i zakonom o ljudskim pravima. nitko ne smije uciniti s tvojim tijelom i tvojim djetetom nesto bez tvoje dozvole. znam da je tako u teoriji, da je praksa malo kompliciranija, ali na to se ipak svodi. na indukciju ces ici ako ti pristanes na to. ne mogu te natjerati, ne mogu te prisiliti. mogu ti samo pokusati utjerati strah u kosti, sto isto tako nije dozvoljeno zakonom.

a ako te i uspiju 'natjerati' na to, mozes se poslije poroda tuziti. mozes napisati pismo ravnateljstvu sv. duha. mozes se pozaliti na doticnog lijecnika jer nije postivao tvoje odluke. mozes im unaprijed natuknuti da ces to uciniti.

mozes ih pitati da ti napismeno daju da indukcija ne predstavlja nikakav rizik po tebe i tvoje dijete. da ne povecava mogucnost rupture maternice. da drip nema nikakvih nuspojava. da se trudnoca mora zavrsiti samo zato sto je proslo 10 dana od termina, iako je sve s tobom i s bebom u redu.

pitaj ih da ti daju napismeno, pa da vidimo

glede kolostruma, slobodno daj bebi. nece se potrositi, samo ce se stvoriti novi. osim toga, kad rodis, bit ces neko vrijeme sama s novorodjencetom. ako te to jos brine, otvori topic na dojenju ili nazovi sos telefon za dojenje.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja je beba rođena mala i nakon dva dana natezanja moje cice ništa joj nije pomoglo a kamoli kolostrum dok nije dobila adaptirano - zašto sam se naravno morala posvađati s osobljem.
    Ja sam probala dojiti i jedino što se iz toga izrodilo su ogromni bolovi prilikom razbijanja kvrgetina.
    Oduvijek sam znala da neću moći dojiti jer gotovo nemam bradavica, ali sam čitajući po ovom forumu i slušajući koješta, bila dovoljno luda da probam dojiti i tako zeznula i sebe i dijete koje je zbog mog vjerovanja da će mlijeko doći i da mu je kolostrum dovoljan, palo u hipoglikemijsku komu.
    Smatram da se ženi mora omogućiti da izabere što želi sa sobom i svojim djetetom vezano na ishranu i da se takve stvari NE SMIJU nametati.
    Trebala sam vjerovati svom instinktu.
    Moja beba je sad već 7 mjeseci i super napreduje i na adaptiranom, bolesna nikada nije bila i ne nedostaje nam ljubavi. Dakle, vidi čuda, preživjele smo i bez dojenja :D

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •