Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Dileme o naknadama za blizance

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Dileme o naknadama za blizance

Mjesto radnje: Zagreb
    Ukoliko sam sve dobro shvatila, zahtjev za naknadu za opremu novorođenčeta (oko 2500kn) podnosi se u područnom uredu HZZO-a. Zanima me imam li kao buduća majka blizanaca pravo na dvije takve naknade i što je sve potrebno da bi se takva naknada realizirala?
    E sad, znam i da grad Zagreb isplaćuje (jednokratnu) pomoć za opremu novorođenčeta (3000kn), ali me u ovom slučaju zanima kolika je visina tih naknada kod rođenja blizanaca. Da li je to 3+3 ili 3+6 tisuća kuna?
    I još nešto, živim u gradu ZG i ovdje imam prijavljeno prebivalište duže od 5 godina, međutim suprug ima prijavljeno prebivalište u Sesvetama pa me zanima hoće li nam ta činjenica onemogućiti ostvarivanje prava na neku od ove dvije naknade?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sesvete su u Zagrebu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Sesvete su u Zagrebu
    Ma znam , ali kod ovakvih stvari, pogotovo kad su novci u pitanju, čovjek nikada nije dovoljno siguran.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mi smo od HZZO dobili naknadu x2
    od grada dobivaš za prvo dijete 3000,00,za drugo 6000,00
    također imaš pravo (ukoliko ti posjeduješ) 2,5% po djetetu od ukupnog iznosa police životnog osiguranja (ukoliko imaš od Croatie npr.,možda vrijedi i za neke druge osig. kuće,provjeri)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MIJA32 je napisala:
    također imaš pravo (ukoliko ti posjeduješ) 2,5% po djetetu od ukupnog iznosa police životnog osiguranja (ukoliko imaš od Croatie npr.,možda vrijedi i za neke druge osig. kuće,provjeri)
    Daj mi ovo molim te objasni, ne kužim, a zvuči interesantno. Ako imam ja policu životnog npr. kod Croatie, što onda?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Dileme o naknadama za blizance

Citiraj fortune prvotno napisa
    Ukoliko sam sve dobro shvatila, zahtjev za naknadu za opremu novorođenčeta (oko 2500kn) podnosi se u područnom uredu HZZO-a. Zanima me imam li kao buduća majka blizanaca pravo na dvije takve naknade i što je sve potrebno da bi se takva naknada realizirala?
    E sad, znam i da grad Zagreb isplaćuje (jednokratnu) pomoć za opremu novorođenčeta (3000kn), ali me u ovom slučaju zanima kolika je visina tih naknada kod rođenja blizanaca. Da li je to 3+3 ili 3+6 tisuća kuna?
    I još nešto, živim u gradu ZG i ovdje imam prijavljeno prebivalište duže od 5 godina, međutim suprug ima prijavljeno prebivalište u Sesvetama pa me zanima hoće li nam ta činjenica onemogućiti ostvarivanje prava na neku od ove dvije naknade?
    Uz ovo, još sam se nečega sjetila.
    Da li je i jedna od vas mama blizanaca koristila pravo na 3 godine rodiljnog dopusta? Zanima me da li se za druge dvije godine također dobijaju novčane naknade i koliko one iznose? A što je sa korištenjem prava na pola radnog vremena?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Dileme o naknadama za blizance

Uz ovo, još sam se nečega sjetila.
    Da li je i jedna od vas mama blizanaca koristila pravo na 3 godine rodiljnog dopusta? Zanima me da li se za druge dvije godine također dobijaju novčane naknade i koliko one iznose? A što je sa korištenjem prava na pola radnog vremena?
    Za rodiljni dopust do 3 godine života primaš naknadu (mislim da je sada oko 1600 kuna). Po novom Zakonu (taj će te kačiti), važećem od 2009.godine, pravo na rad na pola radnog vremena imaju majke do 9 mjeseca života djeteta (postoje uvjeti oko početka rada na pola radnog vremena) i do 3 godine života imaju majke djece sa poteškoćama u razvoju. Nisam pronašla (možda sam stvarno ofrlje čitala) ništa oko te teme i majki blizanaca. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •