Znam je nacrtati, ali kaj dalje kad se nacrta?![]()
Pomoć, pliiiiiiiiiiiz![]()
Znam je nacrtati, ali kaj dalje kad se nacrta?![]()
Pomoć, pliiiiiiiiiiiz![]()
gde me nadje, to mi je bila omiljena igra u detinjstvu
igra se na sledeci nacin:
igrac stane u neutralno polje i baca kamencic najpre u polje broj 1, zatim skakuce redom po poljima (tamo gde je jedno polje skace na jednoj nozi, a gde su dva polja na dve noge, u svako po jedna) do poslednjeg broja 10 gde se okrene za 180 stepeni i vrati na isti nacin, s tim da kad je u polju 1 mora da se sagne i uzme kamencic (u ovom slucaju dok stoji na jednoj nozi). Ako prodje bez greske (bez ispadanja i gazenja granica polja) nastavlja dalje, sve dok ne pogresi kad preuzima sledeci igrac. Pobednik je onaj ko prvi prodje celu skolicu.
nadam se da sam uspela da objasnim, a ako treba neko dodatno objasnjenje, slobodno pitaj :D
Nastavlja dalje...to znači da dok se uspješno vratiš na jednoj nozi, uzimaš kamenčić bacaš ga na polje 2 i opet odskakućeš sve redom, pa kamenčić na polje 3 i tak dalje?
A kaj ak pogriješiš npr. kad je kamenčić na polju 4? Kad ponovo dođeš na red skačeš od toga ili moraš ponovo kamenčić na broj 1?
Pobjednik je onaj tko bez greške odskakuće svih sedam nizova od početka do kraja ili kak?
Baš sam blento, opće se ne sjećam kak to ide![]()
Ajme skolica, nedavno sam to s malom igrala i to ju je moja mama naucila, ja sam skroz zaboravila na to...![]()
da, bas ovako kako kaze malena beba, samo smo mi igrali do broja 10... a ako bi bas da produzis igru onda mozes kad prodjes svih 10 polja da bacas unazad do broja 1...malena beba prvotno napisa
ko sto rekoh, mnooooogo sam volela ovu igru, pa smo stalno smisljali razne varijacije na temu, samo da nam igra traje duze![]()