Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kakvo je to puzanje?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Kakvo je to puzanje?

Znam da se puno pričalo o puzanju, ali što me zanima nisam našla. Moje zlato je kad je počeo puzati, puzao par dana "vojnički", odnosno ja bih rekla gmizao, nakon toga je odmah počeo puzati klasično, sad ima 13 mjeseci, dugo več hoda uz namještaj i sad se počeo lagano puštati za korak dva. Sad najednom više ne puzi "klasično" nego cijela guzica i koljena su u zraku, znači ide po dlanovima i stopalima, izgleda krajnje smiješno. Dobro, vidim da mu je tako lakše ako je neki pikavi teren, ali nisam to nikad vidjela. Da li je to opet samo neka faza pred hodanje? (ono kao ne može još baš hodati, a više mu se i ne puzi)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidjela sam masu puta djecu da tako pužu, a Leu ljenivicu samo jednom.

Ja bih rekla, može, pa to radi, zašto ne bi

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Re: Kakvo je to puzanje?

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Dobro, vidim da mu je tako lakše ako je neki pikavi teren, ali nisam to nikad vidjela.
    moj to radi tocno u ovakvim situacijama, ili jos smjesnije, idgne jednu nogu, a drugom je koljenom na podu, pa onda zamjeni. pa zna dite sta mu pase.

meni je to super zanimljivo kako se snalazi i radi ono sto moze a odgovara mu u odredjenoj situaciji, ipak vecinu vrimena puzi "skolski"

Šklopi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

M. je prošle godine (kad je imao 13 mjeseci) zabavljao cijelu plažu s tim načinom puzanja. Tako je puzao samo na betoniranim dijelovima na kojima je bilo razbacanog šljunka, mislim da ga je pikalo za koljena pa je kontakt s podlogom odlučio svesti na minimum. (slika u mom avataru je baš od tada!)

Prohodao je, onako "za pravo", koji tjedan kasnije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Znači ima više takvih puzača, ok, samo ih ja do sad nisam nigdje vidjela.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. je puzao jednom nogom na koljenu, a drugom na stopalu

sad ga je opet uhvatila manija puzanja i sad je sa obije noge na koljenima

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jan tako puže već duže vrijeme;krenuo je sa samo jednom nogom i nakon par dana na sve četiri.
    Katja također počinje polako.

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A. po stanu puzi obično, a na plaži na rukama i stopalima.
    Znaju se oni snaći..

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: Kakvo je to puzanje?

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Znam da se puno pričalo o puzanju, ali što me zanima nisam našla. Moje zlato je kad je počeo puzati, puzao par dana "vojnički", odnosno ja bih rekla gmizao, nakon toga je odmah počeo puzati klasično, sad ima 13 mjeseci, dugo več hoda uz namještaj i sad se počeo lagano puštati za korak dva. Sad najednom više ne puzi "klasično" nego cijela guzica i koljena su u zraku, znači ide po dlanovima i stopalima, izgleda krajnje smiješno. Dobro, vidim da mu je tako lakše ako je neki pikavi teren, ali nisam to nikad vidjela. Da li je to opet samo neka faza pred hodanje? (ono kao ne može još baš hodati, a više mu se i ne puzi)
    to je, kako ga fizijatr zovu, elephant liti slon i to je "stepenca" prije prohodavanja

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na odgovorima, hvala leonisa, baš me ustvari i to zanimalo, da li je to "faza prije hodanja".

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

T. puže s jednom nogom "klasično", a druga je na stopalu. Izgleda kao mala čimpanzica.
    Neki dan smo bile u parku i pokazivala je ogromnu želju da je spustima na pod, na kamenčiće pa sam to i napravila. Mala je odmah počela istraživati i puzati. Eto ti jedne mame pa mi objašnjava kako ovako ne bi nikako smjela puzati i da neka je ispravljam. Kaže, ne, ne, ne smije se ovako puzati, nije zdravo. Nisam htjela ulaziti u daljnje diskusije...
    Ali sam se zapitala... obzirom da ja imam saznanje da su svi stilovi puzanja OK.... da mi nije nešto promaklo :?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo Svena zvali pauk kad je tako puzao. Bio je urnebesan! Ponekad je samo jednom nogom hodao po stopalu a drugom koljenom pa ih je mjenjao, kao da stedi koljeno.
    Par tjedana kasnije je prohodao! Dal to ima veze jedno s drugim, ne znam, al znam da nam je ta faza bila zabavna

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

svea - i moj je tako puzao i sad najnormalnije hoda, ne moras se zabrinjavati. moj je malo puzao klasicno, pa bi onda jednu nogu oslonio na stopalo, a s drugom nastavio puzati - mi smo zakljucili da mu je tak puno jednostavnije doci u sjedeci polozaj, na brzinu si osloboditi ruke za dohvatiti nesto prije nego ga uspijemo sprijeciti
    svako puzanje je normalno, bitno da se krece...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i moja je prvo puzala vojnički a sada puže normalno,ali moram naglasiti da smo mi jako puno vježbali puzanje i sve jer imamo dijagnozu distony sindrom

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

dobro da sam našla ovu temu jer sam zabrinuta. moj je propuzao prije 12 tak dana. na mekim podlogama puže klasično ali na parketu radi iskorak tj. puže jedna noga normalno a druga iskorak ili samo stopalo-kao da štedi koljeno :/ . odiže se u iskoraku o namještaj i sad kao da pokušava se dignut nasred parketa

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

znam da nisam u vašoj skupini ali nema takvih tema u mojoj skupini

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •