Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 271 od 271

Tema: Trudnoća sa oženjenim muškarcem?!

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dinosaur prvotno napisa
    "Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi i pored toga te još uvijek cijeni."
    S ovim se u potpunosti slažem.
    i ja isto a kad smo kod magnetića i na mom frižideru stoji jedan zgodan:
    "Ne pokušavaj me razumjeti samo me voli"
    a mislim da je za ovo idealna i ona rečenica iz biblije. Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi.
    Rena ja sam pročitala sve ovo i zaista mi nije jasno zašto si ti to uopće napisala. ja mislim da si htjela da te svi podrže u tvojoj odluci da je tvoja prijateljica grozna osoba i da je ne trebaš više niti pozdraviti na cesti i sada mi zvučiš prilično razočarano što to nije tako. Inače ja vjerujem u brak i ne bih prevarila svog muža ali ljubav je gluha i slijepa....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne da mi se čitati cijeli topic, ali htjela bih samo napisati da sam ja jedna od onih koji ne misle da prijatelje treba baš uvijek podržati apsolutno u svemu što rade. Da mi frendica zatrudni s oženjenim ili slično ja bih joj pomogla koliko mogu, vodila bi ju doktoru ako treba, bila uz nju ali joj sigurno ne bih rekla "baš super da si zatrudnjela i sl." jer ne bih tako mislila. Ne bih joj okrenula leđa ali mislim da bi se s vremenom udaljile jer se više volim družiti s ljudima koji imaju otprilike iste stavove o stvarima koje su meni bitne.
    Npr. nedavno je jedna osoba s kojom sam dosta bliska izjavila da na cesti nađe vreću love za koju zna kome pripada, ne bi vratila nego potrošila. Da li bi ju i u tome trebala podržati?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ljude koje (bezuvjetno) volim podržavam u svemu. I čak i da ne dijelim njihovo stajalište, odobravam ga. - naravno ne mislim da situaciju da se ispostavi da je moj kum serijski ubojica, pedofil ili sl
    Osobno se ne bih petljala s oženjenim muškarcem, no da se radi o mojoj najboljoj frendici podržala bih ju u potpunosti. Tko sam ja da sudim nekome?? Btw, jedna od mojih frendica ima dijete s oženjenim pa mogu govoriti iz iskustva.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I još nešto - izbaciti frendicu iz života jer ne odgovara mojim "moralnim" stajalištima ne govori ništa pozitivno o meni

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Npr. nedavno je jedna osoba s kojom sam dosta bliska izjavila da na cesti nađe vreću love za koju zna kome pripada, ne bi vratila nego potrošila. Da li bi ju i u tome trebala podržati?
    izjaviti nešto takvo i to isto imati herca i napraviti - su dvije malo različite stvari, ne?
    pa ne možeš suditi o ljudima na temelju jedne takve izjave. ja bih npr. ušla s njom u raspravu - zašto bi to napravila, kako, ne bi li imala grižnju savjest u tom slučaju, koji su razlozi itd. itd.
    sigurno s njom ne bi krenula u šoping, ali ne bi mi padalo na pamet razbijati glavu oko jedne takve izjave. :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad udana žena pokazuje silovitu ogorčenost i uspjenjeno gnušanje prema prijateljičinoj vezi s oženjenim muškarcem, to ukazuje na njenu vlastitu nesigurnost i silan strah u odnosu na mogućnost da ona sama jednom postane prevarena žena. Nikada nećemo imati tako duboke negativne osjećaje prema stvarima koje nas se osobno uopće ne dotiču. Događaji izvan nas, koji se tiču drugih, ali pogode u suštinu naših vlastitih strahova, izazvat će tako burne emocionalne reakcije i osude tih ružnih, prljavih i zlih ljudi koji, besramnici jedni, unatoč prstenu i kućici u cvijeću, zavole neko ljudsko biće na svom životnom putu i tako nagrđuju idilične pejzaže života kakav mislimo da bi morao biti.
    Zanimljivo, baš na ovoj temi proslavio se film "Mostovi okruga Madison", ne poznam nikoga tko ga je gledao, a da ga nije dotakao.

Što se tiče reni, nadam se da će napustiti svoju prijateljicu, za prijateljičino dobro.

A reni neka bira prijateljice za koje misli da joj neće rušiti "ugled" u njenoj moralno besprijekornoj zajednici.

Usput, primjer je drastičan, ali evo - u mladosti sam imala prijateljicu, koja se nakon što sam je poznavala već dugo godina, počela drogirati. Umrla je s 28. Nisam joj mogla pomoći, ali ostala sam njena prijateljica do kraja, unatoč zgražanju okoline nad njom i insinuacijama tipa "s kim si, kakav si, sigurno se i ona drogira". Nije me bilo briga za okolinu, nisam odobravala njeno samouništavanje, nisam mogla učiniti ništa da je vratim, ali mogla sam jednu jednostavnu stvar - voljeti svoju prijateljicu.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    Nisam joj mogla pomoći, ali ostala sam njena prijateljica do kraja, unatoč zgražanju okoline nad njom i insinuacijama tipa "s kim si, kakav si, sigurno se i ona drogira". Nije me bilo briga za okolinu, nisam odobravala njeno samouništavanje, nisam mogla učiniti ništa da je vratim, ali mogla sam jednu jednostavnu stvar - voljeti svoju prijateljicu.[/quote Lovorka predivno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A što se tiče filma, on je velik baš po tome što u njemu nitko nije kriv. Meril Strep nije mrzila muža, a ipak je strasno zavoljela Clinta koji je prolazio pored njene kuće i zalutao, doslovno i metaforički - što je jako bitna stvar - jer nije ona, nezadovoljna mužem dosadnjakovićm i životom u kukuruzištu, hodala po barovima u potrazi za putenim užicima, pa je dobila što je tražila.
    Ljubav im se jednostavno dogodila, ona se odrekla života sa svojom ljubavi, ali nije se mogla odreći ljubavi same, nije mogla odlučiti da ga jednostavno neće voljeti. A istovremeno, ta "nova" ljubav nije potisnula ljubav prema mužu, koja je bila drugog tipa, ali svejedno je i to bila ljubav - požrtvovnost, brižnost, nježnost.
    Naravno, presudna su bila djeca, izabrati novi život značilo bi odreći se djece, a to bi za majku značilo samouništenje.
    Dakle, postoje nemoguće situacije, događaju se ljudima koji hodaju oko nas i nisu zato gori očevi i majke od onih kojima se to nikada nije dogodilo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lovorka - baš 8)

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lovorka ti si jedna pametna žena!
    Znam da je totalno OT al kako ostade tako pametna i rječita i nakon poroda, ja nikako na zelenu granu...

sorry na OT

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lovorka zaista imaš osebujan vokabular, svaka čast

Apsolutno razumijem svaku tvoju riječ, ali jedino što mogu reći- suosjećam sa tobom. Ah ta kučica u cvijeću....

Naravno, zakonite žene treba popljuvati, sve ih strpati u ludnicu, jer se uspjenjeno boje za svoje muževe, da ih ne bi netko oteo ha ha ha ha.... a ove nezakonite, osobito one koje od svojeg i tuđih života rade kino, zabavu dići na pijadestal. Zašto? Jer eto, jednostavno je takva moda!

Hvala ti na savjetima, no čini mi se da nisi u braku. Ja jesam. Dakle, ne hodamo u istim cipelama i ne znaš kako se osjeća udana žena. Ok?

Što se tebe tiče, nadam se da ćeš uskoro naći svoj mir, za eto- tamo nečije dobro.

Da, naučila sam se pameti i ubuduće ću birati prijateljice. Zašto? Želim se jutrima buditi čiste savjesti, mirna, a ne sa spoznajom da sam držala lojtru dok je "lopovica" krala tuđe muževe.

Zadovoljna? Ja zaista jesam!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Naravno, zakonite žene treba popljuvati, sve ih strpati u ludnicu, jer se uspjenjeno boje za svoje muževe, da ih ne bi netko oteo ha ha ha ha.... a ove nezakonite, osobito one koje od svojeg i tuđih života rade kino, zabavu dići na pijadestal. Zašto? Jer eto, jednostavno je takva moda!
    zar je ovo netko izjavio ?! :?

lovorka, kud se sjeti mostova... kako je to tuuuuužaaaaaaan film kad ona sjedi u autu, a vani pljuuuušti kišaaa... ajme... uf.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Po meni je jedan od temelja braka povjerenje. Prema tome, ako MM napravi dijete nekoj ženi, nije kriva ona nego on. A za muškarca se bome ne bih borila, ak si dozvoli da mi ga netko otme onda se za njega niti ne isplati boriti.
    Ali ovo je skroz OT

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala ti na savjetima, no čini mi se da nisi u braku. Ja jesam. Dakle, ne hodamo u istim cipelama i ne znaš kako se osjeća udana žena. Ok?
    evo ja sam u braku... pa opet...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne znam koliko je ok spočitavati joj i vršiti pritisak na renu7 samo zato jer misli tako kako misli. Ima već dugo vremena kako je otvoren topic i pretresle su se sve moguće opcije. Možda je žena promijenila mišljenje, izmijenila, ako ga je i zadržala, tko ju može osuditi?
    Mislim da bi bilo fer ostaviti ju na miru i referirati se na sve moguće bračne trokute , ako se baš ima želje i volje, rena je dobila odgovor na svoje pitanje. Najbolji su mi topici izvađeni iz naftalina u kojima daješ savjet osobi koja ga je tražila prošle godine. Ipak treba obratiti pažnju da nije slučajno istekao rok.

Inače,
    A za muškarca se bome ne bih borila, ak si dozvoli da mi ga netko otme onda se za njega niti ne isplati boriti.
    U jednom trenutku raspoloženja, ovo bih potpisala, a već u drugom... nisam sigurna.
    Zašto se ne "boriti" za osobu ako ti je do nje i do braka stalo, na stranu prvotni šok i povrijeđenost? Slično je kod parfemskih nota, čini mi se da ona prva ne odaje konačni miris. Doduše, kod nekog osjećaj povrijeđenosti potopi svu ljubav, a velika ljubav će se kad-tad iskristalizirati i opet, ako postoji. Pitanje je koliko smo fleksibilni. Možda čak i razumni?
    Mudra žena zna i osjeća kada se za nešto isplati (treba i moguće je) boriti, a kada ne. Treba samo željeti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Trudnoća sa oženjenim muškarcem?!

Njoj je to sve dobra zabava i dobra igra :shock:
    Baš je briga za njegovu djecu, baš je briga za njegovu ženu, baš je briga..... ma za sve.
    Ova renina prijateljica mene jako podsjeća na jednu mm-ovu bivšu curu koja se iznenada pojavila prije par godina kad još nismo bili u braku. Bili smo u ozbiljnoj vezi i planirali se ženiti i svi su to znali pa i ona. Ali cura se sjetila da bi ona htjela s njim biti ponovo, a hodali su par mjeseci i nakon toga se nisu vidjeli nekoliko godina.
    Prvo mu je počela pisati pisma, pa je dolazila u vž da ga vidi, pa dok ništ nije imalo efekta otvoreno nudila seks (ne bih se uopće čudila da je planirala zatrudnjeti). Na kraju ju je otkantao, bila je povrijeđena pa se više nije javljala. I ne uopće me nije bilo strah da će mm popustiti njenim nasrtajima (iako mu je laskalo kaj se 8 sati drmala u busu samo da njega vidi), čak mi ju je bilo žao jer sam znala da nema šanse a žena se toliko trudi, ali mi se svejedno gadilo takvo ponašanje. Da sad neka to pokušava izvesti kad smo u braku i imamo dijete, gadno bi se provela. I ne bih htjela takvu prijateljicu, a i neka takva se vjerojatno ne bi ni htjela družiti sa mnom.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    A što se tiče filma, on je velik baš po tome što u njemu nitko nije kriv. Meril Strep nije mrzila muža, a ipak je strasno zavoljela Clinta koji je prolazio pored njene kuće i zalutao, doslovno i metaforički - što je jako bitna stvar - jer nije ona, nezadovoljna mužem dosadnjakovićm i životom u kukuruzištu, hodala po barovima u potrazi za putenim užicima, pa je dobila što je tražila.
    Ljubav im se jednostavno dogodila, ona se odrekla života sa svojom ljubavi, ali nije se mogla odreći ljubavi same, nije mogla odlučiti da ga jednostavno neće voljeti. A istovremeno, ta "nova" ljubav nije potisnula ljubav prema mužu, koja je bila drugog tipa, ali svejedno je i to bila ljubav - požrtvovnost, brižnost, nježnost.
    Naravno, presudna su bila djeca, izabrati novi život značilo bi odreći se djece, a to bi za majku značilo samouništenje.
    Dakle, postoje nemoguće situacije, događaju se ljudima koji hodaju oko nas i nisu zato gori očevi i majke od onih kojima se to nikada nije dogodilo.
    potpis velik kao kuća

Hvala ti na savjetima, no čini mi se da nisi u braku. Ja jesam. Dakle, ne hodamo u istim cipelama i ne znaš kako se osjeća udana žena.

eto, ja sam udana a mislim isto kao i Lovorka za koju ne znamo da li je udana

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja isto.

I normalno da nema nitko pravo osuđivati Renu ali imamo pravo izreći svoje mišljenje,isto kao i ona.

Inače,Rena,kakva je sad situacija?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Inače,
    A za muškarca se bome ne bih borila, ak si dozvoli da mi ga netko otme onda se za njega niti ne isplati boriti.
    U jednom trenutku raspoloženja, ovo bih potpisala, a već u drugom... nisam sigurna.
    Zašto se ne "boriti" za osobu ako ti je do nje i do braka stalo, na stranu prvotni šok i povrijeđenost? Slično je kod parfemskih nota, čini mi se da ona prva ne odaje konačni miris. Doduše, kod nekog osjećaj povrijeđenosti potopi svu ljubav, a velika ljubav će se kad-tad iskristalizirati i opet, ako postoji. Pitanje je koliko smo fleksibilni. Možda čak i razumni?
    Mudra žena zna i osjeća kada se za nešto isplati (treba i moguće je) boriti, a kada ne. Treba samo željeti.
    uuu, ali si ovo lijepo napisala. a ovo s parfemom tek...
    slažem se s tobom, ovako i ja razmišljam.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja prijateljica je bila ljubavnica oženjenom muškarcu sa djecom kad smo još bile poprilično mlade. Ja nisam mogla vjerovati da se upustila u to i u prvi mah sam ju strašno osuđivala, ali kad sam vidjela koliko ona sama u tome pati jer zna da tu nema sreće ni budućnosti, bila sam uz nju svim srcem. Bila je ludo zaljubljena, strašno se mučila i trebala je prijateljicu. Na kraju je ipak smogla snage prekinuti s njim prije nego se sve pretvorilo u dramu. Danas je udana žena i majka, ljubavnik je ostao u ropotarnici povijesti a mi smo i dalje prijateljice. Tako bi bilo i da je zatrudnila s njim. Tip je btw ljiga koji svoju ženu godinama vara sa mnogobrojnim ljubavnicama, a moja prijateljica je imala peh da se baš u njega zaljubila.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kerida prvotno napisa
    Lovorka ti si jedna pametna žena!
    Znam da je totalno OT al kako ostade tako pametna i rječita i nakon poroda, ja nikako na zelenu granu...

sorry na OT
    Hvala. Ajmo otvoriti posebnu temu - što nam se dogodi s mozgom nakon poroda? Tek nakon što je prošlo 20 mjeseci poslije poroda uspijevam napisati ono što mislim, nakon što sam se već pomirila s tim da više nikada to neću moći.

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •