Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 271

Tema: Trudnoća sa oženjenim muškarcem?!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Trudnoća sa oženjenim muškarcem?!

Nemam pojma jesam li temu otvorila na pravom mjestu, no ako nisam molim administratorice da premjeste

Ukratko ću ispričati priču, pa molim za vaše komentare i mišljenja.

Moja vjenčana kuma trudna je sa oženjenim muškarcem, ocem dvoje djece. Ona je slobodna, hm... ustvari u vezi je sa njim. U vrijeme dok su počeli "zabavljati se", ja sam već bila u braku sa MM. Nikada nismo upoznali dotičnog gospodina, a sa njom se viđamo povremeno.
    Imala sam teških razdoblja u svom životu i ona je uvijek bila tu, dakle samnom i pored mene. Samnom je oplakala moj spontani, radovala se mojoj novoj trudnoći. I sada, kada je ona trudna nastao je problem

Htjela bi se zajedno sa njom radovati, ali cure moje- ja ne mogu. Nemam je volje ni nazvati, niti me zanima. Želim joj svu sreću ovoga svijeta, naravno isto želim i bebici, ali to je sve.

Ne opravdavam i ne podržavam preljub, prevaru ili kako god hoćete. Ja sam na strani njegove djece i njegove zakonite žene, iako ih ni ne poznajem. Njeni postupci za mene su nepromišljene i nezrele gluposti iz kojih će se nasreću ili nažalost razviti jedan novi život. Njoj je to sve dobra zabava i dobra igra :shock:
    Baš je briga za njegovu djecu, baš je briga za njegovu ženu, baš je briga..... ma za sve.

Ja sam izabrala drugačiji put od nje, udala sam se, zatrudnila, rodit ću- sve nekako "po redu i rasporedu", nisam krala tuđe očeve i muževe i jednostavno ne mogu opravdavati drugačije događaje.

Da se razumijemo, ja ne osuđujem ni nju ni njega, niti bilo koga drugog tko učini isto. Svatko zna svoje i ima pravo na izbor. Samo ja ne mogu i ne želim sudjelovati u takvim pričama.

Moj problem je što se osjećam jadno i prljavo ako me razumijete. Kada sam ja bila u komi, ona je bila samnom, kada sam ja bila sretna- ona se je radovala samnom. Sada- ona je sretna- a ja se ne radujem sa njom.
    Žao mi je jako jako jako...

Eto, nabubala sam priču zbrda zdola, srce mi tuče ko ludo dok ovo pišem, samo što ne zaplačem. Nadam se da ćete razumjeti što sam htjela reći, bit priče je ovo boldano.

Kako bi vi postupile da ste na mom mjestu?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitivno je ono boldano bitno.

Ja bih napravila ono što sam napravila već puno puta prije: Bila bih joj podrška. Ako se radi o mojoj prijateljici koju volim, a volim je zbog hiljade stvari, definitivno bih bila uz nju.
    Na kraju krajeva, ona je bila uz tebe kad je tebi trebalo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To je njen i njegov izbor i ti bi trebala biti prijateljica, a ne moralni sudac.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tek se u problemima i muci poznaju prijatelji....

Nikad ne bi mogla zatvoriti vrata prijateljstva na takav nacin

I to kad kazes "bas je briga za njegovu djecu ..itd.." je uzasno..jer automatski stavljas krivicu na nju. Klasika danasnjeg drustva, kad muzevi varaju onda su frajeri i J****, a zene su naravno uvijek kur**.
    Iako kazes da nikoga ne osudjujes, automatski si to napravila.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Njeni postupci za mene su nepromišljene i nezrele gluposti iz kojih će se nasreću ili nažalost razviti jedan novi život. Njoj je to sve dobra zabava i dobra igra
    Baš je briga za njegovu djecu, baš je briga za njegovu ženu, baš je briga..... ma za sve.
    Cuj, taj doticni gospodin bi se prvenstveno trebao brinuti za svoju zenu i djecu.

Samo ja ne mogu i ne želim sudjelovati u takvim pričama.
    Ako njoj pruzis podrsku u trudnoci, ne vidim na koji nacin bi ti u tome sudjelovala. Ona je bila uz tebe kad te trebala, i ti tada iako si znala u kakvoj je ona vezi, nisi je tada odbacila. Sada, kada ona tebe treba, povlacis se. Ispada da kada je tebi trebala pomoc, onda ti je njeno ponasanje bilo prihvatljivo, a sada kada ona treba tvoju pomoc, imas neke moralne dvojbe.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja se samo moram složiti sa svim curama koje su ti odgovorile, sve ih potpisujem.
    razumijem da ti je teško nju shvatiti, ali vjerujem da ćeš s vremenom kroz vaše druženje prestati razmišljati o cijeloj situaciji a da će ostati samo radost zbog prijateljice i njene bebe.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Podržiš li je po pitanju podrške u trudnoći, veseljenja s njom - time još uvijek nisi rekla da s slažeš s takvom vezom i situacijom koja je dovela do trudnoće. Ni na koji način time što si joj podrška ne sudjeluješ u preljubu ili izražavaš svoje slaganje s time.

Podržiš li je jednostavno si dobra prijateljica u koju se ona može pouzdati, ona sigurno i pored toga zna da ti ne podržavaš taj izbor ili stil života, ali to nije sada bit - nego to što je sada njoj potrebna prijateljica.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Potpis pod Agenticu, provokatoricu u rozom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da ženi koja se sprema postati samohrana majka treba svakako pomoć i podrška. Ni jedna ni druga niste još svjesne što će vam se dogoditi, to ćete doznati tek nakon poroda.

Ja bih se na tvom mjestu skulirala i nazvala je da se nađete na kavi, i da popričate o svemu.Možda bih joj i taktično rekla svoje mišljenje, ali joj ipak obećala pomoć u svakom pogledu. Inače moja najbolja prijateljica je isto prilično otkačena osoba i u mnogo čemu nismo kompatibilne, pa mogu donekle razumjeti o čemu govoriš. I ona ima neke ideje o tome da postane samohrana majka, premda ne zna još tko bi bio otac (nadam se da neće biti oženjen... ). Ali ja nisam tu da sudim, nego da pružim podršku. Uvijek smo bile jedna drugoj netko na koga možemo računati, usprkos sasvim različitim životnim putevima.

Uostalom sve je na svijetu relativno, ti ne poznaš ni njenog ljubavnika ni njegovu obitelj, tko zna kakva je tamo situacija. I ja bih na prvu loptu rekla da nije dobro ni pametno ulaziti u takvu vezu, ali kad upoznaš sve upletene osobe i njihove odnose tko zna kakvo bi mišljenje imala?

Oni nedužni u cijeloj priči su djeca. I ona rođena i nerođena. Nerođenom djetetu svoje prijateljice možeš (skoro bih rekla i moraš) pomoći ti, tako da pomogneš njoj...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja isto mislim da ti pomažući njenu trudnoću ne pomažeš njegov preljub... to treba riješiti on sa svojom ženom i sa tvojom prijateljicom.. odnosno ona s njim...

to je tvoja prijateljica i njeno dijete.. mogao ga je napraviti netko drugi i tada bi bilo u redu... i da je njen tajanstveni nekoj drugoj napravio dijete ni to te se ne bi ticalo... ali to je TVOJA prijateljica, tvoja potpora u najgorim trenutcima a postupci dotičnog gospodina nisu djetetova krivnja.. na kraju će se on vratiti ženi, ona će ostati sama, a tebi će biti žao što je dijete prohodalo a ti ga još nisi vidjela....

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja se slažem s curama. Njezin život, a pogotovo intimni odnosi i odabir oko odgoja djeteta su isključivo njezina stvar. Ako si joj prava prijateljica (onoliko koliko je ustvari i ona tebi) tada bi ti trebala taj njezin izbor prihvatiti i nastavioti joj biti potpora. Ukoliko se postupci u njezinom životu ne upliču u tvoj život i time ne narušavaju tebe kao osobu i ne stavljaju te u nemoralne, nehumane i zakonski neprihvatljive položaje i odluke, nema razloga da joj ne budeš podrška.

Pitala si u ovom postu što bi mi napravile da smo na tvom mjestu. Konkretno, ja bih ostala uz nju i pustila ju da odnose sa ocem svog budućeg djeteta riješi sama. A ovo što kažeš da ju nije briga za njegovu djecu su stvari koje ne možeš vaditi iz konteksta. Sve ovisi o tome u kolikoj mjeri joj "on" dopušta da ju za tu djecu bude "briga" i u kakvom svjetlu prikazuje i prezentira svoju rođenu djecu i trenutnu ženu. Namoj kriviti svoju prijateljicu jer za ljubav, djecu, brak, svađu i intimno veselje je uvijek potrebno dvoje.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Potpis na sve već rečeno.
    I ako joj do sada (prije trudnoće ) nisi prigovorila na njeno ponašanje i tu vezu, ne vidim razloga da ti sada to smeta.
    Kao što je već rečeno, to je tvoja prijateljica, tvoja kuma i tvoja podrška - pa budi prijateljica i budi i ti njoj sve to.

Bdw - ja sam dijete iz obitelji čiji otac ima ljubavnicu i ne znam šda bi bila u stanju napraviti da saznam da je nekoj napravio kikića.
    Ni ovako ne znamo (mama, seka i ja) šta da radimo.
    Al o tome čemo negdje drugdje.

Ti si razmisli, zbroji i oduzmi i zagrli kumu i budi joj čvrsti oslonac, jer to će joj najviše trebati

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tužno je kaj ima takvih ljudi poput nje. A također su još gori onakvi poput tog njenog "dečka".... :/
    No da je to slučaj moje prijateljice,ne bih joj okrenula leđa,pomogla bih joj. Valjda će jednom shvatiti kako je uništila jedan brak i živote te dječice i žene!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pročitala sam vaše savjete i komentare. Hvala vam, razmislit ću i razmišljam o svakoj vašoj rečenici.

Netko je pogrešno shvatio da mi ne komuniciramo. Ma ne, nije tako. Komuniciramo mi dvije, ali ne onoliko često koliko smo prije. Kada sam ja ostala trudna, ona me je došla pogledati i čestitati mi. Isto smo mm i ja napravili kada je ona ostala trudna.

Razgovarale smo, ne ljutimo se jedna na drugu. Vjerojatno smo obje doživjele iznenađenje, jer po prvi puta u životu mi se ne razumijemo. Pitala sam je da li misli na njegovu djecu. Ona sama mi je rekla da je nije briga za nikoga, nisam ja sama donijela takav zaključak. Dakle, ne osuđujem je.

Samo imam problema priviknuti se na novonastalu situaciju i podržati nešto što u duši ne podržavam. Jednostavno- ja joj ne mogu izgovoriti imaš pravo, dobro si to odlučila i napravila, ja bi isto tako, kada nisam dvolična i ne mogu izreći nešto što ne mislim i što sama ne bi napravila.

I još nešto, zbunjuje me to što me je puno ljudi pitalo za nju, je li istina da je trudna i nitko, ama baš nitko nije sa oduševljenjem primio vijest o trudnoći. Nitko nije rekao da moja kuma ima pravo ili da bi učinio isto. Svi od mene kao od kume i prijateljice pokušavaju izvući podatke, je li istina, tko je otac, što ja mislim.... i zgražavaju se je li to moguće. Ja nikome nemam što za odgovoriti i reći, šutim i kao znam da je trudna, ali o ostalim stvarima nemam pojma.

No dobro cure, još jednom hvala vam i razmislit ću o vašim komentarima

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nažalost, u potrazi za ispunjenjem, nemaju svi sreće dobiti savršenu situaciju: obiteljsku idilu, dobar posao, prijatelje, zdravlje. Ponekad se zaljubimo u pogrešne, pristajemo na različite kompromise, jednostavno se nađemo u ulogama za koje smo ranije mislili da nema šanse da ih igramo. Ni meni se previše ne sviđaju preljubnici i ljubavnice, ne odobravam njihov stil i zapravo se trudim ne osjećati gađenje prema onima za koje znam što rade. Jer nikad ne znaš što tebe čeka u životu. Čini mi se ipak da je tvoja prijateljica sad u situaciji u kojoj će joj trebati podrška (ne samo emotivna već i konkretna poput prijevoza pred porod, pomoć oko bebe, možda i financijska...) jer je vjerojatno neće dobiti ni od koga. Da je taj tip zainteresiran za obitelj, držao bi se svoje. Pokušaj biti uz nju, a s vremenom možda i predrasude nestanu. Pravi prijatelj doista je rijetkost.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    Valjda će jednom shvatiti kako je uništila jedan brak i živote te dječice i žene!

Hm.... prava rečenica Evita, slažem se

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ništa nije crno-bijelo koliko god mislili da može biti...
    ja bih na tvom mjestu bila iskrena, rekla bih joj da ne podržavam neke njene postupke, ali dala do znanja da poštujem njen izbor... (ako si stvarno ne možeš pomoći tj. prihvatiti situaciju)
    a ona nek odluči želi li te ili ne uz sebe

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Valjda će jednom shvatiti kako je uništila jedan brak i živote te dječice i žene!

Vrlo kriva rečenica.
    Da nije bila ona, bila bi neka druga.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne bih sad previse o ovoj temi, ali samo cu reci da smatram da se ne moze "unistiti" nesto sto je dovoljno jako i stabilno. Svaki brak prolazi kroz iskusenja, stvar je koliko smo ljubavi i odlucnosti spremni uloziti da ga sacuvamo...
    Odluka je samo njena. Tvoje je pravo da se sa tim ne slazes, ali ako je zaista volis i stalo ti je do nje, naci ces snage u sebi da joj se priblizis i ostanes uz nju. S druge strane, ruzno bi bilo i biti licemeran pa samo na recima podrzavati nekog ko ti se u stvari gadi. Posten razgovor, najpre sa sobom, a potom i sa njom, i znaces na cemu si...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Joj, kako ja na ovo dobijem rogove!
    Ona ih je uništila? Ili dični muž i otac?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ko, on? Ma, nije on nista kriv, zavela ga k....
    I meni se kostresi svaka dlaka kad cujem nesto slicno.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Ako se radi o mojoj prijateljici koju volim, a volim je zbog hiljade stvari, definitivno bih bila uz nju.
    Na kraju krajeva, ona je bila uz tebe kad je tebi trebalo.
    i ja bih bila uz svoju prijateljicu, mislim da joj sad trebaš isto kao što si i ti nju trebala u određenim trenucima

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj trešnjica prvotno napisa
    Čini mi se ipak da je tvoja prijateljica sad u situaciji u kojoj će joj trebati podrška (ne samo emotivna već i konkretna poput prijevoza pred porod, pomoć oko bebe, možda i financijska...) jer je vjerojatno neće dobiti ni od koga.
    Baš tako... i iz tvojih novih postova vidi se da će tvoja prijateljica biti na neki način ekskomunicirana u času kad joj bude jako teško.

Prije nego sam rodila, mislila sam kako se sve može izdržati i da ja sve mogu i sama ako treba, ali nakon poroda vidjela sam da sam jako precijenila svoje snage i nisam si mogla zamisliti kako bih kao samohrana majka (premda mm-u često govorim da sam ja kao samohrana majka s bebom i tvrdoglavim tinejđerom ).

Ona vjerojatno želi dijete više nego bilo što drugo, i treba joj čestitati barem na hrabrosti, ali biti će joj sigurno puno teže nego što sad očekuje. Mislim da bez obzira na sve treba i zaslužuje pomoć.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Čak i poslovica u narodu postoji na tu temu: "Ne bi pas zalajao, da kuja ne ma'ne repom" (MM omiljena kad se treba šegačiti na tu temu)

Meni su nevjerojatni ti glavonje, a sve ostale: zakonitu i ženu iz sjene, djecu i roditelje, držim za jednake žrtve takvog mamlaza.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Rekla sam da necu skretati sa teme, ali, moram, "ponela" me atmosfera...
    Pre nekoliko godina u seriji emisija pod nazivom "Dok andjeli spavaju" (fenomenalni gosti, komentari, teme), bila je gosca zena koja je nakon 20 godina braka saznala da njen muz u drugom gradu ima paralelnu porodicu, decu, zivot... Ne secam se vise kakav je bio rasplet price, ali znam da se doticni branio cinjenicama da je svima bio podjednako dobar otac, a zenama idealan muz...Idila jedna...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nadam se samo da je duplo radio i kućanske poslove.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ali, dobro, stvarno nije nase da komentarisemo g-dinov lik i delo.
    Sta je, tu je, a neko je lepo rekao - na muci se poznaju pravi prijatelji...
    Svim ucesnicima u ovom zapletu zelim sto bezbolnije razresenje .

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nadam se samo da je duplo radio i kućanske poslove.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tužno je kaj ima takvih ljudi poput nje.
    Meni je i ovo poprilicno ruzno.
    Zapravo je hrabro sto je odlucila biti samohrana majka. Ne vrijedi za sve isto, nemaju svi srece da im ide "po redu i rasporedu".

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni! Ljudi iz čiste komocije, valjda da ne bi morali puno razmišljati o temi, lupe krivicu na jednu osobu i bok. Ali zašto uvijek, baš uvijek, mora biti kriva žena, ja to ne kužim? :/

Rena 7, baš si u teškom položaju i dijelim mišljenje se curama da vam jedan otvoreni razgovor ne bi škodio. Međutim, što je tu je, tvoja frendica sad i da hoće ne može natrag, a tvoja pomoć će joj svakako trebati. Imaš li snage donekle preći preko svojih uvjerenja i pružiti joj ruku?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Slažem se, vrlo kriva rečenica.
    Da niej ona, bila bi neka druga sigurno. A da brak valjda i da je sve ok ne bi nijednoj uspjelo. A tko zna, na kraju krajeva kakva je i ta njegova žena i u kakvim su odnosima.

A prijateljici bi svakako bila podrška, a ne kako je netko rekao moralni sudac. I ti drugi koji se zgražaju nek prvo u svom dvorištu pometu.
    Ne znači zato što sam udana, majka i svima djelujem pošteno da to zaista i jesam i da imam pravo suditi drugima....prema tome....ako si joj prijatelj onda to zaista i budi, a ako nisi onda joj to lijepo reci i ne zavlači.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ot jutros sam na netu ili u 24 sata pročitala statistiku da ljudi koji svoj brak opisuju kao sretan u prosjeku prevare supruga/u 3 x
    za razliku od vrlo sretnih koji to ne rade nikada...
    naravno to je samo to istraživanje...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa

Zapravo je hrabro sto je odlucila biti samohrana majka. Ne vrijedi za sve isto, nemaju svi srece da im ide "po redu i rasporedu".
    Uf moram reagirati na ovu rečenicu jer kužim da mene ide.
    Da Cubana, nemaju svi sreće da im ide po redu i rasporedu, no mislim da su uz sreću bitni faktori i razum, odnosno pamet, odgoj, moral itd. a ne samo sreća.
    Oprosti

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    ot jutros sam na netu ili u 24 sata pročitala statistiku da ljudi koji svoj brak opisuju kao sretan u prosjeku prevare supruga/u 3 x
    za razliku od vrlo sretnih koji to ne rade nikada...
    naravno to je samo to istraživanje...
    A da napravimo anketu sa pitanjem; "Kako opisujete svoj brak?", pa onda, na osnovu broja odgovora pod "sretan" donosimo on line zakljucke o moralu forumasica?

Salim se, naravno, ali, ot, sutra putujem na more pa sam bas veeesela...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

[quote="kloklo"

Rena 7, baš si u teškom položaju i dijelim mišljenje se curama da vam jedan otvoreni razgovor ne bi škodio. Međutim, što je tu je, tvoja frendica sad i da hoće ne može natrag, a tvoja pomoć će joj svakako trebati. Imaš li snage donekle preći preko svojih uvjerenja i pružiti joj ruku? [/quote]

Da naravno, pa mi i razgovaramo i ona otprilike zna što ja o svemu mislim. Znala je to i od ranije. Neću joj zatvoriti vrata, dijelit ćemo hranu i pelene ako zatreba, MM će hraniti svoje i tuđe he he he he..... ali ja ne mogu podržati preljub i to je to. Nikada joj neću reći, kumo slažem se sa tobom. Očito sudim prestrogo ili imam visoke moralne kriterije, nemam pojma.

No dobro, želim im sreću pa kako bude

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam dodati. Ja ću se uskoro možda naći u doooonekle sličnoj dvojbi. Imam jako dobru frendicu koja je već pomalo zagazila u godine kad joj biološki sat kuca sve glasnije i zgrabila ju je luda želja za bebačem. Želja tolika da mi sasvim otvoreno razlaže planove da napravi dijete maltene s bilo kojim iole normalnim frajerom na kojeg natrči , ali da ne želi da on ima dalje veze s djetetom, da će ga ona dalje odgajati sama.

Ima užasno zahtjevan posao koji je totalno iscrpljuje i kad joj spomenem taj problem, ona sva sretna zaključi kako ima mene, svoje starce i puno drugih prijatelja koji će uskakati kad bude trebalo.
    Sve u meni vrišti protiv takvog neozbiljnog rezoniranja, jer dijete treba mamu, a ne svaki dan drugu zamjensku dadilju u obliku maminih frendica, koliko god one bile voljne pomoći. Pokušavam je, nježno, urazumiti ali moji argumenti se odbijaju od njenog uma i srca ko loptica od zida.

I kaj sad? Ako ona taj svoj plan provede, ja ću joj u sebi opsovati ludu glavu, ali sve ću napraviti da joj pomognem i u trudnoći i poslije...jer je volim i već sad volim to možebitno djetešce
    Skočit ću s njom u more i plivati uz nju najbolje što znam, za to služe prijatelji

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vishnja,

ma i mene je smijeh uhvatio na ovo jer sve moje frendice i naravno moja malenkost (kad popgledamo malo oko sebe) svoj brak opisujemo kao sretan... ne vrlo sretan nego baš sretan (svaka ima nešto zbog čega joj muž ide na živce)

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

To je njen i njegov izbor i ti bi trebala biti prijateljica, a ne moralni sudac.
    Ja otprilike isto ovako mislim. Budi uz nju, trebat ce joj podrska.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Skočit ću s njom u more i plivati uz nju najbolje što znam, za to služe prijatelji
    klo, evo sad tebi jedan

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

no mislim da su uz sreću bitni faktori i razum, odnosno pamet, odgoj, moral itd. a ne samo sreća.
    Oprosti
    Ma je, rena, no ponekad nas u životu dočeka i jedan nesavršeni trenutak, trenutak u kojem nismo najponosniji na svoj postupak, ali dobro nam je u njemu, tom trenutku. Ono, moraš ustati iz toplog kreveta, moraš na posao, a ti ležiš ispod toplog pokrivača i ne da ti se.
    Netko podredi cijeli život jednom trenutku, netko mu uspije pobjeći u sljedećem. U svakom slučaju, ja nekako imam razumijevanja za inače pametne osobe, koje dožive taj trenutak.

Klo
    Neću vam ni govoriti u kakvom je sosu moja frendica. Takvu kombinaciju još nismo ovdje dotakli , razgovarala sam s njom, ne da se, a ja je volim, što ću?! I samo se nadam da će iz te cijele priče svi koji zaslužuju izaći nepovrijeđeni.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali Rena, probaj razlučiti te dvije stvari. Taj preljub je sad prilično sporedan. Ono što je zaista važno je novi život koji tvoja frendica nosi pod srcem, nedužno dijete koje će trebati svu ljubav ovog svijeta i ti mu možeš pružiti dio te ljubavi, između ostalog i tako što ćeš okolnosti njegova začeća jednostavno "staviti u ladicu", ne se fokusirati na njih, već na bebača i njegovu mamu

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Netko podredi cijeli život jednom trenutku, netko mu uspije pobjeći u sljedećem. U svakom slučaju, ja nekako imam razumijevanja za inače pametne osobe, koje dožive taj trenutak.
    I ja, takodje. Daleko smo od savrsenih u stvarnom svetu, nemojmo to zaboraviti...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uf moram reagirati na ovu rečenicu jer kužim da mene ide.
    Nije išlo tebe, već ono što sam citirala, ali mene muči nešto drugo. Nije nastao problem kad se ona "zabavljala" s oženjenim muškarcem već kad je zatrudnjela i odlučila roditi. Zašto?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da naravno, pa mi i razgovaramo i ona otprilike zna što ja o svemu mislim. Znala je to i od ranije. Neću joj zatvoriti vrata, dijelit ćemo hranu i pelene ako zatreba, MM će hraniti svoje i tuđe he he he he..... ali ja ne mogu podržati preljub i to je to. Nikada joj neću reći, kumo slažem se sa tobom. Očito sudim prestrogo ili imam visoke moralne kriterije, nemam pojma.

No dobro, želim im sreću pa kako bude
    pa evo to bi skoro moglo biti to... na svoje mišljenje imaš pravo, ali ne moraš ga previše nabijati na nos, i sve ok.

kloklo, ova tvoja frendica je slična mojoj, samo moja još nije tako čvrsta u svojim nakanama, ali mogla bi biti kroz još koju godinu

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Potpisujem kloklo u svemu sto je napisala. Rena7, mislim da uopce nije potrebno da odstupis i milimetar od svojih stavova o preljubu da bi pruzila podrsku koju treba buduca majka. Samo razluci to dvoje u glavi. Covjek je slozeno bice. Mijenjati mozemo samo sebe. I samo smo za svoje postupke odgovorni.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Rena, evo nekoliko premisa:

1. Govoriš o 'preljubu'. Gle, tvoja prijateljica je SLOBODNA žena. Ovdje mislim, treba naglasiti da je dotični gospodin (kojega, nota bene, nikada nisi upoznala... neobično, ali OK) u preljubu, a ne tvoja prijateljica!
    2. Shodno tome, a poučena brojnim slučajevima iz moje okoline, koji se REDOVITO svode na istu formulu: oženjeni muškarac - slobodna cura, moram zaključiti da ću uvijek biti na strani tih cura (koje redovito bivaju 'kamenovane' od strane društva), a kontra tih 'krasnih' muškaraca, koji se pod krinkom dobrih muževa i očeva svoje djece uvlače u tuđe krevete!
    3. Iz tvojeg prvog posta nisam baš shvatila da je tvojoj prijateljici potrebna neka pomoć. Svoju odluku je donijela sama, hrabro i poštujem njen izbor. Da sam na tvojemu mjestu bila bih brutalno iskrena i rekla bih joj da nikako ne podržavam okolnosti koje su je dovele do blaženoga stanja, ali, da je dijete, na kraju krajeva, blagoslov i... naravno da bih bila uz nju ako bi me trebala! I, na kraju,
    3. Last, but not least, imam osjećaj da tebe više peče savjest što ab ovo ne podržavaš cijelu tu situaciju do kraja i što ne možeš bezrezervno i bez zadnjih misli stati uz svoju frendicu. Osim toga, vidim da te muče i reakcije okoline... Koji puta nije loše osloboditi se predrasuda, pa onda, čistih misli, pogledati činjenicama u oči i priznati barem samima sebi ono što se ne usuđujemo reći drugima!
    Sjeti se onoga što je izrekao Tirso di Molina (parafraziram):
    "Nema stvorenja bez ljubavi, ni ljubavi bez ljubomore, ni ljubomore bez varanja, ni varanja bez razloga...", zapjevaj "Tko sam ja da ti sudim", otrči do prijateljice, zagrli je i budi uz nju...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    mislim da uopce nije potrebno da odstupis i milimetar od svojih stavova o preljubu da bi pruzila podrsku koju treba buduca majka. Samo razluci to dvoje u glavi.
    Baš tako. Jedino što je važno u cijeloj priči.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

no mislim da su uz sreću bitni faktori i razum, odnosno pamet, odgoj, moral itd. a ne samo sreća.
    Oprosti
    Ma je, rena, no ponekad nas u životu dočeka i jedan nesavršeni trenutak, trenutak u kojem nismo najponosniji na svoj postupak, ali dobro nam je u njemu, tom trenutku. Ono, moraš ustati iz toplog kreveta, moraš na posao, a ti ležiš ispod toplog pokrivača i ne da ti se.
    x

dodala bi jos samo: posebno ako su mi te osobe Prijatelji.

Kanga je napisala/o:

mislim da uopce nije potrebno da odstupis i milimetar od svojih stavova o preljubu da bi pruzila podrsku koju treba buduca majka. Samo razluci to dvoje u glavi.
    tocno to!

sretno!

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mislim da je sada najvažnije dijete, a sve ostalo je povijest. 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma je, cura je nova mirela koja je nekog drugog gorana jednokratno smotala nakon promjene vremenske zone u kombinaciji s alkoholom... ...

treba joj maksimalno zagorčati život, i ne dozvoliti joj da se približava "pristojnim" ljudima na najmanje 100 metara. i njoj i djetetu odmah naljepiti etiketu, ili ih totalno izolirati...

rena7, tvoja prijateljica će stisnuti srce - i preživjeti ako ju ti napustiš. nju ne treba biti briga za drugu djecu. brigu treba voditi otac te djece, i sasvim dobro ti je odgovorila.

ako tu situaciju ne možeš podnijeti - reci joj otvoreno da ne možeš. bit će joj lakše nego da si uz nju - a zapravo nisi.

p.s. tko od nas može reći "nikad"? život je nepredvidiv...

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •