Joj da taj gdin nije pustio svog stojka s lanca ne bi bilo ove situacije, stoga njemu : pendrek : : odalam s tavom po tintari :
Joj da taj gdin nije pustio svog stojka s lanca ne bi bilo ove situacije, stoga njemu : pendrek : : odalam s tavom po tintari :
debeli potpisDeaedi prvotno napisa
počela pisati post kad su bila 3 odgovora, sad se rasprava zahuktala
kad mi ne daju na poslu forumirati![]()
no daklem osim gore potpisane dame potpisala bi skoro sve cure
meni iskreno govoreći, meni nije jasno što tebe uopće opterećuje
to je tvoja frendica, nije ti frendica supruga frendičinog tipa
nije od nje lijepo to što kaže da je nije briga za njegovu suprugu i djecu
i mene bi to jako zasmetalo
ali on je taj koji treba brinuti za ženu i djecu, ne ona
on vara svoju suprugu, ona je slobodna, ne vara nikoga
ti si joj frendica i trebaš joj biti potpora bez obzira kako je to dijete začeto
i slažem se s jednom curom koja je pitala kako to da te smeta sad kad je ona u drugom stanju, a nije te smetalo kad su samo "hodali"
ona treba sada tebe, i kad se dijete rodi trebat će te još više
ti si njena prijateljica i trebaš biti uz nju, bez obzira što misliš od njenom postupku
prevarena supruga će morat naći svoju prijateljicu
mene samo zanima gdje se u ropotarnici povijesti izgubila ženska solidarnost ?
Taj krkan sigurno ima krdo krkana koji ga podržavaju u svemu, a tvoja prijateljica ? Tko je uz nju ?
Najbolje da nosi crveno A na majici..... i da sve poštene žene prijeđu na drugu stranu ulice i tri puta pljunu kad je sretnu.............
Forka, Vishnja, AdioMare, KloKlo Bravo cure!
Potpis na sve vaše postove!
Ponašanje tvoje kume i prijateljice mi uopšte nije upitno.
Meni je očigledno da kod njega nešto ne štima, čim je on potražio utočište kod druge žene, tj. kod nje. Živimo u 21. veku, pa valjda postoji i kontracepcija, tako da ne verujem u priču da im se trudnoća "slučajno" dogodila. To može biti samo dogovor između njih dvoje. I to je legitiman dogovor. Tim dogovorom se on odlučio. Bar za neko vreme. A njegova druga, tj. prva porodica je pre svega, njegova stvar, koju on treba da rešava. U zavisnosti od toga kako on reši taj problem zavisi i koliko će problema ona imati u kasnijem životu. Deca će uvek prihvatiti polubrata ili polusestru, ali maćehu, već malo teže. Tim pre što imaju majku. I tu opet ti treba da uskočiš, kao prijateljica, koja će joj pružiti podršku, ako bude imala takvih trenutaka u kojima će morati da bude i sa njegovom decom iz prvog braka, i ako bude imala teškoća u komunikaciji sa njima.
Još bih samo dodala ono što vrlo često kažem: "Ne reci dvaput i ne reci nikad"
Svedok sam najrazličitijih situacija u kojima su glavni akteri osobe koje su celog života govorile da im se, to što im se dešavalo, "nikada ne bi moglo dogoditi" zato jer se to kosi sa njihovim moralnim normama, zato jer su mislili da su pametniji, zato jer su mislili da savršeno vladaju svojim i tudjim životima... A onda... "Bum!"... Dogodi im se sve ono za šta su mislili da nikad neće. Baš zato ne smemo tek tako biti pritisnuti moralom i ne odstupati od principa čak i kada je u pitanju neko ko ti je jako blizak, ko te treba i ko ti treba. Jer nikad ne znaš šta nosi dan i šta nosi noć.
Dakle, bez osude, oslobođena, odlučna, punog srca, raširenih ruku, kod nje i uz nju! Do kraja!
ako si joj pritaljica bit češ uz nju i to je to
ako nisi makni se od nje samo to moraš prvo sama sa sobom rasčistiti
možeš li joj biti podrška ili ne
kad je moja prijateljica ostala trudna s oženjenim gdinom sve dušebrižnike koji su me ispitivali je li to istina,je li on stvarno oženjen,
koliko ima djece ............
sam poslala da pitaju NJEGA i rekla da ja ona moja prijateljica i bila sam uz nju i još uvijek sam
sto puta se neslažem s nekim njenim odlukama kažem svoje mišljenje
ali uvažavam njeno i njene odluke ipak je to njen život
Da nisi sa svojom idejom malo pretjerala? Ma sigurno se samo šališ, sigurno.maria71 prvotno napisa
Nespretno si se izrazila, znam.
Hvala vam cure na savjetima, mišljenjima i prijedlozima kako riješiti stvar. Pomogle ste mi realno sagledati u kakvom svijetu živimo i shodno tome donijeti odluku kako i da li prijateljstvo i kumstvo nastaviti dalje.
Kloklo i Adiomare, da niste na forumu trebalo bi vas izmisliti, uvijek su mi vaše riječi za čistu 5![]()
Još jednom hvala, što se mene tiče možemo zatvoriti temu.
Kiss svima,![]()
draga moja, ja sam bila sarkastična....
ts, ts, ts...maria71 prvotno napisa
ne paše ti sarkazam uz šešir.
ja istorena7 prvotno napisa
al nije mi tolko žao te žene i djece kolko mi jadnog čovjeka žao, on se sigurno branio rukama i nogama i na kraju podlegao![]()
a sad za ozbać. budi uz svoju prijateljicu, sigurno joj neće biti lako.
i, što neko već reče, nikad ne reci nikad. ne znaš što te čeka sutra a ne za pet ili deset godina.
idem stavit severinu u avatar ili u potpissorciere prvotno napisa
E, sad je vec bolje... Uz Seve ti pase i sarkazam...
Slažem se da je i on kriv! Jaaako kriv i da ne zavređuje to što ima,ali za nju je moje mišljenje također k....,jer ako je znala da ima ženu i djecu-trebala ga je poslat u ........,a ne mu se nuditi!Vishnja prvotno napisa
Da nema žena poput nje,gadovi (koji jesu) nebi imali prilike varati!
Eh, da je moj ujak zensko, bio bi mi tetka...
Nije sve u zivotu bas tako crno-belo. Kako neko lepo rece, stvarnost nam priredjuje iznenadjenja. I nikad ne reci nikad...
Nije nuzno uvek traziti krivca, zivot je sam vec dovoljno iskomplikovao ovaj scenario...
Draga rena, najvaznije od svega je ipak sto tvoja draga prijateljica nosi novi zivot. I tome se treba radovati...
A one sto lazu, varaju i zive dvostruki zivot ionako necemo promeniti, pa makar moralisali ovde do prekosutra...
on ne misli na svoju ženu i djecu, al ona bi trebala. daj, evita, saberi se. to što je ona uradila osobno ne vjerujem da bih. ne zato jer sam tako moralna osoba, bez grijeha, nego što je život ljubavnice u biti mizeran. posebice kad nema naznaka da će se on ikad razvesti od svoje supruge. al i to je problem s kojim se ona treba boriti.
rene, netko već reče... ti si joj frendica, nisi moralni sudac.
On je sad glavna faca među svojim krkanima, širi svoje gene, a ona je grozna, treba je zazidati , zatvoriti, oduzeti joj to dijete, uništiti je jer je ONA kriva valjda zato jer je živa......
Da nije bila ona bila bi neka druga , kao da takav tip ima neke moralne dileme....
A možda mu i žena doma to tolerira da joj se makne s vidika, dok god financijska pipa nije zatvorena....i to nije prvi put, recimo
znam x takvih situacija....
biti druga violina nije baš nešto što bih poželjela i najgoroj neprijateljici....
život ljubavnice nije med i mlijeko, pokloni, romnatični vikendi, strastveni sms-ovi i malovi, to je stalno načekivanje i, iščekivanjem stvaljanje svog života na stand by.... i kupljenje mrvica sa tuđeg stola....
to je zapravo pitanje samopoštovanja
Čemu uopće ta rasprava tko je kriv?
Pa oboje su jednako krivi! Zar ne?
I oboje plaćaju cijenu te svoje krivice.
Ona će (vrlo vjerovatno) biti samohrana majka, a on neće biti sa svojim djetetom (ako mu je uopće stalo do njega).
[quote="evita"]
Slažem se da je i on kriv! Jaaako kriv i da ne zavređuje to što ima,ali za nju je moje mišljenje također k....,jer ako je znala da ima ženu i djecu-trebala ga je poslat u ........,a ne mu se nuditi!
Da nema žena poput nje,gadovi (koji jesu) nebi imali
O svašta! :shock:
Točno. A da žena ne obuće minicu, ne bi ju silovali.evita prvotno napisa
![]()
A i kad je mlate, sigurno je izazivala, pa zasluzila...
:shock: :shock: :shock:evita prvotno napisa
Jesus Evita, mislim da si svojim postovima, a ovaj je točka na I, postavila novu varijantu poznate filozofske uzrečice. Nije čovjek čovjeku vuk, nego žena ženi vučica i to nemilosrdna![]()
Ipak,ima puno slobodnih muških pa je mogla takvog naći.
Ok,dogodilo se,treba joj pomoći bez obzira na sve. A njemu nogom u guzicu! Mislim da će on svoje platiti samim time što je napravio. To je ipak nešto što se neće samo tako sakriti. Ipak je u pitanju dijete,alimentacija.........
možda nije ni znala da je oženjen dok joj nije bilo prekasno za povlačenje... ja se dobro sjećam svojih zaljubljivanja i koja sam (sa sadašnjeg stajališta) glupača onda bila... dobro nisam bila s oženjenim tipom, ali sam progutala svašta dok se nisam makla to jest progledala.. a sve iz ljubavi :shock:![]()
tko god je bio zaljubljen zna da mozak nema veze s pameću... nekad manje a nekad više...
Nije to najjednostavnija stvar na svijetu, koliko god se nekima od nas, iz perspektive sretno udanih (il sam trebala reći VRLO SRETNO) činilo lako.evita prvotno napisa
Nije najjednostavnija,ali ipak.....Cubana prvotno napisa
štrigica, Ne vjerujem baš da nije znala da je oženjen,ali ako nije znala onda definitivno nije ništa kriva i onda se njena prijateljica nebi pitala da li da joj okrene leđa ili ne.....
ja nisam uspjela pročitati da se svjesno upustila u takovu vezu... ali sve i da je znala da je oženjen ljubav može biti gadna stvar = onoliko koliko je i lijepa
A ako prevari sa muskarcem ?Da nema žena poput nje,gadovi (koji jesu) nebi imali prilike varati!
Jel bit ove teme "prijateljstvo i podrška" ili "moralne dileme"???
Što je prijateljstvo:
http://bs.wikiquote.org/wiki/Prijateljstvo
I:
"Prijatelj je onaj za kojeg ćeš bezuvjetno staviti ruku u vatru. I onaj koji će to isto napraviti za tebe." Moover, 2003.
![]()
Bezuvjetno :? Znači, ne možete uopće zamisliti da bi netko tko vam je prijatelj mogao napraviti nešto što je vama neprihvatljivo?
Mogu.... ako prijatelj napravi nešto što je MENI neprihvatljivo, ne znači da ću mu automatski okrenuti leđa...Mima prvotno napisa
Dešavalo mi se već da ih podržavam i u onim postupcima za koje oni misle da su ispravni, a ja mislim da nisu...
zašto ne,mogu zamisliti da napravi nešto šta meni nije ok ali neznači da zato više nismo prijateljice i da joj neću pružiti potrebnu podrškuMima prvotno napisa
osim ako ne popi*di i uzme mitraljez i počne ubijati sve po redu
a valjda bi se i onda zapitala kako nisam vidjela da puca
Ok, ovo je malo kontradiktorno napisano, ali htjedoh napisat da ću svakome od njih biti potpora bez obzira što ja osobno mislio o tome... isto očekujem i od njih...Moover prvotno napisa
Hm, stvarno ne mislim tako. Ne mogu zamisliti da bilo koga podržavam u djelima koja su meni neprihvatljiva.
prijateljstvo za mene znači iskarikirano ovo:
ta vešta ti je tako ružna da je ja u životu ne bih obukla i u njoj ti drob ispada ka iz vriće, ali ako se tebi sviđa meni ne smeta da je obučeš i ubit ću pogledom svakoga tko se usudi proturiječit tvojoj odluci![]()
iskrenost, razumijevanje i podrška su temelji pravog prijateljstva
Meni se to događa protiv moje volje. Inače, mislim da to nije u redu.Moover prvotno napisa
Ne želim frendicu podržati u nekim stvarima, ali kako sam dovedena pred gotov čin, proizlazi (samim time što znam ono što njena obitelj ne zna) da ju podržavam. A nevoljko je i podržavam jer mogu izabrati: s njom ili bez nje.
Da mi je super, nije mi. Ja bih to riješila na jedan drugačiji način, tako da je ipak ne podržavam iz uvjerenja da to prijatelji moraju iako se ne slažu, već jer mi nema druge do skrivati da znam za njen dvostruki život, kad mi se već povjerila. Radi nje osobno i njene obitelji mi to nije drago, ne radi mojih uvjerenja. Ja sama već živim kako želim živjeti. Slažem se s Mimom. Možemo tu pričati o svakakvoj podršci, jer jedan je čovjek na jednome mjestu u posve drugoj situaciji - od onog drugog.
Jedino u mojoj moći je to, što ju s vremena na vrijeme podsjećam da je vrijeme da preuzme odgovornost za svoje postupke i da se prestane skrivati iza propalog braka. A ja ću joj onda biti svekolika podrška.
Ali ja i dalje ne kužim. Žena je trudna, a ti ju ne možeš podržati u čemu? U odluci da rodi? Da ima dijete? Bi li bilo bolje da pobaci?
Zanemari vezu sa oženjenim muškarcem, imaš pred sobom prijateljicu koja je trudna, koja će biti samohrana majka i kojoj u tome treba podrška. Ne moraš podržavati vezu, podržavaj odluku da rodi i ima predivno dijete koje će joj biti cijeli život i najveća ljubav na svijetu.
imam jednu blisku prijateljicu koja sa zdravljem nije najbolje (svašta nešto pa je i sa živcima tanka)... neke stvari me smetaju i ja se jedva suzdržavam da joj operem uši (jer svi vidimo da griješi) ali zbog njenog stanja uma strah me je reći joj neke stvari da ne izgubim prijateljicu... jadna sam i mrzim sebe zbog toga (i divim se sebi šta uspijevam mučat :shock: ) i smatram da time gazim sve što mislim o prijateljstvu ali šutim jer je volim.... jer je moja prijateljica...
Cubana, ja se s tim u potpunosti slažem s tobom.![]()
Pričamo o bezuvjetnoj podršci prijatelju, ma što on radio. Za što ja mislim da nije to BAŠ uvijek. U mom primjeru nije.
Ja smatram da je loše što moja frendica sjedi na dvije stolice. A i njen gospodin iz sjene, makar, za to što on radi me nije ni briga. Neću je odbaciti pritom, ali ću joj dok sam živa govoriti da je to što radi loše, jer je loše. Jer ima svoju obitelj kojoj je u najmanju ruku dužna istinu. I neću ih zajedno pozivati na svoje godišnjice jer oni (realno) nisu i ne mogu biti par, bar dok ne razriješe svoje dotadašnje veze. Da ju NJM izbaci iz kuće ja joj sigurno ne bih rekla: Jesam li ti rekla? ili Sama si to tražila ili Što si drugo očekivala?, već bih joj namjestila krevet, razgovarala s njom i primila je u svoj dom dok se situacija ne razriješi. U tom smislu bila bih joj podrška. U tome što živi dvostruki život - ne. Kužiš sada?
AdioMare![]()
to je prava prijateljica, da je bar vise takvih...
AdioMare sorry,
nisam mislila na tebe već na priču iz naslova. Moram jasnije pisati![]()
sweetmint prvotno napisa
Meni bi osobno to manje smetalo.
![]()
I opet moram reći - O svašta!evita prvotno napisa
I pitati, zašto bi ti manje smetalo, mane bi povrijedilo tvoj ženski ego ili šta???
Ma naravno da bi smetalo,ali njemu barem nebi mogao barem napraviti dijete.
Uostalom,da imam muža koji vara više ga nebi imala. Neke žene možda mogu priječi preko toga,ali mislim da večina ipak ne. Kad te netko voli,onda ne vara,a ako vara onda ne voli (a takav ti niti ne treba)!
Ako su dotična i gospodin zaljubljeni-samo naprijed,a od prijateljice se valjda očekuje daljnja podrška,jer će dotičnoj itekako biti potrebna kad okolina počne pričati..... Beba koju nosi nije kriva i želim joj puno ljubavi od mame i svih kojima bude okružena. Nadam se da će se cijela stvar razriješiti što mirnije. Ipak,istina je da ovo nije jedini slučaj. Ima ih nažalost puno,ali mislim da nitko nema pravo suditi.
Ne kuzim zasto ne biste bile potpuno otvorene jedna prema drugoj, tako da joj ti otvoreno kazes sto mislis o cijeloj njezinoj situaciji, al da ces biti uz nju jer ste prijateljice...
Mislim, ne mozemo svi imati jednaka misljenja o svemu, pa bile i najbolje prijateljice u pitanju.
A ako jeste najbolje, onda sto ne biste bile otvorene o svemu.
Ona (koliko mi se cini) ni ne zna tvoje stajaliste i ne moze ti bolje objasniti svoje, vec vjerojatno obje glumite nesto... :/
(naravno, tako mi se cini iz procitanog - mozda grijesim, pa sorry u tom slucaju)
evita prvotno napisa
![]()
A šta fali djeci?
Sori. Ma, sve je to... bosanski lonac, ili pichvajz, da budem jasnija. Ajmo mi gledati svoja posla.![]()
nemojte mi sad ubiti ovu temu..........
da ne ubijemo marii temu 8)
Eeeeee meni bi se vise gadio on kad bi me prevario sa svojim spolom, nego sa zenom....dzizus...Ma naravno da bi smetalo,ali njemu barem nebi mogao barem napraviti dijete.![]()
Ne odbacujem prijatelje zbog djela koja se nužno ne slažu s mojim načelima - pogotovo kad se radi o ljubavi (koja je kažu slijepa). Život je suviše kratak i suviše nepredvidiv da bih smo tako lako odbacivala prijatelje ko da su kuhinjske krpe s masnim flekama.Moover prvotno napisa
Ljudi griješe, ne nužno namjerno i u pravilu ne s željom da naude drugima (ako ćemo ići s maksimom "voli blišnjega svoga..."). Zato, treba prihvatiti prijatelje onakvima kakvi jesu, sa svim lijepim i manje lijepim karakteristikama, sa svim vrlinama i manama i ne pokušavati ih iskrojiti po svojoj mjeri. I pružiti im podršku kad im treba!
Jer, u suprotnom, jednog ćemo dana zaželjeti podijeliti vijest s prijateljem ali ... neće ga biti! Jer je odbačen ko masna krpa.