AdioMare stvarno lijepo pises

maria71, cestitam! 8)

Citiraj rena7 prvotno napisa
što biste mislile o mojoj kumi da čeka bebu sa npr. vašim mužem i što biste mislile o njenoj najboljoj prijateljici koja je podržava u svim postupcima?
Zar bi obje bile proglašene k.... ili, možda jedna ili ni jedna? Biste li razapinjale samo svog muža ili i ljubavnicu?
Jedino u sto sam potpuno sigurna je da k****m ne bih nikad nikog ozbiljno nazvala. Etiketiranje mi donosi samo zlo, pa se ni u tom slucaju ne bih tome izlagala (osim mozda u afektu).

Rena7, pogledaj stvar s ove perspektive:

Ne podrzavas preljub i zelis aktivno zivjeti svoj stav. To radis tako da sama ne radis preljub, a ne tako da napustas prijateljicu koja je zatrudnila u preljubu.
Osim sto zelis zivjeti svoj stav, u tebi postoji potreba i da ga prenosis na druge (to sam zakljucila po tvojim dosadasnjim postovima) i to je potpuno ok i razumljivo. Ukoliko u ovoj situaciji napustis svoju prijateljicu, mozda ces joj dati razlog da zakljuci da nisi ostala prijatelj u trenutku kad te trebala i da u smece baci i tebe i tvoje stavove o preljubu. (Moze se dogoditi da joj tvoj odlazak potakne osjecaj krivnje, ali mislim da krivnja nije nesto pozitvno sto nas moze istinski promijeniti). Ako ostanes uz nju i jasno joj das do znanja da ne podrzavas to sto je napravila, ali ostajes vjerni prijatelj i podrska u svemu sto je ispred nje (to dvoje NIJE nespojivo!), dovest ces se u priliku da joj mozda pomognes da spozna (i eventualno istinski usvoji) razloge tvog stava o preljubu...

Kratko receno: ostajanjem uz nju, pomazes u prakticnom smislu i njoj i svome stavu!