Results 1 to 15 of 15

Thread: Prvi porod nakon 40-te: iskustva, preporuke...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    iva_luca's Avatar

Default Prvi porod nakon 40-te: iskustva, preporuke...

Drage moje,
    Pročitala sam puno vaših lijepih priča s poroda, našla još više korisnih informacija ali nisam našla gotovo ništa o situaciji koja je barem približno slična mojoj: imam više od 40 godina ( da ne otkrivamo baš sve detalje) i trudna sam prvi put u životu! Naravno, radi se o duuuuuugo planiranoj i konačno ostvarenoj trudnoći iz IVF-a! Zdravstveno stanje i kondicija prije T - gotovo za poželjet (neka stanja sad mi se čine minorna)!

Voljela bih, ako je moguće, roditi vaginalno, bez intervencija
    Jesam li u pohodu na vjetrenjače ili... ???? Molim vas, ako imate osobna iskustva da ih podijelite sa mnom. Također molim preporuke za liječnike i rodilišta u kojima ima šanse da me saslušaju (bez pozivanja psihića ).

saska7's Avatar

Default Re: Prvi porod nakon 40-te: iskustva, preporuke...

Quote Originally Posted by iva_luca
    Također molim preporuke za liječnike i rodilišta u kojima ima šanse da me saslušaju (bez pozivanja psihića ).
    sto se tice godina i tehnikalija vezanih uz to, nemam pojma nis (imam 30ak i 2put sam trudna...)
    ali za rodiliste i lijecnike preporucam Vz (zasad samo znam da su mi u trudnickoj super..jos moram provjeriti da li sve tako super i gore na porodnistvu (nadam se da necu jos dugo cekat)

fegusti's Avatar

pred 2 tjedna je rodila jedna moja poznanica.
    prvi put i to s 50 godina, carskim rezom blizance.
    zbog godina i višeplodne trudnoće su joj preporučili carski.
    super su i ona i dečki.
    vjerujem da će tebi, ako trudnoća bude uredna i beba u redu, porod proći prirodno. to ti iskreno želim.

Točka's Avatar

Odgovor na pitanja nemam.
    Želim samo čestitat!

malena beba's Avatar

I ja zelim samo cestitat!!!

pinocchio's Avatar

samo ću poželjeti da ti se tvoj plan o porodu ostvari .
    oboružaj se informacijama, ljudima koji ti pružaju bezrezervnu podršku i mantraj svoju mantru.
    za ostalo se nadam da će se poklopiti kako sama želiš.

kli_kli's Avatar

Kad sam bila trudna s Novijem isli smo na kurs u porodilistu, u okviru kog su nam pustali snimak porodjaja bas iz tog porodilista.
    Komentar babice je bio - ovo radja zena od 42 godine, prva je trudnoca, sva je bila vesela i pozitivna i odmah je pristala da je snimimo.
    Porodjaj - za pokazivanje
    Secam se zivo kako se rotira glavica

Takodje su u apartmanu preko puta moje sobe, kad se Novi rodio, bili mali blizanci koje je rodila mama od preko pedeset godina (50 i nesto sitno, ne secam se tacno).

Sad, za porodilista ne mogu nista da kazem jer su iskustva iz susedne drzave, ali verujem da ako ne postoji nikakva druga prepreka za prirodni porodjaj, lekari ce sigurno da budu za prirodno.

iva_luca - ja se nadam da ćeš imati porod kakav želiš i krasnu bebicu

iva_luca's Avatar

Hvala vam curice moje na lijepim željama.
    Ne dam se ja baš lako obeshrabrit

Quote Originally Posted by andiko
    iva_luca - ja se nadam da ćeš imati porod kakav želiš i krasnu bebicu
    Hehehe, andiko, naravno da će Luca biti najljepša na svijetu
    Pusa tebi i tvom sinu

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by iva_luca
    Ne dam se ja baš lako obeshrabrit
    u to nitko ne sumnja

i ja ti zelim porod kakav si zelis i da odma podojis manekenkicu i da gustate do beskraja!

mislim da danas vec mozes nac nase rodiliste u kojem mozes imat porod sa sta manje intervencija, prema pricama cini mi se da je varazdin dobar izbor, no kao i uvijek puno toga je i na tebi - dobro se informiraj i budi sigurna u ono sto zelis, sto si sigurnija manja je sansa da ces upast u rutinsku proceduru pa onda mozda nista od zelja.

imas plan poroda (mislim da cak ima i na rodinom portalu) pa ga ispuni, tu su ti nabrojane stvari koje te mogu cekat pa je dobro o svakoj razmislit i odlucit sto zelis tj. sto ne zelis, koliko sam skuzila neka rodilista postuju plan poroda pa ga je dobro ponijeti sa sobom.

i jos jedna stvar koju volim rec trudnicama, pod pretpostavkom da zele dojit - informiraj se o dojenju za vrijeme trudnoce, ne nakon sto rodis kad te vec sve to doceka i moras "plivat".

oborazuja se informacijama i dobro pripremi, porod ce proc i on zapravo relativno kratko traje u odnosu na dojenje, a trudnice se obicno vise pripremaju za porod racunajuci da je dojenje prirodna stvar i da nece bit problema.
    onda porod prodje i odjednom te doceka dojenje i mozda neki problemi koji se na trenutke cine tako teski i komplicirani, ali uz par tocnih informacija i pravu podrsku sve ide s lakocom.

od srca ti zelim porod kakav si zelis!

iva_luca's Avatar

zhabice
    Dakako da planiram dojenje - za Lucu sve najbolje U jesen ću se uključiti u Rodine radionice a počela sam i čitati o dojenju.

ina33's Avatar

Sv. Duh bi ti mogao bit sklon ispunit tvoje želje, šaljem ti na PP ime doktora sklonog prirodnim porodima.

ina33's Avatar

Ali, bojim se da ćeš teško i tamo proći baš skroz bez intervencija jer su preopterećeni. Imaš i opširan PP, jedino ti ja nisam dobra persona za razgovarat ipak o prirodnom porodu .

iva_luca: Pokusaj izviditi kako Ratko Matijevic i dr. Habek na Sv. Duhu disu ... (s jednim i drugim imam prekrasnih iskustva ali na zalost ne i s prirodnim porodom).

iva_luca's Avatar

Cure, hvala vam na odgovorima i ispričavam se što se nisam prije javila.
    Nisam doma i pred ekran utrčavam samo povremeno. U potragu za dr. i klinikom ću kad se vratim u Zagreb.