Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Hypnobirth

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Hypnobirth

Zna li tko sta o tome? Malo sam guglala, ali tesko mi je vidjeti drvo od sume

Pitam jer sam gledala porodjaj jedne mame koja je na taj nacin rodila doma, u vodi, i to mi je bilo totalno nevjerojatno, izgledalo je jednostavno prekrasno i tako jednostavno i prirodno da bih odmah potpisala takav porodjaj

mislim, nije da sam trudna, ali nikad nije rano za poceti se spremati na jos bolju pricu s poroda

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Direktnog iskustva na tom području nemam. Ali sam imala prilike prije jedno 3 ili 4 godine razgovarati s jednom doktoricom koja inače živi i radi u Austriji razgovarati o tome. Ona je inače liječnica obiteljske medicine i ginekologica, a završila je i obrazovanje za hipnoterapiju. S njom je bila i jedna doktorica porijeklom iz Hrvatske, koja je dr. opće medicine, a sada živi i radi u Austriji.

Uglavnom, austrijanka ima pozitivna iskustva s hipnozom tijekom poroda. Kaže da to ne umanjuje bol direktno, nego pomaže ženi da se koncentrira na ono što je u tom trenu bitno - njeno tijelo, disanje i tako dalje, već ovisno o fazi porođaja. Ta povećana koncentracija pak često indirektno utječe na smanjeni osjećaj boli, jer se istu ne registrira ili pak prihvaća kao korisnu u tom trenutku.

E sad, znam da su one tada radile na tome da se i u Hrvatskoj osnuje udruga vezana uz hipnoterapiju, mislim da je to čak pokrenuto, ali do kuda je došlo na žalost ne znam. Sjećam se od tada da je u Zagrebu bio još jedan stomatolog koji liječi uz primjenu hipnoze posebno one pacijente koji se jako boje.

Te dvije doktorice su inače na meni uživo isprobale jednu relativno novu metodu hipnoze "na dva jezika", a prije toga mi sve objasnile - iako sam ih tada poznavala samo par sati - osjećala sam se sigurno i bez problema pristala da me hipnotiziraju. Istom prigodom sam vidjela i jednog hrvatskog hipnoterapeuta koji nije liječnik, a hipnozom se bavi tipa za odvikavanje od pušenja - taj mi je osobno bio jako antipatičan i njemu se nikad ne bi dala hipnotizirati...

Baš bi me zanimalo koliko je to uspjelo zaživjeti u Hrvatskoj, je li još doktora (i ako da, koje specijalizacije) barem krenulo na to dodatno usavršavanje...

Početno hypnobirth

bok, hypnobirth postoji odnedavno i kod nas u zg, bila sam na prvom treningu i mogu reći da je odličan i svakako preporučam, više o tome možete vidjeti na stranicama centra Format-in, www.format-in.hr
    Pozdrav i sretno

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam bas nedavno pokusavala saznati ima li tecaj hypnobirthinga u Zagrebu. Hvala vam cure sto se potaknule tu temu i hvala na informacijama!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •