Dijagnosticiran mi je PCOS, menstruacija prirodna mi je 1-2 puta godišnje. Pijem Aglurab 2x1 već 3 mjeseca, u prvom mjesecu očekivana menstruacija mi je izostala. Dobila samo pod Dabrostonima. Taj ciklus pila i Klomifen, 1x1, ništa se nije dogodilo.
2. ciklus opet Dabroston i Klomifen 1x2 - opet ni pomaka.
Sad pijem Dabroston po treći put, Klomifen ću za koji dan piti 2+1, ali se bojim da neće biti rezultata kad tako slabo inače reagiram.
Molim vas, ako imate sličnih iskustva da mi javite.
Također, gin. kaže ako treći ciklus Klomifena ne uspije da bi trebalo ići na laparoskopiju da mi - nisam sigurna jesam li najbolje razumjela - strujom nekako smanji broj cista na jajniku od PCOS-a.
Mene je strah da me koja budala ne operira pa mi uništi i ovo malo šanse koju imam.
Btw. mm je sve ok, pokušavamo već par godina, ali do sad sam pila samo Diane (užas, najgore što mi se moglo dogoditi) i Dabrostone
Prvo da ti zaželim dobrodošlicu na naš podforum i da ti poželim da što prije odeš na trudničke teme...
Ja se također godinama borim sa PCO i amenorejom i znam kroz što prolaziš.
Moram priznati da ne znam šo je Aglurab, ja pijem Glucophage i Bromergon (visoki prolaktin), u lipnju sam obavila laparo i histero i evo već drugi ciklus mi je redovni, točna je M u dan, školski, na 28 Ne znam hoće li potrajati, ali za sada sam zadovoljna.
Što se tiče klomifena, i ja sam ga koristila oko 4 puta u razmacima (koliko se sjećam) i nisam ništa postigla s njima. Folikulići nisu narasli ni približno onoliko koliko bi trebalo za bilo kakvu akciju. Tako da je sada moj dr ostavio mogućnost prirodnog začeća kroz par mjeseci, a ako se ništa ne uhvati, ići ćemo na jaču stimulaciju, vjerojatno kombinacija klomifena i gonala...
U svakom slučaju, mislim da ti nije loše obaviti laparo, oporavak je brz, a s tim obično ide i drilling jajnika, možda ti pomogne sa ciklusima. Ja sam sretna što sam išla na laparo jer mi je doktor odstranio cistu na jajovodu za koju se kasnije ispostavilo da je bio tumor. A i odmah ćeš znati da li su ti jajovodi prohodni pa ćeš sukladno tome odlučiti i o daljnim akcijama (ako jajovodi nisu prohodni, inseminacija nema smisla)...
Najvažnije je da imaš povjerenja u doktora koji ti radi bilo što, pa tako i operaciju, i mislim da od toga trebaš krenuti.
Ja ti u svakom slučaju želim sreću i da u što kraćem roku otkriješ da nosiš svog , a do tada, ako ti mogu pomoći bilo kakvim informacijama, slobodno se javi.
Drži se i