Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: beba 4mj i malo dulji put

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno beba 4mj i malo dulji put

bok! znam da se puno pisalo o AS i putovanjima al imam konkretnije pitanje...al malo sam zbunjena jer svatko vuce svoju...mali mi ima 4mj i isli bi na more do raba iz zg.ne sjedi jos.premda vidim da ima "volju", gurka on sam sebe tu i tamo prema naprijed..e sada, ovako po gradu ga vozimo jos od rodenja u onoj nosilici, isla je uz pierre cardin kolica...ali nedavno sam dobila AS od brevija i to je u biti za vece dijete, dijete koje sjedi, ali ima par polozaja za namjestiti...e sad, zao mi ga je stisnuti u nosilicu na takav put, a opet AS nije valjda primjerena za njega sada...mislila sam ju malo podstaviti po guzu i trticu pa da bude vise lezeci nego sjedeci polozaj...neznam kaj je pametno...kako vi? sori sto sam oduzila..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ta nosiljka sto kazes ako ima utore za pojaseve je prvenstveno as a usput nosiljka i nema problema da ti dijete bude u njoj. Dok ti dijete ne sjedi samostalno (znaci da se iz lezeceg samo posjedne) ne smije ici u sjedalicu koja nema oblik jajete i koja je okrenuta u smjeru vožnje. Ja sam isla na put od 200 km s djetetom od 4 mj i prespavao je cijeli put...Nista mu nebude...namjenjene su za bebice. ako postane nervozan, stanete, izvadis ga malo van da se odmori i nastavite putovanje

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Draga miki2302, pretpostavljam da ste kupili kombiniranu sjedalicu Brevi od 0-18, koja ima mogucnost montirati se u oba smjera voznje zar ne?
    Ovako nesto?
    Ovaj tip sjedalice je dosta okomit i kada se montira suprotno od smjera voznje i nije bas idealan za skroz male bebe, za njih je puno bolja verzija sjedalica 0 ili 0+ kategorije.

Ova nosiljka koju spominjes, da li je to nosiljka ili atestirana sjedalica? Da li na sebi ima oznake ECE, ovdje u brosuri imas objasnjeno sto sve mora biti napisano na AS.
    Ukoliko je ta nosiljka ustvari atestirana AS moj savjet ti je da malenoga vozis u njoj u autu, dok jos malo ne poraste (odnosno dok ju ne preraste). Mi smo prosle godine takoder putovali na Vis, planirali smo put tako da smo ubacili i nekoliko stajanja, tocnije stajali smo otprilike svaka 2 sata tako je obicno i bila gladna i trebalo ju je presvuci, pa bih je vadila iz AS.
    To sto ti se on mozda cini stisnuto u toj sjedalici, njemu ne smeta.

Ukoliko ta nosiljka nije atestirana autosjedalica, vec jedino sto imas na raspolaganju je ova kombinirana Brevi. Montiraj je prema uputama proizvodaca suprotno od smjera voznje i pokusaj dobiti nagib izmedu 45 i 60 stupnjeva naslona u odnosu na tlo. U samu sjedalicu se ne umecu nikakvi dijelovi koji nisu originalni dijelovi sjedalica, dakle nikakvi rucnici pod guzu ili slicno, eventualno pelena pod glavicu radi znojenja.

Evo nadam se da sam ti malo pojasnila. Inace za sva pitanja oko AS otvori topic na Pdfu Autosjedalice, tamo ces naci sve odgovore koji te zanimaju.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moram i ovo ispraviti
    Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    Dok ti dijete ne sjedi samostalno (znaci da se iz lezeceg samo posjedne) ne smije ici u sjedalicu koja nema oblik jajete i koja je okrenuta u smjeru vožnje.
    Da bi dijete preslo u sjedalicu koja je okrenuta u smjeru voznje mora imati minimalno 9 kilograma i (sto je jos vaznije) moci se ustati vlastitim snagama, pridrzavajuci se za komad namjestaja, dakle potpuno samostalno ne da ga mi povlacimo u stajaci polozaj.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

thanx cure....ma tek sam sada procitala vase postove jer smo brzo otisli na put...ipak sam ga vozila u nosiljci onoj i mali je bio super, prespavao cijeli put, i nikakih problema...tako da, hvala vam u svakom slucaju...i thx srecici na detaljnom opisu...da, imamo takvu, dobili ju, al izgleda da ce tek kasnije sjedati u nju!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •