Draga miki2302, pretpostavljam da ste kupili kombiniranu sjedalicu Brevi od 0-18, koja ima mogucnost montirati se u oba smjera voznje zar ne?
Ovako nesto?
Ovaj tip sjedalice je dosta okomit i kada se montira suprotno od smjera voznje i nije bas idealan za skroz male bebe, za njih je puno bolja verzija sjedalica 0 ili 0+ kategorije.

Ova nosiljka koju spominjes, da li je to nosiljka ili atestirana sjedalica? Da li na sebi ima oznake ECE, ovdje u brosuri imas objasnjeno sto sve mora biti napisano na AS.
Ukoliko je ta nosiljka ustvari atestirana AS moj savjet ti je da malenoga vozis u njoj u autu, dok jos malo ne poraste (odnosno dok ju ne preraste). Mi smo prosle godine takoder putovali na Vis, planirali smo put tako da smo ubacili i nekoliko stajanja, tocnije stajali smo otprilike svaka 2 sata tako je obicno i bila gladna i trebalo ju je presvuci, pa bih je vadila iz AS.
To sto ti se on mozda cini stisnuto u toj sjedalici, njemu ne smeta.

Ukoliko ta nosiljka nije atestirana autosjedalica, vec jedino sto imas na raspolaganju je ova kombinirana Brevi. Montiraj je prema uputama proizvodaca suprotno od smjera voznje i pokusaj dobiti nagib izmedu 45 i 60 stupnjeva naslona u odnosu na tlo. U samu sjedalicu se ne umecu nikakvi dijelovi koji nisu originalni dijelovi sjedalica, dakle nikakvi rucnici pod guzu ili slicno, eventualno pelena pod glavicu radi znojenja.

Evo nadam se da sam ti malo pojasnila. Inace za sva pitanja oko AS otvori topic na Pdfu Autosjedalice, tamo ces naci sve odgovore koji te zanimaju.