Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: booster bez naslona -od kada ?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno booster bez naslona -od kada ?

za gradsku voznju do vrtica uzela bih boostere bez naslona jer nam sjedalice zauzimaju puno mjesta na zadnjem sicu jer uvijek nekog vozimo. do vrtica imamo 150 m, cure su 120 cm visoke i teske 18 i 19 kg . kakav booster kupiti bez naslona, dal je i tu bitna marka ili moze bilo koji ? inace imamo maxi cosi rodi xp ali ne bih taj booster rastavljala nek bi drugi uzela samo da u autu uvijek bude.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Premale su za booster bez naslona.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali pojas im ne ide preko vrata s boosterom od sjedalice kad skinem naslon a dolje je ok isto :/ .

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    ali pojas im ne ide preko vrata s boosterom od sjedalice kad skinem naslon a dolje je ok isto :/ .
    nije problem njihova visina nego težina mislim da je nedovoljna da u slučaju sudara "zakoči" pojas
    ako sam dobro objasnila

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    Citiraj lunahor prvotno napisa
    nije problem njihova visina nego težina mislim da je nedovoljna da u slučaju sudara "zakoči" pojas
    ako sam dobro objasnila
    Upravo tako
    Grupe autosjedalica II i III odnose se na autosjedalice za veću djecu. Okvirno, grupa II namijenjena je djeci od 15 do 25 kg i ima naslon (engl. booster seat), dok je grupa III namijenjena djeci od 22 do 36 kg i najčešće se sastoji samo od jastuka-sjedalice te u najvećem broju slučajeva nema naslon (engl. booster cushion).

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf znaci u tom je fora...

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

možda nije baš korektno od mene ali ..... pogledaj

http://www.youtube.com/watch?v=y2LFo8vVi04

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tužno i poučno.
    Znači booster ide od 20 kg?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

booster s naslonom šta duže to bolje
    evo moj ima 132cm 30kg i još uvijek se vozi u boosteru s naslonom
    valjda sam previše gledala you tube

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ispravak:
    Od 22 kg?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thx. ovo tvoje JE korektno :up jos kad bi mogla naci video car craseva s brzinama + boosteri...
    no jeli booster s naslonom uopce siguran ?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je. I sigurniji od onog bez naslona. Za djecu koja se trebaju voziti u boosteru (18-36 kg, do 150 cm). Za onu s manje od 18 kg sigurnija je as s pet tocaka vezanja.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobrio onda ostajemo pri boosteru s naslonom i za to, imamo mc rodi xp,i 18, i 19, kg.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nek ne bude prilike di posluze svojoj svrsi

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Inače, koji booster bez naslona bi preporučili?
    Upravo smo u fazi kupovine AS pa me jako zanimaju vaša mišljenja.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad sam pročitala ovo što se ovdje priča, a imam jedan link, pa ako može komentar?

http://www.youtube.com/watch?v=MgYWg...eature=related

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne bih se složio sa ovim na kraju. boosteri s naslonom, ukoliko ispravno vode pojas, pružaju neizmjerno više bočne zaštite nego boosteri bez naslona. samim time ja bih uvijek preferirao booster s naslonom ispred onog bez naslona.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    ne bih se složio sa ovim na kraju. boosteri s naslonom, ukoliko ispravno vode pojas, pružaju neizmjerno više bočne zaštite nego boosteri bez naslona. samim time ja bih uvijek preferirao booster s naslonom ispred onog bez naslona.
    To me baš i zanimalo, ali hajde, lijepo je objašnjeno i pokazano na šta se treba paziti i kako pojas treba prelaziti preko djeteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Je. I sigurniji od onog bez naslona. Za djecu koja se trebaju voziti u boosteru (18-36 kg, do 150 cm). Za onu s manje od 18 kg sigurnija je as s pet tocaka vezanja.
    Mogu se ja ubaciti?

Moj je, upravo skužila, dosegao 36 kg, ali ima samo 9,5 g., na romer busteru s naslonom ima još dosta lufta u visinu, dakle nije previsok, što kad prijeđe tih 36 kg? Jel mora u čisti booster bez naslona (što mi se ne sviđa uopće)

Sjedalica mu je inače, full udobna i voli je, ali trebala bih je zamijeniti već, pa zato pitam...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bojim se da smo mi tu nemoćni što se tiče preporuka. Kako god odlučiš ideš protiv nekog pravila tako da odluka može biti samo tvoja.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Htjela bih za svoju 8-godišnjakinju nabaviti booster bez naslona, po mogućnosti što lakši, koji bi ostavila s njom u školi za slučajeve kad je pokupe drugi roditelji. Ima li kakav booster za preporučiti, na što treba paziti?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

na ništa posebno
    on služi samo kao podizač kako bi remen išao pravilnom putanjom i nema zaštitnu funkciju
    trebao bi imati narančastu naljepnicu i to je to

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

zašto na tim boosterima bez naslona piše da je od 15-36k, moj mali je star 4 god. i ima 16 kg, baš sam htjela uzet taj booster bez naslona da imamo u muževom autu ako ga slučajno nekad pokupi iz vrtića, znači nije mi preporučljivo?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sad imam obrnuto pitanje. Uvijek sam jedva cekala da se rijesimo sjedali a a sad se od njih tesko rastajem. 152/33 jedno a druga 145/27. Jos mozemo bit jel da u boosteru s naslonom ?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja ima 9 godina, 33kg, 150cm visoka. Prebacili smo je u booster bez naslona pa smo natrag vratili s naslonom jer joj je puno udobnije, Booster bez naslona imamo za bakin auto.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj leptirići prvotno napisa Vidi poruku
    zašto na tim boosterima bez naslona piše da je od 15-36k, moj mali je star 4 god. i ima 16 kg, baš sam htjela uzet taj booster bez naslona da imamo u muževom autu ako ga slučajno nekad pokupi iz vrtića, znači nije mi preporučljivo?
    zato što su tako kategorizirani. isto kao i kombinirane sjedalice 0+/I a rijetko koja je za djecu stvarno od rođenja. znači nije preporučljivo, ali nije zabranjeno. zavisi od potrebe i koliko je dijete disciplinirano u vožnji. ako dijete često spava u autu onda je uvijek bolje da ima naslon jer će i prilikom spavanja biti u ispravnom položaju a ne kao na reklami od Croatia osiguranja http://www.vecernji.hr/data/slika/51/253104.jpg

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sad imam obrnuto pitanje. Uvijek sam jedva cekala da se rijesimo sjedali a a sad se od njih tesko rastajem. 152/33 jedno a druga 145/27. Jos mozemo bit jel da u boosteru s naslonom ?
    Dok god pojas ide ispravno i niste prešli 36 kg, naravno iako s visinom od preko 150 cm nema dizajnerske potrebe za boosterom s naslonom on i dalje pruža dodatnu bočnu zaštitu.

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Moja ima 9 godina, 33kg, 150cm visoka. Prebacili smo je u booster bez naslona pa smo natrag vratili s naslonom jer joj je puno udobnije, Booster bez naslona imamo za bakin auto.
    Tako sam i ja svoju pitao da li želi da joj maknem naslon pa je nakon malo promišljanja zaključila da joj je s naslonom puno ljepše jer može nasloniti glavu kad zaspe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •