Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Porodiljni dopust

Dora-Petra

Početno Porodiljni dopust

Bok,svima!
    Danas sam ostala šokirana nakon što sam došla na zavod predat doznake za komplikacije u trudnoći!Naime službenica mi je rekla da mi je blavanje i porodiljni dopst 1600 kn.,to i nebi bilo čudno da nisam zapslena i da su mi primanja nisu kada radim oko 7000 kn!Inače ovo mi je drugio dijete i prvo bolovanje mi je bilo 4 250 kn kao i porodiljni prvih 6 mj. a druih 6 mj. 2 500 kn. i sada sam odmah po isteku prodiljog otvorila komlikacije jer sam već u 3 mj. trunoće!naime u stalnom sam radnom odnos i ne mogu se vratiti na posao jer radim ko med. set. na terenu i to je rizičan posao i poslodavac i ginekolog su mi odmah preporučili bolovane jer sam prije tri god. izgubila bebu!Stvarno ne znam šta da radim jer s ti iznosom ne mogu živiti a zog bebe se ne mogu vratiti na posao!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dora-Petra cestitam na trudnoci!

Imas mnogo topica na ovu temu, moras imati odredjeni neprekidni staz da bi primala porodiljni u visini place i komplikacije max 4250kn.
    Evo pogledaj malo ove topice:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...a6910188da78ca

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...42b98bbd79a458

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...f9e3797166ec7d

ima jos dosta, upisi u pretraznik komplikacije u trudnoci ili porodiljni dopust, izbaci dosta toga... SRETNO!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dora-Petra, nažalost, dobro su ti rekli u HZZO-u, jer moraš imati najmanje dvije isplaćene plaće prije mjeseca u kojem otvaraš komplikacije (dakle, teoretski moraš raditi tri mjeseca), da bi ti naknada za komplikacije dosegla prijašnju visinu. :/

Žao mi je što su te 'polili hladnim tušem'.
    I naravno čestitam na trudnoći!!

Dora-Petra

Početno

Hvala vam na odgovorima ali meni i dalje to nije logično jer ispada da
    netko tko se osigura 3 mj a nije radio ni dana ima veća primanja od mene koja radim godinama,oni tvrde da ja nisam imala primanja jer se porodiljni ne računa ali ja sam ga primala na račun toga šta sam zaposlena tako da mi ništa nije jasno,al šta je tu je sada ću mislit samo na bebu a za ostalo šta je tu je!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dora-Petra prvotno napisa
    ...netko tko se osigura 3 mj a nije radio ni dana ima veća primanja od mene koja radim godinama
    Ne razumijem na što misliš; kako osigura 3 mj.??
    Misliš: fiktivno zaposli ili što?

Zakon je takav da ti se naknada vraća na iznos plaće ako ideš s rodiljnog na rodiljni dopust. Ako između imaš bolovanje bez ijedne isplaćene plaće, 'Zakon smatra' da je nemoguće izračunati prosjek plaća za rodiljnu naknadu, pa sukladno tome primaš minimalac.

Žao mi je zbog tvog slučaja, jer si ni sama ne bih mogla zamisliti da me netko 'baci' na 1600 kn, ali si se možda trebala ranije informirati o tome.
    Ako ikako imaš mogućnosti odraditi ta 3 mjeseca, svakako pokušaj. Velika je razlika između 1600 i 7000 kn.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mamma san editirala post prema pravilima ovog pdf-a:

"Strogo je zabranjeno postavljanje pitanja i davanje savjeta kojim se izbjegavaju i/ili izigravaju pravni propisi. U takvim postovima će se editirati sporan sadržaj, odnosno izbrisati će se cijeli post ako je cijeli njegov sadržaj sporan. "

..............

sretno!

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam koliko dana godišnjeg imaš, možda mi se mogla vratiti raditi jedan mjesec, pa iskoristiti cijeli godišnji pa još malo raditi (ako ti ovo ne bi bilo dovoljno za 2 isplaćene plaće) ili raditi mjesec i po, pa onda na godišnji...

sve zavisi kako se ti osjećaš i da li postoji mogućnost da te za to kratko vrijeme poslodavac prerasporedi na neko lakše mjesto

ja sam u prvoj trudnoći bila prva 3,5 mjeseca na strogom strogom mirovanju, a onda sam se vratila na posao (prestala su krvarenja, bebica se čvrsto smjestila, ginekolog dao odobrenje, tj. rekao da zapravo više nema potrebe da budem na komplikacijama, ja se super osjećala...)
    meni su u računovodstvu izračunali koliko bi minimalno morala raditi (ali se toga više ne sjećam, ipak je to bilo prije 5 godina), pa sam iza toga iskoristila cijeli godišnji (i još je bilo par dana starog godišnjeg) i još neke slobodne dane na koje sam imala pravo i nisam si pokvarila prosjek (meni je povratkom na posao prijetila opasnost padanja prosjeka, dok ti zapravo što se toga tiče, ništa ne možeš izgubiti)

off topic:
    da, nažolost takva je situacioja sa hzzo-om već godinama, ja sam se tako šokirala kad sam poslije prvog porodiljnog trebala uzeti bolovanje za dijete nakon 2 mjeseca - isto bi pala na minimalaca (pa sam umjesto toga potrošila svoj godišnji, poslije je i prosjek bio relativno OK)

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ih dok ja napišem svoju kobasicu od posta , već je Maya_78 spomenula i godišnji

zaboravila sam ti čestitati na bebici , ona je ipsk sad najvažnija

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="malena beba"]Dora-Petra cestitam na trudnoci!

Imas mnogo topica na ovu temu, moras imati odredjeni neprekidni staz da bi primala porodiljni u visini place i komplikacije max 4250kn.
    Evo pogledaj malo ove topice:

Vidim da puno toga znaš,pa bi te i ja pitala ,da li je porodiljni veći za treće dijete i slične stvari...Unaprijed HVALA

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •