Na žalost morao sam otvoriti novu temu, čisto da vam se ne bi dogodilo što i nama.
Kupili smo danas u Brežicama Roemerovu as čija je cijena s ddv-om 260 eura, odnosno bez ddv-a 217 eura.
Vračali smo se na malu granicu u Bregani (jer mi se nija dalo plaćati za vinjetu), a i obično tamo zaobilazimo gužvu.
Ovaj put smo htjeli biti pošteni, nadajući se da nam neće naplatiti pdv na as (a i imali smo staru as sa sobom jer je malena išla s nama u kupovinu), pa smo cariniku rekli da smo kupili as i pokazali mu račun.
Na to on izračuna 560 kn pdv-a i što ja znam čega. Nakon što sam se pribrao, zamolim da mi objasni kako je došao do toga (psujući ga u sebi da je stvarno looser od čovjeka).
Onda on nešto mrmlja i izračuna 410 kn, što ja bijesan i platim, nek umre gad.
Kad pogledam račun, a tamo piše:
osnovica: 1680 kn
pdv: 370 kn
pristojba: 10 kn
Ukupno za platiti: 380 kn
Nakon što sam se opet pribrao, vraćam se pitati što je tih dodatnih 30 kn, na što mi on mrtav hladan daje potvrdu na 30 kn i kaže "Evo ovaj papir košta 30 kn."
E tad mi je stvarno došlo da ga izvučem iz one kućice i ispeglam pred policajcima. Brojanje do 10, pa pitam:"Što to košta 30 kn?", a odgovor:"Idite na Breganu pa pitajte. Ja samo radim svoj posao."
Ajde što nam je lupio porez na as, čovjek je gad, ali radi svoj posao. Ali da nas pri tome još i pokrade, e što je puno, puno je.
Planiram tražiti objašnjenje carinske ispostave Bregana, odnosno Carinske uprave, ali i prijaviti "Potrošaću".
Ako netko ima savjet što još, rado ću poslušati.
Čisto kao upozorenje, ako idete u Sloveniju u kupovinu i naletite na revnog carinika bez osjećaja da ne kupujete na znam kakvu luksuznu robu nego stvar kojom osiguravate komfor i sigurnost vašem djetetu, pripremite se na moguće iznenađenje i ako imate živce (što ja na žalost nisam imao jer sam ga zaboravio tražiti ime i prezime) ustrajte da vam obračuna pdv i pristojbu kako se spada, a ne kako je on 'naučio' na nekom carinskom tečaju.
Btw. sjedalica je super. Roemer King Plus Indigo Denim (http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=177287) - 30 eura je skuplja od ostalih King plus, no materijal se činio najbolji... A i pristaje maloj uz stil oblačenja.
A gadu samo želim da mu slovenski policajci naplate prebrzu vožnju.
I da. Imali smo još robe u vrijednosti 150 eura.![]()