Roemer King Plus i priča sa carinom

Thread: Roemer King Plus i priča sa carinom

1. zovlah said:

Default Roemer King Plus i priča sa carinom

Na žalost morao sam otvoriti novu temu, čisto da vam se ne bi dogodilo što i nama.

Kupili smo danas u Brežicama Roemerovu as čija je cijena s ddv-om 260 eura, odnosno bez ddv-a 217 eura.

Vračali smo se na malu granicu u Bregani (jer mi se nija dalo plaćati za vinjetu), a i obično tamo zaobilazimo gužvu.

Ovaj put smo htjeli biti pošteni, nadajući se da nam neće naplatiti pdv na as (a i imali smo staru as sa sobom jer je malena išla s nama u kupovinu), pa smo cariniku rekli da smo kupili as i pokazali mu račun.

Na to on izračuna 560 kn pdv-a i što ja znam čega. Nakon što sam se pribrao, zamolim da mi objasni kako je došao do toga (psujući ga u sebi da je stvarno looser od čovjeka).

Onda on nešto mrmlja i izračuna 410 kn, što ja bijesan i platim, nek umre gad.
    Kad pogledam račun, a tamo piše:
    osnovica: 1680 kn
    pdv: 370 kn
    pristojba: 10 kn

Ukupno za platiti: 380 kn

Nakon što sam se opet pribrao, vraćam se pitati što je tih dodatnih 30 kn, na što mi on mrtav hladan daje potvrdu na 30 kn i kaže "Evo ovaj papir košta 30 kn."

E tad mi je stvarno došlo da ga izvučem iz one kućice i ispeglam pred policajcima. Brojanje do 10, pa pitam:"Što to košta 30 kn?", a odgovor:"Idite na Breganu pa pitajte. Ja samo radim svoj posao."

Ajde što nam je lupio porez na as, čovjek je gad, ali radi svoj posao. Ali da nas pri tome još i pokrade, e što je puno, puno je.

Planiram tražiti objašnjenje carinske ispostave Bregana, odnosno Carinske uprave, ali i prijaviti "Potrošaću".

Ako netko ima savjet što još, rado ću poslušati.

Čisto kao upozorenje, ako idete u Sloveniju u kupovinu i naletite na revnog carinika bez osjećaja da ne kupujete na znam kakvu luksuznu robu nego stvar kojom osiguravate komfor i sigurnost vašem djetetu, pripremite se na moguće iznenađenje i ako imate živce (što ja na žalost nisam imao jer sam ga zaboravio tražiti ime i prezime) ustrajte da vam obračuna pdv i pristojbu kako se spada, a ne kako je on 'naučio' na nekom carinskom tečaju.

Btw. sjedalica je super. Roemer King Plus Indigo Denim (http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=177287) - 30 eura je skuplja od ostalih King plus, no materijal se činio najbolji... A i pristaje maloj uz stil oblačenja.

A gadu samo želim da mu slovenski policajci naplate prebrzu vožnju.

I da. Imali smo još robe u vrijednosti 150 eura.

2. kloklo's Avatar

kloklo said:

Aaaaaaaaaa, da čovjek iz kože iskoči
    Ajd, barem je sjedalica vrijedila truda :D

3. Mima's Avatar

Mima said:

Koliko se sjećam pristojba, formular i računanje koštaju oko 50 kuna.

Ne kužim zašto niste platili još i carinu ??

4. Deaedi's Avatar

Deaedi said:

Treba ici na veliku Breganu, nikako ne na Harmicu ili malu Breganu. Tamo su carinici pre-revni.

5. srecica's Avatar

srecica said:

Ako se dobro sjecam nema placanja carine na djecju opremu ... barem mi je ako jednom rekao.

Zao mi je sto ti je tko ispalo, cini se da ima taj jedan na malom prijelazu koji voli naplacivati ... moj kolega je nedavno platio pristojbe na sic od bicikla, a stvarno nisu imali nista drugo i bilo ih je cetvero u autu (on, zena i dvoje djece) ... :/ ali jos uvijek ti ostaje povrat u ducanu pa ces iskompenzirati barem dio.

6. roby's Avatar

roby said:

Dječja oprema oslobođena je carine. Da su mu još i to prišili.......

7. la_mama said:

zovlah, i mi smo išli na taj mali carinski prijelaz, u nadi da ćemo proći bez plaćanja carine. Zaustavio nas je carinik, i trebali smo mu pokazati račune od AS. Nismo platili carinu, ali nam je rekao da ubuduće u dućanu tražimo da nam račun razbiju u dijelove s iznosima od max.500 kn, i da se onda na takve račune ne plaća carina.
    Još jedan savjet za Brežice - vjerojatno ćete se vraćati tamo zbog povrata DDV-a (SLO porez). Dobijete ga u istom dućanu gdje ste uzeli AS, ali vam pri tome uzmu račun. To nikako nije u redu, i traži da vam ostave jedan primjerak računa (naravno, uz garanciju).
    Za eventualne kvarove na AS, slobodno ih nazovi. Uzimaju AS na servis (šalju i u Njemačku po potrebi), mana je što ne daju zamjensku.

8. Deaedi's Avatar

Deaedi said:

Još jedan savjet za Brežice - vjerojatno ćete se vraćati tamo zbog povrata DDV-a (SLO porez). Dobijete ga u istom dućanu gdje ste uzeli AS, ali vam pri tome uzmu račun. To nikako nije u redu, i traži da vam ostave jedan primjerak računa (naravno, uz garanciju).
    Meni su prosli tjedan za Romer sjedalicu dali 2 racuna, jedan za garanciju, a jedan su zaklamali na obrazac za DDV.

9. la_mama said:

Quote Originally Posted by Deaedi
    Meni su prosli tjedan za Romer sjedalicu dali 2 racuna, jedan za garanciju, a jedan su zaklamali na obrazac za DDV.
    E super ako jesu. Mi smo za prvu AS ostali bez računa Nisu nam ga ni naknadno dali kada smo ga tražili, ali su uvažavali reklamacije.

10. zovlah said:

Quote Originally Posted by la_mama
    Quote Originally Posted by Deaedi
    E super ako jesu. Mi smo za prvu AS ostali bez računa Nisu nam ga ni naknadno dali kada smo ga tražili, ali su uvažavali reklamacije.
    Gospođa u BC-u nam je dala dva računa - jedan za ddv, jedan za garanciju. Znaju i dobro rade svoj posao.

Btw. nije nam prvi put u Brežicama, ali smo prvi put platili, ali nije problem ni što smo platili nego što nas je pokrao za 80 kn bez objašnjenja! a pokušaj je bio da nas pokrade i više!!!

11. zovlah said:

Evo sad imam papire pred sobom i cifre su:
    - Djecja sjedalica, proizvedena u EU, carinska vrijednost: 1570,00 kn.
    - pdv: 379,94
    - poseban porez: 10

Ukupno: 389,94 kn

I na to famozna uplatnica na 31,40 kn

Ukupno: 421,34 kn

E sad:
    1570 x 0,22 = 345,40 kn!!!
    Odakle 379,94 :? :?

Dakle, carine nema jer je roba iz EU, i uz to dječja oprema na što (valjda) nema carine.

I kako bi na iritirajućim reklamama bilo: ali to nije sve!

Prvo je pokušao sa 560 kn, i još je bezobrazan. Ne tražim ga da nam ljubi ruku, ali neka granica pristojnosti valjda mora postojati.

Sve u svemu, upravo kreće faks Carinskoj upravi i Carinskim ispostavama u Bregani (i velikoj i maloj granici).

12. kloklo's Avatar

kloklo said:

Sretno u istjerivanju pravde :D

Vjerojatno se nikom do sad nije dalo zayebavat s njim, pa gospodin i dalje komotno lupa cifre kakve mu padaju na pamet i ljudi plaćaju samo da ga se riješe i idu doma. Al nadam se da će nakon ove tvoje akcije konačno dobit po repu 8)

13. zovlah said:

Quote Originally Posted by kloklo
    Sretno u istjerivanju pravde :D

Vjerojatno se nikom do sad nije dalo zayebavat s njim, pa gospodin i dalje komotno lupa cifre kakve mu padaju na pamet i ljudi plaćaju samo da ga se riješe i idu doma. Al nadam se da će nakon ove tvoje akcije konačno dobit po repu 8)
    Ha čuj, zato nam i je tako kako nam je. Naslijeđeni strah od uniforme, iz nekih prošlih vremena...

Naravno, uz povrat sam tražio i pisanu ispriku nekulturnog carinika ili sve šaljem u novine (a sezona kiselih krastavaca, pa da imaju o čemu pisati)...

14. zovlah said:

Sorry što sad idem malo OT, ali eto. Čisto da znate. I strašno me zanima njihov odgovor.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Poštovani,

Ovim putem tražim objašnjenje naplate poreza i pristojbi te želim prijaviti neprimjereno ponašanje carinskog službenika Borisa Brumnića.

Na početku želim navesti da sam osoba sa 100% invaliditetom (paraplegia) i da se mogu kretati isključivo u invalidskim kolicima.

Također želim istaknuti da bez obzira na moj invaliditet često putujem, što osobnim automobilom, što avionom, i da za carinske službenike imam samo riječi pohvale, pogotovo na carinike u Zračnoj luci Zagreb i Zračnoj luci Dubrovnik.

Dana 30. srpnja 2008. godine vraćao sam sa nevjenčanom suprugom, Draganom Kupres, kćerkom Irmom Vilom Vlah (devetomjesečna beba) i majkom Josipom Vlah iz Slovenije gdje smo kupili dječju autosjedalicu njemačke tvrtke Römer. Vrijednost autosjedalice iznosi 216,66 €.

Na carinskom prijelazu Bregana Naselje bili smo između 20 i 21 sat. Autosjedalicu smo uredno prijavili carinskom službeniku uz predočenje računa (u prilogu dopisa).

Carinski službenik je prvo naveo da moramo platiti 560 kn. Nakon što je moja supruga tražila objašnjenje (jer se meni prilično komplicirano kretati invalidskim kolicima u krugu Carinske ispostave), službenik je promijenio iznos i naplatio nam 421,34 kn.

Obzirom da se radi o dječjoj autosjedalici koja je proizvedena u EU, što je službenik i naveo u dokumentu „Obračun davanja pri uvozu br. 252021“, carina nije obračunata.

Za pdv na robu vrijednosti 1570,00 kn naveden je iznos od 379,94 kn umjesto 345,40 kn, te je naplaćen Poseban porez u iznosu od 10 kn.

Uz to, naplaćen nam je i iznos od 31,40 kn što smo primijetili tek u automobilu. Nakon toga vratili smo se do službenika i zatražili objašnjenje, na što nam je on naknadno dao uplatnicu na navedeni iznos. Ponovno smo zatražili objašnjenje o kakvom se iznosu radi, na što je carinik vrlo grubo odgovorio: „Ovaj papir vam košta 31 kn, ako vam nešto nije jasno idite šefu u Breganu, valjda ja znam svoj posao!“.

Kako sam ja 100% invalid i u automobilu je s nama putovala devetomjesečna kćer, vjerujem da Vam je razumljiva odluka da ne idemo do graničnog prijelaza Bregana na razgovor s odgovornom osobom.

Zbog toga molim da mi konkretno odgovorite na sljedeća pitanja:
    1. koliko je potrebno ukupno platiti pdv-a i svih ostalih davanja za navedenu dječju autosjedalicu proizvedenu u EU u vrijednosti 1570 kn?
    2. ukoliko je iznos krivo obračunat, što smatramo da jest, na koji način možemo tražiti povrat preplačenog iznosa?
    3. što smo to platili u iznosu 31,40 kn i po kojoj osnovi?
    4. da li je carinski službenik dužan odgovoriti na pitanje o naplaćenoj naknadi?

Želim naglasiti da nam je potpuno jasno da je potrebno platiti pdv na uvezenu robu iako se radi o dječjoj autosjedalici, jer smo uostalom bez ikakvog razmišljanja predočili račun. Tim više nam nije jasno arogantno i neprofesionalno ponašanje Vašeg službenika jer nas nije ulovio u pokušaju šverca, iako takvo ponašanje niti tada ne bi bilo opravdano. Vjerujemo da bi carinski službenici trebali imati barem malo poštovanja prema osobi s invaliditetom i majci s malim djetetom. Zbog toga smatramo da bi bilo korektno da nam se Vaš službenik u najmanju ruku ispriča zbog svog neprimjerenog ponašanja. Nadam se da neće biti potrebe cijelu priču objaviti u medijima.

Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva dodatna dokumentacija (liječnička dokumentacija) vrlo rado ću Vam je poslati.

S poštovanjem,

Zoran Vlah, dipl. ing.

U prilogu:
    1. Obračun davanja pri uvozu br. 252021;
    2. Uplatnica (bez broja) na iznos 31,40 kn;
    3. Račun br. 126149;
    4. Zahtevek za vračilo ddv 1688.

Na znanje:
    1. Carinska ispostava Bregana;
    2. Carinska ispostava Bregana Naselje.

15. Deaedi's Avatar

Deaedi said:

Super si napisao, javi nam razvoj događaja.

16. Cubana's Avatar

Cubana said:

Volim ljude od akcije!!
    OT radi tvoje analize odustajem i ja od kombo sjedalica.

17. kloklo's Avatar

kloklo said:

Quote Originally Posted by zovlah
    ...a sezona kiselih krastavaca, pa da imaju o čemu pisati...

18. @n@'s Avatar

@n@ said:

Zovlah, nadam se da ne ideš često preko granice s robom kupljenom vani. Nažalost, iz iskustava dvoje bliskih ljudi ti mogu reći da si dopisom dao 'dre*u pljusku'.
    Slične stvari su se dogodile jednom mom prijatelju, mislim da je isto bilo sa sjedalicom ili nečim takvim. Poslao je dopis sličan tvojem i dobio je odgovor uz isprike.
    Druga prijateljica je prijavila i tražila očitovanje za zadržavanje na granici, nešto su isto bili bezobrazni.
    Oboje su, slijedeći put kad su prelazili granicu na ulasku u Hr, neovisno jedni o drugima dobili poziv da uklone vozilo s ceste i pretresli su im aute 'do guma'.
    Frendica više nikad nije mogla doći u Hr ni na koji prijelaz a da je nisu pregledali.

U svakom slučaju, nažalost, ne isplati se.

19. zovlah said:

Quote Originally Posted by @n@
    Zovlah, nadam se da ne ideš često preko granice s robom kupljenom vani. Nažalost, iz iskustava dvoje bliskih ljudi ti mogu reći da si dopisom dao 'dre*u pljusku'.
    Slične stvari su se dogodile jednom mom prijatelju, mislim da je isto bilo sa sjedalicom ili nečim takvim. Poslao je dopis sličan tvojem i dobio je odgovor uz isprike.
    Druga prijateljica je prijavila i tražila očitovanje za zadržavanje na granici, nešto su isto bili bezobrazni.
    Oboje su, slijedeći put kad su prelazili granicu na ulasku u Hr, neovisno jedni o drugima dobili poziv da uklone vozilo s ceste i pretresli su im aute 'do guma'.
    Frendica više nikad nije mogla doći u Hr ni na koji prijelaz a da je nisu pregledali.

U svakom slučaju, nažalost, ne isplati se.
    I koja je alternativa? Šuti i trpi? Da li nam kilavi državni službenici mogu oduzeti i - ponos? Hvala na upozorenju, poštujem tvoje mišljenje ali ga ne dijelim. Ako stvarno i dođe do ovoga što predviđaš, puno češće prelazim granicu bez ičega (poslovno) nego što nešto kupujemo, pa nek pregledavaju ako ih je volja, ali u granicama svojih ovlasti i pristojnosti. Ako na kraju baš i bude tako crno, uvijek se nađe netko tko zna nekog ...

20. @n@'s Avatar

@n@ said:

Ne mislim da si trebao šutjeti i trpjeti, daleko od toga. I ja puno češće od svojih kolega i prijatelja prijavljujem nepravilnosti u radu raznih službi.

Samo sam ti napisala iskustva sebi bliskih ljudi, da znaš na što bi se (ne daj Bože) možda mogao pripremiti.

Lijepo je da ima ljudi koji dižu glas protiv nepravde, ono što je tužno jest da ih nema više. Prije bismo iskorjenili nepravilnosti.

Sretno!

21. zovlah said:

Ne mislim da si trebao šutjeti i trpjeti, daleko od toga. I ja puno češće od svojih kolega i prijatelja prijavljujem nepravilnosti u radu raznih službi.

Samo sam ti napisala iskustva sebi bliskih ljudi, da znaš na što bi se (ne daj Bože) možda mogao pripremiti.

Lijepo je da ima ljudi koji dižu glas protiv nepravde, ono što je tužno jest da ih nema više. Prije bismo iskorjenili nepravilnosti.

Sretno!
    Moram priznati da mi nije jasno to s tvojim frendovima. Takav sustav koji bi to pratio ne bi smio postojati, odnosno ako postoji onda je ilegalan. Nije mi dao vrag mira pa sam se raspitao kod prijatelja koji je sudac na, mislim, županijskom sudu i to mi je fino pojasnio.
    Temeljem čega me oni mogu voditi kao 'sumnjivu osobu'? Na kraju, ja njih plaćam da rade svoj posao, nije mi jasno što sam platio i tražim objašnjenje (možda je sve u redu samo negdje piše sitnim slovima pa mi to ne znamo), te nisam zadovoljan razinom usluge carinskog službenika i to prijavljujem. Zbog čega bi trebao biti 'etiketiran'? Mislim da ta priča ne drži vodu i da oni nemaju niti tehničke mogućnosti niti vremena niti zakonske osnove za tako nešto.

A ako se kojim slučajem i desi takav scenario i svaki prelazak granice bude detaljan pregled tako da to više i nije slučajnost, onda postoje mehanizmi kako se to rješava. Legalni, ali, u krajnjoj nuždi, i oni koji to baš nisu.

Btw. radim u državnoj službi i moji korisnici su znali biti nezadovoljni nekim odredbama, ali nikad nisu bili nezadovoljni razinom usluge ili objašnjenjem zašto smo postupili kako smo postupili.

Imaju carinici i važnijeg posla od vješanja moje slike na zid u carinskim ispostavama na graničnim prijelazima. 8)

22. rinama said:

Bravo zovlah!
    Nadam se da ćeš nam javiti kakav si odgovor dobio.
    Potpuno su nam isti kriteriji prema ovakvom maltretiranju. Ni ja nikome ništa ne prešutim, jer to kaj se neko taj dan digao na lijevu nogu nije moj problem.

23. ja_mama said:

e da se i ja ukljucim
    moj tatek radi u carinskoj upravi tako da sam cijeli zivot okruzena carinicima
    e sad: nedavno mi je jedan prico da ce ih oko 90% dobit otkaz ulazkom u EU pa ovi manji (odnosno na prijelazima) pokusavaju zgrnut sto vise love
    i da uzmu 10kn od svakog to se na kraju dana zbroji
    nije da ih pravdam samo pretpostavljam da je to odgovor na tvoje pitanje

ziher ces dobit odgovor iz uprave jer su sad tamo velike stiske i moraju se dokazati

a svima drugima za ubuduce kad vas j...u trazite odmah broj znacke pa da vidite kako im se guza skuplja, i to ne samo carinicima nego i drugim drzavnim sluzbenicima

24. zovlah said:

Quote Originally Posted by ja_mama
    e da se i ja ukljucim
    moj tatek radi u carinskoj upravi tako da sam cijeli zivot okruzena carinicima
    e sad: nedavno mi je jedan prico da ce ih oko 90% dobit otkaz ulazkom u EU pa ovi manji (odnosno na prijelazima) pokusavaju zgrnut sto vise love
    i da uzmu 10kn od svakog to se na kraju dana zbroji
    nije da ih pravdam samo pretpostavljam da je to odgovor na tvoje pitanje

ziher ces dobit odgovor iz uprave jer su sad tamo velike stiske i moraju se dokazati

a svima drugima za ubuduce kad vas j...u trazite odmah broj znacke pa da vidite kako im se guza skuplja, i to ne samo carinicima nego i drugim drzavnim sluzbenicima
    Hajde onda kod svoji prijatelja i tate provjeri da li je moguće da imaju sustav praćenja osoba na što je upučivala @n@ u svojim postovima. Čisto da znam da li moram promjeniti ime i prezime i osobne dokumente... 8)

25. @n@'s Avatar

@n@ said:

Ja ti ne znam puno o tome, znam samo ono što čujem od prijatelja i poznanika. Ne znam da li carinici imaju kakav mehanizam, ali ako se zamjeriš nekome na malom prijelazu gdje radi, karikiram, 10 ljudi i svi čuju za 'incident', valjda te nekako zapamte. Velim, ne znam...

A to s ilegalnim stvarima što spominješ, zar te to čudi?!?! :?

26. zovlah said:

Ja ti ne znam puno o tome, znam samo ono što čujem od prijatelja i poznanika. Ne znam da li carinici imaju kakav mehanizam, ali ako se zamjeriš nekome na malom prijelazu gdje radi, karikiram, 10 ljudi i svi čuju za 'incident', valjda te nekako zapamte. Velim, ne znam...

A to s ilegalnim stvarima što spominješ, zar te to čudi?!?! :?
    Ne kažem da nije moguće, no je pitanje bilo upućeno Ja_mama koja se kreće u krugu carinika.

Ako misliš na ilegalan sustav, to bi mogla biti frka. Ja kao građanin koji plaća porez imam potpuno pravo zatražiti objašnjenje za uslugu koju mi daje državni službenik, ta ako me oni zbog toga stave na neku 'crnu listu' također mogu pitati zašto sam na toj 'crnoj listi' i kako uopće takva lista može postojati. Onda su tu novinari, Internet ...

Samo - takva lista !ne smije! postojati! Što to znači? Oni koje traže uslugu koju plaćaju bit će na listi zajedno s kriminalcima i švercerima? Ja nekako želim vjerovati da se stvari mijenjaju i da će i državni službenici također početi paziti kako rade i kako se ponašaju.

27. ja_mama said:

nemaju te pravo pretresti bez opravdane sumlje

@n@ mozda ti je prijateljica naletila bas na takav dan jer ih stvarno ima kad pojacaju kontrole

crna lista ne jer nemaju takav sustav da bi mogli pisat svoje opaske ali ako se vodi neki spor protiv osobe ili nesto slicno to mogu provijeriti jer su njihovi compovi umrezeni s policijskim te im to "kao" daje opravdanu sumlju

a i ne vjerujem da ce od 100-tinjak ljudi koji dnevno prelaze male prijelaze mogu bas zapamtit odredjeno prezime

imas puno pravo na objasnjenje svake naplate i to na licu mjesta, a ako carinik odbije saljes dopis u upravu i oni su ti onda duzni dat objasnjenje i poduzet sankcije protiv odredjenog carinika

to je to il ima nesto sto sam preskocila

28. zovlah said:

Ovo je odgovor (stigao 8.8.). Ako ništa drugo, bar je korektno pa su si kupili malo vremena da ih odmah ne prijavim novinarima. To be continued...

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
    Poštovani gosp. Vlah,

Temeljem Vašeg dopisa dostavljenog u Carinsku upravu RH dana 31. srpnja 2008. kojim tražite objašnjenje o naplati utvrđenog iiznosa prilikom uvoza dječije auto sjedalice u RH i prijave na neprimjereno ponašanje carinika na GP Bregana Naselje preliminarno Vas izvješćujemo da je dopis proslijeđen u nadležne Službe u Carinskoj upravi koje će ga uzeti u postupak a nakon završetka kojega pismeni putem ćemo Vas pravovremeno izvjestiti o poduzetom.

Također koristim ovu priliku da se Vama i vašoj nevjenčanoj supruzi u svoje osobno ime i u ime CURH ispričam za sve neugodnosti koje ste imali tijekom i za vrijeme prelaska državne granice, uz nadu da se isto više neće ponoviti.

S osobitim poštovanjem,

Darko Kihalić
    Načelnik odjela
    Carinska uprava-Središnji ured
    Zagreb – Hrvatska

29. ja_mama said:

:D :D :D :D

30. zubićvila said:

Quote Originally Posted by zovlah
    Evo sad imam papire pred sobom i cifre su:
    - Djecja sjedalica, proizvedena u EU, carinska vrijednost: 1570,00 kn.
    - pdv: 379,94
    - poseban porez: 10

Ukupno: 389,94 kn

I na to famozna uplatnica na 31,40 kn

Ukupno: 421,34 kn

E sad:
    1570 x 0,22 = 345,40 kn!!!
    Odakle 379,94 :? :?

Dakle, carine nema jer je roba iz EU, i uz to dječja oprema na što (valjda) nema carine.

I kako bi na iritirajućim reklamama bilo: ali to nije sve!

Prvo je pokušao sa 560 kn, i još je bezobrazan. Ne tražim ga da nam ljubi ruku, ali neka granica pristojnosti valjda mora postojati.

Sve u svemu, upravo kreće faks Carinskoj upravi i Carinskim ispostavama u Bregani (i velikoj i maloj granici).
    da objasnim pošto radim na carini a vidim da je kolega kriv jer je krivo obračunao
    onih famoznih 31,40kn je zapravo trebalo biti 10kn za poštanske troškove jer na maloj bregani nema pošte .preko 500 kn ukupnih davanja carine i pdv se obračunava 2% na tu svotu tj.tebi je carinik obračunao 2 % na ukupni iznos od 1570kn a trebao je 10 kn
    isto tako najvjerovatnije je u tabeli krivo pogledao vrijednost pa ti je izračunao umjesto 345 napisao 379 kn

31. Ari's Avatar

Ari said:

jel ima šta novo???