-
Kako se riješiti mačaka?
Nastavno na onu temu o zemljanom podu, u istom prostoru imamo novi problem.
Zapravo cijelo mjesto ima problem.
Mačaka ima milijun, turisti ih hrane, pa su se lijepo udomaćile. Ne volim ih, ali ajmo reći podnosim.
ALI, od ovog vikenda smo u tom novom prostoru. I imamo prekrasan otkriveni dvor. U subotu ujutro izlazim na dvor, a tamo ČETIRI mačke spavaju, jedna u ligenštulu, jedna u Janinim kolicama, druge dvije ne znam. Podivljala sam. Naravno prebriši svaki i najmanji kutak, navečer okreći sve naopačke...
Ja sam otišla za Zagreb, MM je ostao s Janom. I u ponedjeljak ujutro, iznenađenje - mačketina se posr... na našem dvoru, na metar od ulaska u kuhinju u kojoj spavamo.
Ja bih sve te mačke likvidirala, bez trunke grižnje savjesti (plemenite zaštitare životinjica molim da se suzdrže od komentara). Ali kako? Negdje im staviti otrova? Ali onda će blizu pocrkati pa ih se treba riješiti.
Drugo mi je palo na pamet da postavimo živicu (barb wire, ne znam kak se to kaže). Naime, okolo nas su zidine, polu visoke, preko kojih one dođu. Po tim zidinama nitko ne hoda, dakle nema straha da bi se mogao ozlijediti.
Dajte mi ideja jer želimo uživati u svom novom prostoru, a mačke nam diktiraju trenutno život. (ne znam zašto dolaze kod nas, nikad im nisam davala jesti)