Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Kako je stigao mali/veliki Tomislav

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Kako je stigao mali/veliki Tomislav

Kako je prosao moj porod...
    U nedjelju (20.7.), ja na rostiljadi sa svojima i njegovima, zafrkancija oko toga kad cu ja roditi. Odem na wc i primjetim nesto nalik na cep... Samo sto, naravno, interneta nigdje u blizini da provjerim jel to ono sto bi trebalo biti
    navecer, Tara sjedi za kompom, dopisuje se na chatu, smijem se glupostima na drugim forumima...
    Oko ponoci idem leci, prije toga odem na wc i vidim da nesto curi, a nisam sigurna sto je to... Uzmem knjigu, legnem u krevet - kad opet, tjera me na wc... Na wc-u nista, samo nekaj malo curi iz mene (sorry na tako slikovitom opisu).
    Vratim se u krevet, kad pocnu lagani bolovi... Prvo me stegne kao menstrualni grc... Pogledam na sat... Stegne me jos jednom.. Pogledam na sat - proslo 12 minuta.
    Ustajem iz kreveta, zlu netrebalo, odlazim zdepilirati noge.. Natocim si sok, polako disem i rjesavam noge...
    Odem pod tus, izdepiliram se do kraja (nece oni mene... ), operem kosu, isfeniram se(!!!!) u slucaju da zbilja rodim, pa da beba vidi isfeniranu mamu (jbg, razmisljas o glupostima...)
    Muzeka budim u 3, uzimam kofer, provjeravam jel sve spremno i lagano krecemo u bolnicu. Grad prazan, pocinje kisa, cisto ugodno za voziti. Jos ga pitam jel mogu ja voziti da se opustim (naravno, ne da).
    Polako stizemo do Vinogradske, trudovi na 5 do 7 minuta, prvi ozbiljniji me lovi dok izlazim iz auta. Naravno, prvo zalutamo na hitnu kirurgiju - dva doktora iz Hitne dofuravaju zensku koja je strgala nogu, ja sa trbuhom do zuba u trudovima pitam - gdje da se javim za hitnu? Doktor me pogleda i pita -a zbog cega?
    Rekoh, rodila bi ako nije problem? Oni umiru od smijeha, muz isto tako, na kraju se i ja pocnem smijati.
    Lutamo po bolnici, trazimo rodiliste. Kad smo ga napokon nasli, zvonim, javi mi se sestra pita na koliko su mi trudovi. Govorim na 5 minuta. Ekspresno me povlaci unutra, stavlja na pregled. Ostatak plodne vode iscuri dok sam na stolu, ja se ispricavam, trazim neku krpicu da to pobrisem (jbg, pedantna sam). Doktorica me prostrijeli pogledom - sto vam je zeno, otvoreni ste 5 cm, a vi bi pod brisali???
    Stavlja me na ctg, provjerava trudove, mjeri trbuh, izracunava tezinu, uzima moje podatke...
    Jos jednom idem na wc i odvode me na pripremu. Muz trci po kofer u auto, jel sam ga ja uvjeravala da su to lazni trudovi i da idemo samo provjeriti kaj se dogadja, pa smo sve stvari ostavili u autu.
    Presvlacim se u njihovu seksi spavacicu (onu, kaj se samo veze ispod cica), odvode me na klistir i brijanje. Velim sestri da brijanje nije potrebno (hahaha, jesam ih!) da sam ja to obavila doma, sama. Ova se cudom cudi kako mi je to uspjelo u trudovima (hehe, super mama!).
    Klistira me i odvodi na wc na odjelu da se prosecem u miru, obavim wc, stusiram se. Kad sam sve obavila, tusirala sam se barem pola sata.. I onda je krenulo - samo me je odjednom presjeklo.
    Sestra me brzo odvodi u boks, stavlja drip.
    U trudovima samo uspijem procijediti - zovite mi supruga.
    Dolazi mi muz, meni je odmah lakse. Smijemo se, zafrkavamo, a izmedju trudova uspjevam cak i malo odspavati. Odjednom, dolazi vizita, doktorica me pregledava i kaze - otvorena do kraja, mozete poceti za ozbiljno.
    Problem - moj malac visoko gore, treba cekati da se spusti. I dalje lezim na lijevom boku, s time da se sad svako malo vracam na ledja izmedju trudova, pojasnjavam babici da mi je tako lakse.
    Slusam babicu koja mi govori kako da disem, kako da tiskam, hrabri me u trudovima (muz izgubljen u vremenu i prostoru, kasnije je priznao da mu je bila frka na wc, ali da se nije usudio otici dok ja ne rodim da nekaj ne propusti ).
    U najvecem trudu, mene moj muz pogleda sa sucuti u ocima i kaze - budemo ga nazvali Tomislav, moze? (ja sam natezala na to ime, njemu se svidjalo drugo, ali kad me je vidio takvu, odmah je pristao na sve... sto mi pri ruci nisu bili papiri od auta da i to na mene prebaci )
    Odjednom, stol na kojem sam lezala se pocinje transformirati (sjetila sam se onog crtica) - naslon za glavu se dize, muz mi stoji iztnad glave, tamo gdje su mi bile noge, propadam, babica pojasnjava kako tiskati, stvara se doktorica pored mene. Babica kaze - jos dva truda i on je vani, vidim mu glavicu.
    Moje jedino pitanje je bilo - sto vec?!
    Smije se cijeli boks - pa gospodjo, sto ste mislili, koliko cete radjati?
    Prvi trud, osjetim kako mi babica pomaze glavici da izadje...
    Drugi trud, zajedno babica i muz vicu na mene - tiskaj - a doktorica mi se nalegne na trbuh..
    Odjednom - olaksanje, osjecam kako je nsto iskliznulo iz mene...
    U tom trenu, babica mi odvezuje spavacicu i stavlja mi mog Tomicu, jos vezanog pupcanom vrpcom, na mene. Pravi decko - 52 cm dugacak, 3320g tezak.
    I on zaplace.
    Automatski brojim prstice, gledam jel ima pisu, jel sve na svom mjestu, ljubim ga i pitam - jesi mi stigao...
    Muz skriva suze, slika ga dok ga vazu, a onda ga umotaju i daju meni na ruke..
    Doktorica trazi fotic i nastaje prva slika male obitelji.

Jos jednom sve pohvale za osoblje u Vinogradskoj, za prekrasnu babicu koja mi je puno znacila i za fenomenalnu doktoricu (cak mislim da je specijalizantica) koja je sve savrseno napravila tako da moj andjeo i ja sad mozemo uzivati...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

baš slatka priča
    skroz si smješna

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

baš sam se nasmijala na tvoje komentare...

super kaj je sve prošlo dobro, i naravno, čestitam na prinovi!

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga moja prijateljice, prekrasna priča!! :D
    a i šaljiva

Pusa najveća!!!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

joj, super prica...

lol
    umirem od smijeha na komentare :D
    cestitam

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Čestitam, baš ste mi simpa!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čestitam na lijepom porodu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čestitam!

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Čestitam!
    Proud mummy, reci kako je bilo po pitanju epiziotomije? (Sorry, i sama brojim sitno do poroda u Vinogradskoj, pa me sve zanima.)

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Proud mummy Čestitam!!!! :D

Lijepo si to napisala....

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ČESTITAM!!!! :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Palagruža prvotno napisa
    Čestitam!
    Proud mummy, reci kako je bilo po pitanju epiziotomije? (Sorry, i sama brojim sitno do poroda u Vinogradskoj, pa me sve zanima.)
    Hvala vam svima na cestitkama, zbilja, ovakav porod bi svakome pozeljela..
    Palagruza, za Vinogradsku si se dobro odlucila, na porodu su savrseni. Za sve zivo su mi govorili kaj se dogadja, tocno, iz minute u minutu kaj mi malac radi, kako idu trudovi, masirale medjicu, zbilja su babice preljubazne.
    Pitala me jel hocu epiziotomiju, na sto sam se ja malo namrstila, ali mi je pojasnila da mi mora napraviti jedan minijaturni rez da pomogne malcu, pa sam pristala.
    Rez nisam niti osjetila jel mi ga je napravila u trudu, a sivanje kasnije nije toliko boljelo, osim prvog sava koji ide "na zivo".
    Savovi su me bolili dok sam bila u bolnici i mozda jos koji dan doma, a onda pocnu ispadati polagano..
    Sad me jedino krvarenje muci, koliko to traje?

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Krvarenje po literaturi može ići i do 40 dana, većini već prije prestaje, postaje slabije pa prelazi u iscjedak...

A kako vam je bilo poslije poroda, koliko je tata bio s vama, kad si prvi put dobila bebicu, jesi možda birala dojenje na zahtjev? Bebice koliko znam dosta često donose, a kad je dojenje na zahtjev onda na svako plakanje donose.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Diami prvotno napisa
    Krvarenje po literaturi može ići i do 40 dana, većini već prije prestaje, postaje slabije pa prelazi u iscjedak...

A kako vam je bilo poslije poroda, koliko je tata bio s vama, kad si prvi put dobila bebicu, jesi možda birala dojenje na zahtjev? Bebice koliko znam dosta često donose, a kad je dojenje na zahtjev onda na svako plakanje donose.
    Ovako, poslije poroda smo se ostali slikati, tata ga je slikao dok su ga sestre vagale i mjerile, pa smo se onda svi skupa malo naslikavali i onda su malca odnijeli a ja ostala na posteljici i na sivanju, pa su me stavili dva sata "na promatranje"
    Onda sam otisla na wc, pod tus i odmah su mi donijeli malca na dojenje (znaci, cca 2 sata nakon poroda)
    Bebice su bile sa nama od 5:30 do 7, pa onda od 9 do 11, pa od 13 do 15, onda od 17 do 18 i na kraju, naljepse - od 21 do 23, ali smo znali nazicati sestre i da ih malo dulje ostave, barem do 23:30, tako da nije bilo potrebe za dojenjem na zahtjev.
    Velim, nemam dovoljno rijeci hvale, zbilja je sve super bilo.

A ovo sa krvarenjem me muci jel bi 13.8. zapalila na more

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

najprije, čestitam na sinčiću
    stvarno si imala lijep porod
    krvarenje je meni bilo dva tjedna dosta obilno, a poslije još tri, ali oskudnije i više čišćenje

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

predivno

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ej ženo! Genijalna priča, nasmijala si me do suza
    Čestitam na potomstvu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala..
    Evo, proslo skoro 2 tjedna, malo mi je cudno jel mi je trbuh nestao i uvukao se, a njegov sadrzaj fino spava pored mame koja ce ga, vec vidim, razmaziti do boli
    I zbilja nema ljepseg osjecaja nego kad ti je tvoja beba u rukama....

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bas si sreckovicka ...
    Em si dobro prosla na porodu, em ti se trbuh odmah uvukao, em ti beba SPAVA Ma super, obozavam vesele price.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Baš slatka, vesela priča! Čestitam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •