Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 201 to 250 of 332

Thread: Koliko ste zaista pedantne

Anci's Avatar

zhabice, malac je presladak

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by magriz
    Quote Originally Posted by kahna
    Quote Originally Posted by zhabica
    Quote Originally Posted by mama courage

i još nešto... kad kuham volim da mi je kuhinja odmah čista, a ne da ostavim dzumbus pa jedem pa moram sve spremati. uglavnom sve bacam i čistim u hodu, dok kuham.
    X

zato i imam malo posla nakon kuhanja, ne bi ni mogla pocet kuhat da mi je kuhinja u komi, prvo bi pospremila pa onda pocela, radna ploha mi mora bit rasciscena, i onda nakon rucka ostaje samo mm-u da opere sudje i eventualno spaker ako ne stignem.

Mislim taman htjedoh citirati mc.
    Daklem - sve je rečeno osim kaj poslije ručka JA potrpam suđe u suđericu.
    Sam bum piknula X
    još jedan potpis...

a najveći mi je gušt kad očistim ploču za kuhanje, pa upalim svjetlo na napi da se još malo divim kako se sjaji
    ah, cure drage, sve ste već rekle! inače. mrzim vidjeti otiske masnih prstiju na kuhinjskim elementima, al nema potrebe to ni pisati, pretpostavljam.

moja je ipak starija pa zna da se iz ormara ne smije izbacivati stvari. uvijek me pita: mama, smijem li uzeti ovu suknju, jednu joj dozvolim. i to bi bilo to

moja zxuja je već počela mm maltetirati jednom mu je rekla: kakav je ovo nered! mamina kći!

MalaSirena's Avatar

Majko mila!! Kad ovo sve pročitam ja sam šlampava zmazanka!! (a još sam k tome, silom prilika, domaćica )

Smatram da nije priroda bezveze napravila taj PMS tijekom kojeg osjećamo neodoljivu potrebu za čišćenjem. Držim se toga, a kad prođe radim po inspiraciji...ne želim biti kontra prirode

zhabica's Avatar

mrzim vidjeti otiske masnih prstiju na kuhinjskim elementima
    :shock:
    cistas mi misli!

ja danas tila otvorit topic "kako se rijesit otisaka od prstiju na kuhinjsim elementim?" jer mi nicim nije uspjelo, ribala deterdzentom, praskom ali svejedno ostala nekava masna mrlja oko tih rucki. ne znam cim bi vise skinila a da sredstvo zadovoljava koliko toliko moje ekoloske standarde.

tjesim se da je to zato jer je kuhinja jako stara pa nema vise pomoci. :/

mama courage's Avatar

cistas mi misli!
    ne čiStam ja ništa, nego čitam... baš smo malčice opterećene, a!

malasirena, nemoj mi spominjati PMS...

zhabica's Avatar

cistas mi misli!
    pukla san o'smija,

jel i to spada u OKP?

ajme, jos cu i dite probudit koliko san glasna

zhabica's Avatar

cistas mi misli!
    pukla san o'smija,

jel i to spada u OKP?

ajme, jos cu i dite probudit koliko san glasna

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by Anci
    zhabice, malac je presladak

Strobery Shortcake's Avatar

Vidi šta su nam uradile od topica clumsy mom!

Ovo je topic za nas koje foliramo da smo pedantne i to se vidi. Zhabice, MC. khana, otvarajte novi, može i ovaj za čišćenje kuhinjskih elemenata.

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by Strobery Shortcake
    za nas koje foliramo da smo pedantne .
    pa e

kahna's Avatar

Quote Originally Posted by zhabica
    Quote Originally Posted by Strobery Shortcake
    za nas koje foliramo da smo pedantne .
    pa e

Ma i mi malo foliramo

magriz's Avatar

ah, cure drage, sve ste već rekle! inače. mrzim vidjeti otiske masnih prstiju na kuhinjskim elementima, al nema potrebe to ni pisati, pretpostavljam.
    e te flekice mi ne smetaju
    u stvari, kuhinja je takva da se i ne vide, osim ako se ne zapiljiš u njih, a budući mališa stalno lijepi prste po kredencima, nema smisla stalno čistiti... osim kad me pukne, pa krenem glancati u ponoć

gitulja's Avatar

zhabice, jesi li probala sa froschovim univerzalnim det. od naranče?
    meni odlično skida masnoću.
    čak sam ga počela koristiti i za podove, i parkete i pločice.

manal's Avatar

ja sam messy, znate tu kategoriju? kuca je u uzasnom stanju, a sad s bebacem... mislim da je nikad necu ocistiti :/
    inace, upravo mi je sestra u posjeti (za koju tvrdim da ima onaj opsessive compulsive disorder, kao Monk npr.) i rekla je da bi poludila da joj je kuca u takvom stanju svaki put kad pere ruke, usput mi opere i umivaonik

Joj, joj, već par dana čituckam ovaj topic, da li da se javim..... ? E sad kad sam videla da ste se vi urednuše raspisale moram malo mojim zmazanim curama da podignem prosek!!!
    Volim ja da mi je sve čisto, ali mi je odmor draži
    Pospremam u letu, brišem pod svaki dan kad dete završi sa jelom. Usisavam retko, prozori dva puta godišnje. Fleke, flekice, otiske prstiju - ne primećujem. Wc šolju i kadu brzinski očistim svaki drugi dan dok se Nađa kupa.
    Mama me kritikuje da treba da ispraznim i operem kuhinjske elemente, rekoh joj da nemam ništa protiv da ona to uradi. Operem samo kad je nešto baš zamazano, prosuto, ulepljeno....
    Ne znam da li je zbog dojenja ili šta li ali ni PMS mi nije kao što je nekad bio..... otvorim sladoled i sednem za komp

mama courage's Avatar

danas, u trenucima dosade, sam ovaj topic pročitala od početka. i vidim sad da sam svojim upadom dovela do malog prevrata u korist pedantica. nestale piggyce bez traga i glasa

prije nekih 13 godina dok sam čuvala dijete naših poznanika u inozemstvu imala sam prilike vidjeti što znači prljava kuća :shock: po pola godine tamo se nije usisavalo, brisala prašina (a crni namještaj), muce po podu, sve onako uvijene, kupatilo skoreno, wc šolja :shock: u dnevnoj i hodniku hrpa papira, knjiga, nekih kutija, neopranog i opranog (al neopeglanog) veša na kamari, onako samo bačeno, zgužvano, ne provjetreno... kao da se doselilo jučer, a ne već dvije godine. hladnjak prazan. to dijete u biti nije propuzalo nego je jadno odmah moralo prohodati, koliko je pod bio prljav, a ni o djetetovoj higijeni se baš nije vodilo računa. :/

meni je fascinantno kad takve osobe koje su izrazito lijene onda još nakupe hrpu gluposti koji samo skupljaju prašinu. umjesto da imaju što manje stvari, oni baš suprotno. meni je sve to bilo toliko ogavno da sam znala počistiti čim materi vidim leđa. to je ono dijete koje sam učila da kada i voda nisu ništa strašno.

a naj, najbolji mi je fazon bio kad je ona jednom kao krenula krpati nešto i onda skoči sva u panici i reče: jel danas neki svetac ? pogleda na kalendar i reče: na svu sreću nije, jer da je ne bih danas smijela raditi (naravno, ne treba spominjati da je prije rata bila velika komunjara)

zato sam ja sinoć zezala mog muža i govorila mu: pa nećeš valjda na v. gospu usisavati. hehe

zhabica's Avatar

Quote Originally Posted by vissnja
    Ne znam da li je zbog dojenja ili šta li ali ni PMS mi nije kao što je nekad bio..... otvorim sladoled i sednem za komp

zato sam ja sinoć zezala mog muža i govorila mu: pa nećeš valjda na v. gospu usisavati. hehe

i vidim sad da sam svojim upadom dovela do malog prevrata u korist pedantica. Aparatic
    a to je ono "ko jaci taj tabaci" prvo su bile ove vrijedne koje skupljaju pa onda sve odjednom pociste pa onda dosle mi lijene kojima je tlaka skuplja i sve u hodu kupimo. lincuge jedne

pravo mi bjese neugodno kad san napisala prvi post sad je samo nastala ravnoteza na topicu, svak se moze negdi nac, nek se vidi sarolikog svekolikog puka

Osoblje foruma pujica's Avatar

ja cu samo zakljucit da Emsa nece prec prag moje kuce - nisam neuredna ni zmazana al za nju je CSI i Horatio mala beba

Strobery Shortcake's Avatar

Ja se tome od MC u opće nisam nadala, u ovolikoj mjeri zaista ne

kahna's Avatar

danas, u trenucima dosade, sam ovaj topic pročitala od početka. i vidim sad da sam svojim upadom dovela do malog prevrata u korist pedantica. nestale piggyce bez traga i glasa

prije nekih 13 godina dok sam čuvala dijete naših poznanika u inozemstvu imala sam prilike vidjeti što znači prljava kuća :shock: po pola godine tamo se nije usisavalo, brisala prašina (a crni namještaj), muce po podu, sve onako uvijene, kupatilo skoreno, wc šolja :shock: u dnevnoj i hodniku hrpa papira, knjiga, nekih kutija, neopranog i opranog (al neopeglanog) veša na kamari, onako samo bačeno, zgužvano, ne provjetreno... kao da se doselilo jučer, a ne već dvije godine. hladnjak prazan. to dijete u biti nije propuzalo nego je jadno odmah moralo prohodati, koliko je pod bio prljav, a ni o djetetovoj higijeni se baš nije vodilo računa. :/

meni je fascinantno kad takve osobe koje su izrazito lijene onda još nakupe hrpu gluposti koji samo skupljaju prašinu. umjesto da imaju što manje stvari, oni baš suprotno. meni je sve to bilo toliko ogavno da sam znala počistiti čim materi vidim leđa. to je ono dijete koje sam učila da kada i voda nisu ništa strašno.

a naj, najbolji mi je fazon bio kad je ona jednom kao krenula krpati nešto i onda skoči sva u panici i reče: jel danas neki svetac ? pogleda na kalendar i reče: na svu sreću nije, jer da je ne bih danas smijela raditi (naravno, ne treba spominjati da je prije rata bila velika komunjara)

svaka ti čast, kako si uopće izdržala tamo?
    Ne znam dal bi uspjela?
    Ili bi pobjegla glavom bez obzira ili bi čistila ko sumanuta.

A znala sam ja i kod strine doć i fino sredit joj kuhinju, u kakvom je to znalo biti kaosu :shock:
    Ona jadna sa 4 sina, a ne znaš koji gori od kojeg.
    Na stolu je bilo svega od doručka do večere, a o elementima i sudoperu da ne pričam.
    Uglavnom, davno je to bilo.
    Sada joj snajke počiste (a dalo bi se i na tu temu )

meda's Avatar

i moja sestra je uzasno neuredna, nesto ko ova iz MC opisa, a najbolje je sto je opsjednuta s pranjem ruku. sad kad razmislim nije to ni cudno, stalno se mazu. eto prednosti ciste kuce, ne moras stalno prat ruke.

ja sam nesto izmedu, nisam totalna zamazanka, nisam ni previse cista. al ne vidi se iz aviona

mama courage's Avatar

svaka ti čast, kako si uopće izdržala tamo?
    i ja se pitam. :/ meni je najneshvatljivije kako smo toliko dugo mogle vjerovati njenoj priči kako je ona zaposlena žena koja ništa ne stiže kod kuće. jer kad je otišla na bolovanje - stanje se u kući nije ništa promjenilo... dapače, kako nije više bilo nas da čuvamo dijete, samo je bilo gore ... sve više i više muca...

pujica

vidim ja da ću samo moći kod kahne, magriz i zhabice popiti po koju kavicu. iz čistih šolja, na popeglanom stoljnjaku iznad usisanog poda.

mis-pis's Avatar

Napravila dorucak, sjedoh da procitam koju pametnu i vidjeh da spadam u ovu tezu kategoriju. Meni su zvijezde predodredile cistu kucu, od jutros sam 2 puta usisala (mali kad jede sve raznosi, a ja usisivac vise ne vucem, sad ga nosim jer brze stizem do mrve ). I tako se zadubih, poduga tema, ima se cemu nasmijati, a i :shock: . Kuhinja mi je svetinja, skoro uvijek je sredjena (to zahvaljujuci muzu koji u noci ponekad ustane da pije vode, pa mi casu samo spusti u sudoper ili jos gore pored, pa mi ostanu oni krugovi od vode, pa se osuse... :? ) , ali ako je nesto na radnoj ploci, onda se prvo kuhinja generalno sredi, pa u akciju sa kuhanjem.
    Elem, krenula sam od dorucka, nesto se u tavi i przilo, pa sam plocu za kuhanje ostavila da se ohladi, poceh citati (volim sve na temu "cisto" ) i dodjoh do kraja, a moja tava sa uljem vec hladna, radni sto bolje da ne pricam, zapitah se "ko je ova zena???":shock: , pa skocih da vimom sve oribam.
    Lud, zbunjen, normalan?

kahna's Avatar

Hm, zaboravih napisati da sam prošli vikend izvukla tepih iz blagovaone da ga opermo - ali je ostao vani.
    Tak mi je lijepo bez njega :D
    Samo pometem, ili pobrišem na brzinu i super.
    Tako mi nekako djeluje čišće bez tih tepiha - u njima mi se samo skuplja prašina

Uglavnom, imali smo samo taj jedan tepih, ispod stola i onda smo kupili drugi za dnevnu da se L može igrati i da ne puza po parketima stalno.
    I fino se prirodno napravila ravnoteža - jedan nutra, jedan van

Imate li vi tepihe domeka i kako gledate na njih.
    Meni je to isključivo sakupljač prašine.

mis-pis's Avatar

Tepih samo u djecijoj sobi, ostali zarolani i sklonjeni. Parket iskljucivo tamni. Svrha- brzo uocavanje neprijatelja.

manal's Avatar

tepisi nam ne trebaju - skupljaju prasinu i macje dlake u nasem slucaju
    tamni parket? eee!!! da sam prakticnije razmisljala ne bi ga stavljala u dnevnu, iako je super elegantno, ali bas zato sto se vidi svaka zrinkina siva dlaka i svako zrno prasine
    inace, moram se malo ispraviti, je mi kuca u uzasnom stanju, ali nije prljavo, "samo" neuredno. pa kak da spremam kad moram malo forumisat inace, malo prije zrinka nesto lovi, ja je huskam "di je muvica", kad ono nije muvica nego mali guster :shock: nije ga ulovila. eto, imamo novog ljubimca sad cete misliti da je kod mene ko u dzungli

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by mis-pis
    Kuhinja mi je svetinja, skoro uvijek je sredjena (to zahvaljujuci muzu koji u noci ponekad ustane da pije vode, pa mi casu samo spusti u sudoper ili jos gore pored, pa mi ostanu oni krugovi od vode, pa se osuse... :? )
    nezahvalnice jedna, moj je uvjeren da se čaše same teleportiraju u sudoper.

ali ako je nesto na radnoj ploci, onda se prvo kuhinja generalno sredi, pa u akciju sa kuhanjem.
    da, i kod mene se prvo kuhinja spremi, pa se onda napravi ručak... tj. tad to bude već večera

inače u dnevnoj imam dva veća i dva manja perzijska tepiha.

i još nešto ne volim. mušice koje se (mrtve) skupe u unutrašnjosti lampi jelda da neke od vas i ne znaju za njih.

manal ja imam psa (lovačkog), psa (malog ali će narast veliki isto lovački), mačak (prisvojeni), kokoše (u kokošinjcu), povremeno kornjače i ježeve na pansionu i sve blagodati životinjskog svijeta koje vrtal oko kuće nudi - miševi, razne bube, gušteri, gliste, mravi, puževi itd...
    kod mene je zoo....

mis-pis's Avatar

i još nešto ne volim. mušice koje se (mrtve) skupe u unutrašnjosti lampi jelda da neke od vas i ne znaju za njih.
    Taj problem galantno rjesavam- pusem u sve zivo (i mrtvo) kad brisem prasinu. Pokoja se baja nakon tretmana i u ustima nadje .

koryanshea's Avatar

i još nešto... kad kuham volim da mi je kuhinja odmah čista, a ne da ostavim dzumbus pa jedem pa moram sve spremati. uglavnom sve bacam i čistim u hodu, dok kuham.
    i meni to paše, a to mi je potpuno novo otkriće! dok sam bila skolarka, obicaj je (vikendom) bio da mama kuha, baci dvi-tri bombe u kuhinju, jedemo, ustanemo se svi od stola ko da smo u restoranu i sjednemo u dnevnu sobu. nakon sat vremena prezivanja na kaucu, vrijeme je za pospremanje kuhinje. AJME! suze bi mi navrle na oci od shoka kad bi otvorila vrata od kuhinje! u sudoperu brda, na sporetu brda, na stolu brda.. upomoc!
    sestra i ja smo se izmjenjivale na toj duznosti, ali nekako ona nije istraumatizirana, a ja sad uopce ne mogu kuhat bez da usput cistim, ne mogu se ustat od stola bez da ga se usput (zajedno!) pospremi i sudje baci u masinu. nova fora (sad po ljeti kad smo kod staraca) mi je da ako nitko nece da sa mnom pospremi odmah nakon jela - ja uopce necu da pospremam

Osoblje foruma pujica's Avatar

pujica

vidim ja da ću samo moći kod kahne, magriz i zhabice popiti po koju kavicu. iz čistih šolja, na popeglanom stoljnjaku iznad usisanog poda.
    ooo, imam ja ciste salice, sudjerica uredno odradjuje svoju sihtu
    stolnjak - sto je to - ono sta se stalno maze, tesko je za peglat i komplicira zivot? kod mene se izvlaci eventualno za bozic i uskrs, inace je stol fino pobrisan i lijep sam po sebi

a sta se tice usisavanja - nemam tepihe pa parket pobrisem mokrom krpom i to je to (jedna od najvecih pluseva koje je MM od mene dobio kod upoznavanje je sto jednako ne podnosi tepihe ni zavjese kao ni ja)

Inda_os's Avatar

Quote Originally Posted by manal
    tepisi nam ne trebaju - skupljaju prasinu i macje dlake u nasem slucaju
    tamni parket? eee!!! da sam prakticnije razmisljala ne bi ga stavljala u dnevnu, iako je super elegantno, ali bas zato sto se vidi svaka zrinkina siva dlaka i svako zrno prasine
    Ni kod mene nema tepiha - isto najvise zbog mackovih dlaka. No, kod mene je druga krajnost - izrazito svijetal laminat bez ikakvih sara. Ni to nije bas najsretnije, sve se vidi i mogla bih ga cistiti vise puta na dan. Moja sestra je stavila hrastov s puno sara i vrlo je praktican za odrzavanje.

meda's Avatar

mi isto nemamo tepihe, barem sad po ljeti, al mi je nezamislivo da ne posisam prije pranja poda :?

ja isto spremam dok kuham, i ko i koryanshea imam traume od pranja suda poslije rucka kod moje mame.

meda's Avatar

i uvijek prije nego mi dodu gosti pocistim malo, mrzim kad kod nekog dodem, a hrpa vesa za peglanje u dnevnom, stol nerasciscen... ja ne peglam ves, uvijek ga lijepo slozim u ormar, i ako treba peglati peglam prije nosenja. ali i da cuvam ves za peglanje bar bi ga stavila u spavacu sobu ili u ormar. to mi je nekako pitanje osnovne pristojnosti.

ormare se trudim drzati urednima, bas mi i ne uspijeva, jer non stop nesto trazim na brzinu i onda samo uguram natrag. al svako toliko ih pospremim. dam dorianu da kopa po ormarima, obozava vadit moje grudnjake i gace i oblacit si na glavu. kad je bio manji, do godine dana, to njegovo kopanje po romaru ili kutiji s pelenama mi je priskrbilo dosta odmora, pogotovo kad bi ja ujutro jos malo lezala u krevetu, a on bio spreman za akciju

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by meda
    i da cuvam ves za peglanje bar bi ga stavila u spavacu sobu ili u ormar. to mi je nekako pitanje osnovne pristojnosti.
    ovako i ja. posebice ne volim da mi veš poprima raznorazne miomirise. a nije ni opeglan.

ja isto spremam dok kuham, i ko i koryanshea imam traume od pranja suda poslije rucka kod moje mame.
    potpis. moja mama recimo razbije jaje i umjesto da ljusku odmah frkne u smeće, ona prvo u sudoper. guli krumpir i ljuske ostavi u sudoperu, mlijeko uzme iz hladnjaka i ne vrati ga odmah natrag itd. :? ne kužim...

to je radila i moja pokojna baba

da za.........moju mater jer je ona prala suđe iza ručka, tako da ne stigne na kupanje

manal's Avatar

moja mama recimo razbije jaje i umjesto da ljusku odmah frkne u smeće, ona prvo u sudoper.
    uuuh! dobijem ospice kad mm to napravi!

dutka_lutka's Avatar

Quote Originally Posted by magriz
    a najveći mi je gušt kad očistim ploču za kuhanje, pa upalim svjetlo na napi da se još malo divim kako se sjaji
    Čista poezija!

Quote Originally Posted by mama_courage
    moja mama recimo razbije jaje i umjesto da ljusku odmah frkne u smeće, ona prvo u sudoper. guli krumpir i ljuske ostavi u sudoperu:
    :gadljivi smajlić:

Quote Originally Posted by kahna
    Imate li vi tepihe domeka i kako gledate na njih.
    Meni je to isključivo sakupljač prašine.
    Lijepi su, ali ne dolaze u obzir...

dutka_lutka's Avatar

Quote Originally Posted by mis-pis
    to zahvaljujuci muzu koji u noci ponekad ustane da pije vode, pa mi casu samo spusti u sudoper ili jos gore pored, pa mi ostanu oni krugovi od vode, pa se osuse... :?

koryanshea's Avatar

moja mama recimo razbije jaje i umjesto da ljusku odmah frkne u smeće, ona prvo u sudoper. guli krumpir i ljuske ostavi u sudoperu, mlijeko uzme iz hladnjaka i ne vrati ga odmah natrag itd. :? ne kužim...
    ...kod nas se srecom bar to prominilo, jer radimo kompost pa se sav takav otpad ubacuje u jednu posudu. jupi! veeelika razlika!

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by koryanshea
    moja mama recimo razbije jaje i umjesto da ljusku odmah frkne u smeće, ona prvo u sudoper. guli krumpir i ljuske ostavi u sudoperu, mlijeko uzme iz hladnjaka i ne vrati ga odmah natrag itd. :? ne kužim...
    ...kod nas se srecom bar to prominilo, jer radimo kompost pa se sav takav otpad ubacuje u jednu posudu. jupi! veeelika razlika!
    ooo... pa imali smo i mi kompost, al' ne, ljuska prvo ide u sudoper pa onda u kompost.

AdioMare's Avatar

Ponekad i ja prvo frknem ljusku u praznu čašu od jogurta, prazan škarnicl ili kutiju od jaja, neku vrečicu na stolu ili slično... ne jer sam prljava i lijena, već zato jer mi je prioritet ono zbog čega sam u kuhinji - kuhanja.
    Danas sam radila palačinke. Ljuske, vrečicu vanil-šećera, plastičnu čašu i ostale ostatke nisam mrdnula sa stola dok nisam umutila smjesu. Kada je smjesa bila gotova i ostavljena u frižideru, ja sam pobacala smeće u kantu i počistila što je trebalo. Sve drugačije bi mi bilo gubljenje vremena. Samo bih produživala vrijeme kuhanja mičući istog trenutka, a to mi nije cilj - muvati se i zadržavati. Znači, kad se npr. prvi dio sataraša (luk i paprika) počne krčkati, ja ne letim baciti ljuske - već oguliti paradajz, a kada je sve zajedno u loncu, onda se posvećujem čišćenju. A za to imam puuuno vremena, sigurnih 30 minuta dok se npr. sataraš kuha.
    Čistunice moje, mislim da se previše muvate.
    Moja je pokojna baba imala jednu uzrečicu: "Kad spremaš-spremaj, kad kuhaš - kuhaj, kad jedeš - jedi, kad sereš - seri."

koryanshea's Avatar

btw da malo obranim mamu svoju, njoj sve to doslo iz NJENE traume iz djetinjstva, kada je morala pospremat stol odma a bila je jedino zensko dite u kuci, a niko nikad nije vidija da musko pospremi stol, jelte, znate kako je...
    tako da san ja kontra njenoj kontri
    a one bombe su uglavnom zbog toga sta kuha sto obroka odjednom. za mamu

AdioMare, mislim da nije toliko problem u skupljanju svog smeca na jednu hrpu prije bacanja u smece (bar meni nije, ja si namjestim jednu vrecicu na pult u koju ide sve, pa ju bacim kad sam gotova), meni je fuj to bacanje U SUDOPER. eew!

meda's Avatar

Quote Originally Posted by AdioMare
    Ponekad i ja prvo frknem ljusku u praznu čašu od jogurta, prazan škarnicl ili kutiju od jaja, neku vrečicu na stolu ili slično... ne jer sam prljava i lijena,
    ja isto radim ako cu to sve zajedno baciti u smece, ali ako necu onda mi je to dupli posal. prvo baciti u sudoper, ili ostaviti negdje, i onda opet kupiti i baciti u smece.

a nisam ni cistunka ni radisna

AdioMare's Avatar

Meni se to ne čini kao dupli posao, već posao koji se radi u prvi slobodni trenutak od one stvari zbog koje se to i događa. Inače se stvar prolongira, a mene to smeta.
    Zašto bi mi bio problem pokupiti ljuske nakon što sam ih već jednom odložila ? Pa nisam lijena!

zhang's Avatar

Quote Originally Posted by koryanshea
    ja si namjestim jednu vrecicu na pult u koju ide sve, pa ju bacim kad sam gotova), meni je fuj to bacanje U SUDOPER. eew!
    ovako i ja. uvijek imam neki škarnicl ili vrećicu u kojoj je bilo voće ili povrće. puno mi je praktičnije, ne moram svake sekunde bacati u smeće, a nije mi posvud uokolo i ne stvara mi nered. kad sam gotova, samo bacim u smeće.

clumsy mom's Avatar

Pošto mi je kanta za smeće u jednom od elemenata kuhinje (napravljen namenski za kantu i za plinsku bocu) onda svaki čas moram otvarati vratanca i ubacivati kore i ljuske. Da ne bih prljavim rukama svaki čas pipkala ručicu na vratancima ja sam pored sudopere stavila jednu plastičnu činiju u koju ubacujem smeće dok kuvam a onda na kraju sve to fino frknem u kantu

Inače, mi sređujemo momcima sobicu :D . U sredu smo okrečili a danas je stigao nameštaj. Još da kupimo zavesu, luster i Tv za dnevnu (a ovaj iz dnevne zajedno sa zidnom policom prebacimo u njihovu) i kačim sličice.

Danas sam zbog svega toga sva euforična. Dobili su ugaoni ormar u koji staju sve njihove stvari pa mi je ostao ceo jedan prazan regal i sad čekam da se uspavaju i da reorganizujem stvari po kući. čak sam i tepihe vratila iako sam rekla da ih do novembra neću videti na parketu ali sve mi je tako lepo i čisto i tuga je da mi samo oni jadni stoje urolani u gostinskoj sobi

Čak sam i knjige iznela iz kutija i poređala po polici

zhang's Avatar

clumsy, za promjene
    nas sređivanje ostale dvije sobe čeka ovu zimu i baš se veselim :D

Vishnja's Avatar

Citam vas i citam, i gotovo nista ne sklanjam po kuci, mada smo sinoc doputovali i po celom stanu se vuku slani peskiri, kese, igracke, knjige, suveniri sa letovanja...No, to pripisujem apstinencijalnoj krizi posle 15 dana pauze na "Rodi"...
    Od euforicno- uredne domacice kakva sam bila na pocetku braka, preko umorne majke jednog deteta koja se vecito busala u grudi kako sve stize, u drugoj trudnoci sam konacno slozila prioritete u svojoj glavi i otada radim kad i kako stignem, gledajuci da najpre posvetim paznju deci, muzu i sebi (ne nuzno tim redom), a potom i odrzim neki minimum u cistoci. Vec punih pet godina imam pomoc u kuci jednom nedeljno, jer sam odavno sebi i mm-u razjasnila da mi je to vaznije od kupovine garderobe ili bilo cega drugog. Ostatak posla obavim, uglavnom, savesno - sudovi su svako vece u masini, kupatilo prebrisano u par poteza (zivele dm-ove maramice za wc!), nered sklonjen... a ako i ne stignem, ili nemam volje, sa uzivanjem se prepustim citanju, forumiranju, House-u ... uz zadovoljno groktanje...

kahna's Avatar

...moja mama recimo razbije jaje i umjesto da ljusku odmah frkne u smeće, ona prvo u sudoper. guli krumpir i ljuske ostavi u sudoperu, mlijeko uzme iz hladnjaka i ne vrati ga odmah natrag itd. :? ne kužim...
    Oooo moja radi isto ovo, kad peće kolače za Božić npr. ja ne prilazim sudoperu da me herc ne strefi.
    Ima tu ljuski od jaja, papirića od vanilin šečera i razno raznih inih. brašna, zamazanih zdjela, sve jedno na drugome, natopljeno vodom - bljak!
    Isto joj se ne da jedno po jedno bacati u smeće - ali sredi to sve ona odmah poslije

Ja sam druga priča, kad kuham - kako imam smeća tako i bacam u kantu, otvorim element, i odklopim kantu i direkt u nju - i tek onda nemam dupli ili odugovlačujući posao

clumsy mom :D za sobicu.

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast