Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 332

Tema: Koliko ste zaista pedantne

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kahna, dušo, rekoh ti, mi smo seke bliznakinje, koje vučemo svoje "traume" iz djetinjstva i meni je kanta otvorena i samo frknem vrećicu vanilin šećera.

mada, ponavljam, referirajući se na AM-in post - moj ručak tako često postane večera. al moji su se na to već navikli. u biti su presretni da bilo što dobiju jesti.

clumsy - kako mislite spremiti igračke u sobu ? mi imamo plastične kutije za svaku vrstu igračaka. za bebe, za plišance, za plastično suđe, za farmu, za plastične male životinjice.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

clumsy - kako mislite spremiti igračke u sobu ? mi imamo plastične kutije za svaku vrstu igračaka. za bebe, za plišance, za plastično suđe, za farmu, za plastične male životinjice.
    Hehehe, pametna Clumsy je dala da se naprave kreveti sa fiokama ispod za kabaste iračke - kamione, plišance, kućice. Sitnije igračke kao što su kocke, životinje, mali autići su u plastičnoj vertikalnoj stalaži sa 4 duboke fioke.Jedino što se vidi od igračaka u sobi su 2 staze za automobile. A pošto je ormar ugaoni i jedan deo ima mesta za vešalice kao za ormar odraslih onda ispod okačenih jaknica ima mesta za jednu dooobru kutijetinu za odlaganje nečega, recimo plišanaca.

Dakle, toys-problem SOLVED :D

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da malo podignem

Zanima me koliko često se posvetite detaljnom čišćenju ( sori ako ste već pisale o tome, ali nisam imala cajta čitati svih 6 str. ), znači:

- čoškovi ( uglovi ), lajsne...sve ne baš dostupne zone i ne na prvi pogled vidljive ( pošto to u brzinskom čišćenju ne obuhvatim baš često - čitaj: rijetko - tipa, kad usisavam ili brišem pod nije da baš uvijek kleknem i s krpicom brišem prašinu u kutovima oko frižidera, pećnice, mašine i sl. ) i kad vidim često zažmirim

- vrata od soba i štokove

- elemente iz nutra i izvana

- iza i ispod garniture( trosjeda, fotelja i sl, ako su vam uz zid sobe )

- frižider

- stolice ( čeeesto se zabezeknem koliko se prašine na to hvata )

Ako se sjetim dodati ću još toga.

Inače nisam pedanterija i čišćenje mi teško pada, imamo sobu - svaštaru u kojoj završi sve što treba i ne treba, a o tome bolje da ne iznosim detalje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam zapravo jako pedantna s vremena na vrijeme, i to najčešće za vrijeme PMS-a
    tada me uhvati detaljno čišćenje, i to svaki put nećeg drugoga npr. prošli mjesec je to bila kuhinja (ormarići, pečnica , iz elemenata...), ovaj mjesec pločice i fuge u kupatilu.
    A ostatak vremena držim sve poprilično uredno, svaki dan očistim WC, usisam dva put tjedno a toliko puta brišem i prašinu. Ima naravno dana kad mi se ne da ni suđe oprati.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

čoškovi ( uglovi ), lajsne...sve ne baš dostupne zone i ne na prvi pogled vidljive ( pošto to u brzinskom čišćenju ne obuhvatim baš često - čitaj: rijetko - tipa, kad usisavam ili brišem pod nije da baš uvijek kleknem i s krpicom brišem prašinu u kutovima oko frižidera, pećnice, mašine i sl. ) i kad vidim često zažmirim
    U principu uvijek kad brišem podove (a to je po potrebi), detaljno ih obrišem.

vrata od soba i štokove
    e ovo stvarno rijetko, kad se sjetim, možda u vrh glave dva put godišnje

elemente iz nutra i izvana
    izvana po potrebi, najrijeđe svakih mjesec dana, iznutra svaka dva tri mjeseca

iza i ispod garniture( trosjeda, fotelja i sl, ako su vam uz zid sobe )
    ovo je posao za muža, ja trudna to ne radim

frižider
    isto po potrebi, mogu izdržati i do tri mjeseca bez čišćenja, ali ako mi se nešto prolije onda očistim cijeli fridž

stolice ( čeeesto se zabezeknem koliko se prašine na to hvata )
    kad me uhvati luna, najčešće ih ni ne pogledam (sad sam ih pogledala, ima malo prašine između letvica ali nije strašno)

Inače, nemam neki raspored čišćenja, niti to radim svaka tri sata po difoltu, kad me uhvati manija ne stajem i najmanji ćošak grebem tri sata ako treba.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Od čitanja ovakvih topika danas sam:

- počistila trećinu elemenata u kuhinji 8)
    - izribala kupaonu ( po meni cijelu, ali bojim se da bi koja od vas pronašla još koji kutak netaknuti )
    - izglancala šparet i oprala suđe preko nekoliko puta tako da je sad kuhinjica u punom sjaju ( barem što se tiče sudopera i špareta ), jer ja nemam gospođu perilicu, a inače mi nije problem tipkati dok suđe čeka
    -počistila cijeli regal u dnevnom i onaj stakleni dio-sve povadila sitnice, prebrisala, malo prorijedila i vratila na mjesto
    -oprala vrata i prozore na kuhinji i kupijoni
    -oprala čoškiće sa krpicom ( čak sam i kleknula 8) )
    -počistila stol u dnevnom od papira, nepotrebnih letaka, reklama i svega što ne pripada tu, a uvijek je tu
    -pokušala dovesti u red igračke koje je G izvukao ( mada to baš i ne smatram neredom )

khm...možda za neke nije puno, ali za mene je i previše ( naravno uz kuhanje ručka i nekih klasika stvari )
    Eto šta čovjeku naprave ovi topici, za poludit

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kavin :shock:

ovo što ti učini danas ja učinim u godinu dana

jedino kupaonu perem skoro svakodnevno

suđe pere mašina

a ostalo

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš mi je drago što je ovaj topic izniknuo

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa da vidiš kako sam bila vrijedna

Muž radio čitav dan, a meni se nekaj zmrdala peć za centralno i nije bilo grijanja, pa sam G torpedirala kod bake i dede ( nisu smjeli odbiti u ovakvoj situaciji ), a nisu namirisali moj plan 8)
    I onda udri da se zagrijem, jer ovaj mali ventilatorčić niš koristi, a kako da ženi nebude hladno, a nema muža kući da ju on zagrije, nego da riba, pere i čisti

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa

tak treba! volim kad mi dižeš moral
    o'ma mi je duši lakše

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam neki dan, nakon sto godina, oprala prozore. Vani je snijeg padao ko blesav, malo su me i prolaznici cudno gledali, ali....inspiracija je inspiracija.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zorana, bila si u PMS-u, priznaj!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa

tak treba! volim kad mi dižeš moral
    o'ma mi je duši lakše

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Eto šta čovjeku naprave ovi topici, za poludit

Kad malo bolje razmislim već se godinama uspješno odhrvavam ovakvim i sličnim topicima , hoću reći onome što izazivaju
    I da..prozore uvijek perem po mračini, nekako mi šteta trošit na to vrijeme po danu

Kupaona...to mi je bolest, sve drugo..kako me kad uhvati inspiracija

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

KOd mene postoje stvari koje se rade svakodnevno , svako vece spremam dnevni boravak i kuhinju ,skupljam igračke redovito. Kupaonice perem svaki drugi dan ,dječju sobu usisavam 2-3 x tjedno.Veš čim se skupi

Budući da živimo u velikoj kući još uvjek ostane puno toga netaknutog

Od prije tjedan dana imam tetu koja ima ulogu domaćice tako da ću si dosta toga skinuti s leđa :D

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zapravo sam žrtva kuće i to doslovno..Pametno sam odlučila ovojeto dignut laminat iz cijelog centralnog dijela i staviti predivne bež pločice koje su doslovno gledaj a ne diraj...odnosno levitiraj..

Najmanje jednom dnevno moraju se oprati(tu je ipak pas)a onda to vuče i još puno drugih stvari.Srećom, djeca su dovoljno velika da svoje sobe sami sređuju.I dalje mi je kupaona svakodnevna a te čudne stvari tipa..štokovi..vrata lajsne uglavnom dva puta godišnje...nekako pred Uskrs i pred Božić.

Ispod namještaja obavezno i često...brisanje a prašina dva puta tjedno ili češće...zavisi...jel sunce tuče pa se vidi il je oblačno pa se ne vidi sve

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni stvarno pms pomaže, znači, s obzirom da imam pcos, nije često

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moje čišćenje ide ovako, ploćice svaki dan pošto su skoro pa bile i nisu glatke pa moran tu i tamo kleknit i uprit svon snagn da bi oprala kap od vode koja na njima potamni (proklela i proklinjen dan kad san ih kupila)
    Usputj jednom mj. ih peren sa kiselinon za fuge jer piju fugu koju navodno majstori nisu dobro oprali kada su ih fugirali...
    Pitam se jel to uopće moguće s obzirom na cijenu koju smo platili za nih...
    Dalje, špaker svaki dan, kuhinju kompletno jednom tj, štokovi, lajsne, regal dva puta tjedno, soba generalno (znači i penjanje na komodu da bi oprala sam vrh ormara) jednom tjedno, kada staklena jednom tj (Kolpa san za staklo rješava ostale dane), školjka i lavandin dva puta tjedno, za suđe iman mašinu i mislin da bi to bilo to.
    Stakla po potrebi... Lampe i lustere dva puta tjedno.
    Usisavam jednom tjedno.
    E sada ovo možda zvući bolesno i mogu ne čistit ali kada je sve čisto onda san jednostavno prezadovoljna i smirena.
    Ne mogu funkcionira drugačije. Čistoća me smiruje.
    btw, igračke se sve svaku večer pospremaju...
    To je to

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gaj molim te pojasni mi ovo s kiselinom za fuge..??Meni su fuge bež, odnosno trebale bi ostati bež ali na mjestima su potamnjele..grrrrr..tamo gdje se često gazi.
    E sad, mislila sam kupit onaj parni čistač.... !!??

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni su fuge isto bež i sada su navodno pločice pospugale tu fugu jer stalno neke fleke izlaze po njima. Kao neko crnilo. Kiselinu san kupila u Ferotermu jer san ih tamo reklamirala pa su mi oni to savjetovali, a zove se Keranet Liquido. Pere i fuge i pločice.
    Samo pazi, moraš imat rukavice i razridit je sa vodon. Jedna boca je za više pranja. I nemoj puno trljat po fugama dok po pločicama možeš.
    Kod mene se stanje popravilo...

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

E i ja sada kupujen Kercherov usisavač na paru koji ima deterđent u sebi pa ću baš vidit oće li mi pomoć sa pločicama :/

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj babel prvotno napisa
    kuhinju kompletno jednom tj, štokovi, lajsne, regal dva puta tjedno, soba generalno (znači i penjanje na komodu da bi oprala sam vrh ormara)

Lampe i lustere dva puta tjedno.

:shock:

Nije ni čudo da moje doma zgleda tak kak zgleda, nije baš za opisivati

Mislim kad zglancam jednom u ..khmkhm.. sve se blista kao kod tebe

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dobro, ako me sjećanje ne vara, nismo odredile neku skalu pedantnost.

Definitivno nisam na vrhu, ali babel je vrlo vrlo blizu;
    za sam vrh fale joj naravno nakvaknjaci i ina pomagala

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    nakvaknjaci i ina pomagala
    Neću se praviti da znam 8) pa pitam :?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Citiraj kahna prvotno napisa
    nakvaknjaci i ina pomagala
    Neću se praviti da znam 8) pa pitam :?
    Nema ti druge draga nego pročitati svih 6 stranica (lagano štivo)
    Nećeš požaliti vjeruj, niti ne slutiš što sve propuštaš

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moram odrediti prioritete -
    žongliram sa vremenom ovdje i onim malo slobodnim, da pročitam knjigu "odgojite dijete bez vikanja" ( imam ja puno problema 8) ) tako da mislim da mi je duševni mir moga djeteta bitniji....ili - naravno

Ak je baš tako "lagano štivo" ( što vjerujem da je barem što se čitanja tiče ) budem ga se potrudila pročitati, a ti ako budeš imala grižnju savjesti ( ) da ću jedan dan duže biti u neznanju kako se bolje iskontrolirati kad me ulovi napad nas mama ( deklariranih i voljnih promjeniti to ) vrištalica slobodno objasni da si olakšaš dušu

hihihi

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj babel prvotno napisa
    E i ja sada kupujen Kercherov usisavač na paru koji ima deterđent u sebi pa ću baš vidit oće li mi pomoć sa pločicama :/
    Meni su pločice srećom ok, osim što su gledaj a ne diraj..ai mi fuga tamni a to mi ide na živce, jako...

od bež se pretvorila u smeđu...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gdje sam ja bila kad je ovaj topic bio aktualan :shock: :shock:

osim sto ne peglam i nemam zavjese i stolnjake, vidim se u puno postova kahne i mc. posebno bih naglasila svoje zgrazanje bacanjem smeca u sudoper - to mi nikad, nikad nece biti jasno. moze li mi netko reci zasto guli krumpire i reze povrce u sudoperu? zasto to ne radi na radnoj plohi pokraj sudopera? zar je lakse skupljati mokre ostatke pomijesane po sudoperu nego pokupiti s radne plohe? :? zaista bih voljela znati nacin razmisljanja koji dovodi do toga, iskreno...

a vidim da jedna stvar nije spomenuta, a to su spuzvice za pranje sudja. gdje vam stoje? u sudoperu, mokre i prljave, ili iscijedjene i oprane, na svom mjestu, pokraj (opranog) sudopera? nema mi goreg nego vidjeti zmazanu, mokru spuzvicu kako se pljesnivi na dnu sudopera. nakon sto se recimo u njemu pralo sudje, pa cistilo povrce, pa bacalo smece od povrca, ljuske od jajeta, itd. voljela bih objasnjenje i za to (neugodno mi je pitati svekije, ciju kuhinju zaobilazim iz gore navedenih razloga)...

inace, imamo cistilicu za vece poslove, a cjepidlacenje je prepusteno meni.

mahnito bacam stvari. komad odjece koji se nije nosio neko vrijeme - caritas. novine od prije dva dana (gdje je smisao cuvanja casopisa nakon dan-dva??) - smece. papiri, letci - smece. ne podnosim nagomilavanje stvari. imam dva predmeta iste vrste? bacam ili poklanjam jedan. itd.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja definitivno nisam pedantna niti tome stremim.

al - povrce i kompostni otpad ima svoju kutiju koja stoji na radnoj plohi, prazni se svakodnevno u kompostaru u dvoristu, pere takodjer redovno - po praznjenju.

spuzvica za sudje je isprana i iscijedjena i stoji na sudoperu - iako se u njemu mozda i gomila neoprano sudje

igracke mogu preskakat i dva dana. uopce me ne zarezuju. jedino mi smetaju sitni komadi na koje je nezgodno stat i one neke "interaktivne" igracke koje kad sutnes u mraku pocnu muuuuuukati ili pjevati neku nebulozu i slicno uglavnom - rastresene igracke mi nikako nisu prljavstina i smece...

prozore perem stvarno kad me uhvati inspiracija i, evo, zadnji put je to bilo prije jedno sedam-osam mjeseci... zavjesa nemam.

i, kako sam ja kraljica antirutine , nemam apsolutno nikakav raspored za ikoji posao u domacinstvu - od pranja sudja, od ribanja sporeta, od pranja prozora (heheheheh), mijenjanja plahti ili kuhinjskih krpa ili spuzvica, luftanja madraca, pranja kupatila, usisavanja i brisanja podova i ostalog... sve radim kad mi dodje...

i jos uvijek ljudi dodju kod nas i jedu kod nas i neki su i prespavali kod nas... :shock: 8)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    igracke mogu preskakat i dva dana. uopce me ne zarezuju. jedino mi smetaju sitni komadi na koje je nezgodno stat i one neke "interaktivne" igracke koje kad sutnes u mraku pocnu muuuuuukati ili pjevati neku nebulozu i slicno uglavnom - rastresene igracke mi nikako nisu prljavstina i smece...
    Ne znam jel mi veći gušt stati na lego kocku ili slušat kako odnekud svira blagajna. Roza

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja kumpire gulin na salveti i onda to zamotano bacan u kantu za smeče.
    Čemu gulit u sudoperu i nagomilavat sebi posa oko čišćenja.
    Spužvica mi stoji u posudi van sudopera.
    Ne znam šta su nakvaknjaci ali sada san se sitila da san zaboravila napisat da bonogracije jednom tj prebrišen pošto su crne pa se sve vidi.
    Mene jednostavno žulja ako nešto od toga šta san nabrojila izostavin.
    To je moj način funkcioniranja. Vanjska vrata dva puta tj, mramor na prozorima...Sve se mora pobrisat.
    I pitare u kući jednom tj. peren pošto su gipsani nekako uvik djeluju šporki :/
    Peglan sve, moja mama čak i gačice ali eto ja njih ne. Odlučila san se odmetnit
    Ja znam leći u krevet i nabrajat šta se moran napravit :/
    I man malo dite, trudna san i radin ali iz kuće
    Ali volila bi da nisan takva

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ajme kod nas kad dođu prijatelji na večeru, pa kada odu bilo to 1, 2 ili 3 u noći, MM i mala idu leći a ja moran oprat kuću, sredit suđe, sve dignit, pobrisat vratit u red jer mogu otić leći ali neču zaspat jer će me mučit taj nered :/
    Zato ostanen, sredin i mirna.
    Svijetle pločice, gotovo bile i tamni namještaj...sve se vidi
    Eh jesan znala odabrat

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

litala, što ja tebe volim 8)

baš mi je drago da nisam usamljena u načinu čišćenja.

jedino što je kod mene razlika što nemam mjesto za kompost. al ćemo ga uskoro imati. i što ja stalno slažem igračke. već sam i u uvjerenju da djeci smetam kolko im slažem igračke i stalno pazim da se neki komad ne izgubi i da svaki bude na svom mjestu. al moram i ja imat neku slabost.

neki dan me MM gledao u čudu kad sam mu za nekoliko stavri koje sam odabrala za novu kuću, objasnila da su odabrane da bude praktičnije . samo je komentirao, 'znaš, to se zapravo treba čistiti ne skrivati'

normalno da ćemo (ne samo ja) čistiti ali da baš nisam pod imperativom da to treba odmah i sad. najbolje je pričekat inspiraciju

- pločice u kuhinji nikako bijele jel se vide flekice od masnoće.
    - fuge sivkaste da se ne vidi kad počnu 'prirodno' siviti
    - kutna 'ružnije' boje da bude bolje zakamuflirana od 3 kom djece
    - bez stakla na elemntima da se ne vide packe (a i sigurnost je u pitanju)
    - minimalno zastora (bilo bi i manje da MM nije inzistirao na nekima)
    - tepisi isključivo na strateškim mjestima gdje predviđam moguće sjedenje na podu pa da ne nažuljam zglobove
    - bez stoljnjaka (vidjet ću ako će biti potreban eventualno onaj obični plastični dok cure ne dođu do punoljetnosti)

- ima toga još...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Uh, pedantna sam... plus što mi sve mora biti u "ravnini" (rolete, papiri, stol, čak i ako je "razbacano", razbacano je po nekakvom redu ). Bolest, znam, ali još me ne opterećuje, a imam samo jedno dijete pa stižem sve svoje mušice namiriti.
    Ajde, imam dana kada je sve u kaosu ali rijetko, rijetko.
    Za veća pospremanja/čišćenja imamo gospođu koja to radi tako da ne gubim vrijeme na to ali pazim na detalje (mrvice, dlake, fleke i sl.).
    Kupaona mi je posebno važna pa to glancam li ga glancam.
    Spužvica mi je uvijek čista i suši se ili kraj sudopera ili na radijatoru.
    Recikliram koliko mogu (staklo, papir, plastiku).

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    - pločice u kuhinji nikako bijele jel se vide flekice od masnoće.
    - fuge sivkaste da se ne vidi kad počnu 'prirodno' siviti
    - kutna 'ružnije' boje da bude bolje zakamuflirana od 3 kom djece
    - bez stakla na elemntima da se ne vide packe (a i sigurnost je u pitanju)
    - minimalno zastora (bilo bi i manje da MM nije inzistirao na nekima)
    - tepisi isključivo na strateškim mjestima gdje predviđam moguće sjedenje na podu pa da ne nažuljam zglobove
    - bez stoljnjaka (vidjet ću ako će biti potreban eventualno onaj obični plastični dok cure ne dođu do punoljetnosti)

- ima toga još...
    - mm uzeo neke koje nisam ja odabrala, psovala sam mu sve redom dok nisam nakon par dana skuzila da se na njima uopce ne vidi ni prasina, ni mrlje ni ikakve flekice... nisu lijepe al su dusu dale
    - fuge sive, ne sivkaste - nego pravo sive - ne mogu potamnit ni da hoce
    - kutnu sam trazila bila mjesecima netapeciranu, htjela sam drvo, golo drvo. po ducanima mi se "smijali" da toga nema, da zasto mi treba - ja objasnjavala da imam malu djecu i da hocu nesto sto mogu jednostavnim pokretom prebrisat a ne ribat i prat i susit i gledat flekavo nismo nasli pa smo napravili sami - dvije drvene klupe - dusu dalo
    - elementi bez stakla
    - zavjese samo u spavacoj i zastori u dnevnom zbog toga sto su balkonska vrata na jugu
    - tepisi - sto je to? imali smo dva pamucna "tepiha" koja se mogu jednostavno oprat u masini...
    - stolnjak?? nema stolnjaka u kuci. imali smo stolnjak vani, na vanjskom stolu koji nije bio lakiran (ono egzoticno drvo) pa mi je bilo draze da za vrijeme jela bude stolnjak na stolu - ali nema straha - nisam ga u zivotu ni jednom opeglala

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    - stolnjak?? nema stolnjaka u kuci. imali smo stolnjak vani, na vanjskom stolu koji nije bio lakiran (ono egzoticno drvo) pa mi je bilo draze da za vrijeme jela bude stolnjak na stolu - ali nema straha - nisam ga u zivotu ni jednom opeglala

ma kakvo peglanje stolnjaka. ja mislila na pranje
    ovi se samo brišu

možda bolje da se maknemo odavde. upropastiti ćemo topic vrijednim ženama

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljestvica pedantnosti... hm... ne bih bila baš visoko plasirana .

Prošlog sam Božića htjela staviti naljepnice s božićnim motivima na balkonska vrata na dječjoj sobi, i skužila da već na njima imam naljepnice... ostale od PROŠLOG Božića.

Inače, različite vrste nečistoće me različito nerviraju. Ono što ne vidim, npr. prašina na vrhu ormara, me uopće ne dira. Prašina na ekranu tv-a...pa, recimo da prođe neko vrijeme od kako to registriram do trenutka kad reagiram. Prašina na podu i pod krevetima se uklanja odmah.
    Kupaonu se trudim čistiti što češće, ali lustere i lampe diram valjda jedino kad mijenjam žarulju (ajde, dobro, usisivačem pokupim paučinu).
    Volim da mi je kuhinja čista, a i mora biti kad je bijela, a u nekom svom naletu sadomazo entuzijazma sam kupila i svijetložute podne pločice (srećom mi je ostalo toliko razuma da odaberem smeđe fuge). I, da, spužvice i sperilki moraju biti isprani nakon upotrebe i čvrsto ožmikani.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    možda bolje da se maknemo odavde. upropastiti ćemo topic vrijednim ženama
    nemoj tako. i nama picajzlama je prakticni dio uredjenja stana jako vazan.

i ja sam birala sive fuge, staklo umjesto plocica u kuhinji (brise se pogledom!!), sjajne elemente u kuhinji i kupaoni (masni otisci se ne vide, iako su bijeli!), kutna garnitura srednje tamne boje od microfibre (isto se cisti pogledom!), raspored namjestaja koji omogucava lakse ciscenje i teze nakupljanje nereda, plocice u velikom dijelu stana zbog lakseg ciscenja... nemam zavjese, tepihe sam uvela prisilno. nemam stolnjak nego stakleni stol sa sarama koji se lako cisti i na kojem se ne primjete otisci sve dok ih ne bude bas jako puno. itd itd.

moram reci da ne primjecujem otiske na staklu na regalu u dnevnoj sobi :? mozda jer nije na direktnom udaru sunca? ili moja cistilica to redovno cisti a da ja ni ne znam?...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nego da. zasto ne peglam.

metodu susenja vesa sam pretvorila u filozofiju. susim iskljucivo izravnat ves, bez kvacica, u stanu (osim velikih stvari). majice na kojima ne zelim da se vidi crta od susenja stavljam na rubne zaobljene dijelove. svako malo provjeravam sto se osusilo pa to skidam, reorganiziravam ostatak vesa na susilu, premjestam na drugu stranu da se ne bi vidjela crta. skidam sa susila istu sekundu kad je suho. itd. i zaista ne vidim razliku izmedju speglanog i ovakvog vesa (ok, osim kosulja itd, iako njih susim na vjesalicama da bi ih bilo lakse ispeglati).

a kad susim na balkonu, vrijedi zlatno pravilo: jedna boja kvacice jedan komad odjece. to ne doprinosi boljoj osusenosti ali doprinosi mojoj psihickoj ravnotezi srecom pa imam samo tri boje kvacica, ubila bih se da ih je vise pa ih moram rasparivati...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    a kad susim na balkonu, vrijedi zlatno pravilo: jedna boja kvacice jedan komad odjece. to ne doprinosi boljoj osusenosti ali doprinosi mojoj psihickoj ravnotezi srecom pa imam samo tri boje kvacica, ubila bih se da ih je vise pa ih moram rasparivati...
    ovo sad radila i ja dok muž nije pobacao sve kvačice i ostavio samo bijele

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Citiraj Felix prvotno napisa
    ovo sad radila i ja dok muž nije pobacao sve kvačice i ostavio samo bijele
    Na ovo moram

Nekad i ja slažem, ustvari kad bolje razmislim, više sam prije pazila na takve stvarčice, sad nemam vremena.

Nisam ja ne znam kako pedantna koliko sam redovita i disciplinirana
    Cilj mi je da sve bude na svom mjestu i koliko toliko čisto.
    Neće me ubiti malo paučine iza zavjese (da imam ih i obožavam, al ih perem 2 x godišnje).
    Ne smeta mi niti mrvica ak sam npr. jučer usisala pa ju ostavim dan dva na podu - fala bogu pa mi ih dijete ne skuplja

Ali ne mogu otiči spavati a da mi u suđerici ostene oprano suđe ili nedajbože zamazano u sudoperu,
    ili ušpricana ploča - to glancam čim se ohladi iza kuhanja
    Povrće gulim u sudoper - ali zato kaj u njemu nikad ništa nema i prije negoli ga idem oprati ljuske pobacam u smeće,
    nema šanse da sve zalijem vodom - ko moja majka npr. i natrpam još 500 drugoh stvari i smeća.

Spužvica ako slučajno ostane mokra u sudoperu preko noći - ujutro leti u smeće - to nikako ne toleriram.

.... mogla bi do u nedogled :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

dok nisam rodila prvo dijete bila sam izuzetno pedantna, možda čak pretjerano. svakodnevno usisavanje, pranje podova, pranje prozora bar dvaput tjedno, kupaonu sam stalno brisala, kuhinju isto,...

a sad, imam dvoje djece, puno toga je preuzeo mm - usisavanje, prašina, ni približno nam nije uredno kao prije djece, ali me ne brine previše, pomirila sam se da uvijek u vidokrugu imam bar 17 manjih i većih igračaka 8)

i dalje opsesivno peglam sve osim čarapa ( mlađoj curi zasad još i čarape peglam, to prestajem negdje s 18 mjeseci)
    nema šanse da ista vrsta odjeće u istom redu na balkonu nema i istu boju štipaljke, to mi je bolest i uvijek sam govorila da ću nastojat da moja djeca to ne čine. kad mi je kćer počela "pomagat" oko robe vrlo brzo me počela kopirat. nema šanse da pomiješa boje :shock:

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Volim da mi je uredno u stanu, ali nisam pretjerano pedantna kao jedna moja poznanica koja kada djeca peru ruke u kupaonici odmah sa krpom briše pod da ne bi ostale kapljice vode :/ .
    Vikednom usisavam, brišem prašinu, bacam stare novine i bezpotrebne papire.....prozore i vrata perem po potrebi /par puta godišnje/, tepih imam samo u Tarinoj sobi, koji također tu i tamo operem.....
    Volim da me ujutro ne dočeka zmazano suđe, volim da mi je radna ploha u kuhinji čista kao i pećnica......
    Uglavnom ne patim za tim da mi je sve tip top ali se bolje nekako osjećam kada mi je uredno.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: re

Citiraj panterica prvotno napisa
    nema šanse da ista vrsta odjeće u istom redu na balkonu nema i istu boju štipaljke, to mi je bolest i uvijek sam govorila da ću nastojat da moja djeca to ne čine. kad mi je kćer počela "pomagat" oko robe vrlo brzo me počela kopirat. nema šanse da pomiješa boje :shock:
    i moj, kad se igra s kockicama, odvojeno slaze kockice razlicitih boja. to je vrlo rano poceo. a ne bih rekla da je vidio od mene, stvarno rijetko susim ves na balkonu. mislim da su geni

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa kupite kvacice u samo jednoj boji.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to nije to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje spuzve se uredno cijede i suse, medjutim ja sam jedna od onih koje povrmeno frknu kojesta u sudoper i na kraju sve pokupe i pobacaju. Doduse, obicno nakupljam sve u nekakvu kesicu ili paketic od povrca i sl. I sad, nije mi jasno ovo o dodatnom poslu koji je netko spomenuo. Zasto je veci posao nesto guliti u sudoper pa onda odnijeti u smece u odnosu na guljenje necega na radnu plohu pa odnosenje u smece?
    Moja, u naletima picajzlasta, u naletima nemarna dusa se pita, zasto je ok imati u sudoperu prljavi tanjur, a fuj je imati u sudoperu ostatke guljenog povrca koje se tu zadrzi uglavnom nakratko, dok se ne zavrsi proces pripremanja hrane?
    Kvacice necu komentirati, znala sam da cemo se kad-tad na njih vratiti.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja imam tu bolest sa kvačicama, a i sa redom slaganja odjeće na štrik itd, itd..
    Jedino što su meni te prisilne radnje pomalo :/ pa nedam da drugi primjete i kad me MM pita veli da je to sasvim slučajno
    On je umjetnik, kod njega svašta prolazi

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja gulim na papirnatom ubrusu na radnoj plohi i samo smotam i frknem u smeće. Ne čistim ništa.

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •