a ja kad vas čitam se osjećam ko onaj ifin/pikulin tuljan :/
a ja kad vas čitam se osjećam ko onaj ifin/pikulin tuljan :/
A da li čarape vješate na štrik tako da one koje su u paru vise jedna do druge? To je moja mama radila, i uvijek me špotala što ja to tako ne radim i što onda netko od susjeda može zaključiti kako smo nemarne i loše domaćice i kako nam je i ostatak kuće u kaosu. Isto tako, slaganje robe po boji, kao i vješanje bolje robe na štrik bliži cesti, ne daj Bože da bi se nešto sa zakrpom, ili još groznije - rupom, objesilo da to susjedstvo vidi. Ajde, bar nije patila na boju kvačica...
koga?cvijeta73 prvotno napisa
![]()
ja gulim na papiru iz čiste lijenosti jer je lakše smotat i bacit, nego skupljat oguljotine mrkve i krumpira i ostatke blata po kuhinji, šta ne?
[quote="Audrey"]A da li čarape vješate na štrik tako da one koje su u paru vise jedna do druge? To je moja mama radila, i uvijek me špotala što ja to tako ne radim i što onda netko od susjeda može zaključiti kako smo nemarne i loše domaćice i kako nam je i ostatak kuće u kaosu. [quote]
Naravno da čarape vješam na ovaj način 8)
Jedino što to ne radim zbog susjeda
marta, misliš na ove ostatke i oguljotine?
Ja to u smeće bacam.
Kakvo blato po kuhinji? Mogla si jos dodati i komadice zivotinjske lesine, ljuske abortiranih kokosjih potomaka....
Daj, Zorana...
Blato s krumpira sam mislila. Nema ga do koljena, to si u pravu![]()
Znas da moram bar malo otici u krajnost.
Krompiri koje ja kupim budu cisti, zato me malo zbunilo to s blatom.
Šta ne staviš odmah tog belju svog![]()
Najdražeg.
I ja sam malo karikirala. Nisu ni moji toliko blatni. Al mi se neda prati poslije svejedno![]()
Prati sta? Nakon sto pokupis drek iz sudopera, samo speres vodom, eventualno i sa deterdzentom i eto. Ili, kao ja, nakupljas sve u nekakvu kutijicu ili vrecicu iz koje si otpakovala nesto....obicno se nadje nesto sto je tako i tako za smece pa onda samo u to natrpas otpad od povrca.
Ok, u sudoperu je lakše.
Ja sam se prvenstveno referirala na radnu plohu. Pa spomenula svoj papir. I blato.![]()
U sudoperu peru cure. Pa naprave poplavu![]()
Pa ja prvo krumpir ( mrkvu... ) operem pa ga onda idem guliti ( kaj vi ne? ), jer ako ga ne operem sva ta prašina pređe na njega oguljenog i onda moram pet puta ispirati nakon što ga ogulim, a ovako 2 puta otprilike. Onda ga i ogulim u tom istom sudoperu gdje sam ga oprala ( naravno praznom, ne punom suđa, tak baš nisam luda, pa da poslije i suđe moram prati od te zemlje i spužvicu) i poslije bacim koru i operem sudoper isto kao što bi i radnu plohu da to na njoj radim.
Spužvica i perilek imaju svoje mjesto ( patkicu na zidu kod sudopera sa rupastim dnom ) tako da tek isprane i dobro ocijeđene idu tamo. ( mm nekad zna ostaviti u sudoperu među suđem na kaj totalno poludim ( al ne komentiram ) i gadi mi se s tim uopće prati.
Što se tiče veša, po ljeti ga sušim na terasi i kvačice sparujem po boji mada inače nisam pedanterija što ste mogle i zaključitiTako mi je nekako draže, a i imam umjetničke crte u sebi pa je to valjda od toga
.
Čarape vješam kako mi dođu pod ruku što god susjedi mislili o tome 8)
zorana, meni se gadi skupljati ostatke po sudoperu. valjda mi smeta to sto se smoce, eto naprosto gadi mi se. obicno bude neka vrecica od ambalaze pa u nju odmah bacam smece. poanta je u tome da ne dodirujem smece dvaput.
a prljavi tanuri ne stoje u sudoperu, nego u sudjericiopcenito, nista prljavo ne drzim u sudoperu. kad perem tavu, prvo pokupim ulje salvetom i bacim u smece, pa onda perem (navodno je tako ekoloskije, jer ulje koje dospije u kanalizaciju navodno jako onecisti vodu).
I moji pijati odma lete u mašinu za suđe a kao i Felix uvik papirnaton pokupin ulje iz tave i onda to bacin u smeče.
Ne želin riskirat da mi zaštopa sudoper :/
Mi nemamo sudjericu pa otud usporedba s prljavim sudjem.Sto se ulja tice, tu kod nas, u "kioscima" u koje se nosi problematicno smece, mogu se pokupiti i kantice koje punis starim uljem i onda odneses natrag.
Sto se smeca tice, valjda nam je razlicit nivo gadljivosti. Meni ne smeta kupiti to iz sudopera (iako, kazem, uglavnom to sve nakupljam u neku vrecicu koju kasnije bacim), ali, trebate me vidjeti ako, nedajboze, trebam isjeckati komad mesa. (plasticne vrecice na ruci i slicne nebuloze)
sjecam se toga sto si pisala o sjeckanju mesa. potpuno te razumijem, i meni se gadi (dobro, meni se svasta gadi)
ali ni dok nismo imali sudjericu nisam skupljala smece po sudoperu. smece s tanjura/zdjela uvijek prvo ide u smece ili wc, nema slaganja smeca po sudoperu.
A, pa to je i kod mene tako. Iz prljavog sudja sve prvo nakupim u jednu zdjelu pa onda u smece. Ovo o nakupljanju se odnosilo na nakupljanje kojecega tijekom pravljenja rucka. hebiga, jednostavnije mi je sve potrpat u nesto u sudoperu i onda odnijet do kante.![]()
Btw, ovo mi je rasprava na nivou onih -cija mama bolje kuha-.![]()
Mrzim kad netko ubaci tanjur s hranom u sudoper. Kruhom![]()
Pa se to sve namoči ako taj netko pusti vodu na to.
I ja to mrzim. Pa onda posegnem za neekoloskom mjerom mrvljenja kruha prstom do dimenzija s kojima je u stanju proci kroz odvod.![]()
Ako je komadina prevelika, hebiga, sto se mora, nije tesko, odnesem u smece.
Ja ko mazohist: još cijedim rukama pa onda u smeće![]()
pa zar nije lakse sprijeciti da se doticna hrana i smece smoci i lijepo sve (suho i kompaktno) skupi na radnoj ploci i drito u smece?
nije, zorana, ovo je vrlo vazan egzistencijalni problem![]()
Mi za to smeće, tipa kore od krumpira i sl. kad nešto čistimo, koristimo jedan veći pladanj, jednostavno ide sve brže i higijenskije. Krenem peći kolač, izvadim sastojke i to... poludila bih da mi se useli jedan takav koji prljave pjate stavlja u sudoper i sl.![]()
![]()
XXXFelix prvotno napisa
Felix, znaci propustam puno toga jer nemam kvacice za robu?![]()
Molim da mi netko objasni, pa kaj vi to povrće, meso, krumpir i to sve kaj vam se gadi guliti i čistiti u sudoperu ne perete prije čišćenja u tom istom sudoperu?
Ovako i onako sudoper poslije moram oprati.
Ja nisam od skupljača smeća i ako gulim u sudoper odmah pokupim i bacim, hrana na tanjurima nikad ne ide u sudoper već u smeće drito, a tanjuri u sudoper, to mi je ko dobar dan, pa kaj ću sama sebi raditi dodatni posao![]()
Kavin, baš sam danas mislila na tebe kad sam gulila krumpir.
Ne, ne perem povrće prije, jer mi se onda to mokro lijepi po rukama i po gulilici itd.
Operem poslije, istrljam (kao i ti neoguljeno) pod tekučom vodom i ne vidim potrebu prati 5 puta.
U stvari dođe ti na isto![]()
kahna prvotno napisa
![]()
Pa da možda i imaš pravo, mislim da je u tome svemu veliki dio stvar i navike.
Meni je problem kad mi je onako suhi krumpir i prašina po rukama pa se sva ježim ko neko od stiropora.
A mislim da sam i shvatila bit gađenja ( npr kod Felix - ispravi me ako griješim) gađenje se odnosi na dodirivanje toga ili vam stavra osjećaj ko da kopate po smeću, jesam u pravu?
Ma meni se niš ne gadi 8)
Stvarno, da znate kakvih sam sve čuda radila/dirala.
Nisam mislila persirati Felix, ako se tako čini, već sam se obratila onima koje imaju odbojnost prema "smeću"![]()
Ja to radim-jer mi je tako lakše, u prvom redu-samo iskrenem u smeće.
A gadljivost-nisam baš nešto gadljiva (niti uredna-to nisam), više ljutana neke ex cimere kojima bi to smeće stajalo danima (a to je, onda, ravno kopanju po kanti), uf