Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567
Pokazuje rezultate 301 do 332 od 332

Tema: Koliko ste zaista pedantne

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ja kad vas čitam se osjećam ko onaj ifin/pikulin tuljan :/

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da li čarape vješate na štrik tako da one koje su u paru vise jedna do druge? To je moja mama radila, i uvijek me špotala što ja to tako ne radim i što onda netko od susjeda može zaključiti kako smo nemarne i loše domaćice i kako nam je i ostatak kuće u kaosu. Isto tako, slaganje robe po boji, kao i vješanje bolje robe na štrik bliži cesti, ne daj Bože da bi se nešto sa zakrpom, ili još groznije - rupom, objesilo da to susjedstvo vidi. Ajde, bar nije patila na boju kvačica...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    To je moja mama radila, i uvijek me špotala što ja to tako ne radim i što onda netko od susjeda može zaključiti kako smo nemarne i loše domaćice i kako nam je i ostatak kuće u kaosu...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    koga?
    ja gulim na papiru iz čiste lijenosti jer je lakše smotat i bacit, nego skupljat oguljotine mrkve i krumpira i ostatke blata po kuhinji, šta ne?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    koga?
    ja gulim na papiru iz čiste lijenosti jer je lakše smotat i bacit, nego skupljat oguljotine mrkve i krumpira i ostatke blata po kuhinji, šta ne?
    ekologija 0 bodova?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="Audrey"]A da li čarape vješate na štrik tako da one koje su u paru vise jedna do druge? To je moja mama radila, i uvijek me špotala što ja to tako ne radim i što onda netko od susjeda može zaključiti kako smo nemarne i loše domaćice i kako nam je i ostatak kuće u kaosu. [quote]

Naravno da čarape vješam na ovaj način 8)
    Jedino što to ne radim zbog susjeda

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

marta, misliš na ove ostatke i oguljotine?
    Ja to u smeće bacam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakvo blato po kuhinji? Mogla si jos dodati i komadice zivotinjske lesine, ljuske abortiranih kokosjih potomaka....

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Daj, Zorana...
    Blato s krumpira sam mislila. Nema ga do koljena, to si u pravu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znas da moram bar malo otici u krajnost.
    Krompiri koje ja kupim budu cisti, zato me malo zbunilo to s blatom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Šta ne staviš odmah tog belju svog
    Najdražeg.

I ja sam malo karikirala. Nisu ni moji toliko blatni. Al mi se neda prati poslije svejedno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prati sta? Nakon sto pokupis drek iz sudopera, samo speres vodom, eventualno i sa deterdzentom i eto. Ili, kao ja, nakupljas sve u nekakvu kutijicu ili vrecicu iz koje si otpakovala nesto....obicno se nadje nesto sto je tako i tako za smece pa onda samo u to natrpas otpad od povrca.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ok, u sudoperu je lakše.
    Ja sam se prvenstveno referirala na radnu plohu. Pa spomenula svoj papir. I blato.
    U sudoperu peru cure. Pa naprave poplavu

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa ja prvo krumpir ( mrkvu... ) operem pa ga onda idem guliti ( kaj vi ne? ), jer ako ga ne operem sva ta prašina pređe na njega oguljenog i onda moram pet puta ispirati nakon što ga ogulim, a ovako 2 puta otprilike. Onda ga i ogulim u tom istom sudoperu gdje sam ga oprala ( naravno praznom, ne punom suđa, tak baš nisam luda, pa da poslije i suđe moram prati od te zemlje i spužvicu ) i poslije bacim koru i operem sudoper isto kao što bi i radnu plohu da to na njoj radim.

Spužvica i perilek imaju svoje mjesto ( patkicu na zidu kod sudopera sa rupastim dnom ) tako da tek isprane i dobro ocijeđene idu tamo. ( mm nekad zna ostaviti u sudoperu među suđem na kaj totalno poludim ( al ne komentiram ) i gadi mi se s tim uopće prati.

Što se tiče veša, po ljeti ga sušim na terasi i kvačice sparujem po boji mada inače nisam pedanterija što ste mogle i zaključiti Tako mi je nekako draže, a i imam umjetničke crte u sebi pa je to valjda od toga .

Čarape vješam kako mi dođu pod ruku što god susjedi mislili o tome 8)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana, meni se gadi skupljati ostatke po sudoperu. valjda mi smeta to sto se smoce, eto naprosto gadi mi se. obicno bude neka vrecica od ambalaze pa u nju odmah bacam smece. poanta je u tome da ne dodirujem smece dvaput.

a prljavi tanuri ne stoje u sudoperu, nego u sudjerici opcenito, nista prljavo ne drzim u sudoperu. kad perem tavu, prvo pokupim ulje salvetom i bacim u smece, pa onda perem (navodno je tako ekoloskije, jer ulje koje dospije u kanalizaciju navodno jako onecisti vodu).

babel avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I moji pijati odma lete u mašinu za suđe a kao i Felix uvik papirnaton pokupin ulje iz tave i onda to bacin u smeče.
    Ne želin riskirat da mi zaštopa sudoper :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi nemamo sudjericu pa otud usporedba s prljavim sudjem. Sto se ulja tice, tu kod nas, u "kioscima" u koje se nosi problematicno smece, mogu se pokupiti i kantice koje punis starim uljem i onda odneses natrag.
    Sto se smeca tice, valjda nam je razlicit nivo gadljivosti. Meni ne smeta kupiti to iz sudopera (iako, kazem, uglavnom to sve nakupljam u neku vrecicu koju kasnije bacim), ali, trebate me vidjeti ako, nedajboze, trebam isjeckati komad mesa. (plasticne vrecice na ruci i slicne nebuloze )

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjecam se toga sto si pisala o sjeckanju mesa. potpuno te razumijem, i meni se gadi (dobro, meni se svasta gadi )
    ali ni dok nismo imali sudjericu nisam skupljala smece po sudoperu. smece s tanjura/zdjela uvijek prvo ide u smece ili wc, nema slaganja smeca po sudoperu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, pa to je i kod mene tako. Iz prljavog sudja sve prvo nakupim u jednu zdjelu pa onda u smece. Ovo o nakupljanju se odnosilo na nakupljanje kojecega tijekom pravljenja rucka. hebiga, jednostavnije mi je sve potrpat u nesto u sudoperu i onda odnijet do kante.
    Btw, ovo mi je rasprava na nivou onih -cija mama bolje kuha-.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mrzim kad netko ubaci tanjur s hranom u sudoper. Kruhom
    Pa se to sve namoči ako taj netko pusti vodu na to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja to mrzim. Pa onda posegnem za neekoloskom mjerom mrvljenja kruha prstom do dimenzija s kojima je u stanju proci kroz odvod. Ako je komadina prevelika, hebiga, sto se mora, nije tesko, odnesem u smece.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ko mazohist: još cijedim rukama pa onda u smeće

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zar nije lakse sprijeciti da se doticna hrana i smece smoci i lijepo sve (suho i kompaktno) skupi na radnoj ploci i drito u smece?

nije, zorana, ovo je vrlo vazan egzistencijalni problem

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi za to smeće, tipa kore od krumpira i sl. kad nešto čistimo, koristimo jedan veći pladanj, jednostavno ide sve brže i higijenskije. Krenem peći kolač, izvadim sastojke i to... poludila bih da mi se useli jedan takav koji prljave pjate stavlja u sudoper i sl.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa

a vidim da jedna stvar nije spomenuta, a to su spuzvice za pranje sudja. gdje vam stoje? u sudoperu, mokre i prljave, ili iscijedjene i oprane, na svom mjestu, pokraj (opranog) sudopera? nema mi goreg nego vidjeti zmazanu, mokru spuzvicu kako se pljesnivi na dnu sudopera. nakon sto se recimo u njemu pralo sudje, pa cistilo povrce, pa bacalo smece od povrca, ljuske od jajeta, itd. voljela bih objasnjenje i za to (neugodno mi je pitati svekije, ciju kuhinju zaobilazim iz gore navedenih razloga)...

mahnito bacam stvari. komad odjece koji se nije nosio neko vrijeme - caritas. novine od prije dva dana (gdje je smisao cuvanja casopisa nakon dan-dva??) - smece. papiri, letci - smece. ne podnosim nagomilavanje stvari. imam dva predmeta iste vrste? bacam ili poklanjam jedan. itd.
    XXX

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Felix, znaci propustam puno toga jer nemam kvacice za robu?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Molim da mi netko objasni, pa kaj vi to povrće, meso, krumpir i to sve kaj vam se gadi guliti i čistiti u sudoperu ne perete prije čišćenja u tom istom sudoperu?
    Ovako i onako sudoper poslije moram oprati.

Ja nisam od skupljača smeća i ako gulim u sudoper odmah pokupim i bacim, hrana na tanjurima nikad ne ide u sudoper već u smeće drito, a tanjuri u sudoper, to mi je ko dobar dan, pa kaj ću sama sebi raditi dodatni posao

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kavin, baš sam danas mislila na tebe kad sam gulila krumpir.

Ne, ne perem povrće prije, jer mi se onda to mokro lijepi po rukama i po gulilici itd.
    Operem poslije, istrljam (kao i ti neoguljeno) pod tekučom vodom i ne vidim potrebu prati 5 puta.

U stvari dođe ti na isto

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Kavin, baš sam danas mislila na tebe kad sam gulila krumpir.

Pa da možda i imaš pravo, mislim da je u tome svemu veliki dio stvar i navike.

Meni je problem kad mi je onako suhi krumpir i prašina po rukama pa se sva ježim ko neko od stiropora.

A mislim da sam i shvatila bit gađenja ( npr kod Felix - ispravi me ako griješim ) gađenje se odnosi na dodirivanje toga ili vam stavra osjećaj ko da kopate po smeću, jesam u pravu?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma meni se niš ne gadi 8)
    Stvarno, da znate kakvih sam sve čuda radila/dirala.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisam mislila persirati Felix, ako se tako čini, već sam se obratila onima koje imaju odbojnost prema "smeću"

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja to radim-jer mi je tako lakše, u prvom redu-samo iskrenem u smeće.

A gadljivost-nisam baš nešto gadljiva (niti uredna-to nisam), više ljuta na neke ex cimere kojima bi to smeće stajalo danima (a to je, onda, ravno kopanju po kanti), uf

Stranica 7 od 7 PrviPrvi ... 567

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •