Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 332

Tema: Koliko ste zaista pedantne

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Koliko ste zaista pedantne

Tako me s vremena na vreme pukne i shvatim da, ma koliko ja sebe držala za solidnu domaćicu, ustvari to baš i nisam.

Šporet skoro pa uvek zaflekan, poneke šerpe nisu za iznošenje na sto jer su spolja unakažene plinskom vatrom, koliko god da se trudim oko pranja šoljica ipak jednom u 3 meseca su zrele za otkuvavanje u detergentu, ne vidim prašinu po ćoškovima, paučinu po zidovima, to malo cveća koje imam na balkonu samo zalivam (i to kad se setim ili kad ga vidim uvelog) a precvale cvetiće i požutele listiće nisam skidala nijednom ove godine...Barem jedna soba nam je u haosu koliko god se ja organizovala, prozori neoprani, frontovi ušljepani (kako kuhinjski tako i ostali po kući)...

Ukratko, kada bih se recimo danas odvažila i krenula da sređujem kuću onako kako ja mislim da treba ne bih izašla na svetlost dana do sredine avgusta. Sreća (ili tuga, zavisno od gledišta) pa me to umišljanje da sam sopstveni sanitarni inspektor hvata najčešće jednom mesečno. A dok me ne uhvati isključim senzore za paučinu, prašinu i raznorazne fleke i flekice

I da dodam, nemam tetu čistilicu, nemam suđericu niti sušilicu za veš. Ali zato imam muža koji iz stana izađe u 9h a u njega ponovo uđe tek u 23h ne računajući polučasovni boravak u istom zbog ručka. I blizance

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

da odgovorim na pitanje... niti malo.... ima svega svugdi i čistim ono šta mi smeta u tom trenu - sad sam u toj fazi...
    inače ja imam faze (ko klinci) kad je

a) kuća savršeno čista, uz zimnicu spremam i zabave za širi krug prijatelja uz domaće kolače
    b) većinom sve čisto ali je puno toga razbacano :/
    c) me nije briga jel mi kupus raste između kuhinjskih pločica i kamenac sam počinje otpadat sa stijenki kade :zašto nemamo smajlić vražić:

sve u svemu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod mene to izgleda ovako >
    svaki dan kad uspavam malog počistim ponešto po kući:
    operem suđe, stavim veš u mašinu, očistim kupatilo.
    Evo danas sam očistila ugradbeni plakar u kuhinji.

Inače, nema šanse da sve odjednom uradim. Kad je budan ili se igram s njim ili idemo vani.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Koliko ste zaista pedantne

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Sreća (ili tuga, zavisno od gledišta) pa me to umišljanje da sam sopstveni sanitarni inspektor hvata najčešće jednom mesečno.

pms, draga?

a sto se tice pitanja - uopce ne razmisljam o tome. imam cetvero djece i to mi je odgovor na sve. doduse, kuca nam skoro nikad nije toliko prljava da mi se gadi, al nije ni blistava... ja imam neke svoje parametre po kojima odredjujem kad je cemu vrijeme da "sjaji" i tako i radim...

cista kuca, uredna okucnica i popodne provedeno uz knjigu - plan je za tamo negdje poslije 2015.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pedantna i uredna bas nisam, s obzirom da sam Djevica po horoskopu, mora da je neka zvijezda krivo staja kad sam se ja rodila, da nisam dobila te karakteristike.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam pedantna, tj. nisam VIŠE pedantna.
    Pomirila sam se da će mi stan biti u kaosu slijedećih par godina. Maša je mala i proizvodi strašan nered, a ja kad bi trebala spremati radije izaberem šetnju i igranje. Tako da pod zna biti neopran... sram me je reći ali dulje od dva tjedna.
    Vlažne maramice za sve namjene-to je jedino što me spašava od katastrofalno zmazane kuće (za sada je uspjevam održati malo zmazanom )

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: Koliko ste zaista pedantne

Citiraj litala prvotno napisa

pms, draga?

Pa iskreno, češće me drma u vreme ovulacije. U PMS-u šizim zbog drugih stvari - muževljevog radnog vremena npr. ili odsustva mog slobodnog vremena ili ...Kuća mi je tad na zadnjem mestu. Eventualno uzmem da čistim da bih se smirila (kao ona scena iz crtića Emperor's New Groove kad ona trudnjača pošizi, pokuša da se skulira i izjavi ''I have to wash something!'' )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne ,ja sam svinja

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ne ,ja sam svinja
    I ja.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod mene nije prljavo,dobro ima prašine u prihvatljivim količinama, ali je razbacano. Ima svega posvuda. Svaki drugi tjedan (u zadnje vrijeme) MD uzme G jedno jutro, subotu ili nedjelju, i odu malo van da ja mogu pospremiti. Jedno jutro tjedno mi stvarno nije dosta da bi stan dovela u red onako kako ja to želim. Veš ispeglam i operem kad ona navečer zaspi, za ostalo sam uglavnom preumorna. I ja zaspim s njom pa se onda dižem peglat, gurat veš u mašinu, slagat suđe u suđericu.
    S g sam uglavnom sama, kad spava po danu ja sam na poslu, poslije smo vani ili se igram s njom. Ostaje mi vikend, ako tata ne uskoči cca 4 sata tjedno.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zaista sam jako pedantna

al mi ne ide uvijek od ruke

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ego mi buja na sve strane

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pospremanje i čišćenje po kući je za mene perpetuum mobile posao, drugim riječima: nikad kraja! Od kada sam postala svjesna te činjenice, nastojim svesti "mahnitanje" po kući na elementarnu higijensku razinu, a preostalo (ne baš obilno) slobodno vrijeme posvećujem obitelji... To mi se čini pametnije...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    Pospremanje i čišćenje po kući je za mene perpetuum mobile...
    Eh, al on ide sam od sebe... moje čišćenje ne

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mene nekad ide pedantnost, valjda kad me drzi raspolozenje i neki visak energije...ali ima dana kad bezvoljno i automatski radim tek toliko da se "okom" ne vidi.
    Ali otkad radim, kucanski poslovi su podijeljeni izmedju MM i mene pa tako imamo vise zajednickog vremena.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pre da je Sizifov posao

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    ne ,ja sam svinja
    I ja.
    Tu sam: Oink, oink

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    ne ,ja sam svinja
    I ja.
    baš sam mislila citirati, kad naletim na kloklo i umreeeemmmmm

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne ,ja sam svinja
    I ja.
    Super, vas dvije mi onda smijete doći u goste .

Kad se sjetim onih tema o čistoći pa kad pomislim na to koliko ustvari žena gleda čistoću kuće druge žene... Brrrr, meni je spuki takve ljude zvati k sebi.

Dakle, o otvorenoj temi: kad čistim-čistim temeljito. Problem je, naravno, što mi je čišćenje zadnje na popisu aktivnosti.
    Eto, jučer sam oribala radnu plohu u kuhinji. Sva sja. I bit će takva još danas, a za dalje ne garantiram. Spremanje je za mene ko umjetnost: nemrem ako nemam inspiracije 8) .

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Pedantna i uredna bas nisam, s obzirom da sam Djevica po horoskopu, mora da je neka zvijezda krivo staja kad sam se ja rodila, da nisam dobila te karakteristike.
    Potpisujem! A još ne volim ni kuhati!

Prljavština me smeta, nered ne uopće (više me smetaju stambeni prostori koji izgledaju kao da se u njima ne živi), a što se prašine tiče tu mi vrijedi: tamo gdje ne dira ona mene, ne diram ni ja nju.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Prvo i prvo: ti imaš blizance dječake! Da bi bila pedantna, zapravo da bi ti kuća bila pedantno sređena, tvoja bi djeca morala biti zapuštena emocionalno i ti bi trebala biti luda.
    Ja smatram da sam pedantna u smislu da kad nešto radim (od kućnih poslova) kako treba, rezultat mora bit savršen. Ali sam zarad psihičkog zdravlja, i zajedničkog vremena i međusobne sreće i zadovoljstva moje porodice (one najuže) isključila tu svoju osobinu do daljnjeg. Prihvatam sve blagodati instant čišćenja, mašina za pranje, teta čistilica, kompromisnog "trpanja prašine pod tepih".
    A kad se zakopam, onda odradim posao po svom ćejfu, i sve me boli dva mjeseca.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    ne ,ja sam svinja
    I ja.
    baš sam mislila citirati, kad naletim na kloklo i umreeeemmmmm

i ja sam tu

al' mi je sudoper povremeno čist 8)

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Prljavština me smeta jer sam u duši pedantna.
    Dok nije bilo dječice sve se blistalo, a sad mi dođe 1xtjedno čistilica za podove, banju i WC te peglanje. Ostale dane prljavštinu ignoriram.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Za ozbač, nikako ne mogu biti pedantna jer mi je koncentracija za kućanske poslove ravna nuli. Počnem jedno, pa mi zvoni tel, pa bih malo na komp, pa mi neka druga nečistoća skrene pažnju... Totalna neorganizacija.
    Trebala bih na Opru po pomoć.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Kad se sjetim onih tema o čistoći pa kad pomislim na to koliko ustvari žena gleda čistoću kuće druge žene... Brrrr, meni je spuki takve ljude zvati k sebi.
    ....

Spremanje je za mene ko umjetnost: nemrem ako nemam inspiracije 8) .
    XX

Joj, sad vidim Čoksu
    Ta ti je dobra! I ja sam u duši pedantna, samo ne znam koji mi je vrag u većini slučajeva?!

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam u zadnjih nekoliko godina stalno u feelingu da nisam više takva čistunica kava sam bila, ali sad kad pročitam što pišete, shvaćam da nisam ja ništa manja čistunica nego mi očito rastu kriiteriji

Dakle, jesam, jako sam pedantna i mrzim nered i prljavštinu, kako u stanu, tako u autu i u uredu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Dakle, jesam, jako sam pedantna i mrzim nered i prljavštinu, kako u stanu, tako u autu i u uredu.
    Kaj nema smajlića koji joj se belji?
    I ja ih mrzim i meni je još gore jer ih stalno gledam.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam tako-tako što se tiče pedanterije. sada sam u fazi da operem što i koliko stignem. uglavnom se trudim da navečer kuću dovedem u koliki-toliki red (usisavanje, podovi, sporet, sudoper, radne površine, kupaonica), ali najčešće ispadne da napravim svaki drugi dan.
    u zadnje vrijeme su mi se kriteriji poprilično i spustili jer živimo u kući, imam psa, i stvarno ne stignem to održavati onako kako bi trebalo.

a što se toga tiče, najbolja mi je moja mama... dugo si je mislila da kako je to moguće da u zadnje vrijeme sve manje sprema, a stan joj uredan. dok nije stavila naočale dok čisti i skoro opatosila. kaže, sad joj je baš super, ne nosi naočale, a stan joj blista.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Usisavaš svaki, odnosno svaki drugi dan :shock:
    Zhang bježi odavde

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    iks!!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

clumsy mom ja bih mogla imati tvoj nick

Sve radim kao i ti, stihijski.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zhang bježi odavde
    Svakog leta imamo najezdu nekih crnih buba (leteći tvrdokrilci veličine omanje bubašvabe). Svake večeri nam u stan uđe bar nekoliko koje ili same riknu negde na pola puta do boravka ili ih ja izgazim ujutru i šutnem u stranu jer mi se gadi da ih uzimam i bacam. Iza trpezarijskih vrata ima ih jedno 10-tak mrtvih već nekoliko dana. Ta vrata zatvaramo samo uveče kad pustimo klimu

Već nekoliko večeri se spremam da ih sklonim (bube, ne vrata). Onda kažem sebi ''Ma usisaću pre nego što klinci legnu''. Onda dođe vreme za usisavanje a ja razgovaram sama sa sobom:''Ma ne mogu sad da se mlatim sa usisivačem, počistiću ih metlom''. I onda me mrzi da siđem u dvorište po metlu pa smislim plan - kupujem metlu za kuću. Sutra čim krenem na posao! I sutradan skapiram da me mrzi da je vučem pešice nego ću je kupiti u subotu. A u subotu idem u drugi grad na porodični ručak.

A bube stoje

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kaj nema smajlića koji joj se belji?
    I ja ih mrzim i meni je još gore jer ih stalno gledam.
    A ti ne gledaj...to ti je najjednostavnije rješenje Sigurno jednostavnije nego čistit

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ti ne gledaj...to ti je najjednostavnije rješenje Sigurno jednostavnije nego čistit
    Ma Zang mi je riješila problem, čim dođem doma skidam leće

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da kod mene dodjes npr. u utorak reka bi "a vidi kakve ja, majko mila, ni wc ne stigne ocistit" a u sridu "a boze ove zene, sve joj blista, pa kako stigne sve uz malo dite (i forumiranje )" a kad ono mene u utorak popodne uvatila - inspiracija

i ja to cesto tako nazovem - inspiracijom.

prema svojim mjerilima (kojima btw mjerim samo sebe ) mislim da jesam pedantna jer mi je sve na svom mjestu i znam di je i stignem svaki dan napravit ono sto si zadam, u dane kad ne stignem ne opterecujem se, a bome ni ne cistim sve svaki dan, pa bi rekla da mi ni kriteriji nisu bas previsoki: oprano sudje i cista kuhinja (ovo mm najcesce odradi), cist wc, namisten krevet, navecer slozene igracke. nije puno.

ali to je zbog situacije u kojoj sam trenutno - doma sam, jedno nezahtjevno dijete, pedantan muz, pa punim baterije za dane kad cu sizit jer ne stizem/o nista. ... pari ka da se pravdan

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    Spremanje je za mene ko umjetnost: nemrem ako nemam inspiracije 8) .

evo ovako i ja...

stan mi izgleda čisto, ali da li je stvarno čist???

sva sreća da imam muža kojemu nije teško uzet usisavač pa usisati ispod kreveta i iza kauča jer se ja toga ne bi nikad sjetila...

trenutno imam dosta robe za peglati ali kako kaže mim; nemam inspiracije 8)

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zhang bježi odavde

ne bi ja, ali kuća ima dva ulaza, mi hodamo bosi po dvorištu, a Yoda je u fazi da sve mrvice stavlja u usta.
    ali zato ja imam rumpl-sobu. mislim da vas sve šišam sa neredom u njoj.
    clumsy, možda imam i više buba nego ti, ali ne znam, ne ulazim tamo. 8)

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

o boze, preozbiljno shvatih temu bjeeeeeeeeeeziiiiiiiiiim

kad buden imala blizance i muza koji radi non stop javim se

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Svakog leta imamo najezdu nekih crnih buba
    Ali zato imate baštu, pa djeca imaju gdje da se igraju, a mnogi nemaju tu sreću. Živite u harmoniji sa prirodom
    I mi imamo baštu , i bube

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kod mene je pedantnost osobina koja je promjenjive naravi. nekad (rijetko, a od kada sam rodila i rjeđe) sve lickam i svaka me trunčica smeta, pa sumanuto čistim, perem i usisavam, a nekad ne "vidim" tu istu prljavštinu.

inače zimi usisavam svaki dan, jer ložimo, pa natrusimo tih drva svugdje po kući.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa
    kuću dovedem u koliki-toliki red (usisavanje, podovi, sporet, sudoper, radne površine, kupaonica), ali najčešće ispadne da napravim svaki drugi dan.
    Mila majčice!!!! :shock: Ovo ja zovem velikim spremanjem i radim kad zaista imam puuuuno inspiracije .

najbolja mi je moja mama... dugo si je mislila da kako je to moguće da u zadnje vrijeme sve manje sprema, a stan joj uredan. dok nije stavila naočale dok čisti i skoro opatosila. kaže, sad joj je baš super, ne nosi naočale, a stan joj blista.
    Znala sam da postoji dobar razlog mog čuvanja naočala u ladici. Sad znam i koji je

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

baš sam razmišljala što sve napraviti ovaj vikend, jedno cijelo jutro + 2 sata drugi dan i zaključila da bi mi trebalo jedno mjesec dana da to napravim.
    usisavanje mi je noćna mora jer se g još uvijek boji usisavača.
    Ocvali cvjetovi na balkonu će čekati neko bolje vrijeme, zalijem ih svaku večer. Ali zato moje ljubljene orhideje pate, ne sjećam se kad sam ih zadnji put zalila i pošpricala. Mislim da ću neke morat i zamijeniti

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jedna imoja drugarica imala je hvalevrijednu uzrečicu : prašina je svetinja, a u to se ne dira.
    A ja poštujem svetinje, i svoje i tuđe

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    prašina je svetinja, a u to se ne dira
    Genijalno

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedna imoja drugarica imala je hvalevrijednu uzrečicu : prašina je svetinja, a u to se ne dira.
    A ja poštujem svetinje, i svoje i tuđe

nisam uopce pedantna

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prašina je svetinja, a u to se ne dira
    Genijalno
    X

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam pedantna ali nisam niti neuredna.

Ne smeta me ako sve nije na svome mjestu ali ne volim da je prljavo (osim tanjura poslije večere jer sam obično preumorna za bavljenje time).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa
    Citiraj kinder prvotno napisa
    ne ,ja sam svinja
    I ja.