-
tuš-strah i trepet
Moj J. ima skoro dvije godine i panično se boji tuša i tuširanja, čak i više nego se prepao mora ove godine.
Kupanje u kadici obožava i pristaje izaći tek kad se smežura , pa onda kolektivno moramo ljubiti prste i stopala. ja se smežuram od jada svaki put kad vidim kakvu je poplavu ostavio iza sebe.
Ali tuš ne dolazi u obzir u zadnje vrijeme bježi iz kupaone i kad treba prati zube ako čuje vodu da teče.
Kažu svi da je to faza , ali nemam ni volje ni vremena svaki dan za proces zvan kupnje J.
Na moru kad smo bili , tuširali smo se skupa nas dvoje- ja obučena, a simbiozno naljepljen na moje noge, a uspjeli smo oprati moje hlače i njegovu rit uz glasno "dota, gotovo, necu vise, pomoc!!!"
I to sve u 45 sekundi tuširanja...
-
Moj je mali isto urlao, dok nisam okrenula 'slušalicu' tuša naopačke i pokazala mu kako je to sad vodoskok. Njemu se to jako dopalo i nije bilo problema, čak je dao da ga 'vodoskok' i po licu pošprica (po glavi ipak ne).
-
Nema kod nas kupanja niti u kadi, niti u moru, niti pod tušem...Nikada nigdje....ne podnosi vodu, a ako joj i najmanja kap padne na glavu - bježi od nje što dalje jer grebe, štipa i grize... Kada joj peremo glavu (sram me je reći da to uspijevamo učiniti cca. svaka dva tjedna
) to je opći kaos, vrišti kao da je seciramo na komade, bježi iz kade kao mala maca i trese se u šoku dodatnih dva sata nakon kupanja...Strava i užas... :/ I to nije samo faza...tako je otkada znam da postoji....
-
i mi smo došli u tu fazu.
na moru sam ga svaku večer kupala u lavoru na terasi, jer mu je onaj tuš potpuno nepoznat pa nije htio ni kadi primirisati.
sad je i doma počeo izvoljevat. nije histeričan, ali stalno ponavalj dota, imomo (idemo), gotovo tako da nema više one uživancije u brćkanju a sve zbog tuša.
u moru se kupao bez problema.
-
E, da, zaboravih napomenut...
Neki dan izađem ja s njim malo van i na pola puta do parka uhvati nas kiša. Ja naravno požurim, a on čitavo vrijeme skviči "mama pada kiša, bezi (bježi)" i pokušava rukicama zaštititi glavicu.
-
Ima već negdje tema, sigurna sam jer je bilo slično kada je R imala cca 2 godine. Ista stvar, sve skupa sa iskakanjem iz kade.
I istina je prođe, ali izvuče živce dok traje. Nama je pomagalo, kako -kad: mali ručnik koji ona drži na licu, pjevanje, poljevanje iz bokala ( vodu u kadu i lavor, pa sapiranje iz lavora), sličica bubamare na bojleru koji je iznad kade pa mora dići glavu da je gleda,...
Sad neće iz vode, kad dođem po nju u kupatilo kaže "mama idi, smetaš"
-
A da ga uzmeš u ruke i skupa s njim pravac pod tuš? Boji se, možete se neko vrijeme skupa tuširati da razbijete taj strah. Ni moj to ne voli. Voda - najgori neprijatelj
, ali kad smo skupa, preživi se.
-
i ja sam tako jednom učinila. mali kojeg sam čuvala nije vidio kade niti tuša (zato jer su mu roditelji bili malo prljavije naravi). majka se uvijek vadila na to da se mali boji kade i vode
ja sam jednom bila kod njih u posjeti. skinula se u grudnjak i gaće, napunila malo kadu, s njim zajedno. donijeli igračke, bacili ih u vodu, igrali se s jedne strane kade, pa onda ga polako ubacila u kadu... pa polako zalijevala vodom. pa mu dala tuš da vidi što je to, pa otvorila tuš, pa ga nasapunjala i na kraju lagano počev od stopala ga tuširala. jedino je malo zaplakao kad je kosicu prao. govorila bih mu:evo, sad je gotovo, evo samo što nije.
i tako sam dosla dva-tri puta i obavila taj ritual i mali se naučio da se neće ništa strašno dogoditi ako ga se otušira. malo je bilo plakanja, al i to je vremenom prestalo.
mali je - pošto je bilo ljeto - ubrzo naučio sam kako je to osviježavajući otuširati se, pa je ubrzo počeo roditeljima govoriti : pu-pa, pu-pa i trčati u kupatilu (na njihovu "radost", mora da su me negdje proklinjali
)...
-
Ne znam koliko ću te utješiti, ali evo moj Karlo se tek od ovog ljeta tušira bez problema. I kosicu operemo, a prije je plakao: "Boooliii me voodaaa!". Filip gleda kako se braco lijepo tušira, kaže: "Neću ni ja plakati.", ali čim osjeti vodu vriiišt. Čekam iduće ljeto.
-
Ja iman obrnuti problem... moj mali mi stalno bjezi na tus na plazi!
Probaj okrenuti tus kako je neko vec rekao... Ako ne, preostaje ti da ga kupas kao i sada....
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma