Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: malo pitanje o pišulincu

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno malo pitanje o pišulincu

sin ima fimozu, kad nategnem kožicu, rupica je minijaturna, od rođenja,
    puno sam čitala o tome i odlučila sam ne dirati dok ne počne smetati jer sam čitala da se nekima to riješi i nakon pete godine samo od sebe...
    problema nismo imali, ali sam ja uočila da se ispod kožice skupilo onaj bijeli sekret, koji je sad sam od sebe počeo izlaziti vani!
    jeli to uobičajno ili je to mooožda znak da se kožica možda počela "odljepljivati", kad nježno zategnem, rupica je i dalje jednako mala...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne diraj!
    imas dosta topika na forumu o njezi pisulinaca - najbolja je: peri vodom i ne prevlaci. pusta njega da sam prevlaci.
    nisam sigurna za bijeli sekret... da li primjecujes da ga boli?

evo ti moje iskustvo - sa prvim sinom prevukli tu kozicu divljacki, nazivo. imali nekoliko dana traume jer nije htio piskiti nakon toga.
    sa drugim sinom svakom pedijatru koji bi ga pregledao i rekao 'o, pa ima malu fimozicu', rekla sam 'znam, nemojte slucajno dirati'.

sada ima nepune tri godine i unazad mjesec dana na cudjenje mene i MM-a je prevukao kozicu!! ja sam skocila, vristala od srece, jer se kod njega samo vidila mala, mala rupica, nista vise.
    sad mu je to forma, pa kad me hoce udobrovoljiti, skine gace i prevlaci kozicu na pimpeku.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Upravo tako - ne diraj.

AA je imao stvarno jako veliko suženje, predlagali su operaciju, čak smo mazali i kortikosteroidima (greška!) i na kraju sam pustila da priroda učini svoje. Sad se može sasvim prevući i nedavno je naučio to raditi sam. Još uvijek se vidi suženje kad prevuče kožicu, ali vjerujem da će se to polagano širiti.

Sekret koji izlazi nije ništa strašno, reagiraj samo ako se upali (poocrveni, natekne) ili ako maleni kaže da ga boli. Ne znam je li to znak da se kožica odljepljuje, ali je svakako dobro da izlazi.

Citiraj momze prvotno napisa
    sad mu je to forma, pa kad me hoce udobrovoljiti, skine gace i prevlaci kozicu na pimpeku.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..može mali OT-kako dečkiće učite da ga nazivaju?
    ....a kako isto kod ženskog roda... ?---ovo drugo nikako da smislim... ?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..može mali OT-kako dečkiće učite da ga nazivaju?
    ....a kako isto kod ženskog roda... ?---ovo drugo nikako da smislim... ?
    ...ako ovo nije za ovu temu-molim mod da prebace-

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imali smo različita imena, ali AA je sam od sebe prihvatio naziv pišonja. I dobro zna da dečki imaju pišonju, a curice pišicu.

I da, definitivno treba otvoriti drugi topic za ovo pitanje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

on ima 21mj, i do sad je u možda 10 navrata prstićem taknuo pišu i smijao se...
    kao da ne pripada njemu, čudi mu se ko nekom vanzemaljcu
    ne pušta me da ga operem, imamo frku oko toga, a i on nije zainteresiran oko njega...
    ništa ga ne boli, sve je stvarno u redu, jedino sam primjetila da to izlazi zadnja 4 dana, pa pomislila da se možda odljepljuje...

čuj za operaciju nije nikad kasno,
    ja ću pustiti što duže i nadam se da će i on to sam prevući,
    ali ima i puno njih koji su to imali do puberteta pa i 14.g. i na kraju operirali...

inače ne volim umanjenice, uho je uho, nos nos, a ljudima je stravično reći penis...
    ali kako sad zovemo sve tako, nosić, nožica, noktići, onda imamo i pišulinca,
    curice imaju pikicu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja isto ne diram, on ne moze ni malo prevuci iako navlaci kozicu vec dosta dugo. kad bude, bit ce. dok je sve ok (nema upale i sl.) ja necu nista dirati.

a nazivlje.. pimpac kod muskih, pisa kod cura.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Imali smo različita imena, ali AA je sam od sebe prihvatio naziv pišonja. I dobro zna da dečki imaju pišonju, a curice pišicu.

I da, definitivno treba otvoriti drugi topic za ovo pitanje
    ..ok,a kako da naslovim temu?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    ne diraj!
    imas dosta topika na forumu o njezi pisulinaca - najbolja je: peri vodom i ne prevlaci. pusta njega da sam prevlaci.
    nisam sigurna za bijeli sekret... da li primjecujes da ga boli?

evo ti moje iskustvo - sa prvim sinom prevukli tu kozicu divljacki, nazivo. imali nekoliko dana traume jer nije htio piskiti nakon toga.
    sa drugim sinom svakom pedijatru koji bi ga pregledao i rekao 'o, pa ima malu fimozicu', rekla sam 'znam, nemojte slucajno dirati'.

sada ima nepune tri godine i unazad mjesec dana na cudjenje mene i MM-a je prevukao kozicu!! ja sam skocila, vristala od srece, jer se kod njega samo vidila mala, mala rupica, nista vise.
    strgalo me

I tnx - jer ni ja više nikom ne dam ni blizu pimpiju i nema šanse da mu pokuša itko išta prevlačiti. Znači, ima nade ..

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Joj, meni je njegov pišulinac postao noćna mora.
    Isto ima fimozu i par doktora mu je znalo kao malo probati prevući kožicu i rekli da ja nastavim dalje,
    ali on bi se bunio kad bi pokušala tako da sam ga pustila.
    Sad sam u zadnjih mjesec dana primjetila da mu je i to malo prevućene kožice se natrag zaljepilo
    i ima malu rupicu samo na vrhu.
    Bojim se da sad nije došlo do parafimoze i više ne znam kaj da radim.
    Cure, jel imao netko sličnu situaciju i kako je kod vas završilo?

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ajme kakve gluposti pišem.
    Zaboravite ovu parafimozu, uglavnom strah me
    da nećemo završiti na operaciji.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Iva M., tvoje dijete je mladje od moga i ima jos vremena.
    Da sam ja na tvom mjestu, ja ne bih prevlacila - i meni su pedijatri rekli da prevlacim koliko ide.
    Ali, to prevlacenje kako mi prevlacimo je neprirodno i veca je mogucnost infekcije, posebice ako dijete nosi pelene. Puno je prirodnije kada dijete samo navlaci kozicu tj. 'rasteze pisulinca' nego kada ti kozicu povlacis prema dolje. Manje su sanse za ozljede.
    A to sto je kozica slijepljenja je samo zastita da cestice ne ulaze, posebice tijekom pelenasenja.
    Btw, Zach je prevukao pisulinca mjesec dana nakon sto smo skinuli pelene - mozda je i to doprinjelo (vise se mogao njime nesmetano igrati )

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne znam zašto se toliko poštiva mišljenje forumašica a ne pedijatara.Zar zaista mislite da oni trube bezveze kad kažu da bi se ta famozna kožica trebala povlačiti.Ja sam svojim muškima od početka povlačila i uz sve to opet smo imali malih problema.Sad je hvala Bogu sve super.Ali sve one mame koje su se bojale to raditi sad imaju dečke koji čekaju na operaciju,sad se naravno te mame boje operacije pa se i to odgađa.Ja znam da neki dječaci sami sebi naprave posao ali rijetko se to tek tako uspije riješiti.Malo mi je ružno to da svi čekaju da se riješi samo od sebe,pa nećete valjda dozvoliti da dečko u pubertetu ima problema sa fimozom i tada mora to ići riješavati?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja se vodim nekim zdravim razumom. odbijam vjerovati da 80 ili vise% djecaka ima fimozu. sori, ali to je nemoguce. isto kao sto se svaki porod ne mora dovrsiti u roku od 12 sati, niti se doji svaka 3 sata. doktori jednostavno nekad znaju biti u krivu, tj imati mozda krive informacije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tebi je to zdrav razum,meni nije.Kažem,sve moje prijateljice koje su tako razmišljale i bojale se dirati sad imaju dečke sa fimozom.Ne kažem da će tako svima biti ali kažem da neće svijet nestati ako dijete i mama istrpe jednu sekundu boli kad pedijatar ili tkoveć naglo povuće tu kožicu a majka nastavi održavati higijenu pišulinca.Moj sin je npr lani išao na pregled za školu pa se ispostavilo da iz jegovog razreda 5,6 dječaka ima fimozu i moraju to operirati.A njih je u razredu 11 dečkiju.Pa računaj postotak.A možda je majkama samo neugodno pričati o tome pa ti se čini da je to jako rijetko.

I meni stvarno nije jasno na koji način bi se to samo moglo riješiti, uopće ne kužim o čemu pričate.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a sta kad ti pedijatar kaze da to ni slucajno ne radis? :/

vidis da ima svakakvih savjeta ... i od forumasica i pedijatara.

neki ne znaju, neki malo vise znaju ... svacega ima ...

ja sam nacelno za to da se poslusa pedijatra jer nasem vjerujem i imam dobro iskustvo s njim, no mislim da je na kraju uvijek na roditelju odluka sto ce napravit.

mi po njegovoj preporuci nista ne diramo i za sada je sve u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

po zadnjim istrazivanjima nije neobicno da djecaci i od 10-12-13.. godina imaju fimozu. nekima se kozica povuce do kraja puberteta--taman kad treba. ako se ne povuce, lakse mi je da si mali sam odluci da ce ici to sjecnuti nego da ga ja (ili jos gore, netko drugi) maltretira da jadan ni sam ne zna sta ga je snaslo.

pa da toliko muskih ima fimozu, ne bi nas sada bilo 7 ili vise milijardi. do prije par desetaka godina se nisu nikakve kozice navlacile na silu, pa evo nas svih ovdje.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    .
    Pojma nemam.Naša pedijatrica ima sasvim drugačiji stav o tome.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    po zadnjim istrazivanjima nije neobicno da djecaci i od 10-12-13.. godina imaju fimozu. nekima se kozica povuce do kraja puberteta--taman kad treba. ako se ne povuce, lakse mi je da si mali sam odluci da ce ici to sjecnuti nego da ga ja (ili jos gore, netko drugi) maltretira da jadan ni sam ne zna sta ga je snaslo..
    Oprosti ali ne slažem se s ovim.Mislim da dečku u pubertetu takve stvari zaista ne trebaju.Ili misliš da će ti reći:Gle stara,ima problema kad navlačim maloga,oćeš viditi?Ili ajmo to recnuti?
    Pa u tim godinama ona stvar im je sveta.Bolje to obaviti kad su mali nego kasnije.

do prije par desetaka godina se nisu nikakve kozice navlacile na silu, pa evo nas svih ovdje.
    Nije istina,to se oduvijek radilo

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj zhabica prvotno napisa
    .
    Pojma nemam.Naša pedijatrica ima sasvim drugačiji stav o tome.
    to ti i hocu rec, da jedan pedijatar savjetuje jedno, drugi drugo, pa mislim da zato i forumasice govore razlicito, svaka svoje iskustvo, ono sta joj je pedijatar savjetova pa je poslusala ili nije poslusala.

mi smo svog eto poslusali i ja vjerujem da dobro radim.

ko sto i ti vjerujes da dobro radis.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zhabice,na forumu se dešava to da jedna mama otvori temu u vezi pišulinca,kaže da joj je savjetovano da to povlači ali ona od straha to ne može ni pipnuti.I onda se javi hrpa drugih cura koje su u jednakom takvom strahu i savjetuju da ništa ne dira jer ni one ne diraju.A toplo se nadaju da će se riješiti samo od sebe.A sigurna sam da se jako jako rijetko to zapravo i riješi.Ali u redu,vi radite kako želite, ja sam se htjela javiti zato da one mame koje čitaju ovaj forum ne pomisle da postoji Vila fimoza koja noću spašava dječake nego da to ide malo drugačije.

A to što tvoj pedijatar kaže da ne diraš...Pa gotovo sam sigurna da će doći dan kad će ti on ipak preporučiti da diraš.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

drago mi je da si se i ti javila, dapace, jos vise postujem tvoju namjeru.

samo sam tila prenjeti svoje iskustvo.

ako nam nas pedijatar da novu preporuku ja vjerujem da cu ga i tada poslusati.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi prevlačimo koliko se da kod kupanja, on se igra uvijek kad je gol i nateže sam, a pedijatrica samo pogleda na kontroli (ne nateže ništa više nego koliko to radimo mi).
    On ne pokazuje da ga to smeta ili ne daj bože boli.
    Mišljenja pedijatara su podijeljena. Vrlo je bitno da ti odlučiš imaš li povjerenje u vašeg pedijatra. Ako nemaš radi po svojoj intuiciji.
    Ja našoj vjerujem u potpunosti (s time da se ona i trudi da to tako bude)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

po zadnjim istrazivanjima nije neobicno da djecaci i od 10-12-13.. godina imaju fimozu. nekima se kozica povuce do kraja puberteta--taman kad treba. ako se ne povuce, lakse mi je da si mali sam odluci da ce ici to sjecnuti nego da ga ja (ili jos gore, netko drugi) maltretira da jadan ni sam ne zna sta ga je snaslo..
    Oprosti ali ne slažem se s ovim.Mislim da dečku u pubertetu takve stvari zaista ne trebaju.Ili misliš da će ti reći:Gle stara,ima problema kad navlačim maloga,oćeš viditi?Ili ajmo to recnuti?
    Pa u tim godinama ona stvar im je sveta.Bolje to obaviti kad su mali nego kasnije.
    meni nije bolje. da mi dijete urla od bolova, nece piskiti i ne da mi da mu pipnem pimpaca radi toga sto nekom u knjizi pise kriva informacija.. no, thanks. ovako, kad je stariji, to se ionako ne tice mene.. moze sam otici kod doc po uputnicu, i sjecnuti ako ce htjeti/morati. njegov pimpac--njegov posao.

do prije par desetaka godina se nisu nikakve kozice navlacile na silu, pa evo nas svih ovdje.
    Nije istina,to se oduvijek radilo
    otkud ti to? evo recimo moj stari i njegov brat, braca od moje majke itd. nisu imala nasilno povlacenje kozice kod pedijatra, a svi imaju djecu, pa pretpostavljam i da im je kozica prevucena. nisu ni imali pedijatre, jer je bio rat, a jos su bili i siromasni.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Trina, ja govorim iz vlastitog iskustva, a ne zato jer slijepo slijedim savjete forumasica.

Prvom djetetu sam prevlacila pisulinca od prvog dana rodjenja i nikakvih pomaka nije bilo do njegovih godinu i pol - rupica se mozda za milimetar prosirila (dovoljno da udje necistoca pelene). I onda su mu, bez da su me obavjestili, krvnicki prevukli tu kozicu.
    Zavrsili smo na hitnoj nakon sto Sergej cijeli dan nije mogao piskiti zbog boli i straha pretrpljenog od doktora divljaka.

Zato sam sa drugim sinom slijedila pravilo - ne diraj! I pokazalo se u potpunosti ispravno.
    Pitala sam supruga i jos par muskaraca i dobila sam slicne odgovore - kozicu su u potpunosti tek mogli prevuci oko 10-12 godine. Stoga mi je bilo najnormalnije ne forsirati to prevlaceje.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja svojoj pedici ne vjerujem, jer se u više navrata pokazala neupućena, jer koristi svoj položaj da promovira prijatelje doktore i jer progurava svoje donatore (čik pogodi čije pamflete i postere ima u čekaonici). Nismo je promijenili samo zato što nam nije trebala, a sad se selimo pa ćemo ionako u potragu za drugom/drugim liječnikom.

Mislim da je malo žena koje nekritički prihvaćaju (sve) što pročitaju na forumu. Mene interesiraju tuđa iskustva, ali to ne znači da ću ih slijepo slijediti u svemu što rade, pa tako ni po ovom pitanju.

Ali i u privatnom životu puno mi je njih reklo da je nasilno prevlačenje besmislica, da često završava upalama (otvorena rana u peleni, come on!) i da se to prije nije radilo. Ova posljednja informacija je od moje bake koja je provela godine i godine u školskoj ambulanti: samo je par dečki u sve to vrijeme stvarno moralo operirati fimozu, i to se radilo kad su bili dovoljno veliki da im takva operacija ne bude šokantna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •